15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista

SGKY kultakortti?

Etusivu Foorumit Yleistä SGKY kultakortti?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Hyvää kevättä arvon tietäjät!

  Kertokaa tietämättömälle, että onko SGKYn kultakortti mahdollista hankkia jos on vuokrannut pelioikuden osakkaalta tai ostanut sen suoraan kentän toimistosta (ilman osakkuutta)? Vai onko tämä herkku tarjolla vain osakkeen omistajille jotka pelaavat omalla nimetyllä pelioikeudellaan?

  Ja onko kokemuksia tästä tsetistä?

  Kultakortti on osakkaiden yksinoikeus (omalla oaskkeella tai omistamansa yhtiön noin karkeasti ottaen) .

  Yksi parhaista ideoista ja osakaseduista mitä osakkaille on tarjolla SGKY:n jäsenkentillä.

  Lisätietoa – kas kun se edellisen viestin korjaaminen ei oiken pelitä

  http://www.sgky.fi/kultakortti-ja-etukortti.html

  tai pelittää jos vaan kysyy joltain joka osaa neuvoa 🙂

  Minulle kultakortti oli yksi suurimpia syitä oman osakkeen ostamiseen muutama vuosi sitten.
  En ole katunut, viime vuonna pelasin kultakorttikierroksia n. 15-20.
  Samoin olen huomannut, että on mukavaa kuulua johonkin ns. Kotiseuraan, jossa on omat kotikentät.
  Kultakortti teki minusta siis sellaisen vanhanaikaisen golfin pelaajan, eikä haittaa yhtään.

  Jos olet vuokrannut pelioikeuden, niin ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä
  SKGY:n etukortti – ei pöllömpi vaihtoehto sekään, jos pelaa mielellään eri kentillä.

  Lue lisää: SGKY:N KORTIT

  http://www.sgky.fi/kultakortti-ja-etukortti.html

  Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta golf-osaketta ei edes kannata ostaa kenttäyhtiöstä joka ei ole mukana kultakortti-poolissa.

  Kysymys ei ole pelkästään kultakorttieduista. Jäsenyys poolissa tai sitten jääminen Kultakortin ulkopuolelle kertoo mainiolla tavalla siitä kuinka kenttäyhtiössä priorisoidaan palveluita nimenomaan oman kentän pelaavien omistajien osalta. Siis kuinka halutaan kehittää toimintaa ja tulevaisuutta huomioiden oman yhtiön pelaavien omistajien tarpeet. Näistä osakkaista monet ovat rahoittaneet kentän hankinnan oman pelaamisensa vuoksi. Useimmille se on pitkäjänteinen sijoitus jopa omien lasten pelimahdollisuuksiin.

  Kultakortti tarjoaa hyvän pelimahdollisuuden myös muille paikkakunnalle muuttaneille. Nimittäin osakkeesta ei tarvitse luopua vaan sitä voi hyödyntää likimain täysimääräisesti vaikka asuisikin opiskelun, työkomennuksen tms. johdosta (tilapäisesti/vakituisesti) kauempanakin. Mitään haittaa kultakortista ei aiheudu kenttäyhtiölle tai toisille osakkaille.

  Mutta tosiaan, jos kenttäyhtiön johdossa olevat osakkeenomistajat eivät ymmärrä (tai edes halua ymmärtää) tällaisten kauempana asuvien ja muita enemmän matkustelevien osakkaiden tarpeita, niin kannattaa unohtaa ko. kenttäyhtiö. Tällaisessa yhtiössä ei osakkeenomistajalla ole tulevaisuutta.

  Nyt on golfosakkeiden suhteen ostajan markkinat. Missään tapauksessa ei kannata sitoutua omistajaksi yhtiöön jonka johto(=muut omistajat) ajavat pääosin muiden kuin pelaavien omistajiensa etuja.

  Jos olet hankkimassa pelioikeutta/osaketta niin asia selviää kysymällä kentältä. Jos kenttä ei ole mukana yhteisessä Kultakortti-poolissa, älä osta kyseistä osaketta.

  Täyttä asiaa.

  Kultakorttikentäthän ovat niinsanottuja keskitason kenttiä. Parhaimpien 36-reikäisten kenttien ei edes kannata liittyä kultakorttipooliin, koska silloin olisi liikaa tunkua näiltä keskitasonkentiltä paremmille kentille. Tämä täytyy muistaa, kun valitsee kotikenttäänsä.

  Halpapelaaamista tämä on! Rasittaa kenttien taloutta kun pelataan ilmaiseksi!

  Rasittaa mitä rasittaa – omistajat (useinmiten pakkovastikkeelliset) tekee mitä haluaa. Lokit lentelee sinne tänne..

  Enemmin ne golftoimialla toimivien ”työläisten” ilmaiset kierrokset (lokkikierrokset) rasittaa kun nämä omistajien yhteisesti sopimat vaihdot.

  En tiedä keihin MarX viittaa, kun väittää, että golftoimialalla toimivien ”työläisten” ilmaiset kierrokset rasittaa kenttien taloutta. Ainakin meidän yhtiömme/seuramme tj on pelannut vuosittain alta 10 kierrosta ja käytännössä lähes kaikki kierrokset iltaisin ”normaali” työaikojen jälkeen. En jaksa uskoa, että ainakaan golfkenttien muutkaan ”työläiset” kovinkaan paljoa ehdi pelata, saati sitten pelaamisellaan rasittaa kenttien taloutta.

  ”Jos olet hankkimassa pelioikeutta/osaketta niin asia selviää kysymällä kentältä. Jos kenttä ei ole mukana yhteisessä Kultakortti-poolissa, älä osta kyseistä osaketta.” Tätä mieltä on siis Gloffare.

