26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Vuokrapelioikeus?

Etusivu Foorumit Yleistä Vuokrapelioikeus?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188032 Ilmoita asiaton viesti

  Kyselisin tällaisen vuokrapelioikeuden ostosta kaudelle 2007. Jos ostan pelioikeuden yksityiseltä, niin mitä tulisi ottaa huomioon ettei tulisi huijatuksi(jos se on edes mahdollista). Tarkoitan tällä sitä esim:että mistä pystyn tarkistamaan että kun joku myy pelioikeutta kyseiselle kentälle niin että hänellä todella on pelioikeus myytävänä, ja että kun annan rahaa tuntemattomalle niin voin olla varma että saan rahalle vastinetta. Aloittelija kyselee?

  #481935 Ilmoita asiaton viesti
  ajs

  Olen kysynyt joskus ko. kentän toimistosta, onko vuokraisäntä luotettava. Ja maksun jälkeen voi tiedutella jonkin ajan kuluttua onko vuokraaja tehnyt ilmoituksen pelioikeudesta toimistoon. Varmasti muitakin keinoja on.

  Aloittelijana olet miusta oikealla asialla, sillä harva pystyy ilman pelioikeutta pelaamaan alussa niin paljon, jotta kehitys lähtee käyntiin. (OT) Lisäksi sinulle tullaan aivan pian kertomaan, että pelioikeutta ei kannata vuokrata ainakaan Peuramaalta. Mieluiten Pickalasta. 😉

  #481936 Ilmoita asiaton viesti

  Häh? Eikös (vuokrapelioikeus=lätkä?) lätkä ole aina nimetty tietylle henkilölle? Jos tarkotat peli lippuja niin jos käy hakemassa ne liput ostajalta niin ei kai siin voi tulla huijatuksi? Oonko ihan metässä taas…(puolukoita näkyvissä)

  #481937 Ilmoita asiaton viesti

  Juurikin näin.
  Jos haluaa pelata varman päälle (niinkuin tuntemattomien henkilöiden kanssa kannattaa tehdä):
  1-Kysy pelioikeuden kaupittelijan nimi ja osakkeen numero.
  2-Soita ko. kentän toimistoon että tiedot täsmäävät.

  Lisäksi itse maksan vuokran vasta kun osakkeesta on maksettu klubille sen vuoden kaikki maksut = osakkeella on oikeasti peliokeus sille kesälle. Tämän asian voi tarkastaa samalla soitolla klubin toimistosta osakkeen numerolla.

  3- kun kohta kaksi kunnossa, sovi tapaaminen vuokraajan kanssa klubin toimistolle. Otat käteistä mukaan.

  4-Ladot käteisen pöytään ja vuokraaja allekirjoittaa pelioikeuden siirron sinulle, klubin henkilö päivittää tiedot klubin järjestelmään.

  5-Lopuksi kaikki kättelevät ja toivottavat toisilleen hyvä pelikesää. Hyvässä klubissa pieni tervetuloa-palaveri uuden tulokkaan kanssa missä käydään läpi talon tavat.

  #481938 Ilmoita asiaton viesti

  Löylykauha kirjoitti: (16.2.2007 12:59:22)
  Häh? Eikös (vuokrapelioikeus=lätkä?) lätkä ole aina nimetty tietylle henkilölle? Jos tarkotat peli lippuja niin jos käy hakemassa ne liput ostajalta niin ei kai siin voi tulla huijatuksi? Oonko ihan metässä taas…(puolukoita näkyvissä)

  Osakkeen pelioikeuden voi yleensä nimetä myös jollekin toiselle, kuin itse osakkeen omistajalle. Tällöin yhtiölle, joka nämä pelilätkät jakaa toimitetaan osakkeen omistajan allekirjoittama paperi, jolla tämä pelioikeus siirretään jollekin toiselle. Tämä siirto pitää siis yleensä tehdä ennenkuin varsinainen pelilätkä ko. kaudelle jaetaan.

  #481939 Ilmoita asiaton viesti

  Siis periaatteessa juuri noin kuten Parti edellä kertoi.

  Parasta lienee sopia suoraan tapaaminen klubille, jolloin ei tarvitse tehdä mitään tarkistuksia erikseen, vaan kaikki selviää yhdellä kertaa. Pelioikeuden vuokraaja saa välittömästi mukaansa mahdolliset liput/lätkät, mitä nyt milloinkin on käytössä.

  Samalla ostaja saa tosiaankin tiedot miten kentällä/klubilla on tapana toimia. Saa hoidettua yhdellä kertaa mahdolliset kaapin vuokraukset, peiliaikojen varaukset, jäsenyysasiat jne.

  Harvemmin näissä kukaan ketään huijaa, en ole ainakaan kuullut sellaisesta. Mutta parempi on selvittää asiat kuntoon klubilla, niin ei tule mitään väärinkäsityksiä tai erehdyksiä miltään taholta.

  #481940 Ilmoita asiaton viesti

  Tokihan se on hyvä ottaa selvää pelioikeuden vuokraamisen käytännöistä sun muista asiaa liittyvistä asioista. Mutta minua ihmetyttää että oikeastiko joku valopää yrittäisi tälläisellä huijauksella koettaa hyväuskoista ihmistä höynäyttää?

