Vastaa aiheeseen: Onko pelioikeusjalostajien toiminta ja heiltä golfkierroksen ostaminen väärin? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOnko pelioikeusjalostajien toiminta ja heiltä golfkierroksen ostaminen väärin?Vastaa aiheeseen: Onko pelioikeusjalostajien toiminta ja heiltä golfkierroksen ostaminen väärin?

#858656 Ilmoita asiaton viesti

Mitä pahaa pelikierrosten välittämisessä voisi olla? Sehän on ihan normaalia kaupankäyntiä. Varsinkin sellaisessa tapauksessa jos/kun kenttäyhtiö ei itse kykene/halua myydä peliaikoja omalle kentälleen. Tai kentän johdossa on ajateltu että ulkopuolisen tekemä myynti tuo lisää pelaajia kentälle.

Siis ulkopuolinen välittäjäfirma/yksityinen ostaa (tai varaa) kenttäyhtiöltä tietyn määrän kierrosaikoja ja myy ne sitten eteenpäin.

Pieni haitta voi syntyä siinä että ulkopuolinen välittäjäyhtiö haluaa tietenkin katetta toiminnalleen. Siksi sen pitää saada ostaa peliajat halvemmalla kuin tavallinen pelaaja. Joskus tämä alennus voi olla niin suuri että pelijalostaja kykenee myymään aikoja jopa halvemmalla kuin itse kenttäyhtiö. Siinä saattaa helposti käydä niinkin että kenttäyhtiö menettää katteitaan gf-myynnin osalta.

Mutta niinhän sanotaan että fiksut ja nopeat syövät hitaat ja laiskat..

Toinen asia joka joskus unohtuu on se että pelilippujen välittäminen on palvelua josta tulisi maksaa myös arvonlisäverot. Todennäköisesti pelioikeuksia välittävät yritykset hoitavat asian, mutta alalla toimii myös niitä jotka eivät eivät anna ostajalle kuittia maksusta. Varsinkin jos hankitaan pelilippuja yritykselle on tärkeää saada asianmukainen kuitti jonka voi liittää kirjanpitoon. Ellei sitten firma ylläpidä jonkinlaista harmaata kassaa normaalin maksuliikenteen ohessa.