Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäUutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua golfyhtiöden vastikekäytäntöihin?

#1055513 Ilmoita asiaton viesti
ts

Klubipelaaja
Verotus on tässä kokonaisuudessa vain sivujuonne vaikkei vähäinen olekaan. Toki nuo poistot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia sääntöjen puitteissa mutten sanoisi niiden verotusta keventävän.

Siis ne vähentävät verotettavaa tuloa, mutta eivät kevennä verotusta? Hienoa logiikkaa.

Ja juuri tässä tapauksessa, eli golfkenttien osalta poistojen merkitys verotukseen ei ole sivujuonne vaan erittäin olennaisessa roolissa. Monissa muissa tilanteissa se todellakin on sivuroolissa, mutta tässä ei, syystä jota olen koittanut sinulle jo kymmeniä kertoja selittää.

Toisekseen yrittäjä ei ajattele asioita kassan kautta, usein juurikin päinvastoin; todellisten arvomuutosten kautta ja tuottavuuden pidemmällä aikavälillä.

Mutta mutta…

Sitä on vaikea sanoa mitä tapahtuisi ellei käyttöomaisuuden poisto-oikeutta olisi enkä tohdi asiaa edes lähteä spekuloimaan.

Ei tuo ollut lainkaan vaikea kysymys ja minä voin kertoa vastauksen: Ilman poisto-oikeutta tuo poistojen määrä kasvattaisi tasan samalla summalla verotettavaa tuloa. Yksinkertaista mutta totta. Eli jos nyt poistojen kautta tehty 100k ”todellinen tulos” menee nollille, ilman poisto-oikeutta se olisi 100k ja sen myötä veroja maksettavana noin 30k. Tuon verran siis verotus tukee investointeja ja korjausmenoja.

Siten siis poisto-oikeus tukee investointeja, koska niitä ei tarvitse kokonaan maksaa nettorahalla.