4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista

Vihti laittoi pillit pussiin toistaiseksi

Etusivu Foorumit Yleistä Vihti laittoi pillit pussiin toistaiseksi

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 37)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1309467 Ilmoita asiaton viesti

  Lainaus kotisivuilta:

  ”kenttä on suljettu!
  Vallitsevassa tilanteessa Vihti Golfin kenttä on suljettuna.
  Joudumme pitämään kentän kiinni vain auttaaksemme maamme poliitikkoja ja virkamiehiä tässä kriisitilanteessa, emme kiusallamme!
  Ilmoitamme kentän avaamisesta heti kun se tulee ajankohtaiseksi.”

  #1309468 Ilmoita asiaton viesti

  Vihdistä löytyy vastuuta, Vuosaaresta ei. Toivottavasti Hesaan tulee ulkonaliikkumiskielto.

  #1309489 Ilmoita asiaton viesti

  Vai auttaakseen maamme poliitikkoja ja virkamiehiä.. uskokoon ken tahtoo. Vahva epäilys, että syyt löytyy talouden puolelta. En tiedä, miten Vihti Ski ja Puuha park kytkeytyvät golfyhtiöön, mutta ainakin rinteessä oli melko musta kausi, eikä puuhaparkissakaan vissiin ole mitään nyt puuhailtu.

  Sitä paitsi en ymmärrä, miten tämä auttaa Suomen poliitikkoja ja virkamiehiä tässä tai missään muussakaan tilanteessa.

  #1309687 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä ja vastuullinen päätös Vihdistä. Tuntuu vain niin että moni golfyhteisö ei halua toimia vastuullisesti. Meillä löytyy esimerkkejä niin Itävallasta kuin Leviltä vastuuttomasta toiminnasta. Toivottavasti muutkin golf uhteisöt alkavat toimia vastuullisesti? Kyllä tämä selkiintyy aikanaan, maltetaan odottaa, odottaessa laitetaan vaan golf yhteisöjen menot minimiin.

  #1309749 Ilmoita asiaton viesti

  Näin juuri.

  Ei ole aiheellista lähteä arvostelemaan tai jopa syyttelemään Vihdin yrittäjiä omaa kenttäänsä koskevasta päätöksestä.
  – lähtökohtaisesti koko tilanne aiheutuu ulkopuolisesta häiriöstä, mihinkä yrittäjillä ei juurikaan ole mahdollisuutta vaikuttaa.
  – vielä vähemmän olisi aihetta lähteä niskuroimaan viranomaisten mahdollisia suosituksia, ohjeita tai määräyksiä.

  #1309823 Ilmoita asiaton viesti

  Olen pyytänyt pelioikeusmaksuni palauttamista, jotta voisin käyttää rahani jonkin muuun, aukiolevan kentän, pelioikeuteen tai makuuttaa rahojani korkeakorkoisella tilillä sensijaan, että loisivat Vihdissä.
  Mitään vastausta en ole saanut.

  #1309824 Ilmoita asiaton viesti

  Lumi maassa etelässäkin ja kaikki kentät kiinni – mikä on normaali tilanne nyt maaliskuussa. Ei tässä vaiheessa pidäkään odottaa, että kentät olisivat auki eikä tehdä johtopäätöksiä koko kaudesta. Golfkentät toimivat mielestäni hyvin, kun laadittiin tiukat ohjeet pelaamisesta jopa niin hyvin, että sillä päästiin MTV-uutisiin. Uskon, että näillä eväin päästään pelaamaan kaikilla kentillä, mutta rajoitukset jatkuvat ainakin alkukesään asti.

  #1309831 Ilmoita asiaton viesti

  Smalldifficult: Olen pyytänyt pelioikeusmaksuni palauttamista, jotta voisin käyttää rahani jonkin muuun, aukiolevan kentän, pelioikeuteen tai makuuttaa rahojani korkeakorkoisella tilillä sensijaan, että loisivat Vihdissä.
  Mitään vastausta en ole saanut
  .

  Eiköhän sinne Vihtiin pääse vielä pelaamaan kunhan kevät koittaa ja tilanne selviää koronataudin suhteen. Siinä mielessä rahasi tuskin pääsee menemään hukkaan. Ennakkomaksulla sait todennäköisesti myös alennusta..tämä viisaan ostajan hyöty jäi itsellesi.
  – Vihdissä ollaan vastuullisia eikä päästetä pelaajia kentällä tartuttamaan toisiinsa (tai henkilökuntaan) koronavirusta
  – näin pelaaja pääsee suuremmalla varmuudella käyttämään maksamaansa pelioikeutta (eikä tarvitse maata letkujen varassa sairaalassa)

  Mutta ymmärrän huolesi. Jos se yhtään lohduttaa, niin voin kertoa ettet ole ikävän tilanteesi kanssa yksin.

