15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista

Virvik golf, onko kikkaväyliä?

Etusivu Foorumit Yleistä Virvik golf, onko kikkaväyliä?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #190708 Ilmoita asiaton viesti

  Junnujen joukkue-sm on tulossa ja haluaisin tietää mahdollisista kikkaväylistä? Kannattaako jollain väylällä lyödä vaikka draivia jotain hökkeliä kohti jotta pääsee griinille tai vastaavaa?Minkälainen kenttä?

  #522897 Ilmoita asiaton viesti

  Suosittelen käyttää järkeä, osa draiveista voi mennä ehkä puhki.

  Kentästä sen verran että ekaks voi tuntua kenttä aika tyhmältä, mutta pohjimmiltaan tosi mukava kenttä

  Nimetön

  En ehkä omaa tarpeeksi kokemusta kentästä antaakseni siitä hyvän/tarkan analyysin… mutta mielestäni kenttä on kyllä aikamoinen kikkakenttä.

  Tosin Kari M tossa jo mainitsikin, että ensin voi kenttä aika tyhmältä vaikuttaa. Joten kannattanee käydä pelaamassa tarpeeksi harkkarundeja ennen kisoja.

  Järkeä kentällä tosiaan täytyy käyttää… driverin voi suosiolla jättää monestikin bägiin odottamaan muita kierroksia (jos siis muilla mailoilla lyönnin pituus riittää).

  Muutaman reiän (henkilökohtainen) huomio:

  reikä 2: Varo avauksessa metsää oikealla ja toisaalta myös out of boundsia vasemmalla. Väylä nimittäin viettää sinne päin.

  reikä 4: Varo ettet lyö pitkäksi, menee nimittäin helposti.

  reikä 6: Tästä ei kikkailu enää juurkaan pahemmaksi voi muuttua. Ensin lyötävä millintarkka avaus oikeaan paikkaan, josta toisen lyönnin kuitenkin saa lyödä sokkona jossain kummun takana olevalle pienelle griinille. Varo bunkkereita. Toinen vaihtoehto on tietysti pitkälyöntisenä yrittää driverillä kummun päällä tai suoraan rullien avulla griinille, mutta saa aika tarkasti kyllä lyödä.

  reikä 10: Älä lyö avausta liikaa oikealle, muuten joudut ’paitsioon’ puiden taakse.

  Näiden lisäksi on muitakin tarkoin suunniteltavia paikkoja, mutta ne täytynee henk.kohtasesti kokea.

  Ei muuta kun onnea kisoihin!

  Nimetön

  Kikkaväyliä riittää kyllä. Kenttä ei jätä ketään kylmäksi. Pelasin kentän viimeksi kolme vuotta sitten, jolloin väyläjärjestys oli erilainen. Silloin kentällä oli useilla tiiauspaikoilla huojuvia telineitä, mikä vähensi pelinautintoa. Tiiauspaikkoja oli viety kallioiden päälle metsään. Huojuvalta telineeltä koitit draivata kapeaan nieluun.

  Baileyn asiantuntevien kommenttien lisäksi kommentoisin seuraavat väylät:

  1. väylä (par5): Varo kaislikkoa oikealla. Par ei vaadi kaislikon yli leikkaamista, vaan kolme rautaa riittää helpostikin griinille. Kaislikon ylitys vaatii pitemmän lyönnin miltä näyttää.

  3. väylä (par5): Hyvin realistinen kahdella päälle väylä. Ei isoja riskejä.

  11. väylä (par4): Jyrkkä dogleg oikealle. Oman lyönnin mitta määrää mitä mailaa käyttää. Kannattaa olla mahd. lähellä griiniä draivilla, koska lähestyminen mielestäni kinkkinen. Pusikkoinen oja ja metsä heti griinin takana.

  16. väylä (pa5): Kolme rautaa tai 1 lyhyt puu ja 2 rautaa riittää griiniosumaan. Varo ettet avaa liian pitkällä mailalla, koska saattaa mennä helposti puhki.

  Viheriöt ovat olleet Virvikissä aina melko hyvät.

  Suosittelen kuten Baileykin paria harjoituskierrosta ennen kisaa.

  Toivotan sinulle menestystä kisassa. Kisaraportin ja kenttäkommentit saamme varmasti lukea tältä palstalta.

  jtr

  Noin yleisesti vois sanoa et malttia ja harkintaa mailanvalintaan. Useimmat väylät eivät ole kovin pitkiä, joten draiveria ei tarvitse välttämättä kuin ehkä väylillä 5 ( n.360 m par4 ) ja 10 ( n. 500 m par 5 ). Itselläni draivi kulkee ja käytänkin sitä mahd. paljon avauksiin. Mielestäni selviä birdieväyliä ovat lyhyet par neloset kuten 11, 12, 13 ja 15. Huojuvia lyöntilavoja ei ole Virvikissä. Väylällä 6 kannattanee avaus lyödä keskiraudalla laakson pohjalle tasaselle ja jatkaa lyhyellä raudalla keskellä väylää kummun yli. Ei ole pitkä eikä vaikea vaikka toinen lyönti onkin sokkona.

  Nimetön

  Maltti on valttia kyseisellä kentällä. Viimeksi, kun pelasin käytin yhden kerran draiveria yhdeksikkö reijällä ja silloinkin pallo pysähty sataan metriin, joka on mulle todella vaikea matka. Eli mikäli alle pichin lyönnit on vaikeita jätä Draiveri bagiin ihan suosiolla. Kentllä on muuten 10 kääntyvää väylää, joten tarkoilla avauksilla pystyy oikaisemaan melkoisesti ja usein oikaisuihin ei edes tarvitse puumailaa.

  Uudehko väylä numero kolmetoista on mielenkiitoisin pelimiehille, sillä jos draiveri kulkee niin kerralla päälle on helppo lyödä, mutta tarkkuutta se kyllä vaatii. Kahdalla raudalla tosin ylettyy leikiten viheriölle olettaen, että osaa vättää isot väyläbunkkerit.

  Kolmosesta vielä sen verran, että vaikka väylä on vain 430 par-5 reikä on lyöntien oltava hemmetin tarkkoja, jos mielii kahdella päälle, sillä heti väylän sivussa on epätavallisen vaikea pelata. Suosittelenkin että avaat jollain rauta-3 ja jatkot 170 metriä niin olet ihan viheriön kannassa (reiällä pystyy oikomaan vähän). Kyseisellä reiällä olen tunaroinut lähes joka kerta, kun olen ollut liian agressiivinen.

  Mainittakoon vielä, että vaikka en viimeksi Draiveriin juuri koskenutkaan niin lähestyin keskimäärin rauta-9 griinejä ja tulosta tuli. Olen keskipitkä huiskija.

  Hyvät mittelöt.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Virvik golf, onko kikkaväyliä?