Aihe: World handicapping 2020 - Golfpiste.com

27.11.–3.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista

World handicapping 2020

Etusivu Foorumit Säännöt World handicapping 2020

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #1185759 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Liitto tiedottaa uuden tasoitusjärjestelmän käyttöönotosta vuoden 2020 alusta lukien ja kehottaa jättämään runsaasti kortteja tulevalla kaudella, jotta uuden järjestelmän myötä tasoitus uudella laskutavalla olisi mahdollisimman oikein.

    Nyt kuitenkin vain reilut 50% suomalaisten golfarien tasoituksista on aktiivisia, mistä voi päätellä, että loppuja, reipasta 40% ei koko tasoitus kiinnosta tai sen ylläptämiseen ei ole tarvetta. Todennäköisesti harratetaan itselle sopivalla luontevalla tasolla, eikä osallistuta, kuin korkeintaan oman klubin hupikisoihin ja joskus sosiaalisiin golftapahtumiin, firmamestauuksiin tai scrambleen.

    Samaan hengenvetoon totean, että noille, miltei puolelle, ketä tasoituksen aktiivisena pitäminen on toissijaista, myös golfseuraan kuuluminen on tarpeetonta etenkin tulevaisuudessa, jos golftoimiala muuttuu liiketoiminnaksi ”asunto-osakeyhtiö”-tyyppisen puuhastelun sijaan.

    Edellisten valossa näen, että tuleva tasoitusuudistus pitäisi lähteä yhtenäistämisen lisäksi siltä pohjalta, että tasoitus tarvitaan vain kilpailemista varten. Scr-kilpailuissa se on osallistumisoikeuden perusteena ja tasoituksellisissa kilpailuissa tietenkin luonnollisena osana tuloksen muodostumisessa. Siksi tasoituslaskentaan tulisi hyväksyä vain kilpailukortit ja mikäli laskennan kannalta riittävää kilpailuintensiteettiä ei ole, niin tasoitus on passiivinen oikeuttaen palkintoon vain tasoituksettomissa kilpailuissa. Tulosluetteloon passiivisella tasoituksella pelattu tulos saisi kuitenkin mielestäni jäädä.

    Lue lisää…

    #1185808 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun ajatellaan mallia Kurk, niin tasoitukset tulee tarpeettomiksi. Nytkin vain noin 20 % pelaajista kilpailee ja heille tasoitus on tarpeeton. Monilla kentillä ei enää ole jäsenyyspakkoa, pelaamaan pääsee pelioikeudella tai greenfeellä.

    #1185863 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Edellisten valossa näen, että tuleva tasoitusuudistus pitäisi lähteä yhtenäistämisen lisäksi siltä pohjalta, että tasoitus tarvitaan vain kilpailemista varten.

    Ajatus hyvä, tosin tasoituksellisissa kilpailuissa tietenkin, joita pääosa kilpailuista kuitenkin on.

    Nykyisin n. 50% kokee tasoituksen seuraamisen itselleen varsin vähän merkitykselliseksi, pääosin tuloksia seurataan ihan vaan niiden lyöntien määrän mukaan, tai ei ne tuloksetkaan niin tärkeitä aina ole. Muitakin liikunnallisia syitä lajiin liittyy.

    Mutta niinkin voisi nähdä että jäsenyys ja tasoituksen ylläpito on myös erotettavissa, esim. erilaisina jäsenyyspaketteina, joista valittavissa omaa profiilia vastaava.

    #1185966 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    tasoitus tarvitaan vain kilpailemista varten. Scr-kilpailuissa se on osallistumisoikeuden perusteena ja tasoituksellisissa kilpailuissa tietenkin luonnollisena osana tuloksen muodostumisessa.

    Miksi scr-kisassa tarvittaisiin tasoitusta, jos kerran pelataan ilman?