  #1309843 Ilmoita asiaton viesti

  Sitä paitsi en ymmärrä, miten tämä auttaa Suomen poliitikkoja ja virkamiehiä tässä tai missään muussakaan tilanteessa.

  Ei todellakaan. Aika vinksahtanut perustelu. Taudin leviämisen hidastaminen on kaikkien etu. Vaan pitäköön kenttänsä kiinni, ei mua haittaa. En muutenkaan siellä käy. Kävin eräällä vantaalaisella kentällä mutta se oli viimeinen kerta sielläkin. Ei mitään tietoakaan turvaväleistä. Kun yksi avasi, kolme piti palaveria niin kuin ennenkin, samassa kasassa. Ahdas range tosi täynnä väkeä eikä siinä edes ole mahdollista mennä lyöntipaikalle muuten kuin aivan vierestä. Eikä kukaan piitannut mistään. Ei sinne. Hinnatkin täysin kesähintoja.

  #1309848 Ilmoita asiaton viesti

  Vihti pelaa kannattavuuden ehdoilla. Viime viikon loppuna kotikenttäni Hartola oli auki pe ja la. Asiat oli hienosti hoidettu liiton ohjeitten mukaan. Lisäksi paikalla oli startteri valvomassa ohjeitten noudattamista, mm. klubi ja vessat kiinni. Väitän, että on turvallisempi pelata saman perheenjäsenen kanssa samassa kahden hengen ryhmässä kuin ulkoilla lähtemällä ruuhkaisille lenkkipoluille, kaduille ja nuotiopaikoille, kuten nyt on tapahtunut. Miksi kieltää ja moittia golffareita, jotka ulkoilevat turvallisesti vähintään 100 m etäisyydellä toisistaan. Henkilö, joka muuta väittää, ei pelaa itse tai on kateellinen. Golf on myös monelle henkisesti tärkeää.

  #1309850 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Väitän, että on turvallisempi pelata saman perheenjäsenen kanssa samassa kahden hengen ryhmässä kuin ulkoilla lähtemällä ruuhkaisille lenkkipoluille, kaduille ja nuotiopaikoille, kuten nyt on tapahtunut.

  Samaa mieltä.

  #1309851 Ilmoita asiaton viesti

  Vihti Golf teki kentän sulkemisella oman ratkaisun korona-taistelussa ja sitä pitää kunnioittaa. Samoin kunnioitetaan Hartolan päätöstä pitää kenttänsä auki ainakin osalle jäsenistöstä. Kun vielä annettuja ohjeita noudatettiin ja valvottiin,niin homma oli kaikilta osin ok.
  Tuskin kukaan Teitä moitti tai kielsi turvallisesta pelaamisesta. Joku oli ehkä kateellinen,mutta ns. ”hyvällä tavalla”.
  Mutta mietitäänpä mittasuhteita. Vihdissä suljetulla kentällä on jäseniä n. 5000-5500. Se on kaksi kertaa koko Hartolan asukasmäärä. Jos
  Vihdissä kentälle olisi halunnut pelaajia vaikka vain 10% jäsenistöstä eli 500-550. Kuka tuon joukon turvallisuuden valvoisi? Siksi olikin helpompaa noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä sulkemalla kenttä.

  #1309854 Ilmoita asiaton viesti

  Vihdissä kentälle olisi halunnut pelaajia vaikka vain 10% jäsenistöstä eli 500-550. Kuka tuon joukon turvallisuuden valvoisi? Siksi olikin helpompaa noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä sulkemalla kenttä.

  Kentälle lähdetään 2 ryhmissä 7-10 min välein. Ekat lähdöt noin klo 10 ja pimeys vielä viime viikolla tuli noin klo 19, jolloin viimeinen pari viimeistään klo 16. Toisin sanoen 18r kentälle päivässä mahtuu (7 min lähtövälilä) 8 * 6 * 2 = 100 pelajaa. Turvallisuus hoidetaan ohjeilla. Ainakin se on paremmin hoidettavissa kuin meren rannalla kävelyteillä, jotka olivat viikonloppuna melkoisen ruuhkaisia.

  #1309855 Ilmoita asiaton viesti
  OOB

  Kävin eräällä vantaalaisella kentällä mutta se oli viimeinen kerta sielläkin. Ei mitään tietoakaan turvaväleistä. Kun yksi avasi, kolme piti palaveria niin kuin ennenkin, samassa kasassa. Ahdas range tosi täynnä väkeä eikä siinä edes ole mahdollista mennä lyöntipaikalle muuten kuin aivan vierestä. Eikä kukaan piitannut mistään. Ei sinne. Hinnatkin täysin kesähintoja.

