Fubar ja vasuri - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#376795 Ilmoita asiaton viesti

Fubar:

Golfliitossa ei ole henkilöjäseniä, jäseniä ovat seurat. Golfliiton hallinto koostuu seurojen valitsemista henkilöistä, henkilökunta on siellä toteuttamassa (myös toiminnanjohtaja) seurojen valitsemien henkilöiden tekemiä päätöksiä. Luonnollisesti hallitus noudattaa liiton sääntöjä, joita voi muuttaa vain liittokokous.

Sääntönä on ollut, että liiton jäsenseuraksi pääsee, kun seuralla on joko valmis tai valmistumassa oleva tasoituskelpoinen kenttä. Yhdellä kentällä voi toimia vain yksi seura.

Vasuri:

Kyllä green feelläkin on jonkinlainen kustannusvastaavuus.

Ainakin Sarfvikin jäsenet maksavat itsekin selvästi kalliimpia maksuja kuin muilla pääkaupunkiseuroilla. Tällä kompensoidaan se, että kentälle ei ole lähtöaikojen varausta, vaan pelaamaan pääsee, milloin haluaa. Niin pääsevät green fee-pelaajatkin, lisäksi green fee on kai päiväpelimaksu.

Sarfvikin kotisivuilta näkee, että jäsen/osakas maksaa vastiikkeen 550 EUR, pelikausimaksun 320 EUR ja jäsenmaksun 100 EUR. Lisäksi ravintolaan 150 EUR, yhteensä 1120 EUR. Lisäksi on tietysti pitänyt ostaa 65000 Euron osake. Keskimäärin Sarfvikissa pelataan noin 20 kierrosta/jäsen, joten ainakin jäsenten vieraat pelaavat halvemmalla kuin jäsenet.

Esim. Ringsiden vastaavat maksut ovat yhteensä 530 EUR. Osakekin on halvempi.

Nordcenterin ongelma on suuri jäsen/pelioikeuksien määrä, joka on tehnyt lähtöaikojen saannin vaikeaksi jäsenillekin. Ja toki jos on osakkeen ostanut/vuokrannut, haluaa pelata itse ja vähentää green fee-paleejien määrän minimiin. Mutta jäsenen vieraanahan Nordcenterissä pelaa todella edullisesti.