Pörssi - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitPörssi

#457026 Ilmoita asiaton viesti

Yhä useammalle alalle kaivataan markkinapaikkaa eli pörssiä, jossa markkinat kohtaavat. Likvidit ja transparentit markkinat nähdään kaikkien osapuolten eduksi ja toimivat jälkimarkkinat ovat välttämätön edellytys ensimarkkinoille (joilla siis rahoitetaan uusia kenttähankkeita). Viimeksi tänään todistettiin, että sähköpörssin tapaan myös puukauppaan tarvitaan markkinaehtoisesti toimiva pörssi.

Ilman toimivaa jälkimarkkinaa kukaan ei uskaltaisi ostaa golfosaketta, kun ei voisi olla varma saako sitä koskaan myytyä, esimerkiksi paikkakunnalta muuton vuoksi. Tällöin ainoa mahdollisuus olisi vuokraaminen vuodeksi kerrallaan tai pelilippujen hankkiminen (mustasta pörssistä, jos avoin pörssi ei ole sallittu).

Golfpörssi on loistava markkinapaikka, joka toimii ilman välikäsiä ja ilman ylimääräisiä kustannuksia ostajille tai myyjille. Onko kyseessä kateus vai tietämättömyys, kun SGL:n työryhmä haluaa eliminoida tällaisen toimivan markkinapaikan mm. nimittelemällä sitä ’rehottamiseksi’ ja haluaisi keskittä vuokraamisen ja pelilippukaupan kenttäyhtiön toimistolle (jolle vielä keskitetysti määrättäisiin hallinnointimaksu).

Pörssi on keskeinen osa avointa ja toimivaa markkinataloutta, jossa hinnat määräytyvät ostajien ja myyjien tarjousten perusteella. Kukaan ei voi tosissaan väittää, että hinnat ovat vääriä vaan taustalla on aina todelliset ostajat ja myyjät. Olisi surullista, jos SGL ryhtyisi rajoittamaan toimivaa jälkimarkkinaa, mikä veisi kokonaan pohjan golfosakkeen omistamisesta.