21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

Vinkkejä Ranskan Rivieran ja Provencen golfkentistä

Etusivu Foorumit Matkailu Vinkkejä Ranskan Rivieran ja Provencen golfkentistä

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Aiemmin kyseltiin Cannesin seudun kentistä. Kiitos suuresti kenttälistoista niitä lähettäneille.

  Olen itse suuntaamassa ystävän kanssa laajemmin koko Ranskan Rivieran ja Provencen alueelle, akselille Monaco-Nizza-Cannes-Toulon-Marseille-Aix-Avignon-jne. ajalla 13.-20.5. Vuokraamme auton ja pelaamme 3-5 kenttää. Ajamme alustavasti ensin rannikkoa pitkin Nizzasta Marseillen suuntaan, sitten takaisin sisämaan kautta. Suunnitelmat ovat kuitenkin erittäin improvisaatiopohjaisia, päätämme vasta kunakin aamuna, minne lopulta suuntaamme. Matkan tarkoituksena on golfin ohella myös maaseudun ja rannikon pikkuteiden kiertely.

  Mikäli jollain on omakohtaisia kokemuksia tai kuulopuheita alueen kiinnostavista kentistä aiemmassa viestissä mainittujen Cannesin kenttien lisäksi, olisin erittäin kiitollinen vinkeistä. Hintataso saisi mielellään olla opiskelijabudjetille kohtuullinen (max. 80€ kierros), mikä lienee Rivieralla rajoittava tekijä. Emme siis etsi loisteliaita klubeja, vaan lähinnä eksotiikkaa ja meren/vuoriston tuomaa elementtiä peliin. Vaatimattomat, mutta mielenkiintoiset kentät käyvät siis myös mainiosti.

  Tarkoitus on siis nähdä golfin lomassa muutakin elämää, joten muutkin matkailuun liittyvät suositukset ovat tervetulleita. Olen itse ajanut vuosi sitten pätkän San Remo-St.Tropez rannikkoa pitkin autolla, mutta silloin ei ollut mahdollisuutta pelaamiseen.

  Vinkit voi laittaa myös osoitteeseen henri_kahonen@hotmail.com

  Kiitos ja hyvää alkavaa pelikautta!

  Pelasin kiekan helmikuun lopulla Golf de St.Maximen kentällä.
  Kenttä on vuoristoinen, ilmeisesti pelin sujuvuuden takia takaysillä buggy on pakollinen.
  Sen kyllä ymmärtää kenttää kiertäessä. Olikohan se nyt 11. väylä, jossa tuupparikin vetäsee kevyesti 300 metrisen draivin jyrkkään alamäkeen. 7. ja 17. par-3 käytännössä pudotetaan lyhyellä raudalla griinille, vaikka metreissä ovatkin pitkähköjä.
  Ns. signature hole on 16., näköala griiniltä merelle on mahtava.
  Kokonaisuutena ei mikään häkellyttävä kokemus, mutta eipä varmaan ole sesonkiaikanakaan alueen ruuhkaisimpia.
  Talvella ei kentän kunnosta saanut oikein hyvää kuvaa, bunkkerit oli hoitamattomia ja griinit muistutti pesusientä, nyt keväällä tilanne on varmaan ihan toinen.
  Green fee oli 55€, sesonkiaikaan 63€.
  Osoitteesta http://www.bluegreen.com löytyy kentän kuvaus.
  Niin, ranskalaistyylin opastus kentälle surkea, autoilijalle kartta on pakollinen.

  Kiitos vinkistä bhapex. Ohessa lisää linkkejä alueen tarjontaan niille, jotka suunnittelevat matkaa Rivieralle:

  http://www.golfpass-provence.com/
  täältä mm. aiemmassa viestiketjussa mainittu 3 tai 5 kierroksen golfpassi, jolla voi pelata 50€/kierros. Järjestelmä kattaa 15 kenttää.

  http://www.crt-paca.fr/us/sports/golf.html
  ’discover our whole selection’, täältä löytyy kaikki Côte d’Azurin ja Provencen kentät ja näppärä kenttäkartta, sekä linkit kenttien kotisivuille ja sähköposteihin ajanvarauksia varten.

  http://www.ffgolf.org/ => guide des golf => region. Yleistä tietoa ja kenttälinkkejä.

