23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

w4?

Etusivu Foorumit Yleistä w4?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nyt kun 50 asteinen väliwedge on löytänyt tiensä bägsyyn (ja sydämeen) täydentämään vanhaa kolmen wedgen sarjaa alkaa setin rajat tulemaan vastaan. Eli pussissa on i3-i9, neljä wedgeä, putteri ja draiveri – yhdelle olisi vielä tilaa mutta en osaa päättää w3/w5 välillä. Mieleen hiipi ajatus puu-nepasta. Valikoima vaan tuntuu olevan selkeästi rajallisempi kuin ns. perinteisillä puumailoilla. Onko kokemuksia ko. mailasta? Suosituksia merkistä?

    Minulle tuli sama ongelma, kun täydensin wedgesarjani neljään. Itse ratkaisin ongelman hankkimalla sekä W3:n että W7:n, ja jätin rauta-3:n pois bägistä. Nyt olen sitten fiiliksen (ja kentän) mukaan vaihdellut kierrokselle mukaan joko w7:n tai I3:n. Ihan hyvin on toiminut.

    Mailahan on aina lopulta vain maila eikä sillä ole juurikaan väliä mitä sinne on pohjaan kirjailtu – onko se 2W, 3W, 4W, 5W tai jotain muuta. Perinteisesti noille mailoille on ollut vähän tarkemmatkin speksit, mutta nykyään eri lavat voivat erota toisistaan rajustikin vaikka niitä samanmoisiksi kutsuttaisiin.

    Oma 3W:ni on loftiltaan 13.5 astetta ja lapakulma (mitäs tuo face angle voisi olla suomeksi?) on 0 – siis lapa ei ole luonnostaan avoin eikä suljettu. Vaimollani puolestaan on bägissä 16-asteinen spooni, jonka lapa on vielä yhden asteen suljettu – tehokas lofti lavan näyttäessä suoraan kohteeseen on siis käsittääkseni 17 asteen luokkaa. Eroa on siis 3.5 astetta, joka on Paljon. Golfsmith muuten suunnittelee 15-asteista draiveria.

    Sitten asiaan. 4W:n lofti voisi nykyisellään olla luokkaa 16-18 astetta ja sen nimi voi vaihdella 3W:sta strong5W:hen tai vaikka 5+:aan. Tuollainen maila saattaisi ollakin hyvä vaihtoehto ainoaksi väyläpuuksi (tai raffipuuksi, mitä eräs kaverini… öh… minä itse saattaisin tarvita). Tärkeää on tarkastella miten mailan design sopii omiin tarpeisiin. Tärkeitä asioita ovat mm. lavan korkeus/profiili, lavan tilavuus, painopiste ja pohjan muotoilu.

    Kannattaa muuten tarkastella myös hybridejä, utilitymailoja, rescuemailoja ja mitä tahansa samankaltaisia värkkejä löytyykään. Sellaisestakin saattaa löytyä sopiva keppi.

    Itse olen pikku hiljaa hankkinut kaikki väyläpuut 3+, 3, 4, 5, 7 ja 9, asteina 13, 15, 17, 18, 20 ja 23. Näistä W5 ja W7 on vielä steelhead plussia. Uusien steelhead III:en vastaavat kulmathan olisivat 19 ja 21. Näistä yhdistelen yleensä seuraavanlaisia settejä:

    W1, W4, I3, I4..

    W1, W3, W7, I4..

    W3+, W5, I3, I4..

    W1, W3+, W5, I4

    Tätä viimeistä kombinaatiota käytän kentillä, missä par 5:t voi (yrittää) lyödä kahdella päälle rullien kanssa. Puu ysi on yleensä kotona, koska sillä ei tunnu tulevan muuta kuin jyrkkää drawta.

