23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Vuokrapelioikeuksien hinnat noussut pilviin??

Etusivu Foorumit Yleistä Vuokrapelioikeuksien hinnat noussut pilviin??

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 49)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Jotkut ahneimmat näyttävät pyytävän vuokrapelioikeuksista 1000€. Alkaa olla aika järjetöntä mielestäni maksaa tuollaisia summia kun greenfee pelaajanakin voi pelata vähintään kerran viikossa eri kentillä tuolla summalla koko Suomessa kestävän golfkauden ajan. Saahan sitä pyytää, vaan tyhmä on se joka moisia summia maksaa, en minä ainakaan=).

    1000 euroa tuntuu minustankin todella korkealta. Luulisi että hinnat pikkuisen laskevat kevään lähestyessä kun tarjontaa tulee lisää. Toisaalta kysyntäkin lisääntyy koko ajan…

    Kannattaa kysellä suoraan clubeilta. Jos osakkeista on jäänyt kausimaksuja suorittamatta, vuokraavat monet clubit tällaisiin osakkeisiin liittyvät pelioikeudet lähes omakustannushintaan ( = maksamatta jääneet maksut) eteenpäin.

    Kaikki hinnat nousee. Green fee, osakkeet, pelioikeudet, rangepoletit, välineet jne. Valitus vaan ei taida auttaa niin kauan kun kysyntää on.

    Ja pyytää todellakin saa, mutta ei siitä tarvitse maksaa.

    Perisuomalainen kateellisuus toisen menestyksestä (kilpailu tai rahallinen) saisi jäädä vähemmälle. Se ei ole mulle oikein mennyt jakeluun. Miksi toisen onnistuminen on huono asia? Ryder Cup henkeä normaalielämään!

    Totta, mm. Porvoo aikoo kuulemma ensi vuonna rahastaa pelioikeudesta n. 800 euroa, vaikka puolet kaudesta käytössä vain ysi, kentän laajennus avataan vasta heinäkuussa. Menneenä kesänä pelioikeus oli 480 erkkiä :-O

    Edullisempaa peliä löytyy esim. Peuramaalta 650 tai Nurmijärveltä 690 erkkiä. Itse valitsin jälkimmäisen.

    Vuokrapelioikeuden hintahan määräytyy niin että ensin osakkeen omistaja maksaa vastikeen ja siihen lisätään x summa jotta saadaan korvaus siitä että omistaa osakeen jota ei käytä vuoden ajan. Eli jos osakkeen hinta on 10000 euroa nin jos haluaa 5% maksun/korvauksen pelaamattomuudestaan per osakkeen hinta nin tuleehan siitä 500 euroa + vastike aikkasen lähelle tuota 1000 euroa. Ja lopuksi välimerkkejä lisättäväksi ,,,,,…… 😉

    Jos osakkeen hinta laitettaisiin vaikka lyhytkorkorahastoon, se toisi tuottoa 3,5-4% vuodessa (10.000 euron osakkeella siis 350-400 euroa). Lisäksi osakkeenomistaja maksaa hoitovastikeen (500-600 euroa), eli ei se 1000 euron hintapyyntö nyt niin kova ole.

    Kun harrastajamäärät kasvavat, niin kilpailu vuokrapelioikeuksista kiihtyy, eikä se kilpailu hintoja ainakaan tiputa.

    Olen myös seurannut hintojen kehitystä. Se on todella huolestuttavaa. Tätä menoa joutuu vaihtamaan lenkkeilyyn!

    Mulla on kaksi taitoluistelua harrastavaa tytärtä ja itsellä perheen halvin harrastus 😉 Jos pelaa 50 kierrosta niin 1000 € tekee 20 € per kierros eli 5 €/tunti. Vuokraaja on oikeassa, vastikkeetkin on kovia ja lisäksi pitäisi saada joku korvaus osakkeeseen sidotulle pääomalle. Mielummin sitä maksaa pelaamisesta kuin välineistä, joita jotkut vaihtaa joka vuosi.

    Vuokrapelioikeuksien hintaa ohjaillaan hiukan myös kentän toimesta, jos se vuokraa ulos omia osakkeitaan. Eli jos kenttä haluaa päästä eroon omista osakkeistaan, vuokrahinta pilviin ja kauppa käy taas!

    Juu mukava katsella kun ennen kevättä hinnat nouset pilviin , hätäsimmäthän ostavat jo tähän kovaan hintaa.Mutta kun maltaa odotella niin hinnatkin lähtevät huimasti laskuun kun iskee pelko että jää osakeet tyhjän pantiksi.

    Kyllä kaikki on kovin suhteellista ja useimpien kommentit kovin subjektiivisiä, varsinkin jos ei selvitetä kenttää tai klubia mistä puhutaan. Tonni riittää yleensä ainakin yhteen, useimmiten useampaan kierrokseen golfia.

    Jossakin poronhoitoalueella voi pelata, lippalakki väärinpäin päässä, varmasti koko kauden ja saattaa jäädä joku kolikko rangepalloihinkin.

