Aihe: Videotarkistus - Golfpiste.com

31.12.–6.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista

Videotarkistus

Etusivu Foorumit Säännöt Videotarkistus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Jon Rahm sai kahden lyönnin rangaistuksen eilisessä kilpailussa. Muistanko oikein jossain vaiheessa ilmoitetetun näistä videotarkistuksista, että ulkopuolisten henkilöiden ilmoituksia ei noteerattaisi? Kukakohan tämän nyt tapahtuneen oli tuomareille ilmoittanut?
    Säännöt on sääntöjä, mutta joskus tuntuu että niitä luetaan kuin ”piru raamattua”.

    KL1

    Kyllä videotarkistuksia tehdään edelleen, muttei enää yleisövihjeiden perusteella.

    Itse jäin miettimään sitä, oliko tuo pallon liikkuminen niin merkittävä, että Rahmin olisi pitänyt se paljaalla silmällä havaita. Itsekin jouduin katsomaan tuon videon kahdesti todetakseni, ettei pallo palautunut aivan täsmälleen samaan paikkaan kuin mistä se keinahti.

    Hyvä osoitus siitä, että väyläpituuden ulkopuolella pitää olla pirun tarkkana sen mailan lavan asettelemisen kanssa.

    EDIT: Rahmin pitäisi olla niin kokenut peluri, että tuossa tilanteessa hänen olisi pitänyt ymmärtää, että asia voidaan tarkistaa videolta. Niinpä hänen olisi pitänyt pyytää tuomari paikalle ja kysyä miten edetä. Siinä vaiheessa hän olisi selvinnyt yhdellä penaltilla. On mielestäni selvää, että hän huomasi pallon liikkuneen, mutta luuli sen palautuneen takaisin paikoilleen. Tai sitten hän vain oli sokeutunut kisan jännityksen johdosta…

    Kuka näitä videotarkistuksia tekee ja millä ”vihjeellä”? Tasapuolisuuden nimissä pitäisi kaikille tehdä.
    Kyllä itsekin moneen kertaan tilanteen katsoin. Ja kun Rahm katsoo palloaan yli 180 cm korkeudesta, pitää näkö olla skarppina.

    Kuten KL jo kommentoi, niitä ei enää tehdä yleisövihjeiden perusteella. Noilla ammattilaiskiertueilla (ET, PGA) on erikseen tuomari, joka seuraa televisiointiin välittyvää kuvaa lähetysautossa tai vastaavassa ja pystyy sieltä teknisen henkilöstön kanssa veivaamaan tarkistusta vaativia kohtia edestakaisin niin kauan, että voi ehdottaa päätuomarille/toimikunnalle sääntötoimenpiteitä.

    Seurasin viime yönä tarkkaan tuota kisaa ja varsinkin mitä tapahtui sen jälkeen kun Faldo ja kumppanit alkoivat puhua tuosta rankusta. Mitä nyt tänne Suomeen näkyi niin Rahm sai siitä tiedon vasta kisan jälkeisessä haastattelussa ja oli kyllä ihan oikeasti hämmästyneen näköinen. Enpä usko että olisi pystynyt näyttelemään. Ei varmaan nähnyt pallon (videokuvassa selvää) liikkumista koska se oli minimaalinen.

    KL1

    Mitä nyt tänne Suomeen näkyi niin Rahm sai siitä tiedon vasta kisan jälkeisessä haastattelussa ja oli kyllä ihan oikeasti hämmästyneen näköinen.

    Kaksi vuotta sitten Rahm olisi diskattu, nyt selvisi säikähdyksellä. Jokainen voi sitten omassa mielessään miettiä kuinka aito tuo hämmästys oli.

    Ei varmaan nähnyt pallon (videokuvassa selvää) liikkumista koska se oli minimaalinen.

    Niin, tähän koko juttu kulminoituu. Kisan tuomariston mielestä Rahmin olisi pitänyt huomata pallon liikkuminen. Olen samaa mieltä.

