Aihe: Videon käyttö harjoittelussa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Videon käyttö harjoittelussa

Etusivu Foorumit Yleistä Videon käyttö harjoittelussa

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190369 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Talvi on swingin harjoittelun parasta aikaa. Kysyisinkin pelaajien mieleipiteitä videon käytöstä talviharjoittelussa. Millaisia eri tapoja tapoja kullakin on? Kertokaa kokemuksia ja mielipiteitä! Omasta mielestäni videon käyttö on ainoa tapa, jolla pelaaja todella ymmärtää, mihin seikkoihin omassa lyönnissä tulisi paneutua.

  #518721 Ilmoita asiaton viesti

  Pro, jonka tunneilla käyn, käyttää aina videota. Videokuva on ollut hyvin havainnollinen ja olen alkanut käyttää myös yksin harjoittelussa videota. Otan nauhalle muutaman svingin ja kotona siirrän pätkän tietokoneelle jossa voin analysoida svingin kuva kuvalta. Seuraavalla harjoituskerralla keskityn johonkin havaitsemaani virheeseen.

  #518722 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä kysymys. Lisäisisin vielä, että millaisia välineitä käytätte? Olen ostamassa videokameraa ja vinkit kiinnostavat. Onko myös olemassa jotain erityisen hyviä ohjelmia, jos haluaa tallentaa videota tietokoneeseen ja yrittää ananlysoida svingiä sitä kautta?

  #518723 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuinka ihmeessä talvi on parasta svingin harjoitteluaikaa? Minusta se on huonointa, sillä varauksella, että oletetaan pelaajan olevan Suomessa.

  Kyllä asia on juuri päin vastoin, kesällä vaihtelevissa olosuhteissa, kuten itse golfin peluukin tapahtuu.

  Itse en juuri tasaisella lattialla tapahtuvaa matonpiiskausta arvosta, se on lähinnä lihasharjoittelua.

  #518724 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mielenkiintoinen kommentti. Tavoitteenasi ei liene kehittyä pelaajana? Älä siis treenää!

  #518725 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri näinhän se on. Harjoitetaan niitä lihaksia joita golf-lyönnissä kaytettään. Kuukauden välein pron luona ja kerran, kaksi viikossa hallissa ja keskitytään niihin osa-alueisiin svingissä, joista pron kanssa sovitaan. Itselleni talviharjoittelusta on ollut erittäin paljon hyötyä. Tietenkin Links 2003 pelillä muutama kierros taktiikka harjoituksia.

  #518726 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Opettavat ammattilaiset saattavat huomata virheen korjattavan virheen ilman videootakin. Mutta joskus voi olla vaikea uskoa/tajuta sitä virhettä mistä sinulle huomautetaan niin silloin onkin parasta nähdä lyönti viedolta ja todeta itsekkin virheensä.

  Varaudun hieman varauksella tietokone ohjelmien avulla analysointiin, koska se vaikuttaa liian täydellisen swingin tavoittelulta. Mutta jos ei ole tapana käyttää ammattilaisten apua on se varmasti hyödyllisin tapa.

  #518727 Ilmoita asiaton viesti

  Oman swingin analysoimiseen pidän parhaana menetelmänä videokuvan siirtämistä PC:lle mpeg formaattiin ja niiden katselluun Quick Time Payer:ä. Referenssiksi siirretään tai imuroidaan verkosta jokin ’absoluuttisesti’ oikea swingi. Kummatkin swingit avataan vierekkäin näytölle ja nuolilinäppäimillä ajetaan swingejä kuva kuvalta eteen ja taaksepäin. Varsinkin edestakaisin selailu muutaman kuvan välillä paljastaa helposti vääränlaiset liikeradat ja voimankäytön.

  Olen myös kopioinnut useita hyvien pelaajein swingejä verkosta gif-muodossa. Näitä voi katsella Paint Sho Pro6 – Animation Shop 2:lla. Mpeg:stä voi kopioida omasta swingistä vastaavat kuvat ja näitä voi sitten ajella kuva kuvalta ja vertailla missä mennään metsään.

  Joku voi nyt heittää tähän, että pron käyttö on ainoa oikea tapa korjailla swingiä, mutta jo pelkästään pron ohjeiden toteuttamisen tarkistamiseen videon ja PC:n käyttö on ehdottoman hyvä menetelmä.

  #518728 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tällä palstalla huono lukutaito tai ymmärrys häiritsee usein keskustelua.

  En todennut minkään asian olevan, kuten vastasuksessasi minulle sanot.

  Totesin vain sen tosiasian, että talvi on huonointa aikaa svingin harjoitteluun, en, etteikö se olisi harjoitteluaikaa. Se mille osaalueelle talvella kannattaa panostaa, onkin sitten eri juttu. Että eikun harjoittelemaan.

  #518729 Ilmoita asiaton viesti

  et varmaan ole tosissasi tuon quick time pLayerin suhteen. sehän on ihan perus softa. mutta toimii varmasti silläkin, mutta adobella ja muilla on ihan golfia ja muita urheilulajeja varten kehitettyjä ohjelmia. ne ovat tietysti kalliita, mutta ajavat asiansa parhaiten.

  Katsokaapas linkki ja imuttakaapas:

  Lue lisää: ’ilmaisia swingejä’

  #518730 Ilmoita asiaton viesti

  Totta, Adoben sivut näyttivät hyviltä ja täytynee imuroida ja kokeilla heidän softaa.

  Quick Time Playerin käyttöä voi kai kutsua quick and dirty menetelmäksi. Sen etu muihin perus softiin on kuitenkin se, että frameja voi ajelle nuolinäppäimillä edestakaisin, jolloin swingin dynamiikka tulee näkyviin. Varsinkin suunnan muutos backswingistä downswingiin on kriittinen hetki, jossa suurin osa pelaajista tuhoaa swinginsä. Tällaiset virheet saa jo yllämainitulla perus softalla näkyviin vertailemalla omaa suoritusta huippu pelaajien suorituksiin.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Videon käyttö harjoittelussa