Vastaa aiheeseen: Hesarin aamuinen artikkeli kilpagolfista - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäHesarin aamuinen artikkeli kilpagolfistaVastaa aiheeseen: Hesarin aamuinen artikkeli kilpagolfista

#843181 Ilmoita asiaton viesti

Vähän aiheen vierestä, mutta läheltä kuitenkin.

Myös muiden liittojen organisaatiot ovat hierarkisia ja kankeita reagoimaan mm. sääntömuutoksiin, kun osa päättävistä elimistä kokoontuu vain kahden vuoden välein. Poikkeuksia koollekutsumiseen ei ole sääntöihin älytty tai haluttu poteroiden säilyttämiseksi kirjata.

Golfliitto ei ole Suomen ainut lajiliitto, jossa kilpailuihin osallistumisoikeuden antavista jäsenmaksusta osa menee pakollisina maksuina lajiliitolle. Välissä on vielä seurojen ja lajiliiton väliin asettuva paikallisorganisaatiotaso, jolle myös maksetaan per pelaaja. Sen lisäksi seura vielä maksaa omasta olemassaolostaan paikalliselle liitolle ”jäsenmaksua”. että sen jäsenet saavat osallistua kilpailuihin. Joissain tapauksissa nämä kilpailemaan haluavien maksut on 90% seuran perimästä jäsenmaksusta.

Samalla, kun organisaatio on moniportainen, sääntöjen muuttamiseen vaadittavaa määräenemmistöä ei saada koolle esityksen hyväksyviin kokouksiin, meno jatkuu kahden vuoden välein. Puheoikeuden omistavat paikallisorganisaatiot jättää osallistumatta kokouksiin antamatta valtakirjaa paikalle joutavalle edustajalle tai sellaisen käyttämistä ei säännöt edes mahdollista.

Vuosikymmenten varrella kehitys on jäänyt aktiivisten ihmisten aikakaudelle ja nykymenossa jaksetaan vain kirjoitella keskustelupalstalle, vaikka muutos vaatisi perusteellista, aktiivista ja kantaaottavaa osallistumista niissä toimielimissä, joilla on valtaa päättää käsiteltävistä asioista.