    KL1

    Saatan olla tässä melko raadollinen, mutta tämä nimenomainen sääntöuudistus avasi oven laajamittaiselle huijaamiselle. Jos pallo tähdätessä liikkuu aivan hitusen, niin pelaaja voi aina väittää, ettei havainnut niin pientä liikettä, vaikka todellisuudessa sen havaitsi, mutta ajatteli säästää yhden lyönnin olemalla muka huomaamatta liikkumista. Jos asiaa jälkikäteen tiedustellaan, niin silmin kirkkain väitetään hämmästyneen oloisena, ettei mitään liikettä huomannut. Maksimissaan tulee yksi lyönti enemmän kuin rehelliselle pelaajalle, mutta diskausta ei enää tule.

    Jokainen voi miettiä oliko tämä sääntömuutos hyvä vai huono. Ennen 2019 uudistustahan tuli kaksi penaa lisää siitä, ettei ollut merkinnyt korttiinsa rangaistuksia, joita ei tiennyt saaneensa. Nyt ei enää tule.

    Kisan aikana ennen tuota tapahtumaa hämmestelin, miten lähelle palloa pelaajat asettavat wedgeä, kun pallo makaa siellä ruohossa. Ajattelin siinä, että aika isoa riskiä ottavat, että jokin ruohonkorsi saattaa liikuttaa palloa.

    Tässä Rahmin tapauksessa oli kyse juuri tuosta riskistä, joka nyt toteutui. Seuraavalla kerralla asettelee mailaansa hieman varovaisemmin ja kauempana pallosta.

    P-P: Kisan aikana ennen tuota tapahtumaa hämmestelin, miten lähelle palloa pelaajat asettavat wedgeä, kun pallo makaa siellä ruohossa. Ajattelin siinä, että aika isoa riskiä ottavat, että jokin ruohonkorsi saattaa liikuttaa palloa.

    Tässä Rahmin tapauksessa oli kyse juuri tuosta riskistä, joka nyt toteutui. Seuraavalla kerralla asettelee mailaansa hieman varovaisemmin ja kauempana pallosta.

    Pitkästä aikaa tuo kyseinen kisa pelattiin kentällä jossa oli ihan oikeasti jätetty raffit sen verran pitkäksi että pelaaminen hankaloitui..Se näkyi selkeästi myös tulostasossa. Toivotaan saman pituisia raffeja nähdään myös jatkossa. ”Jyvät erottuu akanoista”.
    – ymmärrettävästi väylien ulkopuolelta lyödyt pallon eivät osuneet, eivätkä pysähtyneet, greeneille yhtä helposti kuin monissa aiemmissa kisoissa.
    – ne pelaajat joiden pelitaktiikka perustuu ääripitkiin avauksiin (välittämättä juurikaan siitä osuuko ne väyliin tai ei), eivät ehkä ole mielissään tällaisesta kentän virityksestä.

    Kiinnitin samaan asiaan huomiota kuin P-P.. Käytännössä kaikki pelaajat painelivat ruohoa pallon takana useampaan kertaan jotta olisivat saaneet hieman puhtaampia osumia (=mahdollisimman vähän ruohoa mailan lavan ja pallon väliin). Eikä Rahm suinkaan ollut ainoa joka menetteli samalla tavalla.
    – varmaa on että pallo hieman liikkui näissä tilanteissa monella muullakin.

    Jokin yhtenäinen käytäntö tähän raffista lyömiseen pitäisi saada..Vaikka sitten kieltää kokonaan painamasta ruohoa pallon takaa. Tai määritellä että saa vain kerran asettaa mailanlavan pallon taakse ennen lyöntiä. Eikä siinä tapauksessa tulisi rankkua jos pallo aavistuksen verran liikahtaisi. Eihän siitä liikahduksesta kuitenkaan koidu minkäänlaista etua pelaajalle. Pikeminkin päinvastoin, pallo painuu vain syvemmälle ruohon sisään.

    Mutta veikkaanpa että tulevissa kisoissa ei enää nähdä näin pitkiä raffeja..Kun koko kenttäalue leikataan max 20-30 mm ruohon pituuteen tilanne korjaantuu ennalleen. Jokainen saa painaa menemään driverilla niin lujaa kuin sielu sietää. Eikä ole juurikaan eroa jatkolyönnin kannalta sen suhteen jäikö pallo väylälle tai vaikka 100 metriä sivuun.

