23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Wedgeistä

Etusivu Foorumit Yleistä Wedgeistä

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #183556 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mulla on ollut vähän ongelmia saada pallo pysähtymään griinille. Ja ajattelin hommata uudet wedget. Tietääkö joku wedget, millä saa kunnon spinnit? Titu? Cleveland? Ajattelin ensiksi Tituja: Oil Can vai Black Nickel?

    #366737 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Spinnin määrä ei ole wedgen merkistä kiinni, usko pois. Ammattilaiset haluaisivat mielellään wedgen, jolla ei tulisi paljon spinniä. Jollain halpis wedgellä tulis todennäköisesti parhaat spinnit.

    #366738 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ranteilla se stoppi ja spinni tehdaan, ei wedgeilla. Ja kun sen oppii, niin spinni lahtee vaikka rauta seiskalla.

    #366739 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mizunon, olikohan se nyt Black Ox vai mikä, niin sillä kuulemma saisi enemmän spinniä kuin muilla standardiwedgeillä. Mene ja tiedä… En ole kokeillut.

    Wedgen ominaisuuksissa spinnin määrä ei mielestäni voi olla ainakaan suurin valintaan vaikuttava tekijä. ’Kokonaistoimivuuteen’ tulee mielestäni kiinnittää huomiota.

    Clevet ja Titut ovat hyvin samantyyppisiä, mutta TM:n rac onkin jo sitten ominaisuuksiltaan selkeästi erilainen. Itselläni on TM:miä ja Tituja ja täytyy sanoa, että Titut eivät ole vähään aikaan olleet bägissä. TM:ssä on minun mielestä ylivertainen tuntuma ja lyönnin tasaisuus. Titu ’rankaisee’ paljon enemmän, jos osuma ei ole juuri sellainen, kuin on yrittänyt.

    Jos kaipaat todellisia spinniwedgejä niin voin harkita myyväni Titun Vokey C2 wedget 254.10 ja 260.12 (väännetty 258.10:ksi). Satiini pinnoite, jonka alla kuparipinnoite. Tour groovit ja spinniä tulee todella paljon. Itse peruuttelen välillä täydellä svingillä jopa reilu 5m. Pehmeimpien pallojen kuori ei kestä noita uria.

    #366740 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mainitsit ’Tour groovit’.

    Mitä se teknisesti tarkoittaa? Onko joissakin lavoissa vakiona sellaiset?

    #366741 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei pitäisi olla.

    Ns. Tour Grooveilla tarkoitetaan sääntöjen mukaan maximi levyisiä ja -syvyisiä grooveja. Yleensä niiden reunat ovat myös hieman terävämpiä. Ne tehdään jälkikäteen jyrsimällä lapoihin. Nimitys tulee siitä, että niitä käytetään kohtuullisen paljon ainakin jenkkitourilla ja poikkeavat tavallisista urista. Ilmeisesti valmistustoleranssit estävät valmistajia tekemästä vakiolapoihin uria, jotka ovat hyvin lähellä sääntöjen maksimia. Pienemmät toleranssit tarkoittavat korkeampia kustannuksia.

    Esimerkiksi jenkeissä The Iron Factoryn väitetään tehneen ainakin vielä viime vuonna Titulle ilmeisesti kaikki Tour-wedgejen viimeistelyt urien ja pinnoitteen osalta, jos pelaaja halusi tavallisesta poikkeavat. Itse en usko, että tekivät kaikki, mutta kylläkin suurimman osan.

    Ainakin muutama wedge pitäisi talveksi lähettää Californian lämpöön…

    Lue lisää: The Iron Factory

    #366742 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Thanks.

    #366743 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mitkäs varret sulla noissa Tituissa ja TM:ssa on? Itselläni ainakin Vokeyt alkoivat toimia miellyttävämmin kun vaihdoin DG:t Riflen Spinnereihin. TM:t ovat kyllä kiinnostaneet muidenkin vastaavien osumia koskevien kommenttien vuoksi.

    #366744 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mulla on käytössä TM Racin FEO (en nyt muista numeroita), eli se ruostuva malli. Ja näissä wedgeissä on tour-urat ja niitäpä löysin ebaylta viime kevään alussa… Pitoa tulee ja itse olen tyytyväinen ollut, tosin Espanjassa pakitti pallo liikaakin. Kyllä mä itse pidän noista tour-urista ja täytyy sanoa että ammattilaisistakin varmaan 9/10 pelaa niillä… On tietysti poikkeuksia kuten Sergio Garcia, joka lyö palloon spinniä niin perhanasti että tour-urista ei hyvä heiluis. Mutta tosiaan yleisesti ottaen nuo urat tekee pelaamisesta vähän ’helpompaa’ kun ei tarvii rullittaa palloa paljoa. Täysiä lyöntejä ei ainakaan wedgeillä yleensä pitäisi lyödä…

    makukysymyksiä makukysymyksiä….

    #366745 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nykyään ovat kaikki wedgevarret DG:tä. S300:a ja S200:a.

    Kokeilin Spinnereitä C2:ssa, mutta en tykästynyt.

    Richie: Tarkoitin täyttä wedgesvingiä :)) Yksi iso etu noista urista ilmenee myös lyöntien tasaisuudessa. Lika yms. pallon ja lavan välissä ei vaikuta niin paljon. Auttaa aika paljon raffissa. Lisäksi spinnin määrä on mielestäni jostain syystä tasaisempi ja paremmin ennakoitavissa.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Wedgeistä

Etusivu Foorumit Yleistä Wedgeistä