Aihe: Vuosaaren raffi !!!! - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Vuosaaren raffi !!!!

Etusivu Foorumit Yleistä Vuosaaren raffi !!!!

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • YKI

  Kyllä ottaa päähän kun alkaa raffin heinä olemaan jo paikoin polveen asti, eivät kaikki glubituupparit osaa nostaa palloa raffista samanlailla kuin esim.Tiger, siinä on vielä sekin huono puoli että kun lyöt pallon raffiin niin pallon etsimiseen menee lähes aina se sallittu 5 minuuttia vaikka 4 hengen ryhmästä kaikki näkevät mihin pallo meni. Mielipiteitä?????

  DCI

  Onko mahdollista tämä?? Siinäpä kysymys…

  dr

  Vuosaarihan haluaa olla links kenttä (jota se siis jossain määrin muistuttaakin) joten lienee luonnollista että siellä on myös links-tyyliset raffit.

  Links-kenttien ystävänä pidän myös syvästä raffista kentillä, se laittaa monesti miettimään millä mailalla tiiltä oikein lähtee avaamaan. Toki klubipelaajan kannalta on myös mukavaa jos leikattua raffiakin on fairwayn ja deep-stuffin välissä 🙂 Jos tämän tyylisistä raffeista ei tykkää, niin sitten kannattaa pysytellä poissa monilta brittein saarten kentiltä…

  Ja kyllä sen pallon sieltä polvenkorkuisestakin ylös saa kun lyö wedgellä bunkkerilyönnin tyyliin lapa auki. Yksi lyöntihän siihen menee hukkaan, mutta eikös raffien tarkoituskin ole rankaista epäonnistuneesta lyönnistä.

  Hienoa että jollain kentällä kasvatetaan kunnon raffeja. Useilla kentillä raffit leikataan pelinopeuden takia niin lyhyeksi ettei väyläosumalla ole mitään merkitystä.

  Samaa mieltä dr:n kanssa. Linksillä pitääkin olla polvenkorkuista heinää, puistokentät on erikseen. Opettaa muuten tehokkaasti pysmymään väylällä!

  Nimetön

  Kotikenttäni raffi on sen verran harvaa ja lyhyttä, että ihan hävettää. Olkaa tyytyväisiä, jos teillä edes ruoho/heinä kasvaa. Älkää aina marmattako kenttien kunnoista, kenttä pelataan sellaisena kuin se on.

  Nimetön

  Niinkuin tässä on jo todettu niin links-kentälle tosiaan kuuluu tuollainen polvenkorkuinen heinä väylien väliin. Raffiin taas Vuosaaressa ei kyllä palloa saa katoamaan, raffi leikataan kuulemma 70 milliin, ja semiraffi 50 milliin (soitin ja kysyin). Raffihan on se vähän pidempi ruoho siinä väylän (13mm) ja tuon k.o. heinän välissä. Vuosaaressa tuo heinä on vastine sille mitä muilla kentillä kutsutaan metsäksi. Ja tylsäähän tuolla pelaaminen olisi jos väylien välillä olisi raffin tasoon leikattua ruohoa, löisit minne vaan niin aina olisit pelissä.

  Saimpas saivarreltua…

  Itselläni kun ei ole kuin yksittäisiä kokemuksia Vuosaaresta, voisiko joku paikallinen kertoa, millaisia kierrosaikoja ruuhkaisimpina päivinä Vuosaaressa on ? Lähinnä kysyn siksi, että tuollaisilla pitkillä raffeilla on paha taipumus hidastuttaa peliä. Vuosaaressa lyödään lisäksi avauksia kumpujen yli sokkona, jolloin paikan määrittäminen on aika hankalaa.

  Kommentti järjen käyttämiseen mailavalinnoissa: monelle klubituupparille riittää, että osuu palloon edes jollain hellakoukkua paremmalla välineellä. Tällaiset eivät uhraa ajatustakaan, voisiko avata jollain muulla kuin driverilla. Ja sitten show on valmis alkamaan …..

  Sir E
  Moderaattori

  En ole VGH:n jäsen, mutta parina viime kesänä kiertänyt kentän kymmeniä kertoja. YHTÄÄN kierrosta ei ole pelattu 4,5 tuntia kauemmin (yleensä tasan 4 h kierroksia). Ja oppiihan Vuosaaressa ainakin seuraamaan palloa. Ei kehtaa montaa kertaa kysyä pelikavereilta, että minne kummulle pallo katosi. Kiva kenttä, varsinkin tuuli tekee siitä hienon.

  Nimetön

  Oman muutaman kymmenen kierroksen kokemuksella voin sanoa, että lähes poikkeuksetta kierrokset menevät alle neljän tunnin. Pelaan pääsääntöisesti arkisin alkuillasta eli periaatteessa pahimpaan ruuhka-aikaan. Mitä tulee raffeihin, niin sinne tuskin palloa saa katoamaan poikkeuksena jotkut apilaryppäät, jotka voisi tehokkaammin poistaa. Mitä tulee sitten väyliä erottavaan heinään ja kumpuihin, ne tulisi ymmärtää ikään kuin metsänä, kuten joku täällä aiemmin totesi. Joskus pallo löytyy, joskus ei…Mutta ilahduttavaa on, että väyläosumista todella palkitaan ja se opettaa tehokkaasti mailanvalinnassa ja rohkaisee turhia riskejä karttavaan pelaamiseen. Vieraspelaajia tosin ymmärrän siinä, että maamerkkien puutteessa on hyvin vaikea nähdä todellista pallon putoamispaikkaa varsinkin, jos pelaa ensimmäisiä kertoja linksiä ja omien mailakohtaisten lyöntien pituudet eivät ole vielä aivan selvillä.