  Olisi ihan paikallaan kertoa kumpaa vantaalaista kenttää tarkoitat. Myös siksi että toinen, luultavasti asiallisesti toiminut kenttä ei saa covidiootin mainetta.

  #1309858 Ilmoita asiaton viesti

  TreSeniorilla häikäisevää matikkaa,jos kahden hengen lähdöt 10m välein ja kenttä pelataan 3tuntiin,niin koko kentällä on 36pelaajaa.
  Ja mikäs toi 10%on,uskon että paljon enemmän halukkaita,mut kun myydään ei oota.
  Itse yrittänyt päästä viikonloppuna pelaamaan hyvissä ajoin omalle kentälle,mut on kaikki kentät varattu täyteen viikkoa ennen.

  #1309860 Ilmoita asiaton viesti

  Nythän on vasta maaliskuun loppu. Normaalisti (siis ilman koronan aiheuttamaa hysteriaa) kentät aukeaa vasta huhtikuun puolivälin jälkeen. Paremmille kentille pääsee usein vasta toukokuussa.

  Toki meillä on muutama kenttä jotka ovat profiloituneet avaamaan kenttänsä mahdollisimman aikaisin. Vaikka suoraan sanottuna olosuhteet pelaamisen suhteen ovat ennen normaalin kasvukauden alkua varsin kehnot. Unohdetaan että normaalitapauksessa kentän hoidon ja kuntoutumisen kannalta liian aikaisin aloitettu pelaaminen aiheuttaa haittaa tai jopa vahinkoa kentälle.

  Ilmeisesti koronan johdosta on paljon väkeä vapaana ja ”etätöissä”. Siksi aikaisempaa useammilla olisi normaalista poiketen enemmän aikaa pelaamiselle. Toisekseen kun talvi oli muutenkin lämmin ja vähäluminen niin kuvitellaan että (kaikki) kentät ovat valmiina aloittamaan kauden jo maaliskuussa. Jostain ihmeellisestä syystä juuri tänä keväänä tuntuu monilla (siis aikaisempaa useammilla) olevan normaalia suurempi tarve päästä kentille.

  Sinällään en näe mitään estettä tai haittaa vaikka pelaaminen aloitetaan aikaisin. Niillä kentillä jotka näin yleensä (=joka kevät) tekevät on tietenkin hyvät perustelut (ja tarpeet) ratkaisulleen. Omalla kotikentälläni toivoisin toki malttia liian aikaisen avaamisen suhteen.

  Missään tapauksessa en koe että pelaaminen aiheuttaisi mitään erityistä riskiä koronaviruksen leviämisen suhteen. Varsinkin kun noudatetaan asianmukaisia ohjeita. Lisäksi jokainen voi täysin vapaasti harkita milloin ja missä käy pelaamassa. Eihän sinne kentälle ole pakko tunkea itseään jos kuvittelee saavansa sieltä koronaviruksen.

  Mutta en lähtisi kovin kärkevästi kritisoimaan Vihdin kenttäyhtiön päätöstä kentän suljettuna pitämisestä. Mielestäni sillekin löytyy hyvät perustelut. Ja, mitä tarkoittaa se että yrittäjä haluaa auttaa Suomen päättäjiä?
  Sehän voi hyvinkin tarkoittaa sitä että asiasta on keskusteltu paikallisten ja/tai valtakunnallisten viranomaisten kanssa.

  Saattaa jopa olla että moni muukin yrittäjä käy näinä aikoina keskusteluita poikkeustilan aiheuttamista ongelmista.

  P.S. Kausi ei ole mitenkään menetetty vaikka kentille päästäisiin laajemmassa mitassa vasta kesäkuussa. Suomen oloissa kentät ovat (lähes) normaalissa, pelattavassa kunnossa, vasta perunan istutuksen jälkeen.

  #1309870 Ilmoita asiaton viesti

  voisitko ihan oikeasti tiivistää tekstiäsi
  Gloffare: Tiivistetään..tiivistetään. Nou hätä.

  Hoh hoijaa

  #1310330 Ilmoita asiaton viesti

  https://golfpiste.com/seurauutiset/vgc-vihti-golf-club/vihti-golf-avataan-ti-7-4-green-fee-29e-varaa-lahtoaikasi-nyt/

  Ai että Vihdistä löytyy vastuuta…?! Voisikohan joku selventää mikä on muuttunut että nyt voikin avata kentän kun on ensin haukuttu kilpailijat vastuuttomiksi? Ehtivätkö kilpailijat tällä kertaa apajille kun Vihti Golf oli liian märkä avattavaksi?

  #1310401 Ilmoita asiaton viesti

  Sitten vielä todella aikuismainen ja vastuullinen lausahdus Kihdin nettisivulta.

  ”Noudattakaa Golfliiton ohjeita pelaajille ja kentille – Golfliiton ohjeet – Klikkaa!
  Golfliiton mukaan pelaaminen on turvallista heidän ohjeistuksen mukaisesti!”