    KL1

    Tai määritellä että saa vain kerran asettaa mailanlavan pallon taakse ennen lyöntiä. Eikä siinä tapauksessa tulisi rankkua jos pallo aavistuksen verran liikahtaisi. Eihän siitä liikahduksesta kuitenkaan koidu minkäänlaista etua pelaajalle. Pikeminkin päinvastoin, pallo painuu vain syvemmälle ruohon sisään.

    Paljonko on ’aavistuksen verran’ ?

    Nykyinen sääntö on mustavalkoinen aivan tarkoituksella. Ei tarvitse miettiä liikahduksen määrää tai mahdollista hyötyä.

    KL1: Paljonko on ’aavistuksen verran’ ?
    Nykyinen sääntö on mustavalkoinen aivan tarkoituksella. Ei tarvitse miettiä liikahduksen määrää tai mahdollista hyötyä.

    Tämä sääntö kelpaa minulle oikein hyvin.. Ammattilaiset ja kisojen järjestäjät saavat käytännön suhteen tehdä juuri kuten parhaakseen näkee.

    Periaatteen tasolla, näköaistilla havaitsematon pallon liikkuminen (esim. muutama milli) ja se palautuiko se takaisin paikoilleen tai ei) on yhtä tyhjän kanssa. Jos/kun tällaisiin liikahduksiin ryhdytään puuttumaan jälkikäteen, videoiden ja hidastusten kanssa, aiheuttuu uusia ongelmia.
    – esim. kyetäänkö kohtelemaan kaikkia kilpailuun osallistuvia pelaajia samalla tavalla?

    Henkilökohtaisesti ajattelen että koko golfpelin ideologian kannalta suurempi rike tapahtuu siinä kun pallon takana olevaa raffi-ruohoa painellaan ”kevyesti” moneen kertaan jotta saataisiin parempi makuu lyönnille. Käytännössä siksi että jäisi mahdollisimman vähän ruohoa mailan lavan ja pallon väliin.
    – toisekseen, tämä ”ruohon tamppaaminen pallon takaa” on lisäksi helpommin niin pelaajien kuin katsojienkin todennettavissa, jopa ilman viedeohidastuksia jne. Säännöthän sallii ”kevyen painalluksen” (sääntö 8.1b(4))

    Tarkka sääntöjen lukija voisi mahdollisesti päätellä että näin saa tehdä vain kerran (teksti ei ole monikossa)

    Golfsäännöt 1.1.2019: (4) Asettaa mailan kevyesti suoraan pallon eteen tai taakse


    – mutta tältä osin sääntöjen tulkinta saattaa vaihdella (en tiedä onko tästä mitään dekkaria olamassa? tai onko niitä enää ollenkaan?)
    – toki voi olla niinkin että saa vapaasti ”töpöttää” mailallaan pallon edessä ja takana niin monta kertaa kuin haluttaa..
    – miksei voisi ajatella että se mikä ei ole nimenomaan kiellettyä on sallittua (siis saa asettaa kerran ottaa pois ja asettaa uudelleen jne.) (kts. myös sääntö 8.1a ja 8.1c)

    KL1

    miksei voisi ajatella että se mikä ei ole nimenomaan kiellettyä on sallittu

    Noin nimenomaan pitääkin ajatella.

    KL1

    Periaatteen tasolla, näköaistilla havaitsematon pallon liikkuminen (esim. muutama milli) ja se palautuiko se takaisin paikoilleen tai ei) on yhtä tyhjän kanssa. Jos/kun tällaisiin liikahduksiin ryhdytään puuttumaan jälkikäteen, videoiden ja hidastusten kanssa, aiheuttuu uusia ongelmia.
    – esim. kyetäänkö kohtelemaan kaikkia kilpailuun osallistuvia pelaajia samalla tavalla?