    Nimetön

    Ostin Englannista 99 punnalla TM:n (Steel200) puunelosen ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Mailassa on teräsvarsi, joka ainakin minulla rauhoittaa lyöntiä. Puulla on helppo lyödä tiiltä, raffista ja väylältä. Olen aloittelija, joten lyöntipituuksissani ei ole kehumista, mutta w4 lentää n. 180-190 metriä eli hiukan pidemmälle, kuin rauta kolmosella.

    Itselleni tuli juuri sama tilanne kun palasin takaisin 4 wedgeen. Itse ratkaisin ongelmani hankkimalla Diswestistä TourEdgen w4:n 90eurolla! On viimevuotista mallia, minkä vuoksi hinta on hyvin edullinen. Vaivaton maila nostaa palloa hyvin myös väylältä, mutta on lähempänä w5 kuin w3.

    Lue lisää: Diswest tarjous

    Kuten joku tuossa jo aiemmin samansuuntaisesti kommentoi, niin mielestäni kannattaa ensin päättää minkä ’pituisen’ mailan tarvitsee, eli mitä matkaa varten ja myös millaiselle lyöntialustalle (eli onko esimerkiksi tarkoitus päästä hyvästä vai huonosta makuusta 200 m eteenpäin). Tämän jälkeen alkaa työläs vaihe, eli mailojen metsästäminen testailtavaksi. Ei siis kannata valita mailaa sen mukaan mitä pohjassa lukee, samalla loftilla ja erilaisella ’päällä’ lähtee aivan eri pituisia ja profiilisia lyöntejä, eli bagiin sopivan ’puu-nepan’ pohjassa saattaakin lukea 3 tai 5.

    Mulla bägissä draiverin kaverina Callaway Stealhed III W4+, on muuten aivan loitava keppi ja sillä korvaa hienosti W3-W5 yhdistelmän enkä koe tarvetta enää kolmanteen puuhun. Tuo + 4:sen perässä meinaa että maila on W3:sen loftilla 13,5 mutta lyhyemmällä varrella. Ei kanna ihan W3:sen pituuksille mutta on lyhyemmän varren takia helpompi lyödä ja antaa mukavan matalan lentokaaren ja pitkät rullit. Kantaa mulla normaalisti pituuksille 190-220m.

    Olen täsmälleen IsoG:n linjoilla. Lyöntimatkat ja lyöntialusta määrittävät mailavalikoiman. Neljän wedgen kanssa olen päätynyt i5:sta alkaen hybridiin (26 astetta), 5W, 3W ja Draiveri.

    5W matala väyläpuu ja 3W isommalla mololla satunnaisia tiiavauksia varten.

    Jos mailan lofti on 13.5 niin sehän on jo silloin strong 3 varresta riippumatta. Puu 3 yleensä 15 astetta ja strong 4 yleensä 16.

    Korjatkaa jos olen väärässä.

    Itselläni on 16,5 asteinen Titun 975F puunelonen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, varsinkin kun mailan saa ihan kohtuulliseen hintaan. Ja varsi, suosittelen terästä, tarkempi ja rauhallisempi.

    …Niin ja vielä sen verran että kyllä se SteelheadIII 4+ on sen 15 astetta Callawayn kotisivujen mukaan. Piti korjata kun niin ’särähti’ lukiessa että puu 4 13.5. 🙂

    Joo oikeassa olet, W4+:an lofti tosiaan on 15 astetta. Olin näköjään muistanut väärin. No joka tapauksessa se on hyvä keppi ja suosittelen edelleen W4:sta W3-W5:den sijaan.

    Mulla sama tilanne eli neljä wedgeä. Tilaa kahdelle puulle jotka ovat driveri(9 astetta) ja puu3(15 astetta). Pituudet ovat mielestäni aika hyvät. Puu3 sitten kun ei raudoilla enää ylety. Rauta3:n ja puu3:n väli on kyllä pidempi kuin rauta3 ja rauta4, mutta vielä suurempi on puu1:n ja puu3:n väli.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: w4?

Etusivu Foorumit Yleistä w4?