23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Viasat selöstus

Etusivu Foorumit Yleistä Viasat selöstus

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Varsinkin nyt kun ollaan golfbuumin harjalla,ihmetyttää miksei Viasatista tule suomenkielistä selostusta.Kyllähän sitä engelskaakin tai detaan, mutta suomenkieline selostus tuo paremmin esille suomalaisten edesottamuksia.

    Viime kisassa suomalaisten edesottamukset olivat kyllä niin hyvin esillä, ettei parempaan olisi yltänyt millään kielellä. Mutta tilanne on tietenkin toinen silloin, kun sijoitukset ovat 30+ janalla. Valitettavasti viime vuonna suomalainen selostus epäonnistui tässä aika pahasti. Ykkösselostaja (?) ei tahtonut millään muistaa, että niitä suomalaisiakin saa seurata. Tärkeintä oli muistuttaa Twitteristä, jossa sitten katselijat muistuttivat selostajaa, mitä suomalaisille oli tapahtunut. Sitten tuli näitä legendaarisia loppukaneetteja: ”Varmaan olette huomanneetkin, että Kalle Samoojan kierros on jonkin aikaa sitten päättynyt ja että hän on heikon alun jälkeen tehnyt neljä birkkua viiteen viimeiseen reikään” Ei ihme, että arvostelu oli rajua. Ja kun siihen lisätään vielä niiden arvostelut, joiden mielestä kaikki on aina hienompaa ja parempaa jollain muulla kielellä kuin suomeksi, Viasat veti johtopäätökset. Minusta on sääli, ettei meillä ole oman maan kielellä selostusta kuten on esim. Ruotsilla, Tanskalla ja Norjalla. Tässä suhteessa olemme siis golfin kehitysmaa.

    Suomenkielisen selostuksen puute vähentää kiinnostusta hankkia kyseistä palvelua. Mielellään kuulisi asiantuntevaa tietoa kotimaisten pelaajien taustoista jne. Kaikki tällainen palvelu jää pois suomalaisten katsojien osalta.
    – toisiaalta asian ymmärtää kun jo entuudestaan tietää Viasat’in heikon asenteen katsojia kohtaan
    – luonnollisesti tämä näkyy muutenkin vaatimattomassa ja suomenkielen osalta olemattomassa palvelussa

    Tämä on tietysti hieman ikävä juttu koska suomalaisia pelaa juuri tällä hetkellä Euroopan Tourilla. Cmore’lta löytyy paljon parempi asenne katsojia kohtaan. Toivottavasti joku suomalaisista kykenee nousemaan jenkki-tourille(PGA) jolloin syntyisi myös Suomen osalta hieman kilpailua palveluntoimittajien kesken.

    Viasat: Pitäkää englanninkielinen selostus ”defaultina”, mutta lisätkää valinnainen suomenkielinen selostus. Kuten BP mainitsi, niin viime vuonna suomalainen selostus epäonnistui pahemman kerran.

    55

    Nikke Tyry ehdottomasti takaisin selostuskoppiin! Tämän hetken kilpagolfin sinivalkoinen ääni, toivottavasti palaa mahdollisimman pian lähetyksiin

    Eipä ennää onnistu ET katselu ainakaan dna-tv:n kautta mobiilissa eikä selaimella. Antennin kautta taitaa tulla, mutta hankala raahattava tuo telekkari..Digita ilmoituksen mukaan jakelee tuota nykyään. Iso kasa ohjeita dna:n sivuilla, mutta en ainakaan minä saanut niillä näkymään. Miten tässä nyt työpäivän saa kulumaan.. Onko joku onnistunut tuossa?

    Mitä tuohon selostukseen tulee, niin aivan riittävä tuo Englanninkielinen. Kotimainen olisi kyllä ihan mukava, mutta se maiskuttelijahuokailija ei kyllä pysynyt suomalaisten tilanteesta kärryillä ollenkaan. Toivotaan, että Suomi pojjaat pysyvät kärkikahinoissa, niin ovat näkyvillä sitä kautta.

    Eipä ennää onnistu ET katselu ainakaan dna-tv:n kautta mobiilissa eikä selaimella. Antennin kautta taitaa tulla, mutta hankala raahattava tuo telekkari..Digita ilmoituksen mukaan jakelee tuota nykyään. Iso kasa ohjeita dna:n sivuilla, mutta en ainakaan minä saanut niillä näkymään. Miten tässä nyt työpäivän saa kulumaan.. Onko joku onnistunut tuossa?