  #481941 Ilmoita asiaton viesti

  Parti kirjoitti: (16.2.2007 13:03:37)
  Lisäksi itse maksan vuokran vasta kun osakkeesta on maksettu klubille sen vuoden kaikki maksut = osakkeella on oikeasti peliokeus sille kesälle. Tämän asian voi tarkastaa samalla soitolla klubin toimistosta osakkeen numerolla.

  Periaatteessa hyvä neuvo, käytännössä ei voi aina odottaa niin kauan että osakkeenomistaja on saanut hoitovastikkeestaan laskun, koska useinkin nämä laskut postitetaan vasta maaliskuussa ja vuokrausrumba alkaa jo tammikuussa.

  Ketjun aloittajalle vielä tiedoksi että vuokrapelioikeudessa verrattuna esim. pelilippuihin on se erittäin merkittävä etu, että pelioikeuden vuokraaja on starttiaikavarausten ja vieraiden isännöimisen kannalta täsmälleen samassa asemassa kuin osakkeenomistaja.

  #481942 Ilmoita asiaton viesti

  Ballmarker kirjoitti: (16.2.2007 13:54:24)
  Periaatteessa hyvä neuvo, käytännössä ei voi aina odottaa niin kauan että osakkeenomistaja on saanut hoitovastikkeestaan laskun, koska useinkin nämä laskut postitetaan vasta maaliskuussa ja vuokrausrumba alkaa jo tammikuussa.

  Ainakin omalle kohdalle on aina osunut sellaiset vuokraajat että olemme sopineet vuokraamisesta etukäteen (helmi- maaliskuussa) ja itse transaktio on tehty sitten kun kaikki maksut klubin suuntaan on hoidettu.
  Ei toki välttämättä onnistu kaikkien vuokralle-antajien kanssa.

  Toisekseen näyttää siltä että vuokrapelioikeuksista ei ole pulaa, olenkin ajatellut lykätä vuokraamista mahdollisimman pitkälle kevääseen ja katsoa josko pääsisi vähän halvemmalla kuin helmikuussa vuokraamalla. Keväällä maksulaput ovat jo varmasti ehtineet perille.

  #481943 Ilmoita asiaton viesti

  Parti kirjoitti: (16.2.2007 15:36:07)
  Toisekseen näyttää siltä että vuokrapelioikeuksista ei ole pulaa, olenkin ajatellut lykätä vuokraamista mahdollisimman pitkälle kevääseen ja katsoa josko pääsisi vähän halvemmalla kuin helmikuussa vuokraamalla. Keväällä maksulaput ovat jo varmasti ehtineet perille.

  Noin minäkin suunnittelin tekeväni sekä viime vuonna että tänä vuonna havaitessani, että maaliskuun loppua kohden hinnat alkavat laskea tarjonnan ylittäessä kysynnän, mutta hupsista vaan – sitä on jo helmikuussa tullut taas kerran uusittua vanha vuokrasopimus entiseen hintaan.

  #481944 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se vähän kylmäsi viime kaudella itseäkin kun ensimmäistä kertaa vuokrapelioikeutta hommasin. Kun latoo useamman satasen käteistä pöytään ja saa vastineeksi tulostetun A4:n johon molemmat laittavat puumerkkinsä, niin kyllähän se kokemattomampaa vähän jännittää.=)

  #481945 Ilmoita asiaton viesti

  Ballmarker kirjoitti: (16.2.2007 15:49:30)
  …, mutta hupsista vaan – sitä on jo helmikuussa tullut taas kerran uusittua vanha vuokrasopimus entiseen hintaan.

  Sinulle kävi siis ennenaikainen…öh…..release?

  #481946 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  mikäs toi peuramaa läppä oli? vuokrapelioikeus on hyvä ja mukava tapa aloittaa peliura!

  #481947 Ilmoita asiaton viesti

  Olen vuokrannut pelioikeuksia kohta kaksikymmentä vuotta. Menettelytapani on ollut seuraava:
  1) Kun hinta on neuvoteltu puhelimessa, kysyn osakkeen tunnisteen (nron).
  2) Soitan klubille ja kysyn, kuka omistaa ko numeroisen osakkeen ja onko siihen liittynyt maksuongelmia. Jos OK, niin,
  3) Teen kirjallisen sopimuksen, jonka allekirjoituksen yhteydessä varmistan allekirjoittajan henkilöllisyyden.
  4) Maksu aina pankkitilille.

  Olen tehnyt kaupat ja maksanut yleensä jo ennen kuin pelioikeuden käyttäjää on voinut ilmoittaa. Tähän mennessä ei ole koskaan ollut ongelmia. Suojaako tuo sopimus mitenkään, jos niitä ongelmia tulee – en tiedä.

