16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Vuodeksi Fuengirolaan

Etusivu Foorumit Matkailu Vuodeksi Fuengirolaan

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi. Olen muuttamassa kuukauden kuluttua vuodeksi Fuengirolaan ja olen aloitteleva golffari. Muutamia kysymyksiä on herännyt mieleeni. Kannattaako minun maksaa jäsenmaksuni kotiseuraani Suomessa pelatakseni golfia Espanjassa? Vai onko esim. kausipelioikeuden hinnoissa eroja, jos liityn golfseuraan Espanjassa? Toisena tulee mieleen kenttäsuosituksia läheltä Fuengirolaa. Haluaisimme pelata melko edullisella kentällä. Plussaa olisi, jos kenttä ei olisi valtavan ruuhkainen, ja pelaamaan pääsisi lyhyelläkin varoitusajalla. Ja toki kun olemme aloittelijoita, niin suht helppo kenttä kiinnostaisi. Kaikki huomionarvoiset vinkit golfin suhteen Espanjassa otetaan ilolla vastaan.

    Onneksi olkoon. Vuosi Fuengirolassa kuulostaa hienolta. Tänä talvena siellä on ollut poikkeuksen leppoisat kelit, vain satunnaisesti on tarvittu talvitakkia. Toivittavasti ensi talvena sinulle käy samoin.

    Jos Fuengirola ei ole entuudestaan tuttu, minusta se erinomainen valinta. Se yllätti minut siisteydelllään. Pari vuotta sittten Espanjan laki muuttui niin, että sama henkilö ei saa toimia kaupunginjohtajana ja maakuntaparlamentin jäsenenä, joten, erittäin pidetty Fuengirolan kaupunginjohtaja 24 vuotta toiminut Esperanza Oña siirtyi pelkästään Andalucian parlamentin tehtäviin. Mutta virkaan astui hänen pitkäaikainen työparinsa Ana Mula. Myös Ana Mula on erittäin pidetty koska molemmat ovat jo vuosia kehittäneet kaupunkia ja kaupungin infrastruktuuria. Lukuunottamatta aika rumaa satamaa keskellä kaupungin rantaviivaa, kaupunki on siisti ja kehittyvä. Tuntuu että jatkuvasti avataan uusia puistoja, leikkipaikkoja, tai muita aktiviteettipaikkoja. Katuja uudelleenlaatoitetaan, uusia palmuja ja istutuksia lisätään.

    Kaupungissa asuu myös suuri joukko suomalaisia. Näin Suomesta katsottuna helposti ajatttelisi että ei siellä suomalaisten kanssa halua hengaillla, kun sinne täältä saakka on lähtenyt, mutta on eri asia käydä siellä kuin asua. Eläkkeellä olevat erittäin aktiiviset vanhempani asuvat siellä nyt kolmatta talvea ja kun kuukausia on suomesta pois välillä väkisinkin tulee vähän koti-ikävä. Sitä on mukava purkaa osallistumalla suomalaisiin lukuisiin aktiviteetteihin, Espanjan tunteihin, joogaan, kirjakerhoihin, runoiltoihin, tai muihin lukuisiin suomalaisiin aktivitteetteihin. Fuengirolassa on myös suomalainen FC Malaga fanikerho joka järjestää otteluihin bussikuljetuksia. Liput saa näppärästi ostettua satamassa olevasta suomalaisesta ”Refla” ravintolasta. FC Malaga on tällä hetkellä La Ligassa noin puolessa välissä. Liput muistaakseni vaihtelevat sarjataulukon alapään joukkueiden 40 € hinnasta Realin ja Barcan vajaaseen sataseen.

    Rannikolla on tietysti kenttiä vaikka kuinka ja itse kun siellä esimmäistä kertaa kolme vuotta sitten käytiin, tein aika paljon vertailua. Tutkin täältä ketjuja ja soittelin monelle kaverille jotka rannikolla ovat käyneet. Joten vaikka olemme olleet ainoastaan yhdessä, voisin sitä sinulle muihin verrattuna joiltain osin suositella.

    Fuengirolasta parin kymmenen minuutin ajomatkan päässä vuoren toisella puolella oleva Lauro on ollut meidän vallintamme ja sinne menemme myös tänäkeväänä. Lauro on ihan mukava leppoisa kolmen ysin kokonaisuus. Pari vähän hölmöä väylää (lähinnä 3 ja 4) ja muutama aloittavalle golfarille ehkä välillä viivan paikka (esim 26) mutta muuten minusta pääosa väylistä on aloittavallekin pelaajalle ihan mukavasti pelattava. Väylät ovat pääosin aika lyhyitä, greenit pehmeitä ja mukavan vauhtisia. Viimeisellä ysillä jonkin verran korkeuseroja (kuten Espanjassa usein on) ja parilta viimeiseltä väylältä hienot näkymät alueen yli.

