5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Ykköspallo häviää toisella lyönnillä, voiko avauksessa lyödyllä varapallolla pelata?

Etusivu Foorumit Säännöt Ykköspallo häviää toisella lyönnillä, voiko avauksessa lyödyllä varapallolla pelata?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tapahtui itselleni toissapäivänä: Olin itsekseni iltasella pelaamassa Hyvinkään kentällä ja oli 2. väylän avauksen vuoro. Avaus kopsahti keskellä kasvavaan koivikkoon, enkä tiennyt mihin pallo kimposi. Päätin siis pelata varapallon ja se meni juuri sinne minne pitikin. Menin koivikon luota etsimään palloani ja huomasin, että se oli kimmonnut pitkälle oikealle lähelle tietä, mutta oli kuitenkin hyvin pelattavissa. Ajattelin, että ysillä napautan sen tuonne varapallon lähelle ja otan varapallon taskuun. Vaan kuinkas kävi. Ysi osottautui liian järeäksi mailaksi kyseisessä tilanteessa ja pallo meni vastakkaiselle puolelle pitkälle metsään. Menin etsimään palloani, mutta löysin vain jonkun toisen hukkaaman Wilson Staffin ja oma titu jäi sille tielleen. Mietin, että pitääkö dropata vai jatkanko tuolla varapallolla. Jatkoin varapallolla reiän loppuun. Merkitsin itselleni kyseiseltä väylältä kaksi (2) rankkua. Saako siis varapallolla jatkaa yllämainitussa tilanteessa, vai olisiko minun pitänyt dropata uusi pallo ja ottaa varapallo pois pelistä ja oliko tuo kaksi rankkua oikein vai olisiko pitänyt olla enemmän? Vielä lievä OT: Samalla kierroksella nelosväylällä palloni meni metsän puolelle ja muurahaispesän juureen. Hyvinkään paikallissäännössä sanotaan: ’Vapautuminen muurahaispesästä koko pelialueella rangaistuksetta säännön 25-1 mukaan.’. Koskeeko vapautus pelkästään palloa vai myös stanssia? Itse tulkitsin sen koskevan myös stanssia ja tuota sääntöä tulkiten vapauduin rangaistuksetta. Menettelinkö oikein?

  Missä se edit nappula viipyy? Varapallo meni siis avauksen jälkeen neljällä reikään = 6 lyöntiä + nuo kaksi ykköspallolla lyötyä lyöntiä lisäksi tekee väylän tulokseksi kahdeksan (8). Menikö siis ihan oikein?

  MOD Q8
  Moderaattori

  Kisassa olisi tullut DQ väärällä pallolla pelaamisesta. Tasoituskierroksella antaisin merkkaajana ollessani tuollaisesta sähläyksestä kyseiselle väylälle viivan.

  mjn

  Laherry kirjoitti: (27.7.2011 14:45:18)
  Tapahtui itselleni toissapäivänä:

  Saako siis varapallolla jatkaa yllämainitussa tilanteessa, vai olisiko minun pitänyt dropata uusi pallo ja ottaa varapallo pois pelistä ja oliko tuo kaksi rankkua oikein vai olisiko pitänyt olla enemmän?
  ..

  Ei mennyt oikein. Kun pelipallo (ensimmäisenä) löytyi, jatkaa se edelleen pelipallona olemista ja varapallo on mitätöitynyt. Uusi varapallo olisi pitänyt lyödä siitä kohtaan, mistä ensimmäinen pallo pelattiin syvälle metsään.

  Muurahaispesästä, kyllä stanssistakin saa vapautuksen, kannattaa lukaista tuo kappale, auttaa monessakin tilanteessa. Ja jos ei bägistä löydy sääntökirjaa, niin ei hätää, netistä löytyy pdf suomenkielisenä

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Ykköspallo häviää toisella lyönnillä, voiko avauksessa lyödyllä varapallolla pelata?

Etusivu Foorumit Säännöt Ykköspallo häviää toisella lyönnillä, voiko avauksessa lyödyllä varapallolla pelata?