    Kyllä minulla ainakin näkyy DNA mobiilin kautta ihan normaaalisti.

    Olen ehdottomasti englanninkielisen selostuksen kannalla. Tässä muutamia perusteluja.
    1. Englanninkielisen selostuksen resurssit ylivoimaiset. Monta selostajaa ja kommentaattoria ja miehiä kentällä kertomassa yksityiskohtaista tietoa pallon makuusta, tulevasta lyönnistä jne. Pasilasta nämä asiat eivät onnistu.
    2. Engl. selostajat ovat/ovat olleet ammattilaisia sekä selostajina että pelaajina.
    3. Kuuntelen kommentaattoreina mieluummin mm. juuri kierroksensa kyseisessä kisassa päättänyttä pelaajaa tai esimerkiksi Ryder Cup kapteenia, kuin jotain suomalaisen selostajan pelikaveria.
    4. Oiva esimerkki osaamisen ja resurssien erosta näkyi hyvin Etelä-Afrikan Leopard Creekin kisassa, jossa pelataan Krugerin luonnonpuiston vieressä. Selostajista Tony Johnstone tuntee luonnonpuiston ja sen eläimet ja osaa kertoa niistä hienosti golfselostuksen lomassa. Jäin siinä yhteydessä miettimään miten olisi tämä puoli hoitunut Pasilasta.
    Näitä esimerkkejä olisi paljon lisää.
    Viasatille/Viaplaylle viestiksi, älkää missään tapauksessa poistako englanninkielisen selostuksen mahdollisuutta. Parasta tietysti olisi, jos kielen voisi itse valita. Kiitos kuitenkin Viasatille, kun toitte englanninkielisen selostuksen takaisin.

    Englantilaisten puhe on monessa tapauksessa (aksentista riippuen) surkeata mongerrusta. Usein vaikea ymmärtää vaikka kielen muuten hallitseekin. Toki tiedän että moni kuvittelee ymmärtävänsä muttei kuitenkaan tajua sanojen/sanotun perimmäistä merkitystä läheskään kaikissa tilanteissa/tapauksissa. Tämä on siis tieto.

    Sinällään minun puolestani saa olla kuinka tahansa, Missään tapauksessa en tule hankkimaan Viasat’in palvelua, ainakaan ennen kuin lähetykseen saadaan riittävästi huomiota suomalaisten pelaajien osalta sekä tietenkin suomenkielistä selostusta.

    Onneksi on mahdollisuus valita.. Itselleni menee Cmore ja PGA-tour edelle vaikkei siellä suomalaisia pelaakaan. Jos sinne joskun nousee suomalaispelaajia niin tulen vaatimaan heiltäkin suomenkielistä palvelua.

    Minun selostuksessani on tosi outo aksentti, kuulostaa Tanskalta? Katselen Viasattia ipadin kautta välitettynä chromecastilla telkkariin, onko muilla samaa ongelmaa, selostus Tanskaa? Vai onko minulla osaamattomalla jokin asetus pielessä, nhl ym. tulee kyllä alkuperäiskielellä selostettuna?
    En ole kovin kranttu tuon selostuksen suhteen, mutta kyllä Välimäen suoritusta olisi mielellään kuunnellut englanniksi tahi jopa suomeksi!

    Korjaus edelliseen; Viaplay!

    Hei Parsakaali – iPadissa Viaplayn lähetyskielen saa vaihdettua valikosta oikeassa alareunassa. Valikko taitaa näkyä kunhan ensin klikkaa esiin sen näkymän jossa pääsee skrollaamaan varsinaista videolähetystä. Toivottavasti tästä oli hyötyä.

    Nimetön

    Ei väliä selostukselle kunhan nyt tulisi lähetys suorana eikä eilisen uusintaa.

    Minulla alkoi lähetys klo 11.00, ihan Livenä Viasatilla.

    Katson uusintana 2019 Kenian ET-kisaa, jossa selostajina Tyry ja Vaalas. Ainakin tällaisessa kisassa mukava vaihteeksi kuunnella suomalaisten selostajien tarinoita. Siispä Suomi-selostus takaisin, mutta EI englanninkielisen päälle.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Viasat selöstus

Etusivu Foorumit Yleistä Viasat selöstus