    Mulle jäi epäselväksi, saako mielestäsi ilman voimassaolevaa tasoitusta osallistua tasoituskisoihinkaan? Palkinnoille ei tietenkään ole asiaa…

    Itse olen lujasti tuossa ”ei tasoitusta” -porukassa. Pelaan huvikseni ja liikunnan, luonnonläheisyyden ja sosiaalisten aspektien takia. Kisaan kovin harvoin, mutta joskus on hauska osallistua sopivaan kisaan, erityisesti jos järjestäjä on porukka, jonka kanssa tulee harvemmin pelattua (yhteistyökumppanit, muut yhdistykset kuin oma seura jne). Tällöinkin osallistun huvikseni ja tavatakseni ihmisiä. Jos sattuisin pärjäämään (ei ole vielä tapahtunut, kun kerran kisaan niin harvoin:) ), niin hyvässä mielessä hyvin menneestä kierroksesta on ihan tarpeeksi palkintoa.

    #1186017 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Onier kirjoitti:

    Nytkin vain noin 20 % pelaajista kilpailee ja heille tasoitus on tarpeeton.

    Ai. Miksi?

    Scr-kisaajia on vain muutama hassu prosentti eikä suinkaan 20.

    #1186018 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    JuKu kirjoitti:

    Miksi scr-kisassa tarvittaisiin tasoitusta, jos kerran pelataan ilman?

    No johan se yllä selitettiin, että osallistumisoikeutta varten. Miksi kummassa kysyit?

    #1186020 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Tässä vaiheessa on hyvä pitää mielessä, ettei mitään universaalia tasoitusjärjestelmää ole vielä olemassa, vaan toistaiseksi on tehty ehdotus, jota tullaan vielä puimaan pitkään ja ankarasti ennen kuin mitään tullaan virallistamaan ja maailmanlaajuisesti hyväksymään. Sen vuoksi on aivan turha vielä ryhtyä miettimään millä tavalla uusi tasoitusjärjestelmä tulee kenenkin pelaamiseen ja kilpailemiseen vaikuttamaan.

    #1186055 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Käytännössä päätetty tarkoittaa mitä? kaikentietävä KL1?? Siis lajin kattojärjestöt ovat käytännössä päättäneet uuden järjestelmän käyttöönotosta. Ehdotus/päättäminen on aika kaukana toisistaan. Maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä otetaan käyttöön 2020. Golfliiton mukaan näin tapahtuu.

    #1186074 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    KL1 harkitsee milloin uusi järjestelmä otetaan käyttöön. Hän jopa saattaa ilmoittaa päätöksestään mutta aivan varmaa se ei vielä ole.

    #1186078 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golf.fi uutisoi:

    Lajin kattojärjestöt ovat käytännössä päättäneet uuden järjestelmän käyttöönotosta, vaikka viimeisteltävää ja sovittavia yksityiskohtia on vielä valtavasti……Uutta järjestelmää on valmisteltu vuosien ajan ja työ jatkuu edelleen. Perusperiaatteiden on kuitenkin oltava tiedossa jo ensi vuoden alussa, sillä järjestelmätoimittajien, Suomessa GolfBoxin ja NexGolfin, on kyettävä kehittämään omat ohjelmistonsa vastaamaan uutta järjestelmää

    KL uutisoi:

    Tässä vaiheessa on hyvä pitää mielessä, ettei mitään universaalia tasoitusjärjestelmää ole vielä olemassa, vaan toistaiseksi on tehty ehdotus, jota tullaan vielä puimaan pitkään ja ankarasti ennen kuin mitään tullaan virallistamaan ja maailmanlaajuisesti hyväksymään. Sen vuoksi on aivan turha vielä ryhtyä miettimään millä tavalla uusi tasoitusjärjestelmä tulee kenenkin pelaamiseen ja kilpailemiseen vaikuttamaan.

    Tässähän ihan hämmentyy. Mitään ei siis tarvitse tehdä. Status Qua ja silleen. Miksi KL1 haluat hämmentää soppaa…. vai onko sinulla jotain sisäpiirin tietoa, jota Wickströmillä ja kumppaneilla ei ole?

    Edit: vai oliko tuo taas näppärä luetun ymmärtämisen testi 😉 Saahan sillä aikaan ainakin keskustelua, täällä onkin ollut vähän hiljaista.

    #1186095 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Kenties luetun ymmärtäminen on joillekin vielä haastavampaa kuin olen kuvitellut…

    Kuten kirjoitin, ihan tuon julkaistun tekstinkin perusteella asiat ovat kaikkea muuta kuin valmiita ja kiveen kirjoitettuja, puhumattakaan siitä kaikesta muusta tiedosta, jota löytyy kun pikkaisen viitsii kaivaa. Vaikka maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä otetaankin käyttöön vuonna 2020, tuo järjestelmä on toistaiseksi kaikkea muuta kuin valmis.