  #1310411 Ilmoita asiaton viesti

  Jep. Se kannattaa Vihdin nuoren toimarinkin noteerata että vastuuta ei voi ulkoistaa vaan vastuu valinnoista on aina yhtiöllä.

  #1310413 Ilmoita asiaton viesti

  Onpa jostain syystä erinomaista katkeruutta Vihtiä ja sen yrittäjiä kohtaan. Mistä mahtaneekaan johtua?

  Käytännössä tänä keväänä vasta ensiviikolla alkaa olla lämpötilojen suhteen kohtuulliset olosuhteet kentän avaamiselle. Siitäkin huolimatta että jossain muualla on ehditty muutamina päivinä jo pelaamaan.

  Itse en ole vielä hinkumassa millekään kentälle. Odottelen kaikessa rauhassa olosuhteiden vakiintumista ja jopa jonkinlaista vihertymistäkin. Omasta mielestäni missään Suomessa ei kentät ole vielä pelattavassa kunnossa. Tiedän etten ole ainoa joka näin ajattelee.
  – mutta missään tapauksessa en ole keneltäkään kieltämässä pelaamisen riemua..

  Toisekseen pitäisin Golfliiton ohjeita tähän hetkeen varsin asiallisena. Golfareiden ei kannata esiintyä julkisuuten päin sellaisina pölvästeinä jotka eivät edes halua ymmärtää koronatilanteen vakavuutta.
  – todennäköisesti löytyy aivan riittävästi niitäkin jotka mielellään lopettaisivat golfin pelaamisen toistaiseksi,
  – sen verran täytyy löytyä malttia ja pelisilmää ettei aiheuteta tahallaan vaatimuksia lisärajoituksia.
  – kysymys ei ole siitä kuinka vaarallista pelaaminen on..vaan siitä että loppuuko kaikki urheilutoiminta väliaikaisesti.
  – kaiken lisäksi suurin uhka mahdollisesti kokoontumis-/liikkumisrajoituksien kiristämisestä kohdistunee Uudellemaalle.

  #1310416 Ilmoita asiaton viesti

  Onpa jostain syystä erinomaista katkeruutta Vihtiä ja sen yrittäjiä kohtaan. Mistä mahtaneekaan johtua?

  Et sattunut huomaamaan kun toisella foorumilla Vihti Golfin taustahenkilö peräänkuulutti jopa tutkimuksia siitä kuinka paljon koronakuolemat lisääntyvät niillä kentillä jotka ovat auki? Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista kun oma kenttä ei vielä ollut auki…

  #1310528 Ilmoita asiaton viesti

  Ehkä jäi ymmärtämättä vihtiläisten sarkasmi..onhan sitä hieman näkynyt heidän tiedotteissaan.

  Mutta toisaalta on vielä typerämpää lähteä rikkomaan yhteiseksi (vastuulliseksi) toimintamalliksi tarkoitettuja golfliiton ohjeita..
  – kun lakiin perustuvalla määräyksellä on suljettu ravintolat ja kahvilat jne. niin ei auta yhteistä asiaa jos viranomaismääräyksiä pyritään joillain yksittäisillä kentillä kiertämään jne,

  Oltaisiin nyt vain hampaita kiristellen tyytyväisiä että päästään kentälle edes kahden hengen ryhmissä..
  – kaikkien kannalta olisi vielä huonompi tilanne jos urheilupaikat/-tilat suljetaan pakkomääräyksellä vaikkapa vain toukokuun loppuun..tai pelkästään Uudellamaalla.
  – nimittäin en usko että golfkentät jätettäisiin tuollaisen määräyksen ulkopuolelle.

  Joskus pitää ymmärtää ajatella ns. ”nokkaansa pidemmälle”.

  #1310540 Ilmoita asiaton viesti

  Monesti olen lukiessani ollut erimieltä Gloffaren kanssa, mutta tuohon ylläolevaan yhdyn täysin.
  Se omaan napaan tuijottaminen ei nyt ole todellakaan hienoa.

  #1310558 Ilmoita asiaton viesti

  Gloffare kirjoitti, ”Mutta toisaalta on vielä typerämpää lähteä rikkomaan yhteiseksi (vastuulliseksi) toimintamalliksi tarkoitettuja golfliiton ohjeita..
  – kun lakiin perustuvalla määräyksellä on suljettu ravintolat ja kahvilat jne. niin ei auta yhteistä asiaa jos viranomaismääräyksiä pyritään joillain yksittäisillä kentillä kiertämään jne,”

  Olen samaa mieltä että viraomaismääräyksiä on syytä noudattaa, mutta missä vaiheessa golfliitosta on tullut viranomainen?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 37)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Vihti laittoi pillit pussiin toistaiseksi