    Tätä keskustelua on käyty vuosia ja muistaakseni tälläkin forumilla jossain vaiheessa. Vuoden 2019 säännöissä asia on kuvattu suunnilleen siten, että pallon liikkuminen on voitava kyetä havaitsemaan paljaalla silmällä kyseisessä tilanteessa. Mitään slo-mo -hidastuksia ei siis pidetä lähtökohtana, vaan ihmisen kykyä havaita pallon liikkuminen.

    Mitä tulee ihmisen tasapuoliseen kohteluun, niin sellaista ei ole olemassa, kauniista ajatuksesta huolimatta. Ei edes golfkilpailuissa. Aina jotakuta pelaajaa seuraa useampi ihminen kuin jotakuta toista. Tai se tuomari sattuu juuri paikalle todistamaan sääntörikettä, josta kukaan ryhmän jäsen ei ollut koskaan kuullutkaan.

    Pelaajan velvollisuus on tuntea säännöt, ja toimia niiden mukaan.

    Pelaajan velvollisuus on tuntea säännöt, ja toimia niiden mukaan.

    Hyvä, että Rahmia rangaistiin – ihan varoituksena kaikille, mitä voi seurata kun ottaa riskin ja esim painelee ruohoa pallon takana. Yllättävää minusta oli oman katselukokemuksen perusteella, että aika isoja riskejä pelaajat ottivat ruohoa paineltaessa ja ehkä luottivat siihen, että mahdollisista pienistä rikkeistä ei rangaistaisi

    KL1

    USGA:n julkaiseman selvityksen mukaan Rahm ei ollut katsonut palloonsa painellessaan ruohoa alas. Aika hölmöä, sanoisin.

    Olen samaa mieltä Rahm’in saamasta rangaistuksesta..se oli oikein ja varmasti vaikuttaa jatkossa kaikkien muidenkin tekemiseen ja huolellisuuteen vastaavissa tilanteissa.

    Toinen asia on se että ko. kilpailussa pitkiksi (vaikka kyse oli vain ns. normaalimittaisista) jätetyt raffit ovat melko harvinaisia PGA-Tour’in kisoissa. Sanoin jo aiemmin että tällainen tuskin tulee toistumaan jatkossa.
    Jo aikaisemmin eräät tunnetuimmista ja myös pitkälyöntisimmistä pelaajista ovat ilmoittaneet etteivät he edes harkitse osallistumista niihin kisoihin joissa kentät viritetään, heidän mielestään, ”liian vaikeiksi”.
    – tällä he tarkoittivat käytännössä sitä että kentän ruoho pitää leikata ”riittävän” lyhyeksi kaikkialta ja esityisesti väylien ulkopuolelta.
    – todennäköisesti he tarkoittavat lyhyeksi leikattua tilaa väylien ulkopuolella ainakin 100 metrin leveydeltä n. 250-300 metrin drive’ille. ja toisekseen lyhyttä leikkausta myös greenien reunoille.

    Jos ja kun kentät leikataan kauttaaltaan mahdollismman lyhyiksi niin ei tule edes tarvetta painella ruohoa matalaksi pallon takaa.
    – näemme jatkossa taas huippuluokan golf’ia jossa kisan loppputulos painuu voittajalla 20-30 lyöntiä alle par’in.
    – tottakai tämä on myös välinevalmistajien toivomus.
    – eihän mikään maila-/pallomerkki halua näkyvyyttä epäonnistuneille lyönneille ja pogey-tuloksia.

    Toisaalta positiivista tässä kehityksessä on se että varsinkin huipputasolla ratkaisut tapahtuu yhä enemmän greeneillä ja puttipelissä,
    – loppuviimeksi lähipeli sekä puttaaminen on kaikkein hauskin ja (harrastajien suhteen) tasapuolisin golfpelin osa-alue.
    – normiharrastajalle on vain hyvä jos/kun koko kenttäalue leikataan kauttaaltaan lyhyeksi.
    – etsiminen vähenee, pallot löytyy helposti ja pelaaminen on muutenkin ripeämpää.
    – varsinkin alkaville harrastajille palloon (hyvä)osuminen saattaa olla jopa helpompaa hieman pidemmästä ruohosta kuin lyhyeen väyläpituuteen (varsinkin kovalta, kuivalta väylältä) leikatusta jne.

