23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Viesti Etelän seuroille.

Etusivu Foorumit Yleistä Viesti Etelän seuroille.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188810 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Paljon on tälläkin palstalla ollut puhetta kaukojäsenyydestä. Siksi ihmetyttääkin miksi etelän seurat eivät rahasta etelässä asuvia ihmisiä jäsenmaksuilla ilman pelioikeutta, kun tämä taas on maan tapa muualla Suomessa. Suuri osa seuroista painiskelee raha- ja talousvaikeuksiensa kanssa ja etsii mitä erikoisempia rahoitustapoja… mutta, mutta jätetään selvää rahaa pelikentälle kun ei päästetä paikkakunnalla asuvia golffareita seurojen jäseniksi, ilman muita velvoitteita. Nyt ne rahat menevät muualle. Paikkakuntalaisten pääsy paikallisiin seuroihin voisi elävöittää seuratoimintaa, lisätä aktivisuutta ja muutenkin tervehdyttää moniakin kuppikuntia, puhumattakaan greenfee maksujen lisääntymisistä. Samalla seuroille tulisi eteen kysynnän ja tarjonnan laki, missä parhaat palvelut parhaaseen hintaan siellä eniten jäseniä??

    #499151 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kyllähän Etelän seurat päästävät pelaamaan ilman osakkeen ostoa.

    Esimerkkeinä Golf-Botnia, Tali, Espoon Golfseura.

    Lisäksi osakkeen puuttuessa pelioikeuden voi vuokrata monesta seurasta tai jäseniltä.

    Ei golf ole aktiiviharrastajalle mitenkään kallis laji.

    Eikö sinulle tule pelatessasi huono omatunto jos kuokit ilmaiseksi muiden kustantamilla ja rakentamilla kentillä ?

    #499152 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Severianolle. Kysymyshän ei ole itsestäni, pelaan kaudessa n 120 kerrosta omistamani osakkeen pelioikeudella +30 kierrosta muilla kentillä pelaamillani kilpailukierroksilla.

    Joten ei tule huono omatunto.

    Eikä pidä sekoittaa OY:tä joka omistaa kentän ja ry:tä joka toiminnallaan ohjaa pelaamista ja pitää pelaajarekistereitä, järjestää hauskoja iltoja jäsenilleen sekä pyörittää kilpailutoimintaa.

    Asia mikä minua ihmetyttää on se, että etelässä asuu n 3000-4000 golffaria jotka ovat jäseninä muun suomen seuroissa mutta pelaavat pääsäntöisesti asuinpaikkakuntansa ympäristön seuroissa greenfeellä. Hyvä niin, sillä greenfee tulot ovat tärkeitä vielä monelle oy:lle kun lama ja hintojen nousu yhdessä pääsevät vaikuttamaan golffissakin. Viime kesä oli hyvä esimerkki tästä, kun aiemmin ruuhkaiset kentät huutivat tyhjyyttä pelaajista.

    Jos nämä 3000-4000 golffaria pystyisivät maksamaan myös jäsenmaksunsa kotikuntansa seuraan, vaikkakin pelaisivat kierroksensa greenfee maksulla, voisivat he myös osallistua aktiivisemmin seuratoimintoihin,johon heillä ei ole mahdollisuutta nykyisellä kaukojäsenyysmallilla.

    Jokuhan ne jäsenmaksut kuitenkin kerää nytkin, miksi ei siis ne seurat voisi olla rahankerääjinä, joiden kentillä pääasiallisesti pelaillaan.

    Tällä mallilla ei pitäsi astua kenekään omistavan luokan varpaille, joka perää osakkeelleen mahdollisimman hyvää arvonnousua tulevina vuosina. Oy omistaa ry toimii.

    Omasta mielestäni ajattelemisen arvoinen bisnes,jonka jotkut ovat jo hoksanneet ja perivät 200€ jäsenmaksuja, joka sisältää vain golfliiton jäsenkortin, sekä muutaman sähköpostiviestin vuodessa. Tasoituskorttien jättökin näihin etäseuroihin on sitä sun tätä.

    Täällä etelässinkin pitäisi herätä ja pysyä kehityksessä mukana. Nopeimmat keräävät aina parhaimmat hedelmät päältä pois.

