Vastaa aiheeseen: SGKY kultakortti? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäSGKY kultakortti?Vastaa aiheeseen: SGKY kultakortti?

#884757 Ilmoita asiaton viesti

Niin, rasittaakohan kultakortilla pelaaminen kentiä?

Maksan vastikkeen osakkeestani ja pelaan kotikentällä tietyn määrän kierroksia kaudessa. Kaikki pelaamani kierrokset sisältyy vastikkeeseen.

Sattuneesta syystä haluan kuitenkin pelata vaikkapa viisi kierrosta muuallakin. Hankin kultakortin 165,- josta oma kotikenttäni saa osan itselleen myyntipalkkiona (käsittääkseni n. 50,-) ja vieraskenttä loput (n. 5 x 20,-).
Käytännössä pelaankin omalla kentällä 5 kierrosta vähemmän kuin ajattelin.

Mutta, toisaalta joku toinen osakas tekee saman omalla kotikentällään ja pelaa vastavuoroisesti vieraana kotikentälläni. Samalla summalla ja ehdoilla.

Siis, vaikka voisin pelata pelkällä vastikkeellani kaikki kauden kierrokset, ostan 165 €:lla ylimääräisiä kierroksia. Vastikkeella pelatut kierrokset 25 kpl maksavat 30 €/kpl. Eli yhteensä pelaan 30 kierrosta =
750,- + 165,- = 915 €/30 kierrosta tekee 30.50 €/kierros.
Jos pelaisin kaikki 30 kierrosta kotikentälläni kustannukset olisivat 25 €:a kierrosta kohden.

Halpaahan tämä osakkeen pelioikeudella pelaaminen on. Pelaaminen sinällään ei tule halvemmaksi kierrosta kohden vaikka pelaan osan kesän kierroksistani kultakortilla.
Mutta se on tässä ideanakin että osakkeen omistajana voin pelata osakkkaan edullisella hinnalla myös (pooliin kuuluvalla) vieraskentällä. Ja, joku toinen osakkeellaan pelaava pääsee kotikentälleni pelaamaan vastavuoroisesti, ikään kuin ne minulta säästyneet kierrokset.

Kultakortti on erinomainen järjestely. Käytännössä kenttäyhtiö ei siinä häviä euroakaan. Kauden jälkeen pooliin kuuluvat kenttäyhtiöt jakavat keskenään pelaavien omistajiensa maksaman lisähinnan, siinä suhteessa kuin kultakorttikierroksia on kullakin kentällä pelattu.

Parhain tilanne osakkaiden (ja kenttäyhtiliden osalta) on silloin jos lähiseuduilla on useampia kultakorttikenttiä joista ruuhkien (tai vaikkapa kilpailujen vuoksi) johdosta on tilapäisiä ylikuormituksia. Tällöin osakkaat voivat helposti (kultakortin hankittuaan) hakeutua pelaamaan ruuhkattomalle naapurikentille.
Kenttäyhtiöille tämä avaa hyvän lisätienestin mahdollisuuden sillä usein vieraaksi tuleva kultakorttilainen tuo mukanaan kavereitaan jotka pelaavat gf:llä. Tällöin heiltä saa myös hieman paremman korvauksen kierroksesta.

Näin kultakortti avaa mahdollisuuksia kenttäyhtiöiden vastavuoroiseen yhteistyöhön myös gf-myynnissä.