Re: Backswing bunkkerissa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötBackswing bunkkerissaRe: Backswing bunkkerissa

#281472 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (17.1.2012 23:11:04)
Jatkan tätä keskustelua heittämällä pienen kysymyksen.

Määritelmistä löytyy tämmöinen:

’A ball is in a bunker when it lies in or any part of it touches the bunker.’

Miksi tuossa lukee ’when it lies in’ vaikka pelkkä ’any part of it touches’ riittäisi? Mikä ero noilla kahdella lauseenpätkällä on?

Sitä voi vain arvuutella. Ehkä ’when it lies in’ -osalla on varauduttu harvinaiseen tilanteeseen, jossa pallo makaa bunkkerin rajojen sisällä olevalla hiekattomalla ja ruohottomalla alueella, joka kuitenkin on tarkoitettu olevan osa bunkkeria. Esim. Pekka Pelimiehen pähkinässä pallo lepää mullan päällä lipan alla. Pallo on siis ’in’, mutta ei kosketa hiekkaa. Ilman tuota ’when it lies in’ ei pallo olisi bunkkerissa, koska bunkkeri määritellään hiekan peittämäksi alueeksi. (A ’bunker’ is a hazard consisting of a prepared area of ground, often a hollow, from which turf or soil has been removed and replaced with sand or the like).

’when any part of it touches the bunker’ taas määrittelee milloin pallo on ’in’ reuna-alueilla.

KL kirjoitti: (18.1.2012 14:09)
Entäs tilanne, jossa pallo on oksan päällä n. 5 senttimetriä bunkkerin pohjan yläpuolella, mutta sen paremmin oksa kuin pallokaan ei kosketa estettä? Onko pallo bunkkerissa vai ei? Asialla on merkitystä erityisesti silloin, jos pelaaja haluaa soveltaa pelaamattoman paikan sääntöä 28b.

Minusta bunkkerin ylin rajapintana on bunkkerin pinta/pohja, yritin sitä aiemmin perustellakin. Myös tuo ’lie’ on nähdäkseni enemmänkin bunkkerin pinnalla löhöilemistä, kuin oksan päällä olemista. Tässä tapauksessa pallo ei mielestäni ole bunkkerissa, mutta ei pelialueellakaan. Siksi ratkaisu jäänee säännön 1-4 varaan. Koska pallo on vain n. 5 cm bunkkerin pohjan yläpuolella, olisi oma sääntötulkintani todennäköisesti ’bunkkerissa’.