16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

wedgen pinnoitteista

Etusivu Foorumit Yleistä wedgen pinnoitteista

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mietin tässä kerran että kuinkakohan nopeasti gun metal kuluu. Kannattaako ostaa käytettyä? Ja sitten vielä kaivataan vinkkiä miten ruostuvan mailan saa ruostutettua kauniin ruosteisesti ja tasaisesti. Kiitoksia!

    Nimetön

    Kulumisista en niinkään tiedä, mutta wedgen ruostuttaminen on helppoa.

    Itselläni on titun vokey raw joka on ainakin omalla kohdallani ruostunut tasaisesti ja kauniisti ajan kuluessa. Jos haluat nopeuttaa ruostumista, kastele maila ja anna sen kuivua itsestään. Tämän jälkeen ota ruoste pois rautavillalla. Toista tämä niin monesti kuin on tarpeen, tuluksena pitäisi olla kaunis kuparinvärinen rusketus.

    Tämmöstä tietoa kauppiailta olen saanut, uskominen on toinen juttu.Osassa GM mailoissa koko lapa on Gun Metallia.Siis se ei ole pinnoite vaan materiaali.Itse en tuota oikeen usko…Eikä kokemusta vielä ole kun omat GM wedget on nii tuoreita.No kerron,jos muistan,kauden lopussa mille wedget näyttää.

    Nimetön

    Mulle on ollut aina ihmetys, että mikä siinä ruostuneessa mailassa niin hienoa on ? Miksi juuri wedgen pitää olla ruosteessa ? Mun mielestä ne on rumia, mutta joku ideahan ruosteessa pitää olla…

    Ajatushan tässä on se, että kirkas lapa häikäisee pelaajaa, kun taas helposti ruostuva tai tumma asemetalli ei etenkään wedgeissä aiheuta heijastumia. Miksei muuten titu ruostuta wedgejään jo tehtaalla?

    Tituhan on lopettanut RAW-mallin tekemisen kun ei kuulemma tee hyvää merkin imagolle,jos liikkeissä näkyy ruosteisia tituja:).Mutta onhan titulla nykyään jonkun sortin OilCan pinnoite joka hoitamattomana kuluu ja alta paljastuu ruostuva RAW pinta.

    Kyllä tuo gun metal on lavan materiaali eikä pelkkä pinnoite. Itsellä on koko rauta setti wedgejä myöten tuota tummaa asemetallia. Pinta kyllä ruostuu ajanmyötä mutta ei läheskään niin paljon ja selvästi kuin (raw) raakametalli. Yhden kauden olen mailoilla pelannut ja muutamissa on ruostetta näkynyt jos on jättänyt mailat syksyllä märkänä bägiin, mutta ruosteet kuluu nopeasti pois eikä tällä hetkellä mailoissa juurikaan ruostetta näy.

    Se miksi jotkut pitävät ruostuvia mailoja parempina on yksi syy jo edellä mainittu että niiden pinta ei aiheuta heijastumia jolloin lyönnin linjaaminen on helpompaa. Toinen suuri syy on se että lyöntipinnan ruostuessa ruoste tekee siitä hiukan karheamman jolloin se antaa paremman spinnin.

    Se Titun uusi OilCan on itse asiassa se sama vanha raw-malli näytää kaupassa hyvältä (nätti tumman ruskea) mutta lyhyen käytön jälkeen se on saman näköinen kuin vanha raw.

    Hyvä vinkki mailojen ruostuttamiseen clevelandin kotisivuilta plus omia juttuja:

    -Puhdista aluksi mailat teräsvillalla, jotta uusi hapettumaton pinta tulisi esiin ja ruosteesta tulisi tasainen.

    -Levitä mailojen päälle reilusti ihan tavallista ruokasuolaa. Hinkkaa se kunnolla käsin, jotta ruosteesta tulee tasainen

    -Kääri mailat märkään pyyhkeeseen ja anna niiden olla siinä yö yli. Pese aamulla suola pois.

    Tällä menetelmällä mailoihin tulee nopeasti ruostekerros, joka ei ole vielä kovin kestävä(paksu) eikä aina kovin tasainen, mutta tällä menetelmällä saa ruosteen hyvin alulle.

    Voikohan tuota ruostuttamisohjetta käyttää ihan mihin wedgeen vain? Bägissä olisi ’liian kirkas’ lobberi ja voisi yrittää ruostuttaa sitä, oletteko kokeilleet?? Muuttuuko siitä mailasta tuntuma kun se ’pehmenee’??

    wedget yöksi suolaveteen niin varmasti ruostuvat. Muuten olen sitä mieltä, että ellei paljon pelaava halua vähintään joka vuosi wedgejään vaihtaa, kannattaa hankkia kromattu. Auringon häikäisy on Suomessa aika marginaalinen ongelma ja eikä ruoste yksinään varmaan perempaa spinniä anna, koska urat myöskin ruostuvassa pyöristyvät nopeammin.

    Meneeköhän lapa sitten äkkiä piloille jos sitä lähtee ruostuttamaan? Kunnon spinnit on vielä pitkässä kuusessa mutta jos saisi vähän pehmeämpää tuntumaa?

    (OT)

    Vai mikä se on tällä hetkellä pehmein pallo markkinoilla??

    GunMetal taitaapi olla pintakäsittelymenetelmä joka on suomeksi nimeltään ’sinistys’. Aseethan sinistetään ettei vihulainen tai riistaeläin hiffaa tähtäilijää. Aseliikkeistä saa litkua jolla kuluneen sinistyksen voi paikkailla.

    Itse käytän aurinkolaseja kirkkaalla kelillä joten en käsitä lavan ruostuttamista. Eilen kyllä teki mieli heittää koko kalusto mereen ruostumaan (lopullisesti) sillä niin surkeaa oli pallonlyönti! Mutta kausihan on vasta alussa… Ei liity asiaan, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan…

    Nyt tuli laitettua vanha 10 maila suolaveteen ja kokeillaan että lähteekö se ruostumaan! Huomenna lisää…

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: wedgen pinnoitteista

Etusivu Foorumit Yleistä wedgen pinnoitteista