    Mutta hauskahan on spekuloida asioilla.

    P.S. Jos tuo järjestelmä olisi jo valmis, niin miksei sitä ole julkaistu..?

    #1186097 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Onko joku väittänyt järjestelmän olevan valmis? Eikös tuossa artikkelissakin todeta, että sovittavia yksityiskohtia on valtavasti.

    Mutta onko siis jotain parempaa tietoa, että uusi järjestelmä ei tulisikaan 2020? Eivätkö kattojärjestöt olekaan sopineet mistään? Onko meitä huijattu? Eli onko muutokseen valmistautuminen turhaa työtä tai väärin ajoitettua?

    Mutta hauskahan on spekuloida asioilla.

    Eli tästä siis kenkä puristaa. Mutta eikös tämänkin foorumin tarkoitus ole juuri spekuloida asioilla?

    #1186100 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ehkä hämmennystä aiheuttaa se, että ”missään” muualla maailmassa eivät liitot tms ole tiedottaneet uudesta järjestelmästä juuri nyt. Tasoituksista vastaavat EGA, USGA ja CONGU eivät julkisesti ole mitään tiedottaneet, eikä R&A. Siis nyt, aikaisemmin tästä on ollut juttua.

    Kesällä kun 2019 sääntöuudistuksesta tiedotettiin, oli kaikille avoin kysely muutoksista johon minäkin otin osaa. Samaan aikaan oli kysely myös tästä World Handicapping uudistuksesta. Minä en muista tuota kyselyä nähneeni, mutta voi olla kyse vain omasta muististani. Sen tiedän, että esim Ausseissa kysely oli, koska se on vieläkin linkkinä näkyvissä http://www.golf.org.au/newsdisplay/have-your-say/97511.

    R&Akin tiedottaa tällä hetkellä hyvin vähän: http://www.randa.org/TheRandA/Playing-Golf/Handicapping ”The R&A and the USGA are current working with golf’s handicapping authorities to develop a single World Handicap System for the game.”

    Toisaalta en pistä pahakseni, että SGL raottaa edes vähän verhoa tämän asian päältä. Vaikka toisaalta homma kuulostaa olevan vielä täysin levällään.

    #1186110 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL1

    Mutta eikös tämänkin foorumin tarkoitus ole juuri spekuloida asioilla?

    Ehdottomasti, mutta aika nopeasti tämä spekulointi kääntyi hyökkäykseksi minua vastaan, vaikka ainoastaan toin esille koko järjestelmän olevan vasta valmisteluvaiheessa eikä millään muotoa valmis.

    Onko joku väittänyt järjestelmän olevan valmis?

    Noh noh, Arnold, aika vahvasti sinä olet ollut tuota ajatusta esille tuomassa kirjoituksessasi. On tietenkin mahdollista, ettet joko ymmärrä mitä kirjoitat tai et tiedä mitä teet, mutta joka tapauksessa kirjoituksesi vahvasti antoi ymmärtää, että juuri SINUN mielestäsi uusi järjestelmä on valmis, ja juuri siksi lähdit hyökkäämään minua vastaan.

    Ei se mitään. Sinun osaltasi tähän on jo totuttu. Kirjoitat mitä sattuu ymmärtämättä tai tietämättä asiasta yhtään mitään. Tämä ketju on vain yksi valitettava esimerkki muiden joukossa.

    #1186115 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Noh noh, Arnold, aika vahvasti sinä olet ollut tuota ajatusta esille tuomassa kirjoituksessasi. On tietenkin mahdollista, ettet joko ymmärrä mitä kirjoitat tai et tiedä mitä teet, mutta joka tapauksessa kirjoituksesi vahvasti antoi ymmärtää, että juuri SINUN mielestäsi uusi järjestelmä on valmis, ja juuri siksi lähdit hyökkäämään minua vastaan.

