16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Viina ja rahapelit golfkentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Viina ja rahapelit golfkentällä

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kun golfin tiimoilla usein käydään keskustelua erilaisista etikettiin, käyttätymiseen ym. liittyvistä sopivaisuusasioista, niin olisi kiinnostavaa tietää kuuluuko golfiin rahapeli ja viina? Itsellekin on ehdotettu joskus rahasta pelaamista ja ilmeisesti suomalainen kulttuuriperintö on tuonut meille birdiepaukut. Monet myös pitävät pelinjälkeistä oluen nauttimista välttämättömänä. Tosin ne, jotka golfiin suhtautuvat liikuntana tai jopa urheiluna, varmaankin useinmiten vierastavat mainittuja seikkoja.

    Voisi tietenkin kysyä, että miten golfkentälle sopii ’pelailemaan’ puussa enimmäkseen kiipeilevä eläin jolta puuttuu tilannetaju, ymmärrys säännöista ja perinteistä sekä maalaisjärki.

    Hyvä Jii. Olen täsmälleen samaa mieltä kuin sinä.

    Nimetön

    Eiköhän viinan ja rahan kuuluminen ole henkilöstä kiinni. Birdiepullo on kuitenkin HYVIN turha asia suomalaisessa golffissa…missään muualla maailmassa en ole tähän törmännyt..

    Sen sijaan pelin jälkeen on minusta paikallaan nauttia oluet/limut/kahvit ja kerrata pelin tapahtumat. Itse suhtaudun golffiin liikuntana, ulkoiluna, ajanviettona ja osittain elämäntapana.. Miksi sen pitäisi olla niin vakavaa urhilua, että oluen juonti kierroksen jälkeen olisi jotenkin tuomittavaa.. ammattilaiset sitten tietysti erikseen.

    Rahapelit sopivat hyvin golffiin, kunhan se ei nouse pääasiaksi. Se että huonosti pelatun kierroksen jälkeen harmittaa enemmän rahan menetys, kuin oma peli, tarkoittaa minusta että panokset olivat liian suuret…

    Eihän se ryyppäily tai vedon lyönti välttämättä urheiluun(huom.) kuulu, mutta muodostaako se ongelmaa on sitten eri juttu. En kyllä ole koskaan kuullut, että jollain on peli mennyt pilalle pelitoverin birdie-pullon tai vedonlyönnin takia. Aikuinen tietää rajansa. Turha nipotus pois ja nautitaan pelistä!

    Olen kyllä sitä mieltä, että myös tupsusukat pitäisi kieltää.

    Golf and sex are the only things you can enjoy without being good at them.

    Nimetön

    Ei ei ei.. tupsusukkien käyttö on vaan ymmärretty väärin.. yli 30 händärillä pelaavat pitäisi kaikki ’rengastaa’ tupsusukilla 😛

    Tulisi ainakin harjoitteluun motivaatiota…

    Ai niin, joo.

    Hyvä Jii, et sortunut henkilökohtaisuuksiin ja muutoinkin tiukka argumentointi. Jos tilannetajulla perustellaan asoita, niin tilannetajuja on yhtä monta kuin ihmisiä. Osoittaako se tilannetajua, että alaikäisten seurassa naukkaillaan paukkuja kentällä? Vai tarkoititko että on huonoa tilannetajua jättää birdiepaukut ottamatta? Entä se, että kommentoidaan birdiepullon kotiin jättämistä?

    Birkkupullon olen hylännyt jo aikaa sitten. Eniten ehkä siitä syystä, että täällä ulkomailla se ei ole tavallista. Pakko myöntää, että joskus myös kuvottaa ottaa huikkia kuolaisista pulloista, joiden arvelluttava sisältö on seisonut niissä vuosikaupalla. Tappaahan se viina kai tubin mutta kuitenkin..