    KL1: Tätä keskustelua on käyty vuosia ja muistaakseni tälläkin forumilla jossain vaiheessa. Vuoden 2019 säännöissä asia on kuvattu suunnilleen siten, että pallon liikkuminen on voitava kyetä havaitsemaan paljaalla silmällä kyseisessä tilanteessa. Mitään slo-mo -hidastuksia ei siis pidetä lähtökohtana, vaan ihmisen kykyä havaita pallon liikkuminen.

    Käsittääkseni hyvin harva TV-katsoja kykeni näkemään Rahm’in pallon liikahtamisen ennen kuin se esitettiin jälkeen päin, hidastettuna lähikuvana. En myöskään lähtisi epäilemään ko. pelaajaa valehtelemisesta. Se olisi myös aika vaikea todentaa. Mutta ilman muuta Rahm olisi voinut olla paljon huolellisempi tekemisessään.
    – pallo todistetusti liikkui, hidastetun ja edestakaisin ajetun videokuvan perusteella siitä ei ole pienintäkään epäilystä.
    – mahdollisesti pallon liikkumista tapahtui jo monissa aikaisemmissa vastaavissa raffi-lyönneissä (ehkei niistä ollut saatavissa videokuvaa jälkikäteen tapahtuvaa tarkastelua varten)

    Ehkä Rahm’in huolimattomuus katsottiin todisteeksi siitä että hänen olisi kaiken järjen mukaan pitänyt nähdä nähdä pallon liikahdus. Toisekseen rangaistus oli helppo määrätä koska löytyi varmemmaksi vakuudeksi läheltä kuvattu video todisteeksi. Veikkaisin että ilman videota tuomareiden olisi ollut vaikea määrätä rankkuja. Lisäksi rankuilla ei ollut merkitystä kilpailun lopputukoksen osalta. Rahm voitti kisan niistä huolimatta.

    Vaikken nähnyt pallon liikkumista niin pidin ruohon ”kevyttä” taputtelua pallon takaa hieman outona. Ajattelin että juuri se on kyseenalainen keino. Olin kuitenkin väärässä.
    – mielestäni ruohoa painettiin pelkästään pallon makuun parantamiseksi.(mikä tässä tilanteessa on luvallista – tämä mahdollisuus, lyönnin ja makuun parantamiseksi, kannattaa kaikkien pelaajien huomioida)

    Taas keskustelun kautta opittiin uusi asia. Mikä kertoo vain siitä että säännöt on hyvä tuntea tarkasti.

    Tapauksesta keskustellaan muuallakin..Tässä linkki josta selviää varsin tarkkaan miksi Rahm sai kaksi rankkua (eikä yhtä tai kolmea).

    Kenties myös tästä voi oppia jotain vastaisuuden varalle?

    Jää myös nähtäväksi kuinka tarkkaa vastaavat tilanteet katsotaan jatkossa.
    – sekin saattaa olla mahdollista että pelaaja voi vaatia nähtäväkseen todisteen pallon liikahtamisesta tilanteissa jossa kameralla otetaan lähikuvaa. Eihän kenenkään ole syytä hyväksyä rankkuja jos virhettä ei ole tosiasiallisesti edes tapahtunut.
    – tai kuten KL1 aiemmin totesi pelaajan pitää kutsua varmemmaksi vakuudeksi tuomari paikalle seuraamaan tilannetta.

    Jos tässä Rahm’in case’ssä olisi ollut tuomari seuraamassa tapahtumaa (vaikka yhdessä TV-kameroiden kanssa) hän olisi voinut kertoa (siis paljain silmin tehdyn arvioin) liikahtiko pallo tai ei. Tai palasiko pallo takaisin alkuperäiseen paikkaansa liikahduksen jälkeen?.
    – jos/kun tuomari toteaa ettei pallo liikkunut, niin jälkikäteen ei olisi enää voitu määrätä rankkuja.
    – siitäkään huolimatta että TV:n lähikuvasta olisi kyetty suurennoksella, hidastettuna ja kuvaa edestakaisin ajamalla havaitsemaaan kiistatta pallon liikahtaneen ja siirtyneen paikoiltaan.

