Vastaa aiheeseen: Säännöt 2019

#1271481 Ilmoita asiaton viesti

– Jake2:Englannin kielen ”object” tarkoittaa tässä yhteydessä jotain joka on sekä käsin kosketeltavaa että näkyvää (jossain muussa lauseyhteydessä sillä voi olla muukin merkitys, mutta ei tässä). Pelkkä merkintä ei siis ole ”object”
– ”off the putting green” tarkoittaa jotain joka ei ole puttiviheriöllä.

Olen valmis ymmärtämään asian samalla tavalla..Jos tässä yhteydessä haluttaisiin kieltää pallossa olevat kohdistusviivat se sanottaisiin säännöissä selkeämmin ja toisella tavalla.

Toisaalta pitäisin toivottavana että pallon nostelua, merkkailia ja linjaamista greenillä vähennettäisiin. Varsinkin kun eräitä muita tapoja puttilinjan(pelilinjan) sekä pallolle asettumisen osalta tiukennettiin.

Nykyään pelaajilla alkaa olla huomattavan paljon kaikenlaista apuvälineitä korvaamassa perinteistä näköaistiin ja lähinnä kokemusperäiseen harkintaan/arviointiin perustuvaa päätöksentekoa. Väistämättä tällainen apuvälineiden käyttö on omiaan lisäämään lähes jokaiseen yksittäiseen lyöntiin käytettävää aikaa. Ymmärrettävästi kaikenlaiset mittaukset, merkkaukset, suuntaukset, puttilinjan tarkistukset ja korjaukset jne. hidastavat peliryhmän etenemistä. Kaikki eivät osaa toimia ennakoivasti näissä tilanteissa.

Sääntöjä uudistetaan juuri siksi että haluttiin vähentää tarpeettomaksi katsottuja sääntömääräyksiä sekä samalla joustavoittaa sekä muutenkin helpottaa pelaamista.

Mielestäni olisi toivottavaa että turhista merkkauksista ja aikaa vievistä pallojen nosteluista pelkästään puttilinjan suuntaamiseksi ja/tai puttausasennon helpottamiseksi luovuttaisiin. Tällaisella olisi varmasti ryhmän pelaamista ripeyttävä vaikutus. Muutenhan koko asia on täysin samantekevää. Pelatkoon jokainen omaa peliään kuinka parhaakseen näkee.

Omassa peliryhmässä on ikimuistoisista ajoista alkaen ollut tapana jättää pallo paikoilleen ja sanoa ”merkattu pallo” jos kaverin putti on vaarassa ottaa osumaa. Jos/kun törmäys joskus kuitenkin tapahtuu toimitaan ikään kuin pallot olisivat olleet merkattuna. Näin joustavasti pelattaessa ei normaalilla kierroksella tarvitse kovin montaa kertaa merkkailla palloaan.

Tietysti kisoissa ja tasurikierroksilla pitää huomioida asia tarkemmin.