    Mutta rahapeli. Sitäkään en ole paljon harrastanut sopivien kaverien puuttuessa mutta siitä voisi olla myös hyötyä. Tulee ikäänkuin kilpailutilanne harjoituskierroksille, mikä saattaa olla aika kehittävää ja auttaa keskittymään. Vetomäärä voi olla hyvinkin pieni, esim. iso olut, mutta kun sen joutuu kantamaan pöytään kavereille, nöyryytys tekee tappiosta toden tuntuisen. Tuttu pariskunta pelaa tiskivuoroista. Se vasta motivoikin!

    Olen samaa mieltä Pitkän raudan kanssa, että peli on liian isoa, kun rahallinen tappio viiksettää eniten.

    Miten ihmeessä ihmisiä jaksaa vaivata toisten tekemiset kentällä? Jotenkin ymmärrän vielä alkoholin käytön junnujen silmien edessä, mutta jos joku pelaa rahasta kaverinsa kanssa niin miten se voi häiritä kanssa pelaajia. Toivottavasti rahapelaajat osaavat muuten käyttäytyä esim. eivät harrasta möykkäilyä kentällä. Mielestäni etiketti on hieno asia ja hyödyllinen, mutta joskus pelkkä maalaisjärki toimii paremmin.

    Itse pelaan rahasta tai vastaavasta kaverien kanssa ja ikinä ei ole rahan häviäminen tuntunut muuten pahalta, kuin p*s*a* pelin vuoksi. En ole rikas tai hyvätuloinen, mutta jos joskus pelaan 20 €:sta ja häviän niin se on sitten jostain muualta pois.

    Suosittelen monille seuraavaa, joilla kilpailukierrokset hajoavat käsiin: Kerätkää kaveri porukka ja pelaaka esim.30 kierrosta kesän aikana ja pisteyttäkää voittajan, toisen jne… sijat ja se kenellä on eniten pisteitä korjaa koko potin. Jokainen laittaa 20 euroa pottiin ja kappas se summa mukavasti kertyy mitä enemmän on osanottajia. Ei tee paljon mieli hävitä kaverille ja olis kiva lisätienesti syksyllä tiedossa, vaikka golf-liikkeen alennusmyynteihin. Kun pelaatte useamman kierroksen niin todellinen taso tule esille ja selittelyille ei jää tilaa. Kisan järjestämisessä on vain yksi ongelma, kuinka paljon teillä on kavereita jotka haluavat osallistua kisaan(lue:miten käyttäydyt kentällä ja sen ulkopuolella).

    Olen vain tehnyt kotikentälläni yhden aika ’hienon’ havainnon. Ne ketkä eniten motkottavat etiketistä, säännöistä ja kaikesta vastaavasta niin heillä on omalla kohdallaan joustavat sellaiset.

    Nauttikaa pelistä ja sen tuomista seurauksista. Älkää itse aiheuttako itsellenne vaikeuksia

    Pienet rahapelit on OK.

    Birdiepulloista en itse perusta, mutta ei muiden naukkailu haittaa pätkääkään. Joillekin vaan ei kohtelias kieltäytyminen naukusta aina riitä. Se joskus ärsyttää.

    Nimetön

    Treenikierroksella ryyppy käy, vaikka joskus onkin joutunut odottelemaan tuntitolkulla että uskaltaa ajaa kotiin. Kilpailussa ei koskaan – henk. koht. periaatepäätös, sen sijaa suon ilomielin mahdollisimman monta huikkaa vastustajille!

    Pienet panokset parantavat ihmeesti harjoituksen laatua, yleensä 19. reiän tarjoilu on ollut tapana – se kun ei kenenkään taloutta kaada.

    Itseäni ei tuo birdieryyppy häiritse lainkaan. 1-2 birdietä kiekalla sopii hyvin, mutta jos niitä tulee helpoilla kentillä n. joka toisella väylällä niin pullot saisivat pysyä piilossa.

    Kisassa on ihan kohteliasta tarjota birdieryyppyä

    / -korkillista, jos vaan on hyvän tuloksen saanut.

    Ei ole pakko ottaa !

