27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

Voittaako Sami Välimäki 2024 jenkeissä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Voittaako Sami Välimäki 2024 jenkeissä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • OB

  Voittaa ! Joskin pari kertaa tulee kirvelevä top-3 sijoitus mutta sitten räjäyttää pankin. Ennusteeni on varma koska näinhän kävi myös Kalle Samoojan kohdalla.

  Minäkin ennustin Kallen voiton DPWT:llä ja Matt Fizpatricin US Open voiton, jolla tienasinkin jonkin verran. Nyt ennustan Samin voittavan tänä vuonna. Tämäkin ennustus on lähes 100% varma. Perusteena Samin kyky pelata alhaisia kierrostuloksia ja koko ajan paraneva paineen sieto kyky.

  Voisi ajatella että ensimmäinen tavoite on pelioikeuden uusiminen..siinäkin on ihan riittävästi haastetta. Mutta jos se tulisi voiton myötä niin se olisi jo pieni yllätys. En silti pidä sitäkään mahdottomana. Onnea vaan Samille!

  Uskon, että Sami voittaa uran aikana 3 voittoa PGA-kiertueella, joista yksi on PgGA Championship. Tämän jälkeen noin 42-vuotiaana Sami eläköityy golfista ja perustaa jonkin sortin yrityksen golfvälineiden maahantuontiin liittyen.

  Tämän päivän tulos osoitti taas että Sami on kaikkien aikojen lahjakkain suomalainen miesgolfari. Yhtä selvänä kakkosena tulee Mikko Ilonen.

  Tässä nämä sisäiset karsinnat kisoihin helpommin ymmärrettävässä muodossa :

  Arnold Palmer -Signature event (Maaliskuun 3.)
  – Kymmenen parasta Fedexcupin mukaan, joilla ei paikkaa. Tällä hetkellä viimeinen mukaan pääsevä on sijalla 35., Sami sijalla 124.
  – Viisi parasta kahden kilpailun yhteispisteiden mukaan, joilla ei paikkaa. (Mexico Open + Cognizant classic)
  – Vaatii TOP3-sijoituksen jommassa kummassa kisassa.

  The Players-kisapaikka (Maaliskuun 3.)
  – Kymmenen parasta Fedexcupin mukaan, joilla ei paikkaa. Tällä hetkellä viimeinen mukaan pääsevä on sijalla 96., Sami sijalla 124.

  Masters (Huhtikuu 7.)
  – Turnausvoittajat, kun vähintään 500 pistettä jaossa (kuusi kisaa jäljellä, Samilla neljä mahdollista)
  – Maailmanlistan TOP50.
  – Käytännössä Sami tarvitsee turnausvoiton noustakseen TOP50:en lyhyessä ajassa

  Priority Ranking Reshuffle I (Huhtikuu 7.)
  – Alemmat kategoriat uudelleenjärjestetään ja yhdistetään FedexCupin pisteiden mukaan ennen Masters-turnausta.
  – Sami kauden alussa 7./52., WM-kisan jälkeen väliaikatilanne 14/49.

  Yksi hyvä puoli kierrosta ei vielä ole merkki juuri mistään, suorittamiseen tarvitaan enemmän tasaisuutta. PGA- tourilla ei ole varaa herpaantumiseen missään vaiheessa, sillä kisa on kovaa ja tasaista, kuten tuolla Phoenix:kin.

  On tärkeää pystyä koviin kierrostuloksiin, koska kukaan ei pelaa neljää kierrosta tasaisen hyvin. Yksi tai kaksi huippukierrosta ja loput kohtalaisesti riittää usein voittitaisteluun. Samilla oli eilinen kierros kokonaisuudessaan huippukierros. DpWT:llä Sami on tehnyt useita kenttäennätyksiä ja se juuri kertoo potentiaalista. Välillä on mielestäni ollut vähän liian hyökkäävä pelityyli, mutta hyvän caddien kanssa tätä saavat varmaan hienosäädettyä. Viimeistään ensi vuonna Sami toivon mukaan nähdään majoreissa ja signature kisoissa. The Openiin pääsee jo tänä vuonna.

  Golf on luonteeltaan kestävyysurheilua. Yksittäinen huippukierros kertoo pelaajan vauhtikapasiteetista, yksittäinen huippukisa vireestä, ja pitkän ajan kierroskeskiarvo kestävyyskapasiteetista. Jos tuloksenteko perustuu kisavireeseen, onnistumiset ovat pääasiassa sattumaa.

  Kova kestävyyskapasiteetti on välttämätön mutta ei riittävä edellytys toistuvalle onnistumiselle. Laaja ja luotettava lyöntivalikoima ja hyvä pelikirja kasvattavat kestävyyskapasiteettia. Hyvä harjoittelu lisää vauhtikapasiteettia ja parantaa kummasti myös virettä. Yhdessä ne antavat pelaajalle moraalisen oikeutuksen menestyä, joka keventää samalla mahdollisia suorituspaineita. Nick Taylorin voittajahaastattelu kertoo hyvin näistä kaikista:

  Kortin uusiminen olisi Samille ja kaikille muillekin ET:lta tulleille keltanokille kova suoritus. Kymmenestä siinä onnistuu todennäköisesti alle puolet.

