23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Vuokrapelioikeus ja tasoituksen uudelleensaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Vuokrapelioikeus ja tasoituksen uudelleensaaminen

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Aikomuksena on vuokrata pelioikeus ensimmäistä kertaa. Keimola mielessä. Miten homma käytännössä toimii? Maksan myyjälle, mitä saan tältä? Keimolassa jäsenksi liittyminen maksaa n € ja seuran vuosimaksu päälle. Mitä tarkoittaa sitten vuosijäsen? Olisi halvempi kuin liittyminen + vuosimaksu?! Entä tasoituksen hommaaminen? En ole siis 7 vuoteen pelannut ja kun lopetin oli kortissa tasoituksena 8. Pitääkö nyt greencard lähteä suorittamaan uudelleen, vai suostuuko klubi suosiolla heittämään tasoituksen esim 36:een?

    -X-

    Terve,

    Olin itse viime vuonna vuokrapelioikeudella Keimolassa. Vuokraaja maksaa vuosijäsenyyden, eli ei liittymis+jäsenmaksua.

    Tasoituksen kirjoitin itse jäsenanomukseen klubilla, eikä sitä kukaan pyytänyt mitenkään vahvistamaan, enkä usko heidänkään sitä mistään vahvistaneen. Eli ilmoitat sen tasoituksen minkä katsot olevan sinulle oikea.

    Lienee aika yleinen käytäntö.

    Onnea ahtaille väylille…=)

    Nimetön

    Vielä tästä vuokraamisesta kysyisin:

    Mitä käytännössä tapahtuu, annan vuokraajalle rahat, mitä saan tältä? Voiko tässä hommassa joutua kusetetuksi?

    Hommassa tietenkin voi joutua kusetetuksi niinkuin missä tahansa yksityisten ihmisten välisessä kaupassa, esimerkiksi autokaupassa.

    Jos siis vuokraat yksityiseltä, sovi tapaaminen klubille ja siellä pistätte asiat kerrasta kuntoon niin et voi joutua kusetetuksi. Maksat vasta kun olet saanut siirron/oikeuden hoidettua caddiemasterin kanssa.

    toinen vaihtoehto on tietenkin hoitaa asia klubin kanssa, hehän välittävät pelioikeuksia. Hinta vaan on korkeampi kuin vapailla markkinoilla.

    Väittäisin, että 97.25% vuokraajista on kunnollisia eikä vaaraa ole, mutta mistäpä tietää, asioiko sen ainoan roiston kanssa.

    Katso golfpisteen kenttä-osion sivuilta Keimola ja sieltä kohta Lomakkeet. Tulostat sieltä lomakkeen Pelioikeuden siirto ja sitten täytätte tämän vuokraajan kanssa ja viette Keimolaan (jollei vuokralletarjoaja ole tätä jo tulostanut). Samalla voit hoitaa vuosijäsenyyden.

    Huijatuksi tulemisen vaara asiat Keimolassa hoidettaessa mitätön, sillä caddiemaster voi samalla tarkistaa että kaikki pelioikeuteen liittyvät maksut on hoidettu.

    Peli-iloa….

    Kannattaako liittyä tälläiseksi vuosijäseneksi, sillä eikös tälläiseen kaukojäsenseuraan pääse varsinaiseksi jäseneksi halvempaan hintaan tai suht samaan hintaan.

    Vuosijäsenyydessä on tosin se etu, että silloin pääsen seuran sisäisiin kilpailuihin joihin tälläinen kaukojäsen ei pääse.

    Kyllä kannattaa, koska kyseessä on vuokrapelioikeus (josta siis maksetaan osakkeenomistajalle suoraan) ja siihen liittyvä vuosijäsenyys => ilmainen pelaaminen Keimolassa ja täydet jäsenen oikeudet ajanvarauksiin. (Tai oli ainakin kaudella 2001, kun minä siellä vuosijäsen olin.) Kaukojäsenyys ja green-fee’illä nykertäminen eivät IMO todellakaan ole järkeviä vaihtoehtoja enemmän (25+ kierrosta vuodessa) pelaaville.

    Tarkoitin tässä siis sitä, että vuokraa sen pelioikeuden, mutta ottaa sen jäsenyyden kaukoseurasta, näin ei tarvitse vaihtaa seuraa joka vuosi (jos eri kentiltä pelioikeuden vuokraa) ja maksaa ylimääräistä vuosijäsen jäsenmaksua.

    Lisäksi tulee Golflehti vuoden ympäri.

    Joo huomasin olin tulkinnut viestisi osittain väärin.

    Mutta mitenköhän tuollaisen ’pelioikeudellisen kaukojäsenen’ tiiaikojen varaus? Tai yleensäkin, saako useammalla kentällä pelioikeuden omaava, mutta vain yhden jäsen oleva pelaaja, ajanvarauksessa jäsenen oikeudet? (Vähintäänkin kohtuullistahan se olisi…) Mutta teknisestihän tämä ei ole kuin sen yhden seuran jäsen… :-/ Täällä varmasti on tätä useamman pelioikeuden porukkaa, kokemuksia?

    Jäsenenä voi olla useassakin seurassa, joista yhden on oltava ns kotiseura, joka ylläpitää tasoitustasi. Kokonaan toinen asia on, miten se kannattaa rahallisesti muuten kuin todella paljon pelaaville tai kotona ja mökin luona pelaaville.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Vuokrapelioikeus ja tasoituksen uudelleensaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Vuokrapelioikeus ja tasoituksen uudelleensaaminen