15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötSäännöt 2019Vastaa aiheeseen: Säännöt 2019

#1271470 Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäinen sääntö (engl. 10.2(b2))

The player or caddie must not set an object down anywhere on or off the putting green to show the line of play. This is not allowed even if that object is removed before the stroke is made.

– tulkitsen tätä nimenomaista sääntökohtaa siten että sana ”object” tarkoittaa sekä esinettä että pelilinjaa osoittavaa merkkausta.
– lisäksi siinä tarkoitetaan sekä griinille että sen ulkopuolelle (=on or off the putting green) sijaitsevaa esinettä tai merkintää.
– pelipallossa oleva linjausmerkintä olisi tuon mukaan sääntötekstin mainitsema ”off the putting green” vaihtoehto.

Näen tuossa päättelyssä pari ongelmaa:
– Englannin kielen ”object” tarkoittaa tässä yhteydessä jotain joka on sekä käsin kosketeltavaa että näkyvää (jossain muussa lauseyhteydessä sillä voi olla muukin merkitys, mutta ei tässä). Pelkkä merkintä ei siis ole ”object”
– ”off the putting green” tarkoittaa jotain joka ei ole puttiviheriöllä.
Sääntö 10.2b(2) käsittelee tapausta, jossa pelaajan pallo on viheriöllä. En ymmärrä miten ajattelet sen pallon merkinnänä olevan ”off the putting green”?
(no jos se pelkkä merkintä olisi ”object” ja kun se on pallon yläpinnalla, niin se ei kosketa viheriötä, niin joku kai voisi ajatella että se ei ole viheriöllä, mutta kun se ei edes ole ”object”)