23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Viisi ämmää Vihdissä

Etusivu Foorumit Yleistä Viisi ämmää Vihdissä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Mikäköhän tapahtuma Vihdissä oli menossa tänään tiistaina ? Olimme tiiaamaassa 10. väylällä, mutta edessä olevat eivät liikkuneet minnekään. Odotimme ja odotimme, mutta mitään ei tapahtunut. Syykin selvisi – kenttä oli ruuhkainen väylälle 15 asti. 16. väylästä eteenpäin kenttä oli tyhjä. Ruuhkan aiheutti viiden naisen ryhmä, joilla ei ollut kiire minnekään (olivat pitämässä torikokousta 15. tiipaikalla). Teimme pikaisen päätöksen pelata ensin väylät 16.-18. ja sitten siirryimme kympille – muuten emme olisi valoisan aikana kerenneet koko kierrosta pelata. Katsoin huvikseni kellosta aikaa: Tämä viiden ämmän poppoo käytti väylään 15. aikaa 26 minuuttia – täsmälleen saman ajan kuin me kolme käytimme kolmelle viimeiselle väylälle yhteensä. Ihme touhua tai oikeastaan terrorismia.

    ei tullut mieleen, että ne oli marjanpoimijoita.. tai sorsastajia?! 🙂

    todellisuudessa oli varmaan niin, että kahden naisen ryhmä ohitti kolmen naisen ryhmää, mutta jäivät suustansa kiinni?!

    Nimetön

    Sen vahan mita olen Suomessa pelannut, niin pari raikeasti erottavaa asiaa muun maailman meiningista olen huomannut. Ja yksi niista on todella H-E-L-V-E-T-I-N huono radan valvonta.

    Kerran olen nahnyt kunnon valvontaa ja se taisi olla Paraisilla.

    Esim taalla Jenkeissa marshallit kiertaa kenttaa koko ajan ja ystavallisesti huomauttelee jos ollana tiputtu vauhdista. Tai muuten vaan kertovat mita edessa on ja mita tuleman pitaa. Loistavaa toimintaa.

    Hävettää myöntää ko. sukupuolen edustajana, mutta tuo kyllä kuulostaa harmittavan tutulta. Se on sitä naisgolffia: mennään viihtymään kentälle, itse pelaamisen kustannuksella tietenkin. Juuri tuon takia en voi sietää termiä ’lady-golf’: siitä nimittäin tulee mieleen juuri tämä ilmiö. Inhottavaa.

    Eikä tämä ole provo, vaan ihan oikea mielipide 🙂

    Ja kyllä, niitä oikeita naisPELAAJIA onneksi riittää kentällä ja heidän kanssaan on ihana PELATA.

    Nimetön

    Niin ja vielä: Soitimme Caddiemasterille asiasta ja 10 min. päästä valvoja ajeli autollaan paikalle. Pysähtyi tosin 100 m:n päähän tästä naisporukasta, teki U-käännöksen ja ajeli pois. Olisikohan ollut toimitusjohtajan vaimo pelailemassa ko. porukassa 🙂

    En todellakaan halua yleistää: Tämä oli varmasti yksittäistapaus ja henkilökohtaisesti nautin naisseurasta myös golfkentällä.

    Loistoitu: Rakennetaan/modifioidaan kentät siten että kenttä kierretään muutaman reiän kokonaisuuksissa vapaasti valittavassa järjestyksessä. Esim. reiät 1-3 muodostavat klubilta tai sen läheisyydestä lähtevän ja sinne palaavan osion. Ja 4-5 taas oman kokonaisuutensa. Kenttä muodostuisi 5-8:sta pikkulenkistä jotka olisi rakennettu niin että ne osapuilleen lähtisivät ja päättyisivät samalle alueelle. Kun yksi lenkki olisi kierretty voi valita seuraavan lenkin niiden pelaamattomien joukosta sillä perusteella mihin mahtuu kivasti.

    Onkohan jossain päin maailmaa jo kokeiltu??? Muutamia kenttiä on jossa tähän olisi mahdollisuus nykylayoutillakin.

    Idea on loistava. 2-3 väylän jälkeen pitää lisäksi olla pakollinen klubipysähdys. Kentälle syntyy tilaa, kun ei jaksa lähteä 3-4 klubipysähdyksen jälkeen palloa huiskimaan. Kannatetaan.

    Just näin! Sehän alkaisi olla kuin Thaimaassa, jossa useimmilla kentillä on baari joka 3. väylän jälkeen.

    Sääntönikkareiden mukaan (ellen väärin muista) ohitusluvan ANTAA hitaampi ryhmä huomatessaan olevansa jarruna, eli ei ole kultaisten sääntöjen mukaista mennä pyytämään ohituslupaa. SILTI, olisiko mahdollista että tälläisissä tapauksissa takana tuleva ryhmä pyytää ohituslupaa? Ehkä tällöin myös hidasteleva ryhmä ymmärtää tekevänsä jotain mitä ei pitäisi tehdä ja ryhtyy ohituksen jälkeen nopeuttamaan peliä?