    En ole täysin samaa mieltä KL1:n kanssa tästä:

    Saatan olla tässä melko raadollinen, mutta tämä nimenomainen sääntöuudistus avasi oven laajamittaiselle huijaamiselle. Jos pallo tähdätessä liikkuu aivan hitusen, niin pelaaja voi aina väittää, ettei havainnut niin pientä liikettä, vaikka todellisuudessa sen havaitsi, mutta ajatteli säästää yhden lyönnin olemalla muka huomaamatta liikkumista.

    Tottakai näinkin voi käydä. Siis pelaaja väittää ”kirkkain silmin” ettei pallo liikahtanut.

    Toisaalta sellainenkin on mahdollista että liikahdus on niin pieni ettei sitä ole pelaaja itse tai kukaan muukaan havainnut.
    – varsinkin kun pelaaja ei ole koskettajut palloa mailallaan ja mahdollinen (pieni) liikkuminen tapahtuu välillisestä syystä.
    – joskus liikahduksen voi aiheuttaa täysin ulkopuolinen tekijä (tuuli, kalteva makuu, painovoima jne.)

    Niille jotka huijaavat ja haluavat huijata jää aina mahdollisuus vilppiin..Ei niitä voi säännöillä estää.
    – mielestäni sääntöuudistus oli muutos parempaan suuntaan. Tuskinpa se itsessään lisäsi huijaamista (tai edes mahdollisuuksia siihen).

    KL1

    Veikkaisin että ilman videota tuomareiden olisi ollut vaikea määrätä rankkuja.

    Totta ihmeessä, mutta tuomari ei ole golfissa se, joka pelaajalle ne rangaistuslyönnit määrää. Aivan sama kuin niissä kaikissa miljoonissa tapauksissa, joissa pelaaja rikkoo sääntöä ja kirjaa itselleen ansaitsemansa lisälyönnit, ei niissäkään yleensä ole tuomaria paikalla. Sattuneesta syystä ammattilaiskisoissa kuitenkin on tv-kameroita paikalla ja niiden kuvaa voidaan käyttää ratkaisemaan epäselviä tilanteita.

    Kuten aina ennenkin: pelaaja on vastuussa tekemisistään ja pelaajan vastuulla on tuntea säännöt. Ei auta, vaikka katsoisi eri suuntaan, kun pitäisi katsoa palloon.

    KL1

    En ole täysin samaa mieltä KL1:n kanssa tästä:

    ’KL1: Saatan olla tässä melko raadollinen, mutta tämä nimenomainen sääntöuudistus avasi oven laajamittaiselle huijaamiselle. Jos pallo tähdätessä liikkuu aivan hitusen, niin pelaaja voi aina väittää, ettei havainnut niin pientä liikettä, vaikka todellisuudessa sen havaitsi, mutta ajatteli säästää yhden lyönnin olemalla muka huomaamatta liikkumista.’

    Tottakai näinkin voi käydä. Siis pelaaja väittää ”kirkkain silmin” ettei pallo liikahtanut.

    Toisaalta sellainenkin on mahdollista että liikahdus on niin pieni ettei sitä ole pelaaja itse tai kukaan muukaan havainnut.

    Näyttää vahvasti siltä, ettet ole ymmärtänyt kirjoittamaani ja siksi olet eri mieltä. Siispä selitän asian oikein esimerkin valossa.

    Reiällä 12 Reiska tähtää palloaan raffissa ja pallo liikahtaa aivan vähän pois paikoiltaan. Reiska arvelee, ettei kukaan nähnyt liikahtamista ja lyö palloaan. Ennen tuloskortin palauttamista käydään seuraavanlainen keskustelu:

    Tuomari: Reiska, ryhmäsi jäsenet ovat koko lailla varmoja siitä, että liikutit palloasi reiällä 12 raffissa. Miten kommentoit?
    Reiska: No… en kyllä voi sanoa huomanneeni moista… keskityin kaiketi tähtäämiseen…
    Tuomari: Et siis nähnyt pallosi liikkumista?
    Reiska: No en, kyllä muuten olisin siitä kertonut ja siirtänyt pallon takaisin paikoilleen yhdellä penalla.
    Tuomari: Pelikaverisi ovat kuitenkin asiasta niin varmoja, että katson sinun liikuttaneen palloasi vahingossa, mutta koska et palauttanut sitä paikoilleen, saat kaksi rangaistuslyöntiä ko. reiälle. Sinua ei kuitenkaan diskata, koska et itse tiennyt liikuttaneesi palloasi.