    Monen ry:n säännöt eivät tunne tällaista mahdollisuutta, mutta säännöthän on tehty muutettaviksi, kakki on mahdollista, jos on vain haluja. Uskoisin että 20 vuoden kuluttua tämäkin ajatusmallini toivottavasti on jo jokapäiväistä toimintaa Glubeilla. Kuulutan nimenomaan avoinmuuttaa ja urheilullisuuttaa ja hyvää glubihenkeä Suomalaiseen golf kulttuuriin.

    #499153 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mikähän aiemmin ruuhkainen etelän kenttä huuti tyhjyyttä viime kesänä?

    #499154 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei hän tarkoittanutkaan osakkeen ostoa.Hän tarkoitti sitä että Etelän seurat ottaisivat sellaisia pelaajia jotka eivät pysty tai eivät halua maksaa myös vuokrapelioikeutta vaan haluaisivat pelata greenfeen kautta.

    Itse olen nuori opiskelija ja ei minulla ole ainakaan varaa maksaa ensi vuonna jotain osakketta eikä todennäköisesti vuokrapelioikeuttakaan.

    Se on ikävää kun harvalla kentällä ei ole 18 ikävuoden jälkeen halvempaa vaihtoehtoa kuin aikuisten pelioikeus joka on monelle opiskelijalle liian suuri maksettavaksi sen takia varmaan monet samassa tilanteessa olevat ovat valinneet kauko jäsenyyden.

    Mielestäni olisi suotavaa että golfseurat pystyisivät tarjoamaan edullisempaa pakettia yli 18 vuotiaille.

    Toki se on eri asia jos on työssä käyvä aikuinen jonka talous on kunnossa.

    #499155 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Monikin, ainakin syyskuussa aamupäivisin oli tosi tyhjää, sitä vastoin kentät olivat huippukunnossa.

    Hyvänä esimerkkinä Lohja, kesälläkin pääsi tosi hyvin pelamaan ilman ajanvarausta, edellisvuosi sitävastoin oli ruuhkainen.

    #499156 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Elokuussa masterin forestilla aamupäivällä ei tuntunut montakaan ryhmää menevän. Otos on tosin vain parin kerran suuruinen.

    #499157 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ’Eikö sinulle tule pelatessasi huono omatunto jos kuokit ilmaiseksi muiden kustantamilla ja rakentamilla kentillä ?’

    Kertoisitko seve missä päin tälläisia kenttiä on? Tulisin minäkin mielelläni kuokkimaan ilmaiseksi.

    Tähän mennessä pahalaiset ovat joka kentällä vaatineet euroja pelikierroksen vastikkeeksi.

    Paloheinässä ainakin olisi potentiaalista asiakaskuntaa butterin idean toteuttamiseksi.

    #499158 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vielä jatkoksi butterin idikselle. Kentät voisivat rajoittaa pelkkien jäsenmaksulla pelaavien peliajoiksi juuri hiljaisimpia aikoja. Esim. arkipäiviin ja ajan varauksen voisi tehdä samoin edellytyksin kuin normaali green fee -peluri.

    Kortin huolto olisi kait vähän helpompaa kuin aidossa etäjäsenyydessä. Pelaajan kannalta en heti muita etuja keksi.

    #499159 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pitäähän niiden pohjoisen seurojenkin tulla toimeen. Minä ainakin maksan jäsenmaksuni mieluummin pohjoisen kentälle. Täällä etelässä kun on niin paljon pelaajia, että kentät kyllä tulevat toimeen. Moni pohjoisen kenttä ei tulisi toimeen ilman etelän jäsenmaksuja, näin saamme nauttia pohjoisen hienoista kentistä lomillamme ja muillakin matkoillamme.

    #499160 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    hetkinen! miten niin ’kuokkimaan ilmaiseksi’ ja vielä muitten omistamille ja rakentamille kentille?

    mistäs meikä on sitten maksanut kun olen pelannut.

    hei, jos nyt vituttaa nuo vieraspelaajat, niin toimi seuraavasti:

    jossei oo omaa fyffee, niin jutteleppa muutaman varakkaan frendin kanssa ja pistä pystyyn ihan oma kenttä. rakenna sinne kentän ympärille vielä helevetin korkea aita, äläkä vaan unohda sitä piikkilankaa sieltä aidan päältä. sovi vielä vaikka aikasi kuluksi diili jonkun vartiointiliikkeen kanssa. jos vaikka saisitte jonkun savitakin sinne partioimaan 24/7. sitten voitte elvistellä keskenänne omalla kentällä niin, että yöunet eivät lähde.