  Sopimustekstiä saa käyttää vapaasti. Mahdollisissa ongelmatilanteissa en ota mitään vastuuta sopimustekstin soveltamisesta aihetuneista taloudellisista tappiosta tai muista seuraamuksista

  Sopimusteksti:

  SOPIMUS XX RY:N GOLFPELIOIKEUDEN VUOKRASTA KAUDELLE 2007

  NN. (osoite, hlötunnus, jäljempänä ”Vuokralleantaja”) ja MM (osoite ja hlötunnus, jäljempänä ”Vuokraaja”) ovat tänään sopineet seuraavaa:

  1. Vuokralleantaja luovuttaa omistamaansa Oy XX Golf Ab:n golfosakkeeseen nro xyz liittyvän golfpelioikeuden Vuokraajan käyttöön pelikauden 2007 ajaksi.
  2. Vuokraaja suorittaa 31.1.2007 mennessä Vuokralleantajan tilille Pankki Tilinumero kertakaikkisena vuokrana kohdassa 1 mainitusta vuoden 2007 pelioikeudesta € xxx.
  3. Vuokralleantaja vastaa kaikista Oy XX Golf Ab:n asettamista maksuista, jotka Oy XX Ab edellyttää, että ko. pelioikeus on käytettävissä, niin, että pelioikeus on Vuokraajan käytettävissä viimeistään 1.4.2007 alkaen.
  4. Vuokraaja on tietoinen, että pelioikeuden käyttöön liittyy pelitaitoa ja Suomen Golfliiton alaisen seuran jäsenyyttä koskevia vaatimuksia. Vuokraaja vastaa näihin liittyvistä kustannuksista, kuten Suomen Golfliiton alaisen seuran jäsenmaksuista.
  5. Vuokralleantaja ilmoittaa Oy XX Golf Ab:lle Vuokraajan ko. pelioikeuden käyttäjäksi viipymättä Oy XX Golf Ab:n toimitettua pelioikeusilmoituslomakkeen Vuokralleantajalle, kuitenkin viimeistään 15.3.2007.
  6. Vuokralleantaja sitoutuu pitämään ko. golfosakkeen omistuksessaan kunnes on täyttänyt kohtien 3 ja 4 velvoitteet. Jos Vuokralleantaja siirtää golfosakkeen omistuksen ennen 31.12. 2007 kolmannelle osapuolelle, hän toimittaa kolmannelle osapuolelle kopion tästä vuokrasopimuksesta sekä muutoin informoi kolmatta osapuolta siitä, että osakkeen pelioikeus on Vuokraajan hallussa vuoden 2007 loppuun asti.

  ZZssa dd.mm.2007

  Allekirjoitukset

  #481948 Ilmoita asiaton viesti

  Olen itse vaan kylmästi hoitanut golfpörssin kautta aina pelioikeuteni. Hintaneuvottelut yms. on vaan hoidettu sp:n välityksellä. Sitten vaan maksu kaverin pankkitilille. Osakas ilmoittaa sitten seuraan, että pelaan hänen osakkeellaan seuraavan vuoden.

  Ko. tapa ehkä vähän rohkea/naiivi, mutta on toiminut joka kerta (4 krt). Vähän tietysti kylmää kun maksaa pelioikeuden näkemättä vastapuolta.

  Enpä kauheasti usko, että näissä ympyröissä pyöris huijareita. Mene ja tiedä.

  #481949 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Kettu kirjoitti: (16.2.2007 13:05:44)

  Löylykauha kirjoitti: (16.2.2007 12:59:22)
  Häh? Eikös (vuokrapelioikeus=lätkä?) lätkä ole aina nimetty tietylle henkilölle? Jos tarkotat peli lippuja niin jos käy hakemassa ne liput ostajalta niin ei kai siin voi tulla huijatuksi? Oonko ihan metässä taas…(puolukoita näkyvissä)

  Osakkeen pelioikeuden voi yleensä nimetä myös jollekin toiselle, kuin itse osakkeen omistajalle. Tällöin yhtiölle, joka nämä pelilätkät jakaa toimitetaan osakkeen omistajan allekirjoittama paperi, jolla tämä pelioikeus siirretään jollekin toiselle. Tämä siirto pitää siis yleensä tehdä ennenkuin varsinainen pelilätkä ko. kaudelle jaetaan.

  No mutta tuohan on aivan loistava juttu! Tai siis….. jos näin ei olisi, niin kukaan ei voisi vuokrata omistamansa osakkeen pelioikeutta kenellekään muulle, eihän….?

  Sori, pakko oli laittaa….sen verran meni aloitus puihin aiheen huomioiden….

  #481950 Ilmoita asiaton viesti

  Pappa Tykki kirjoitti: (17.2.2007 13:23:43)

  Sopimustekstiä saa käyttää vapaasti. Mahdollisissa ongelmatilanteissa en ota mitään vastuuta sopimustekstin soveltamisesta aihetuneista taloudellisista tappiosta tai muista seuraamuksista

  Sopimusteksti:

  SOPIMUS XX RY:N GOLFPELIOIKEUDEN VUOKRASTA KAUDELLE 2007

  Muuten varmaan ihan kivaa tekstiä, mutta kannattaisiko tuo otsikon RY kuitenkin vaihtaa OY:ksi? 😉

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Vuokrapelioikeus?