Vastaa aiheeseen: Kenttien perushoitaminen – Kenttämestarit hoi! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäKenttien perushoitaminen – Kenttämestarit hoi!Vastaa aiheeseen: Kenttien perushoitaminen – Kenttämestarit hoi!

#1250294 Ilmoita asiaton viesti
KL1

Juu,Garmin…

Kuluvan vuosikymmenen alkupuolella kävin Aura Golfissa tuomaroimassa M55-kisaa. Kentän merkkaamisessa apunani oli paikallinen puuhamies, jolla oli Garminin S1. Siihen aikaan tuomarit vielä maalasivat etäisyysmerkkejä väylille osoittamaaan etäisyyttä viheeiön etureunaan. Tämä homma oli yksinään tehtynä aika työlästä, mutta kahteen pekkaan paljon helpompaa.

Noh, tällä puuhamiehellä, jonka etunimi on Risto, oli tuo kello, ja sen nähtyäni luulin, että semmoisen kellon ostamalla etäisyysmerkkien maalaamine sujuisi murto-osassa nykyisestä. Harhaluuloni karisivat viimeistään takaysin ekalla parkolkilla, jossa kello näytti etäisyydeksi viheriölle noin 250 metriä.

Sittemmin asiaan enemmän vihkiydyttyäni olen ymmärtänyt,että gps-kellojen tarkkuus ja ziten myös hyöty riippuu ennen kaikkea mittausdatan laadusta ja sen jälkeen kellon laskentatehosta. Oman ja muidenkin ihmisten kokemuksen perusteella mittadatassa on puutteita eikä mittatarkkuudessakaan ole aina kehumista.

Summa summarum: Etäisyyttä mittaava kello on hyvä apuväline, mutta sen tuottama tieto ei ole kovin luotettavaa eikä metrilleen tarkkaa.

EDIT: Golferman: Jos sen bunun näkee silmällä eikä kellon datassa sitä tarvitse olla, niin miksi semmoiseen kelloon kenenkään pitäisi investoida satoja euroja..?