    älä kuitenkaan ihmettele, mikäli tuo alkaa pitemmän päälle olla hieman kypsää ja vaihtelukin kenties maistuisi. katsos kun sieltä kentältäsi puuttuvat ne ’ilmaiseksi kuokkivat’ vieraspelaajat joille ennen pääsit esittämään sitä vähän parempaa kansalaista…

    …jos toteutat tuon ja kaipaat vaihtelua menemällä vaikkapa jonnekkin muualle pelaamaan, niin varo kuokkimasta. muista myös maksaa se greenfee, niinkuin me muutkin.

    #499161 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itselleni on ’Etelän seuran’ kanssa käyny jopa niin, että en ole päässyt sitten pelaamaan mihinkään koko vuonna, koska ko. seura ei anna tasaituskorttia jos ei ole jollekin kentälle pelioikeutta (olen siis seuran varsinainen jäsen ja maksanut maksuni)?!

    Eli osakkeen pelioikeus oli kyseisenä kesänä vuokrattu pois koska ei ollut aikaa pelata kuin muutama kierros sinä kesänä.

    Tällöin olisi jäänyt ainoaksi mahdollisuudeksi liittyä johonkin kaukoseuraan, että olisin saanut sen jäsenkortin.

    Tää on asia joka vieläkin oikeesti vituttaa, kun olisin kuitenkin pari kiekkaa frendejen kanssa halunnut ko. kesänä käydä kokeilemassa.

    Jostenkin tuntuu että etelän seuroilla on eri lakikirja kun muualla 🙂

    Tänä vuonna kävi jopa niin, että kuuntelin cadimasterin tiskin vieressä kun inttiä käyvä juniori ei saanut korttiaan vaan tässäkin tapauksessa olisi pitänyt olla pelioikeus. Siihen silloin annoin tälle kaverille ohjeeksi, että jos haluat niin kaukojäsenyys on sitten ainut vaihtoehto. En tiedä liittyikö, vai jättikö golffinpeluun kokonaan.

    #499162 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kyllä mielestäni on puurot ja vellit sekaisin, jos ei viitsi golfista muutamaa vanhaa satasta per kausi maksaa seuran jäsenyydestä eli tuo paljon parjattu Golf-Botniakin on liian kallis.

    Tuohon hintaan saa lisäksi lehden, vakuutuksen ja tasoituksen ylläpidon ja kyllähän se golffarilla kotiseura tulee olla.

    Vinkkinä Ketulle: Pattaya Sports Club on US Golf Associationin jäsen ja ylläpitää tasoituksia. Muistaakseni halvimmillaan jäsenmaksu oli kolmen vuoden kortilla noin 8 EUR/vuosi.

    Toisaalta mennessäsi pelaamaan jollekin todella hienolle kentälle (saatat joutua vuosi etukäteen varaamaan tiiajan), voit joutua maksamaan 200-300 EUR greenfeetä (jopa 500 EUR, jos pelaamisen mahdollistava pakollinen hotelliyöpyminen otetaan huomioon).

    Kaikki on niin suhteellista. Saatat joutua pelaamaan vesisateessa tuon 500 EUR:on satsauksen. Silti se on hienoa. Golfiin sisältyy niin valtavasti asioita, jotka aukenevat vasfa pelaamalla erilaisissa ryhmissä, eri puolilla maailmaa vuosien saatossa jne

    Miten ois minigolf ?

    #499163 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Severianolla on aika sitkeä käsitys siitä että jokin ryhmä pelaa ilmaiseksi muiden rahoittamalla kentällä.

    Anna jo periksi Severiaano – kukaan ei pelaa ilmaiseksi. Vai oletko kateellinen siitä että jonkun pelaajan työnantaja maksaa ko. harrastuksesta?

    #499164 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Asiaa puhut. Kuten sanot, näistä on taitettu peistä täälläkin useampaan otteeseen.