  Tuo on kyllä melko suppea näkökulma. Kyllä golfareiden joukosta löytyy runsaasti pelaajia, jotka haluavat enimmäkseen pelata kentillä, joihin ei Kultakortilla ole asiaa. Esimerkiksi Vanajanlinna, Nordcenter, Kytäjä, Pickala jne. ovat sellaisia kenttiä ja ainakin minä haluan niillä pelata. Tuskin olen ainoa, joka ajattelee näin.

  GentleMan kirjoitti: ”Jos olet hankkimassa pelioikeutta/osaketta niin asia selviää kysymällä kentältä. Jos kenttä ei ole mukana yhteisessä Kultakortti-poolissa, älä osta kyseistä osaketta.” Tätä mieltä on siis Gloffare.

  Tuo on kyllä melko suppea näkökulma. Kyllä golfareiden joukosta löytyy runsaasti pelaajia, jotka haluavat enimmäkseen pelata kentillä, joihin ei Kultakortilla ole asiaa. Esimerkiksi Vanajanlinna, Nordcenter, Kytäjä, Pickala jne. ovat sellaisia kenttiä ja ainakin minä haluan niillä pelata. Tuskin olen ainoa, joka ajattelee näin.

  Elämä on aivan liian lyhyt käytettäväksi huonoihin viineihin, huonoihin golfkenttiin jne.

  Monen muun tavoin olin unelmoinut, että Platinakortti kehittyisi huippukenttien kortiksi, jolla olisi suunnilleen samanlaiset oikeudet kuin kultakortilla. Se lisäisi olennaisesti mukanaolevien kenttien ja niiden osakkeiden arvostusta. Valittavasti Platinakortti jäi ihan torsoksi ja unelmoin edelleen, sen uudesta tulemisesta. Miksiköhön esim. mainitun listan kentät eivät rakentaneet samanlaista systeemiä (olisi mukana voinut olla jokin kaukaisempikin huippukenttä, esim. Aura tai Etelä-Saimaa)

  #884757 Ilmoita asiaton viesti

  Niin, rasittaakohan kultakortilla pelaaminen kentiä?

  Maksan vastikkeen osakkeestani ja pelaan kotikentällä tietyn määrän kierroksia kaudessa. Kaikki pelaamani kierrokset sisältyy vastikkeeseen.

  Sattuneesta syystä haluan kuitenkin pelata vaikkapa viisi kierrosta muuallakin. Hankin kultakortin 165,- josta oma kotikenttäni saa osan itselleen myyntipalkkiona (käsittääkseni n. 50,-) ja vieraskenttä loput (n. 5 x 20,-).
  Käytännössä pelaankin omalla kentällä 5 kierrosta vähemmän kuin ajattelin.

  Mutta, toisaalta joku toinen osakas tekee saman omalla kotikentällään ja pelaa vastavuoroisesti vieraana kotikentälläni. Samalla summalla ja ehdoilla.

  Siis, vaikka voisin pelata pelkällä vastikkeellani kaikki kauden kierrokset, ostan 165 €:lla ylimääräisiä kierroksia. Vastikkeella pelatut kierrokset 25 kpl maksavat 30 €/kpl. Eli yhteensä pelaan 30 kierrosta =
  750,- + 165,- = 915 €/30 kierrosta tekee 30.50 €/kierros.
  Jos pelaisin kaikki 30 kierrosta kotikentälläni kustannukset olisivat 25 €:a kierrosta kohden.

  Halpaahan tämä osakkeen pelioikeudella pelaaminen on. Pelaaminen sinällään ei tule halvemmaksi kierrosta kohden vaikka pelaan osan kesän kierroksistani kultakortilla.
  Mutta se on tässä ideanakin että osakkeen omistajana voin pelata osakkkaan edullisella hinnalla myös (pooliin kuuluvalla) vieraskentällä. Ja, joku toinen osakkeellaan pelaava pääsee kotikentälleni pelaamaan vastavuoroisesti, ikään kuin ne minulta säästyneet kierrokset.

  Kultakortti on erinomainen järjestely. Käytännössä kenttäyhtiö ei siinä häviä euroakaan. Kauden jälkeen pooliin kuuluvat kenttäyhtiöt jakavat keskenään pelaavien omistajiensa maksaman lisähinnan, siinä suhteessa kuin kultakorttikierroksia on kullakin kentällä pelattu.

  Parhain tilanne osakkaiden (ja kenttäyhtiliden osalta) on silloin jos lähiseuduilla on useampia kultakorttikenttiä joista ruuhkien (tai vaikkapa kilpailujen vuoksi) johdosta on tilapäisiä ylikuormituksia. Tällöin osakkaat voivat helposti (kultakortin hankittuaan) hakeutua pelaamaan ruuhkattomalle naapurikentille.
  Kenttäyhtiöille tämä avaa hyvän lisätienestin mahdollisuuden sillä usein vieraaksi tuleva kultakorttilainen tuo mukanaan kavereitaan jotka pelaavat gf:llä. Tällöin heiltä saa myös hieman paremman korvauksen kierroksesta.

  Näin kultakortti avaa mahdollisuuksia kenttäyhtiöiden vastavuoroiseen yhteistyöhön myös gf-myynnissä.

  #888266 Ilmoita asiaton viesti

  Kultakortti on loistava tuote. Osakkeen omistaminen kannattaa, kunhan se on valittu
  oikealta kentältä. Platinakortista ei tule koskaan mitään vastaavaa, Sgky:n etukorttikin
  on parempi. Tärkein päätös golfaajalle on ”PELAA PELIOIKEUDELLA”, joko omalla tai
  asiallisesti vuokratulla. On se niin yksinkertaista, ei tarvita mitään virityksiä.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä SGKY kultakortti?