Vastaa aiheeseen: Golf-kentän taloudellinen pohja - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäGolf-kentän taloudellinen pohjaVastaa aiheeseen: Golf-kentän taloudellinen pohja

#703793 Ilmoita asiaton viesti
ts

Sellaisia osakkaan etuja ei ole olemassakaan, jotka kiinnostaisivat riittävän monia pelaajia harkitsemaan golfosakkeen ostamista. Kultakortti, kuntosalikortti, perheenjäsenten pelimaksualennukset, primetime-pelioikeudet yms. eivät ole riittäviä. Nykyihmiselle pitkäaikainen sitoutuminen yhteen paikkaan toimii ehkä vielä asuntomarkkinoilla, mutta ei harrastustoiminnassa.

Tässä toisen puolen ajattelussa nyt vähintäänkin sorrutaan jumittumiseen ja kuvitelmaan että asiat olisivat kuten ennen. Kuvitellaan tuon ”vapaan pelaamisen” hintatason pysyvän samana, samoin oikeuksien ja käytetään sitä vertailuajatuksena. Samoin kuvitellaan kenttien tarvitsevan/haluavan paljon asiakkaita ja toteuttavan tämän uuden kuluttajaryhmän toiveet, eli ns. sopeutuvan nykuaikaan ja ihmisten tapoihin. Unohtuu siis se, että näin ei ehkä käykään ja jos osakkuuspohjainen maksaminen tosiaan vähenee tai päättyy, tuotto-odotukset tuplaavat pelaamisen hinnan.

Suomessa pelattiin 3,1 miljoonaa kierrosta golfia viime vuonna. Kenttiä koko maassamme on noin 130. 30 euron veroton golfkierros toisi näin lajillemme 93 000 000 € eli noin 720 000 € per yksittäinen kenttä.

Itse olettaisin että tuolla rahalla voisi pyörittää jo 18 reikäistä golfkenttää jollain tasolla. Kierrosmääriäkin tässä vaiheessa olisi vasta vajaat 20 000 per kenttä. 5 € per kierros suuntaan tai toiseen on 100 000 € plussaa tai miinusta

Jos jokainen kierros maksaisi 30€, pelattujen kierrosten määrä romahtaisi alle puoleen. Lisäksi mainitsemasi luku jakaantuu tasan ja on jopa vielä noin 400.000 alle sen tavoitteen johon liiketaloudellisesti toimiva kenttäyhtiö olisi tyytyväinen. Eli käytä lukua 1,1miljoonaa laskennassa ja pudota kierrosten määrä puoleen. Sitten voit miettiä paljonko se putoaisi lisää tuon hinnan perusteella ja päädyt sulkemaan kaikki kentät Suomesta