    Jos oikein muistan, kulminoitui tämä sinänsä järkevä ajatus :(jokainen valitkoon tapansa, millä maksaa:GF/vuokrapelioikeus/osakkuus/työnantaja tai joku muu tarjoaa) ongelmaan uusien kenttähankkeiden rahoituksesta. Ja ainoaksi ratkaisuksi pidemmän päälle jäi se kuntarahoitteinen pay&play kenttä.

    Pähkinänkuoressa: osakerahoituksella rakennetaan kenttiä. Vuokrapelioikeudet tukevat osakkeiden arvoa/haluttavuutta (voi laittaa osakkeensa lepäämään ja tehdä vähän fyffeäkin, jos ei itse käytä) Greenfeet lähinnä pienentävät osakkaiden vastikkeita ottamalla osaa kenttien hoito ym kustannuksiin. Haittapuolena on sitten kenttien mahd. ruuhkaisuuden lisääntyminen, minkä vuoksi monet varakkaammat kentät mielellään rajoittaisivat GF-pelaamista. On poikkeuksiakin, kuten Meri-teijo, joka keväisin ja syksyisin tekee hyvät rahat GF-myynnillä.

    #499165 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Voisiko joku kertoa miksi seuran jäsenyys on mahdoton ilman pelioikeutta ja green cardia ei saa sitten ilman pelioikeutta?

    Itse olen käsittänyt, että ketjun avaaja ja Kettu maksaisivat jäsenmaksun mutta ei pelioikeutta.

    Johtopäätös lienee, että kentät pelkäävät liian monen päätyvän vain ry:n jäsenmaksun maksamiseen.

    #499166 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aikanaan kun nykyistä seuraani oltiin perustamassa, yritin ehdottaa vähän vastaavaa mistä Butteri kirjoittaa.

    Toki silloin oli kyse vain puolisoista. Jos hän innostuisi pelistä voisi liittyä samaan seuraan, ilman pelioikeutta. Maksaisi vain greenfeet. Olisi tosiaan helpompi hoitaa tasoituskorttia, pelaisi kuitenkin lähinnä minun kanssa ’omalla’ kentälläni. Ehkä jopa tuntuisi olokin kotoisammalta kuin aivan vieraspelaajalla.

    Ei onnistunut, kuulemma osakkeen arvo kärsii. Niin kai sitten. Yritä nyt sitten saada innostumaan, kun pitäisi kortteja lähetellä jonnekin pohjanmaalle.

    Kysehän on tosiaan siitä, että hän maksaisi molemmissa tapauksissa aivan saman greenfeen.

    Ei mahdu kalloon.

    #499167 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    kyllä etelän kentät vielä oppivat

    kun kenttiä tulee lisää

    en voi kun odotella sitä aikaa kun kilpailu lisääntyy

    t.kallu

    Lue lisää: kallu

    #499168 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ei mahdukaan! Taitaa osakkeiden hinnassa olla niin paljon ilmaa, että koetaan vieläpä törkyhintaisella GF:llä pelaavatkin loisiksi. Kaukojäsenpelaaja hyväksytään koska muuta ei voi. Arvaa onko jossain mietitty , miten voitaisiin estää vaikkapa Botnialaisen pelaaminen GF:llä pääkaupunkiseudun kentillä. Onneksi se vaihe on takana, kun uusien hankeiden myötä raha taitaa kentille kelvata.

    Kuinka moni kenttä muuten olisi valmis luopumaan kokonaan GF tuloistaan? Voisi kysyä ensin vaikka Meri-Teijolta. Taikka kohta Pickalalta. Kelvannee Kytäjällekin vielä jonkin aikaa?

    Luulisi, että osakkeiden houkuttavuus säilyisi tällä GF ja vuokrapelioikeushintatasolla aivan samalla tasolla, vaikka kuvaamasi yksinkertainen jäsenyysmalli olisikin käytössä.

    Mieti vaikkapa meikäläistä: menisin Kytäjän jäseneksi ja pelaisin 100 rundia GF:llä = 6000€ kaudessa…

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Viesti Etelän seuroille.

Etusivu Foorumit Yleistä Viesti Etelän seuroille.