    Tässä kuvitellussa tilanteessa siis Reiska valehteli aivan sujuvasti. Hän kyllä huomasi, että pallo liikkui, mutta uskoi, ettei kukaan muu sitä nähnyt. Jäätyään kiinni hän aivan yhtä sujuvasti valehteli, koska suurin mahdollinen rangaistus olisi (ja on) vain yhden lyönnin verran enemmän kuin mitä hän olisi saanut ilmoittaessaan rikkeestään heti sen tapahduttua. Siis kuten jokainen rehellinen golfin pelaaja tekee. Oikeasti Reiska olisi pitänyt diskata kilpailusta. Ja erottaa seurasta, mutta se on henkilökohtainen mielipiteeni eikä perustu mihinkään kirjoitettuihin sääntöihin.

    Tarina on raadollinen, mutta niin ovat tämän sääntömuutoksen antamat mahdollisuudetkin. Minun mielestäni muutos nojaa aivan liikaa rehellisyyteen ja tyystin eri tavoin kuin muut säännöt.

    Asiasta toiseen, mutta huvitti katsoa British Masteria, kun pelaajat pyytävät tuomaria paikalle milloin mistäkin syystä. Äsken nauhoitetussa lähetyksessä Højgaard tarvitsi tuomaria osoittamaan, mihin voi dropata estealueen reunasta. Luulisi, että yksinkertaisimmat säännöt osaisi ulkoa eikä ihan kaikkea tarvitse varmistella tuomareilta – olisiko esim joku sääntökoe paikallaan ennen kisaa ;-o

    Että vielä erottaa seurasta?

    P-P: Kysymys voi olla millimetreistä.. Kannattaa aina pyytää tuomari paikalle todentamaan tilanne.

    KL1

    Millimetreistä? Estealueelta droppaamisessa? Ei nyt sentään.

    Eikä siihen kannata tuomaria pyytää etenkään aina, ellei kyse ole vaikeasti tulkittavasta estealueen rajasta, mikä noissa karkeloissa perin harvoin tulee kyseeseen, siinä määrin paljon maalia kuluu rajojen maalaamiseen.

    Totuus kuitenkin on että Rahm’in tapauksessa pallo liikkui enintään 1-2 mm alkuperäiseltä paikaltaan. Virhe paljastui vasta jälkeenpäin kun tilantseesta kuvattua lähikuvaa tarkasteltiin hidastettuna, suurennettuna ja edestakaisin katsomalla.
    – mutta näin virheestä ei jäänyt pienintäkään epäilystä.

    Jää nähtäväksi kuinka tulevaisuudessa menetellään vastaavissa tapauksissa. Luotetaanko:
    A) realiaikaisesti ja paljain silmin tehtyyn havaintoon vai
    B) katsotaanko samalla tavalla jälkeenpäin videoita jos/kun sellainen on tilanteesta saatavilla.

    Pitää kuitenkin huomioida että Rahm’in tapaus on esimerkki korkeimmalta ammattilaisten tourilta.
    – onko se ennakkotapaus jota noudatetaan myös jatkossa vastaavissa tilanteissa?

    Samalla tavalla voi tapahtua pieniä (muutaman millimetrin) virheitä myös droppauksen yhteydessä jne.
    – jos pelaaja itse ei tällaista huomaa niin hänen tekemisensä voidaan asettaa kyseenalaiseksi (syyttää vilpistä tms.)

    Tuomarin kutsuminen paikalla ja hänen läsnäolonsa/tarkkailunsa riittänee todentamaan tilanteen sääntöjen mukaiseksi vaikka tilanteesta otetusta videosta löytyisi tarkempaa evidenssä jälkeenpäin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: Videotarkistus

Etusivu Foorumit Säännöt Videotarkistus