    Lauro on eritäin edullinen, 1 year Unlimited Golf (GF 0€) 1.790 €. Suomen hintoihin nähden se on tietysti kova hinta, mutta varmasti yksi alueen edullisimmista. Laurossa on myös paljon suomalaisia, jos koti-ikävä yllättää. Yksi cädäreistä on suomalainen, eli tarvittaessa kommunikointi onnistuu suomeksikin. Meille on peliseuraksi yleensä osunut aika korkeita tasoituksia eri puolilta Eurooppaa, joten aloittavalle pelurille varmasti sitäkin kautta leppoisa vaihtoehto. Tokihan Laurossa harjoittelee nippu suomalaisia kovan tason pelimiehiäkin ja Saaretolan Tapsa on jo vuosia ollut Lauron Proffa.

    Vaikka jotkut ovat meille Lauroa haukkuneetkin, me olemme siitä aina pitäneet ja meidän mielestä se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen vaihoehto. Huonoina puolina hitaat kierrokset (usein 5 h), mutta meillä on yleensä lähdöt siinä 11 aikoihin, joten jos lähtee aiemmin, voi olla että pääsee etememään rivakammin. Taitaa nuo hitaat kierrokset olla jopa paikassa vähän ongelma kun turistigolfia pelataan. Myös Suomessa.

    En näe mitään syytä miksi kannattaisi olla suomalaisessa seurassa jäsenenä jos kerta suomessa ei pelaa, mutta siihen mahdollisesti joku toinen osaa antaa vastauksen paremmin.

    Lauro

    Lauro kenttä

    Lauro hinnat

    Lauro varaustilanne

    Kiitos Hippo Vastauksestasi. Katselin tuossa La Noria Golfin hintoja. Pariskunnalle vuoden pelioikeus 1700€. Tosin kenttä on yhdeksän reikäinen. Hinta on yksi erittäin ratkaiseva tekijä, koska olemme lähdössä Fuengirolaan vuorotteluvapaalle ja tulot on niin sanotusti hyvin rajalliset. Onko kellään kommentoitavaa La Noriasta tai muista edullisista kentistä?

    Fuengirolassa on suomalaisen Sepon jo vuosia pyörittämä Par1Golf -niminen firma Avenida Jesus Cautivon varrella. Sepolta saat asiantuntevimmat ohjeet ja vihjeet siitä, missä kannattaa pelailla ja millaisia alueen kenttien hinnat ovat. Sepon kautta voit myös varata kaikki tiiajat. Tietääkseni hän pyörittää myös Mijaksen kentällä suomalaisten golfarien keskinäistä viikkokisaa.

    Tässä vielä linkki:

    Par1Golf

    La Norian kenttää on tullut kierrettyä muutaman kerran, se sopii aloittelijoille. Kenttä on ihan kaunis, muutama haastava vesieste. Kentän par on muistaakseni 33 ja siellä on yksi par 5 väylä. Alkuun hyvä, mutta kun pelitaidot kehittyy, niin jää lyhyeksi.

    Cerrado del Aguilan 9reikäinen kenttä lähellä Fuengirolaa on myös hyvä vaihtoehto. Käsittääkseni sinne saa suhteellisen halpoja pelioikeuksia. Kentältä on hienot näkymät merelle ja se on par 35. Siellä on myös mukava klubitalo, jossa on mukava vaikka nauttia tapaksia kierroksen jälkeen 🙂 Kyseessä on jo täysimittainen kenttä verrattuna La Noriaan.

    Edullisia tiiausaikoja myy myös Sunshine Golf -niminen liike (http://www.sunshine-golf.com/). Kyseinen liike löytyy La Cala De Mijaksesta, joka sijaitsee alle 10 kilometrin päässä Fuengirolasta Marbellaan suuntaan.

    Kannattaa käydä pelaamassa/tutustumassa useampaan kenttään ennenkuin ottaa pelioikeuden vuodeksi. Valtaosa kentistä on kohtuullisen mäkisiä ja etenkin kesähelteillä niiden kiertäminen kävellen voi olla haasteellista hyväkuntoisellekin. Golfauton vuokra ei välttämättä sisälly pelioikeuteen.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Vuodeksi Fuengirolaan

Etusivu Foorumit Matkailu Vuodeksi Fuengirolaan