    Kauden aikana yli 100 kierrosta kierrtäneenä toteaisin vaan, että pikkuinen panos / reikä voitto tekee arkisestakin kieroksesta jännemmän. Ei sen panoksen pidä olla mitään hirmuisia vaan esim. 10c tai 20c tuonne 1€/reikä . Ei sen panoksen tartte olla maastoauton luokkaa kuten kerrotaan esim. Kojon hävinneen joskus.

    Kyllähän skinit, silverit ym. kuuluvat mielestäni jo golfin etikettiin. Panoksen ei tarvitse olla mitään järkyttävän isoa, 1 -10 eur/ reikä ei viene ketään konkursiin. Esimerkiksi klubikisoissa on hauskaa pelata sokko-skiniä isommallakin porukalla. Tutussa porukassa ja lomareissuilla kun pelaamisesta oikein nautiskellaan, keksitään peliryhmän sisällä kaikenlaista lisäkisaa, pisintä drivea, lähemmäksi lippua yms. Tottahan pitää ratkaista urheilullisella tavalla kuka tarjoaa mallakset pelin jälkeen.

    Eikä minulla ole mitään birdiepaukkujakaan vastaan. Tapa muuten tunnetaan muuallakin, kuin Suomessa. Vain typerys juo niistä itsensä juovuksiin. Monellekin golfarille birdien tekeminen on tärkeä juttu, joten miksei kaverin mieliksi voisi pientä tippaa maistaakin. Itse en ole juurikaan viitsinyt raahata pulloja kentälle. Tarjoan mielelläni konjakit klubilla kierroksen jälkeen, jos joku niitä varsin haluaa. Jos ryhmässä on junnuja, niin heille tarjotaan luonnollisesti limukat birdiepaukkujen sijaan.

    Näin pelaillaan yleensä tutussa porukassa, eikä kenenkään ei ole pakko osallistua tällaiseen menoon. Jos ryhmään osuu vieras pelimies, niin häneltä kohteliaasti kysellään kiinnostaisiko mahd. osallistuminen. Kun pelaan vieraskentillä, vieraiden, asiakkaiden kanssa tai itse asiakkaana ollen, en tietenkään ryhdy ehdottelemaan rahapelejä. Golf on hauskaa myös ilman rahapanoksia.

    Iso tuoppi ennen kierroksen alkua, kaljapullo 4. reiällä, taukopaikalla kalja, 13. reiällä kalja ja kun maaliin päästään voitot kotia vedonlyönneistä ja iso tuoppi. Ei voi maistua paremmalle tuoppi klubin terassilla ja samalla isoon ääneen käydä läpi pelaamaansa kierrosta ja kaikkia birdieitä kommentoida samalla. Tietenkin olen ottanut Whiskey huikat jokaiselle birdielle ja tarjonnut tiukkapipoisille pelikavereille jotka ei tajua hyvän päälle mitään.

    Mitä sitten apina?

    Nimetön

    a) olut ei ole alkoholijuoma. meillä suomalaisilla on siis edelleen ongelmia tuon alkoholikulttuurin kanssa. heti jos ottaa yhden kaljan niin se on dokaamista. se on hitto vie nautintoaine siitä missä kahvi tai joku muukin. opittaisiinko jo pikku hiljaa eurooppalaisiksi. Junnut ottakoon limsaa kun laki ei muuta salli.

    b) rahapelit? jokaisen oma asia, suosittelen niille joille harkkarundit menee kaveriporukassa leikiksi. pienikin panos pistää yrittämään erilailla. ei siis tarvi ottaa talonpapereita mukaan kun menee pelaamaan.

    c) birdiehuikat. ne ottaa kel on, vapaa maa. ei mielestäni tapa golfkulttuuria.

    Asiaa puhut TM! Suomessa tuntuu, että mitä ikinä teetkin se tuntuu ärsyttävän jotain. Jos joku haluaa ottaa oluen kierroksen jälkeen tai ei halua on hänen oma valintansa samoin kuten birdiepaukku. Ei sitä tarvitse muille tilittää ja valitella keskustelualueella.