  Nimetön

  Onko se jotenkin sääntöjen vastainen? Miksi muuten raffista pitäisi päästä yhtä helposti kuin leikatulta väylän osalta. Hyvä, että tarkkuuskin palkitaan.

  Kummaa joukkoa, jos neljä tietää pallon sijainnin, mutta kaikki vain odottelevat 5 min? Onkohan MVP ihan perillä tuostakaan asiasta?

  Kävin eilen ekaa kertaa Vuosaaressa testaamassa nämä paljon puhutut raffit, ja eipä ne paljon peliä haitannut.

  Enemmänkin Outtien puute väylien välillä ihmetytti, ja kannusti runttaamaan mollukalla, vaikka järkevää olisi ollut tökätä r3..

  Pari aivan törkeetä Pernan revitys draivia 45 astetta vinoon, pallo toisen väylän yli keskelle kolmatta väylää, kisat jatkuu ja par.

  Raffit oli kyllä paikka paikoin pitkiä, ja rankaisivat pikkusen lyhyemmällä jatkolyönnillä, mutta ei ne sieraimia laajentanut..

  Tuuli oli kivaa ja kenttä imee ilmeisen hyvin vettä, alkukesän sateista ei ollut tietoakaan.

  Ja tuloksena 85 pahan etuysi +13 jälkeen…

  ps: Yllättävän vähän kuului FORE:a, vaikka mielestäni aihetta olisi ollut kovempaankin möykkään..

  Kunnon raffit on ok.

  Griinit oli toutalhanurista. Sama kun olis puttaillu paskalla väylällä. Ehkä sitä on tottunut liian hyviin viheriöihin.

  Nimetön

  Niin erisilmin katselemme kenttiemme kuntoa ja pelattavuutta.Shannyn mielestä vuosaaren greenit ovat jostain.Toisen mielestä mainiot.Onkohan pelaajan henkilökohtaisella osaamisella ja tehdyllä tuloksella mitään tekemistä asian kanssa.Paska kenttä ei yhtään suoraa lyöntiä.Pelasin Vuosaaren eka kertaa br 98 ja tulen varmasti uudestaan.

  Lue lisää: golpiste

  Nimetön

  Pelasin Vuosaaressa pari päivää sitten. Oli kiva kun kenttä oli kuiva eikä litisevän märkä kuten niin monella muulla kentällä. Esim. Nokia River Golfissa tällä viikolla vallan toivottoman märkä.

  Esimerkki Vuosaaren raffista: löin oman palloni raffiin ja näin paikan selvästi. Läysin kolme palloa, joista yksikään ei ollut omani. Ei siis muuta kuin keskelle väylää, jos haluaa tulosta!!

  Minusta on vallan virkistävää välillä pelata linkskentällä.

  Nimetön

  Eilen ekaa kertaa olin vuosaaressa pelaamassa, mun mielestä mainio kenttä. Tosin tuo outtien puute väylien välilä oli vähän hölmöä ku sivuväylien kautta par yms. tuloksia.

  Ja niinkuin todettiin jo, niin ne raffit ovat siellä metsän korvikkeena, kun ei koko kummulla puita juuri näkynyt 😉
  Kuitenkin kierros meni päin peetä, 1-2tuntia satoi, sen jälkee kuivaa, arvatkaa kärsikö puttailu siitä kun ei oikein tiennyt miten rullaa että onko märkää vai ei.
  Peliseura oli kevään parasta. _o/ Joskus uudestaan.

  Pelasin perjantaina rundin Vuosaaressa, ja kyllähän ne väylien väliset heinikot rankaisivat. Oma vika, mitäs löin sinne. Omasta mielestäni greenit olivat mainiossa kunnossa. Kenttä on mielestäni virkistävän omanlaisensa, joskin sen kentän halkaisevan tien yli edestakaisin ramppaaminen vähän ärsyttää.

  Ja eikös se ole niin, että palloa voi etsiä 5min, mutta siinä samassa voi antaa tilaa takana pelaaville? Eihän ne kierrokset silloin kauheasti veny… Jos peli ei kulje niin harvoinhan se on oma vika. Kenttä tai peliseura oli niin mahdottoman huono…

  Tehdään mieluummin niin, että poistetaan kaikilta kentiltä puut, out-paalut ja karheikot ja pensaat ja puskikot ja esteet ja tehdään väylistä kivikovia kanjoneita, missä pallo vierii 200 metriä.

  Sitten saisi huitoa mihin suuntaan tahansa ja millä mailalla tahansa. Ei olisi pelkoa häviämisestä.

  Perkkkkele, tasotus on sitä varten, että kympin händärillä pelaava iskee keskimäärin 82 lyöntiä rundi.

  Sitten kun oppii lyömään keskelle väylää ja pitkälle, ei tartte ettiä palloja puskikoista ja tasotus laskee.

  Älykääpiöt. Älkää menkö Vuosaareen, jos se tuntuu pahalta.

  Peltokenttiä on muutenkin valtakunta pullollaan. Sitten ihmetellään, miksi suomalaiset eivät pärjää maailmalla, kun aina a) löytyy pallo, b) pystyy jatkamaan eteenpäin, c) kentät ovat lyhyitä d) ei ole karheikkoja vaikeuttamassa peliä.

  Pelasin pari päivää sitten elämäni ekan kierroksen ko. kentällä, vettä tuli koko ajan ja valkoisilta tuli tulos 79.

  Ei se ny niin kamalaa ollut. Mahtava kenttä ja hyvässä kunnossa, viheriötkin.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Vuosaaren raffi !!!!

Etusivu Foorumit Yleistä Vuosaaren raffi !!!!