    Viitsisitkö ottaa lainauksen missä kohtaa näin väitän. Selkeyden vuoksi: oma näkemykseni on se, että vaikka yksityiskohdat eivät ole selvillä, jotain tarttis ruveta tekemään aika pikaisesti jos 2020 pitäisi olla uudet systeemit tulilla.

    Kenties luetun ymmärtäminen on joillekin vielä haastavampaa kuin olen kuvitellut…

    Sic!

    #1186193 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aiemmista kirjoituksista huolimatta kysyn itse asiasta. Miten tuo uusi tasoitus lasketaan? 20 viimeisestä kortista otetaan 8 parasta ja lasketaan keskiarvo. Minulla se on 33,6 bogipistettä. Tasoitus varmaan nousee, mutta kuinka paljon?

    #1186235 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aiemmista kirjoituksista huolimatta kysyn itse asiasta. Miten tuo uusi tasoitus lasketaan? 20 viimeisestä kortista otetaan 8 parasta ja lasketaan keskiarvo. Minulla se on 33,6 bogipistettä. Tasoitus varmaan nousee, mutta kuinka paljon?

    Rohkea kysymys, tässä vaiheessa.

    Olettaisin, että tässäkin kuten USGAssa otetaan mukaan 96% tai vastaava kerroin. Eli ka kerrotaan tuolla.

    #1186360 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aiemmista kirjoituksista huolimatta kysyn itse asiasta. Miten tuo uusi tasoitus lasketaan? 20 viimeisestä kortista otetaan 8 parasta ja lasketaan keskiarvo. Minulla se on 33,6 bogipistettä. Tasoitus varmaan nousee, mutta kuinka paljon?

    Veikkaisin, että bogeypisteet lentävät roskikseen ainakin tasoitusta määritettäessä. Koko Stablefordkin voi jäädä taka-alalle, jos/kun golfin sääntöjen uudistuessa tulee uutena lyöntipelimuotona tuo ”ESC-max” muoto, missä siis jokaiselle reiälle olisi maksimilyöntimäärä, mikä merkitään tulokseen, vaikka reikää ei pelaisikaan edes loppuun (käytännössä toimii samoin, kuin 0 bogipistettä).

    Mutta itse tasoitus laskettaneen kierrosten lyöntipelituloksista, kunhan ne on korjattu jokaisen väylän osalta tuohon nettotuplabogey-maksimiin. Eli jos saat lyönnin par-4:llä ja keräät 9 lyöntiä, niin tasoituslaskennassa (tai tuossa uudessa pelimuodossa) tulokseen laskettaisiin 7 lyöntiä.

    Tuosta lyöntipelituloksesta lasketaan sitten kentän course ratingin ja slopen avulla differentiaali:

    Differentiaali = (Korjattu lyöntipelitulos – CR) x (Slope/113)

    Noista differentiaaleista kaivetaan ne parhaat 8 ja niiden keskiarvo on tasoituksesi. Tuota lukua sitten kerrotaan mahdollisesti tuolla 0,96:lla tms., mistä Q8 puhui.

    0.96 kerroin on käytössä USGA ja muuallakin Amerikan mantereilla ja siellä siis 10 parhaan erotuksen keskiarvosta. Reikäkohtaisen lyöntimäärän rajoitus ei siellä mene bogipisteiden mukaan vaan siinä oma tasoitusryhmään perustuva rajoitus, joka määräytyy sikäläisen pelitasoituksen mukaan, ei tarkan tasoituksen. USGA järjestelmän tarkoitus on että kaikki sääntöjen mukaan pelatut kierokset syötetään laskentaan, myös 9-reiän ja muut vajaat kierrokset. Lisäksi esim annetut putit voi laskea yhtenä lyöntinä, koska reiälle jota ei ole pelattu loppuun tulee syöttää todennäköisin tulos.

    Australiassa on systeemi jossa on käytössä juuri tuo julki tulleen ehdotuksen 8 parasta. Erotuksien keskiarvo kerrotaan siellä 0.93:lla. Myös reikäkohtaisen lyöntimäärän rajoitus meneen siellä bogipisteiden mukaan. Siellä kuten meiläkin tulee tasoituskierrokset ilmoittaa etukäteen, eli kaikkia harjoituskierroksia ei ole tarve/tarkoitus syöttää.