    Nauttikaa siitä.

    Nimetön

    Toivoa tietysti sopii, että vuokrapelioikeuksien hinnat laskisivat kevättä kohden. Kovasti on vain täälläkin viestitty tarjonnan niukkuudesta suhteessa kasvavaan harrastajamäärään. Mietin vain, että kuinkahan monella innokkaalla uudellakin golffarilla on harrastuksen jatko vaakalaudalla tänä keväänä. Jos koko touhu alkaa olla pelkkää bisnestä ja rahastusta, menee siinä maku koko lajista. Näin aloittelevana golffarina toivoisi ennen kaikkea miellyttävää ja rentoa klubihenkeä sekä aitoa ja kannustavaa vuorovaikutusta pelaajien kesken. Ja jos kenttä on vielä hyvässä kunnossa, niin siitä voisi jo sitten jotain maksaakin. Silti 1000 euron pyynnöt tuntuvat aivan kohtuuttomilta. Halu pelata on kova, mutta mitä tehdä, kun vaihtoehtoja ei juuri ole ?

    Osakkeen osto lainalla on mielestäni hyvä vaihtoehto. Rahaa tulee sijoitettua omaan rakkaaseen harrastukseen. Laina-aika voi olla vaikka 5-10 vuotta, jolloin kuukausimaksu jää kohtalaiseksi. Korkokaan ei ole golfosaketta ostettaessa mitään kulutusluotto tasoa. Kyllä ne pankit niitä myöntää. Viime aikoina golfosakkeet ovat myös pitäneet arvonsa kohtalaisesti 🙂 Eivätkä ne ole niin herkkiä droppaamaan kun pörssissä.

    Varmempaa tietysti on säästää pankkiin olemattoman koron tilille, josta verottaja vielä nappaa omansa, mutta kyllä golfosakkeeseen säästäminen mielestäni on mielekkäämpää. Vähän joutuu korkoja maksamaan, mutta kyllä ne voitettuina pelikausimaksuina saa takaisin.

    Esimerkki Oulusta: Koko kauden pelaaminen osakkeella (rahoitusvastikkeet maksettu) 300e hoitovastike + 70e jäsenmaksu = 370e. Ja kun ottaa todellakin sen lainanlyhennyksen säästämisenä niin jot vot. Loppuu ne joka keväiset spekuloinnit siitä, että mistähän sais edullisimman vuokralle.

    OGK vuokraa tänä vuonna omia osakkeitaan 900e/kausi hintaan. Markkinoilta saa varmaan hieman halvemmalla. Tiedän yhden 2003 toteutuneen vuokran olleen 720e.

    Mitäs mieltä muut?

    Kävin katsomassa Porvoo Golfin sivuja ja siellä vuokrapelioikeuden hinta oli 650 euroa. 750 eurolla saa pelioikeuden ja vuosijäsenyyden. Eli tätä 650 euron hintaa täytyy verrata muiden hintoihin, sillä ei kai muiden kenttien pelioikeudet sisällä jäsenmaksuja. Tämä on vielä Oy:n pyytämä hinta ja yleensä osakkeen omistajat vuokraavat pelioikeuksia halvemmalla (=makkinahintaan).

    Nimetön

    Kuulostaahan tuo osakkeen osto paperilla ihan hyvältä, mutta todellisuus saattaa olla muuta. Ainakin näin etelässä ovat osakkeidenkin hinnat tällä hetkellä sellaiset, ettei ainakaan sijoituksesta voi oikein puhua. Riski on melkoinen, kun ei voi etukäteen tietää miten kunkin kentän tilanne kehittyy ja yleiset suhdannenäkymätkään eivät ole kovin rohkaisevia. Golfpörssiä seuranneena näyttää siltä, että joitakin osakkeita tarjotaan selvästi alle yhtiön oman hintatason ja silti ei ostajia meinaa löytyä. Tarkoitan, ettei golfosake ehkä olekaan aina kovin likvidi, jos jostain syystä siitä pitäisi päästä eroon esim. muuttaessa toiselle paikkakunnalle tai pelaamisen lopettamisen takia syystä tai toisesta. Vai olenko väärässä ? Tietysti on haluttuja kenttiä ja klubeja, joihin on pitkät jonot ja osakkeista ollaan valmiit maksamaan hyvinkin paljon, muttei niihin ole tavallisella palkollisella varaa. Kyllä tällä kokemuksella siis on todella vaikea päättää mistä kentältä osakkeen ostaisi, ainakaan velkarahalla. Sen myönnän, ettei joka vuotinen vuokrapelioikeuksien kanssa keplottelukaan kovin kiehtovalta vaikuta. Pelaamaan on silti päästävä, vaikka ostamalla vuokrapelioikeus velaksi -:)

    Niin se vaan on, että kysyntä ja tarjonta ohjaa. Jos saat tonnilla pelata niin paljon kuin haluat suht´koht´ruuhkattomilla kentillä, hinta on halpa.