    Itselleni sattui samantapainen tapaus pari viikkoa sitten, tosin hidastelijoina toimi neljän ’herras’miehen ryhmä. Yhden pariskunnan kaverit päästivät ohitseen mutta kun meittin ryhmä saavutti heidät (ensimmäisen ysin puolivälissä) ei ohituslupaa tullut millään vaikka vähintäänkin kuudella (6) avauspakallakin oltiin yhtäaikaa ja edelliset pelaajat olivat jo tuolloin väylän griinillä eli kaverit olisivat kyllä voineet avata aiemmin. Olikohan syynä se, että ryhmässämme pelasi 2 naista ja 1 mies? Ei tainnut herrojen sisu sietää että naisvaltainen ryhmä ohittaa. Näillä herroilla tuntui olevan kaikkea muuta tekemistä kuin liikkua mukavan reippaalla vauhdilla (griiniltä poistuminen mm. tapahtui löntystellen ja ihmetellen, avaamista puolestaan ei seuraavalla tiillä voinut tehdä ellei koko porukka ole ensin tiiauspaikalla ja yhdessä analysoitu koko väylä ja taidettiin siinä siemailla jotain miestä väkevämpääkin aina ennen kuin uutta väylää pääsi eteenpäin…..)

    Eli kyllä molemmista sukupuolista löytyy näitä! Onneksi kuitenkin suurin osa pelaajista osaa huomioida jouhevan etenemisen ja tarvittaessa osaavat päästää nopeammat ohitseen. Ohi päästäminen ei todellakaan ole häpeä, joskus itse kullakin peli takkuaa sen verran että palloja joutuu metsistä etsimään usein yms. Tämähän on vain golfia….

    Tiistaina n. 18.50 meillä kolmen hengen porukka, joka saavutti neljän hengen porukan ensimmäisellä väylällä. Eli lopetimme ykkösreiän samanaikaisesti kun he olivat poistumassa kakkosen avauspaikalta.

    Kolme pelasi punaisilta ja yksi keltaisilta. Sen odottelimmekin käytännössä joka reiällä. Eli olimme päättäneet oman reikämme ennen kuin olivat ehtineet kunnolla avata.

    Kun seurailen kelloa, niin ekalla rundilla olimme selviytyneet kolmesta ensimmäisestä reiästä n. puolessa tunnissa (pelikumppaneiden tasoitukset 36 ja 47), niin toisella keikalla kolmeen ensimmäiseen meni reikään n. 45 min.

    Avauksen lisäksi joudimme odottamaan kakkoslyöntiä, koska tämä porukka käytti aikaa käsittämättömän paljon greenillä. Palloja nosteltiin joka putin jälkeen ja merkailtiin koko ajan, puttauslinjoja sihtailtiin kuin kysymyksessä olisi ollut US Openin ratkaisuputti. Minua hämmästytti eniten ettei kokenut pelaaja neuvonnut aloittelijoita pelaamaan palloja loppuun. Tuollaisella greenikäytöksellä tulee taatusti ongelmia vähän isommilla kentillä. Yleensäkin tyyli oli, että kolme ihmetteli yhden lyöntiä ja sittten alettiin miettiä omia mailavalintoja.

    Liekö sitten vika ollut greencard -koulutuksessa? Ymmärrän hyvin, että aloittelijat tarvitsevat harjoituskierroksensa, mutta pimenevinä iltoina toivoisi muiden huomioonottamista ripeällä peluulla.

    Eipä kokemus heillekään ollut miellyttävä, kun puskimme käytännössä koko ajan niskaan.

    Lainauksia ritarilta

    ’Eipä kokemus heillekään ollut miellyttävä, kun puskimme käytännössä koko ajan niskaan.’

    ’Liekö sitten vika ollut greencard -koulutuksessa? ’

    Kysymys ritarille

    Opetettiinko teidän kursseilla puskemaan?

    Eiköhän kyseessä ollut lähinnä kuvakieli. Ei etikettikursilla myöskään opetettu hidastamaan omaa peliä jos edellä olevat eivät ymmärrä päästää ohi. Millä luulet että ne edes voisivat sitä ymmärtää jos et näytä että olet nopeammassa ryhmässä. Tässä ei kuitenkaan suinkaan tarkoiteta sitä että ruvetaan lyömään kintuille vaan lähinnä sitä että käy selväksi että jokaista lyöntiä joutuu odottamaan. Kyseessä on luonnollisesti vain minun oma mielipiteeni.

    Eiköhän kyseessä ollut lähinnä kuvakieli. Ei etikettikursilla myöskään opetettu hidastamaan omaa peliä jos edellä olevat eivät ymmärrä päästää ohi. Millä luulet että ne edes voisivat sitä ymmärtää jos et näytä että olet nopeammassa ryhmässä. Tässä ei kuitenkaan suinkaan tarkoiteta sitä että ruvetaan lyömään kintuille vaan lähinnä sitä että käy selväksi että jokaista lyöntiä joutuu odottamaan. Kyseessä on luonnollisesti vain minun oma mielipiteeni.

    Ei opetettu ’puskemaan’, mutta painotettiin ripeää pelaamista ja toisten huomioonottamista.

    Jäi mainitsematta, että meidän edellä pelanneen ryhmän edessä oli koko ajan yksi tyhjä väylä.

    Myönnän, että painostaminen on väärin, mutta millä muulla tavoin olisimme saaneet porukkaan vauhtia? Alkamalle huutelemaan, viheltelemällä, lyömällä nilkoille?

    ts

    Niin, on olemassa myös kaksi eri asiaa tuossa alkeisopetuksessa. Se mitä opetetaan ja se mitä opitaan. Näiden välillä vaan on usein (varsin ymmärrettävästi) pitkä matka.

    Itse olen opastanut aloittelijoita aktiivisesti pelatessa kysymään kokeneemmilta miten voin peliäni nopeuttaa. Siellä kentällä ja kokemuksen kautta ne asiat kuitenkin vasta oppii.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Viisi ämmää Vihdissä

Etusivu Foorumit Yleistä Viisi ämmää Vihdissä