  No niin, koitetaas taas positiivisen kautta: yksi kierros ei vielä kesää tee, mutta antaa uskoa kevääseen.
  Menestyminen ihan millä tahansa kiertueella on henkimaailman asioita täynnä. Samilla motivaatiota ja kapasiteettiä riittää, kuten myös kehitettäviä asioita (= se henkinen puoli).
  Kasvun paikka on tarjolla, ja ei voi muuta kuin toivottaa Samille onnea matkaan (pikä matka, sitähän elämä on).
  Muuten: kuka miespuolinen suomalaisgolffari on aikaisemmin tehnyt tiliä PGA:lla? Ei nyt ihan heti tule mieleen.

  Niin, onhan Kalle Samooja tehnyt tiliä LIVillä. Liian tuore juttu menee helposti ohitse …

  ”Tämän päivän tulos osoitti taas että Sami on kaikkien aikojen lahjakkain suomalainen miesgolfari. Yhtä selvänä kakkosena tulee Mikko Ilonen.”

  Näin on ja juuri tuossa järjestyksessä. Hienoa Sami!

  Uno

  onko Samin vahvuutena puttipeli, koska vain puttaajien eliitit voittavat kilpailuja.

  Esim. Aasialaiset pelaajat voittavat harvoin useita kilpailuja peräkkäin ja minun silmissä Sami on lähempänä aasialaisia kuin jenkkipelaajatyyppiä.

  Rautapeli sekä avauksien tarkkuus.

  Hienoja suorituksia Samilta. Huomioiden senkin että hän pelaa vasta ensimmäisiä kierroksiaan PGA-Tourilla. Asenne on kohdallaan, kuvia ei kumarreta vaan hän pelaa omaa hyvää peliään. Ja, tulokset kertoo että sekin riittää pitkälle.

  Pikkaisen pitää vielä parantaa…ehkä puttipeliä tai jotain muutakin – en tiedä mitä, mutta uskon että Sami tietää. Kaikki elementit on kuitenkin jo olemassa että pelit PGA:lla jatkuu vielä tulevilla kausilla.

  Kiva seurata kun Sami on päässyt jo muutaman kerran esille myös TV-lähetyksissä. Ja, onnea matkaan!

  Upeasti sopeutunut PGA-kiertueelle, jossa ne parhaat pelaajat on. Pelaaminen vaativampaa kuin muilla kiertueilla, bermudaruoho, yleisö erilaista, jne. Varmasti tulee se voittokin jossain vaiheessa, tuskin tänä vuonna, mutta kunhan kokemusta kertyy, niin sitten!

  Yleisön erilaisuus ja meteli vaikutti olevan WM kisan klippien mukaan Samille hyvinkin motivoiva tekijä, ja saattaakin olla että löytyy kohta kova ulkomainen fanikunta nuoria ”samittajia”. Kuka ties vaikka mies nousee PIP listallakin vielä tekijäksi. Peli näytti siltä että voitto voi tulla vaikka samantien Mexicossa ja uusi caddie varmaan tuo varmuutta uusien kenttien haltuunottoon.

  Meksikossa näyttäisi voitto olevan tulossa?

  Mahikset on, varsinkin kun puuttuu iso kasa kärkinimiä.

  OB

  Häpeä Palmerin Arska. Historian sivuilla ei muistella ketä oli mukana vaan kuka voitti !

  11 reikää pelattuaan oli Välimäellä kolmen lyönnin johto, nyt kun on pelattu 14 reikää, on hän yhden lyönnin jäljessä johtajia! Vielä on aikaa kääntää kelkka uudestaan.

  Nyt tehdään suomalaista urheiluhistoriaa! Kahden päivän jälkeen jaetulla ykkössijalla. Tsemppiä!

  Ollaan kyllä ison asian äärellä, uskon voittoon ja tilasin katseluoikeudet että näkee suorana. Upeat kaksi birdieta vielä kierroksen loppuun!

  Ei näy Samoojaa tuloslistoilla, todettuaan pääkiertueiden tason ja vaatimukset itselleen yksinkertaisesti aivan liian kovaksi, paria yksittäistä suonenvetoa lukuunottamatta.

  ”Ollaan kyllä ison asian äärellä, uskon voittoon ja tilasin katseluoikeudet että näkee suorana. Upeat kaksi birdieta vielä kierroksen loppuun!”

  Tilasin myös katseluoikeudet ja kun oli vartti katsottu niin kortissa oli 2 bogia, mutta onneksi tilanne parani lopussa.

  PokiTuuppari, Ei kyllä kovinkaan paljon liity keskusteluun ja Sami Välimäkeen tuo kommentti!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
Vastaa aiheeseen: Voittaako Sami Välimäki 2024 jenkeissä

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Voittaako Sami Välimäki 2024 jenkeissä