    Jos pelaaminen olisi todella halpaa eikä kunnollisia kenttiä useita enemmän esim. pääkaupunkiseudulla, kentät olisivat niin ruuhkaisia, ettei pelaamisesta tulisi mitään

    Pitää verrata sitä hintaa kenttään jolta pelioikeuden vuokraa.

    1000€ on kallis hinta pienen ja huonosti hoidetun kentän vuorkapelioikeudesta kun taas hyvin hoidetusta kentästä jolla on parikin täyttä 18-reiän lenkkiä + muut herkut päälle maksan ihan mielellään tuon 1000€ / kausi.

    p.s. Tomppa vai kuka aikaisemmassa viestiketjussa arvuutteli sukupuoltani; metsään meni ja pari rankkaria päälle 😉

    Kappas. Sain aiemman hinnan (~800 erkkiä) emailitse Porvoosta joulukuun alussa, ilmeisesti tarkoittivat tuota 750:a. Totta myös se, että vuokrapelioikeudet eivät sisällä jäsenyyttä, ei tätä myöskään edellytetä.

    Edelleen, pidän tuota Porvoon 650:a kalliina yhdeksästä reiästä (heinäkuun puoleen väliin asti). Toki on mahdollista saada edullisempi diili osakkeenomistajalta, mutta ainakin itse haluan varmistaa pelaamisen ajoissa. Siksi kallistuin Nurmijärveen, 27 reikää hyvässä kunnossa, sijainti ja ajomatka keskustasta about sama kuin Porvooseen.

    Miksi et valitse Hyvinkäätä?

    Hyvä kysymys! En ole koskaan pelannut Hyvinkäätä, ja pelioikeudesta näyttäisi huudettavan 590. Osaatko luonnehtia ja vertailla Nurmijärveä ja Hyvinkäätä keskenään? Onko Nurmijärven 100 euroa kalliimpi pelioikeus mielestäsi kentän puolesta perusteltu?

    Kenttänä Hyvinkää ohittaa Nurmijärven mennen tullen niin layoutiltaan kuin kunnoltaan. Kaikki palvelutkin kohdallaan ja etäisyys (ajassa) Hesan keskustasta lyhyempi. kolmas 9 reikää vain puuttuu.

    Hinta 590 lienee viimevuodelta mutta tuskin mullistavaa muutosta on tulossa. Väitän kentän olevan halpa.

    Jos uudellamaalla aikoo pelaamaan niin voisi ajatella myöskin sitä missä mahtuu pelaamaan. Allaolevassa luettelossa on golfkentät järjestettynä sen mukaan montako jäsentä on per 18 reikää. Eli tunnusluku kertoo sen missä pelaaminen on väljintä. Väljimpien klubien osakkeiden arvon ja vuokrauksen hinnan pitäisi olla muita kalliimpi. Golffaajahan arvostaa ei halpaa osakkeen/vastikkeen/vuokran hintaa vaan sitä että pääsee pellaamaan.

    Sarfvik Golfklubi 573

    Golf Talma 578

    Vuosaari Golf Club 604

    Seagolf Rönnäs 621

    St. Laurence Golf 635

    Pickala Golf Club 744

    Master Golf Club 758

    Suur-Helsingin Golf 833

    Nevas Golf 896

    Nordcenter Golf & Country 965

    Virvik Golf 965

    Ruukki Golf 983

    Peuramaa Golf Hjortlandet 1000

    Vihti Golf Club 1004

    Tuusulan Golfklubi 1032

    Keimola Golf Vantaa 1091

    Nurmijärven Golfklubi 1109

    Hyvinkään Golf 1114

    Kurk Golf 1195

    Espoo Ringside Golf 1313

    Espoon Golfseura 1319

    Helsingin Golfklubi 1435

    Täysin harhaanjohtavaa! Jäsenmäärä ei korreloi ruuhkaisuuteen. Jäsenmäärä ei ole sama kuin pelioikeuden haltijoiden määrä. Joillakin listan klubeista ero on monta sataa. Lisäksi vanhoilla klubeilla joissa vaihtuvuus on pieni on myös kierroksien määrä per pelaaja todella pieni. Kolmanneksi kolmas ysi ei todellakaan vähennä ruuhkia kolmanneksella.

    Ruuhkaisuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat edellämainittujen lisäksi mm. yritystapahtumien määrä, vieraspelaajien määrä, kilpailujen määrä, seuran ikä, pelilippujen määrä ja yrityspelioikeuksien määrä.

    Vakuutan että klubit saavat todellisuudessa täysin erilaisen järjestyksen Sarfvikia lukuunottamatta.

    Ei tuo jäsenmäärä taatusti koko totuutta kerro, mutta luulisi sen hieman suuntaa antavan. Käsittääkseni mm. Hyvinkää on kohtuu ruuhkainen ja jäseniähän siellä on paljon.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 49)
Vastaa aiheeseen: Vuokrapelioikeuksien hinnat noussut pilviin??

Etusivu Foorumit Yleistä Vuokrapelioikeuksien hinnat noussut pilviin??