    Saa nähdä mihin tuo maailmanlaajuinen lopulta asettuu kun/jos siitä päästään sopimukseen.

    KL1

    Saa nähdä mihin tuo maailmanlaajuinen lopulta asettuu kun/jos siitä päästään sopimukseen.

    Niinpä… :DDD

    The handicap will be calculated from the average of the best 8 of the last 20 eligible handicap rounds (no time limit), also featuring a balance between responsiveness and control, with memory of previously demonstrated playing ability and handicap. All the current formats of play in the EGA Handicap System, both for competitive and recreational rounds to count for handicap purposes, will be available

    Moni Suomalainen pelaa turistina ulkomailla vierailla kentillä, joilla tulee tehtyä usein arviointivirheitä enemmän kuin kotikentällä. Sitten vielä kovat ja nopeat griinit saavat aikaan aika monta lähilyöntiä. Esimerkiksi Aurinkorannikon Mijas Olivos on muuten suht helppo, mutta korotetut ja erittäin nopeat griinit pilaavat usein muuten kohtuullisen kierrostuloksen.

    Tämä tarkoittaa sitä, että talven matkojen jäljiltä (jos pelaa tasoituskierroksia tai kisoja ulkomailla) todennäköisesti tasoitus nousee merkittävästi ja keväällä voi aloittaa selvästi korkeammalla tasoituksella verrattuna niihin klubilaisiin, joiden edelliset 8 kierrosta ovat loppukesän-syksyn kotikenttäkierroksilta. No toivottavasti sitten edes keväisin pärjää kisoissa.

    Sitten kun pelataan näitä matkapalkinto-kiertueita tasoituksellisina parikilpailuina ja ennen kisaa joku palauttaa nipun kortteja, jotka pelattu erinäisillä kentillä pitkin maailmaa ja pelaajien tasoitukset nousevat 10-20 lyöntiä, niin voi tulla uusia yllättäjiä ja tasoitustoimikunta on ihmeissään tutkiessaan bambumaiden kenttien slope-ratingeja ja pohtiessaan ulkomaisen merkkarin olemassaoloa.

    Olenkohan ymmärtänyt jotain väärin vain voiko tasoitus todella muuttua vaikka kuinka paljon, jos vain lasketaan viimeisten 20 kierroksen 8 parasta tulosta riippumatta mikä oli tasoitus ennen noita kierroksia?

    Matskussa lukee, että tasoitus tarkistetaan päivittäin. Eli loman jälkeen ei palautella kortteja vaan tasoitus elää jatkuvasti, myös reissussa.

    2018 järjestelmää säädetään, kommentoidaan ja testataan
    2019 koulutukset, materiaalit ja lisää testiä
    2020 roll-out

    Esimerkiksi foursome ja reikäpelit ovat kuulemma vielä auki. Monta muutakin juttua. Toivottavasti Golfbox ja Nexgolf saavat systeeminsä synkkaamaan muun maailman kanssa.

    Sitten kun pelataan näitä matkapalkinto-kiertueita tasoituksellisina parikilpailuina ja ennen kisaa joku palauttaa nipun kortteja, jotka pelattu erinäisillä kentillä pitkin maailmaa ja pelaajien tasoitukset nousevat 10-20 lyöntiä, niin voi tulla uusia yllättäjiä ja tasoitustoimikunta on ihmeissään tutkiessaan bambumaiden kenttien slope-ratingeja ja pohtiessaan ulkomaisen merkkarin olemassaoloa.

    https://golf.fi/golfliitto/yhdet-saannot-yksi-tasoitusjarjestelma/

    Systeemi pitää sisällään tasapainon reagointikyvyn ja kontrollin välillä, niin että siinä otetaan huomioon pelaajan osoittama pelikyky ja tasoitus siten, että 12 viimeisen kuukauden tasoituskehityksen mukaan tasoitukselle tullaan asettamaan yläraja, jonka yläpuolelle se ei voi nousta.

    KL1

    Toivottavasti Golfbox ja Nexgolf saavat systeeminsä synkkaamaan muun maailman kanssa.

    Ja lehmät lentävät vuoteen 2020 mennessä… :DDDDD

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
Vastaa aiheeseen: World handicapping 2020

Etusivu Foorumit Säännöt World handicapping 2020