  Edelleen mikäli jollain on oppaiden ulkopuolelta omakohtaisia kokemuksia kenttien pelattavuudesta, ’elämyksellisyydestä’, jne., laittakaa kernaasti vinkkejä!

  Terve Studi!

  Pelasin Riviera Golf Clubilla kierroksen reilu viikkoa sitten. Oltiin Ipan kanssa avaamassa isoa latua MipTV:ssä. Iiro ei muuten lähtenyt vuokrakepeillä tuuppaamaan vaan käytti ne rahat Helin tuliaislaukkuun. Kenttä oli suht OK, toisaalta aina on hyvä kivaa kun peli sujuu. Kenttä oli aika lyhyt, korkeuseroja aika paljon, muutamia tosi hyviä väyliä. Etuysillä oli viisi par-nelosta putkeen, joissa avasin raudalla. Kaikki eivät tykkää, mulle Nevaksen kasvattina aika peruskauraa. Olisko fee ollut jotain 60 egee, itse sain hotellin kautta 40:lla.

  Majoituimme Mandelieun (15 km Cannesista vasuriin) Golf Du Hostelleriessa kolme tähteä, hotellin ainoa sviitti oli 118 egeä yö. Se oli hintansa väärti. Hotellin kautta sai alennnuksia kentille. Nimestä huolimatta hotellilla ei ollut omaa kenttää.

  Mukavaa ja huoletonta reissua!

  Jaakko

  Löytyi jo ketju joten jatketaan tätä, lähdetään tuonne Monacon ja Nizzan suunnalle kolmeksi viikoksi, onko suosituksia paikallisista kentistä? Mihin kannattaa mennä pelaamaan ja mihin ei?

  Parina viime vuonna ”joutunut” duunimatkalle Cannesiin, marraskuun puolella, ollaan otettu muutama extrapäivä ja bägi mukaan. Tässä omat mielipiteet.

  Viime vuonna pelattiin Royal Mougins golf. Cannesin yläpuolella. Erittäin suositeltava. Lay outiltaan todella tyylikäs. Kenttä oli sateen jäljiltä loistokunnossa ja epäranskalaiseen tapaan palvelu oli todella ok. Toisena pelattiin Riviera Golf de Barbossi. Kentän nettisivu antaa ymmärtää, että kyseessä on oikeasti hieno kokonaisuus, mutta ei ihan kuvat vastanneet todellisuutta. Kentän- kunto ei ollut lähelläkään priimaa, tai gf oli ihan liikaa tästä pellosta. Klubitalo hieno, mutta keittiö meni sunnuntaina kiinni klo 15.00 joten ei saatu ruokaa rundin päätteeksi. Kenttä oli aika väkisin väännetty jossa suurin osa par 4 väylistä dogleg mallisia sokkoja. Ei tarvitse mennä uudestaan.

  Toissa vuonna pelattiin Cannes old Course. Tästä pidin. Hauska kenttä, lay outiltaan mukava ja kakkosväylän siirtymä kolmoselle lossilla oli kiva ylläri. Hyvä taukokioiski ja palvelu klubilla 10+. Toisena pelattiin Golf D’ Opio Valbonne, joka oli osastoa ihan ok. Ei ollut vuosi sitten ihan priima kunnossa mutta ihan pelattava rata. Kiva klubi, hyvät burgerit ja iloinen serviisi.

  Näistä neljästä on lähiaikojen kokemus ja nämä tietysti omia mielipiteitäni. Lisäyksenä: molemmat klubitason pallonlyöjiä hcp;t 6 ja 25.

  Muutama kommentti minultakin
  – Vannes-Mougins on hieno, mutta kallis
  – St Donat on ok ja suht edullinen, varsinkin jos ottaa paketin
  Hieman kauempana kentistä
  – Taulane on upea, mutta talviaikaan suljettu, joten jäänyt monena vuonna väliin
  – Terre Blanche molemmat kentät upeita, mutta kalliita (nyt jotain remontteja)
  – St Endreol on hieno kenttä, kohtuuhintaan
  – Roquebrune on ok, ei sen kummempaa
  – Esterel on ok, lyhyehkö
  – Claux Amic on minusta väkisin pidennetty täysimittaiseksi

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Vinkkejä Ranskan Rivieran ja Provencen golfkentistä

Etusivu Foorumit Matkailu Vinkkejä Ranskan Rivieran ja Provencen golfkentistä