    Ja skineistä… Pieni panos ok, mutta aikaisemmin mainittu 10 euroa reikä todellakin veisi ainakin tämän opiskelijan konkurssiin. Jos neljän porukassa pelaa ja normaalit Birkkuplussat, eikä peli kulje niin kyllä 100 euron häviäminen yhdellä kierroksella kirpaisisi aika pahasti.

    Entäpäs toisin päin, kun teet birdien ja et tarjoa paukkua, kanssapelaajien naamat venähtävät.

    Olen tullut itse sen verran taikauskoiseksi kokemusten perusteella etten pidä pulloa mukana.

    Birdiet ovat tulleet järjestään silloin kun napanteripullo on ollut kotona. Kun se on ollut bagissa, birdiet ovat kiertäneet kaukaa.

    Kierroksen jälkeen jokainen voi ottaa mitä haluaa, monessa lajissa otetaan oluet pelikavereiden kanssa matsien jälkeen(sulkis, squash, tennis, kiekko jen.)

    Birdiepullo lienee jokaisen oma asia, tietenkään ei tartte ottaa itteensä tokkuraan, ja yleensä 3 ryypyn jälkeen tuskin birkkuja tuleekaan. Joutuu kaverin pullolle…..

    Skinien pelaaminen on taas kerran jokaisen oma juttu, noitahan pelataan ihan huipputasolla. Tiedossaa on myöskin että ET sekä PGA pelaajat pelaajat harjoitusrundeilla skinejä, MI lienee(kuulemma) myös Englanissa jopa pärjännyt.

    Samoin linjoin, mitä tekee kentällä taikka klubilla oma asia kun pysytään sääntöjen ja etiketin sisällä.

    Aasiassa skineistä pelataan aina !!!!!!!!!!!!!

    ’You don’t know the meaning of pressure until you play for five bucks with two bucks in your pocket’: Lee Trevino

    Suomessa juostiin vielä susia karkuun kun muualla pelattiin jo isosta ja pienestä rahasta. Kyllä pikkurahan skini kavereiden kesken pitää mielen virkeänä ja aistit valppaana. Ei se raha vaan kunnia.

    Sitä paitsi golf ON kilpaurheilua, johon kuuluu kisaaminen. Suurin osa kisaamisesta kai tapahtuu juuri näin kavereiden kesken? Rahan kanssa tai ilman. Mitä se kenellekään sivulliselle kuuluu?

    Alkoholi: Ei kai se oikeasti ongelma ole kentällä? Itse en muista pelanneeni koskaan edes lievästi päihtyneen ihmisen kanssa. Pari kertaa aikaisella viikonloppukierroksella on joku kaveri puhallellut pari eka reikää kanuunassa, mutta raikas ulkoilma on pelastanut nopeasti.

    Viime kesänä helteillä otin itse joskus ysillä klubilta tölkki-oluen mukaan ja voin aidosti sanoa että hyvältä maistui. En aio tästä luopua jatkossakaan.

    Eniten viinaa olen tavannut parina vuonna 90-luvun

    alkupuolella Rautaruukin kansainvälisissä kutsukil-

    pailuissa Siikajoen kentällä. Jokaisen lähtöryhmän

    mukaan lähti isäntien edustaja reppu selässä ja

    reppu täynnä viinaa. Tätä taikajuomaa tarjottiin

    ahkerasti alusta loppuun saakka ja senjälkeen.

    Kisat alkoivat yhteislähdöllä klo 20. Ongelmaksi

    tuli se, että peli eteni hyvin hitaasti. Osa pelaajista

    näki useampia palloja tähdätessään.Heillä oli vai-

    keuksia valita mihin näkemistään palloista kannat-

    taisi lyödä. Lyönnin jälkeen palloja sitten porukalla

    etsittiin pitkin metsiä. Peli kesti noin kello

    kolmeen yöllä. Itse menestyin molemmilla kerroilla hyvin

    tavallisen vaatimattomalla pelillä. Olin nääs autolla

    liikkeellä, eikä minulla ollut vaikeuksia osua ’siihen

    oikeaan’ palloon.

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Viina ja rahapelit golfkentällä

Etusivu Foorumit Yleistä Viina ja rahapelit golfkentällä