17.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][26]
KilpailuaSuomalaista

Vesipalloa

Etusivu Foorumit Säännöt Vesipalloa

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Harrastaakos kukaan vedestä lyöntiä? Mä olen oppinut karttamaan vesiesteestä lyöntiä koska kokemus on osoittanut että siitä saattaa tulla lisää lyöntejä sen sijaan että säästäisi rankuissa. Eilen oli kuitenkin pallo siellä VEDESSÄ n. 10 cm syvyydessä rannassa. En malttanut olla koittamatta vedest lyöntiä koska griinille oli matkaa n. 5 metriä. Spläsh! Kastuin yllättävän vähän ja pallo lensi ulos vedestä muutaman metrin. Reikä meni poskelleen chipillä ja kolmella putilla. Toisaalta jos olisin ottanut rankun olisin saattanut päätyä aivan samaan lopputulokseen. Nyt kuitenkaan en juurikaan kastunut ja pallo tuli ulos vedestä ja näiltä osin jäi hyvä fiilis…

  Antti, please.

  Niin mitä!

  Tuossa kesällä yksissä kisoissa löin lähestymisen lyhyeksi ja pallo rullasi taaksepäin vesiesteeseen, ehkä n. 5 cm syvyyteen. Ei muuta kuin vähän vaatetusta kevyemmäksi, toinen kenkä pois ja vedestä lyömään. Onnistuin ja sain pallon foregriinille. Siitä 2 puttia ja pelastettu bogey. Kyllä kannatti.

  Kastumiselta taitaa välttyä sopivalla osumiskulmalla, lapa lienee myös syytä olla suljettu? Mä kyllä löin chipperillä joka sopii kaikenlaisiin erikoisiin paikkoihin 🙂

  Nimetön

  Niin kuin huomaat, ei kannata pyytää…

  Antti on Antti on Antti…

  Häh? ?

  Täällä meilläpäin kysytään tä;). Mutta osallistutaan nyt sitten tähänkin (vesi)leikkiin. Toistakymmentä vuotta sitten aloittelevana golffarina, osallistuin seuran reikäpelimestaruuskisaan. Vastassa oli joku singeli. Tilanne oli tasan 17:llä väylällä (par5), kun löin kolmannen lyönnin greenin edessä olevaan lampeen. Pallo oli ihan rantavedessä kaislojen seassa. Minä mitään pelkäämättömänä untuvikkona löin olan takaa lipulle ja tein parin. Kaveri päivitteli asiaa vielä klubillakin, kun oli silmä kovana seurannut, josko pääsisi antamaan minulle penaltit kyseisestä uhkayrityksestä. Mutta kaikki meni sääntöjen mukaan.

  Kaveri päihitti minut vasta ensimmäisellä jatkoreiällä.

  …mutta en minä varsinaisesti harrasta vedestä lyöntiä.

  Myönnetään: kokolailla hölmö avaus. Luulen että vastaavanlaista tilannetta tuskin koskaan tulee ’golfurallani’ vastaan. Eli enhän minäkään tuota oikein harrasta… Vettä kyllä eilen pöllähti ilmaan kivasti 🙂

  Nimetön

  Vedessä pallo näyttää olevan korkeammalla kuin todellisuudessa on. Sen takia vedestä klubituupparikin yleensä onnistuu. Yleensähän vaikeista paikoista (metsä, kova maa, pehmeä maa ym.) tupataan lyömään liian yrityksen takia duffi. Vedestä lyötäessä osuma onkin sitten hyvä.

  Lähipelikirjassaan D.Pelz käyttää aika paljon sivuja vedestälyönnin kuvauksiin.

  Perusperiaate on – lyödään kuten bunkkerissa.

  – Jos pinnassa, lapa auki ja bouncella

  – Jos hieman syvemmällä (tuo 10 cm lienee max) hieman suljetulla lavalla

  – Jos vielä syvemmällä, ei kannata edes miettiä

  Pari kertaa olen lyönyt, kun pallo on jäänyt aivan rantaan ja onnistunut.

  Perussääntönä voidaan varmaan pitää, että palloa ei kannata lyödä, jos se on syvemmällä kuin mailan varren mitta. Näin esim. draiverilla voi kyllä lyödä hiukan syvemmältä kuin esim. wedgellä.

  Voihan Venäjä…

  EFC

  Näin se vaan Antti on: Sitä saa mitä tilaa….. Viittaan tohon JyrkänDrawn kommenttiin joka sinänsä sai suupielet hymyyn.

  Ei! Kyllä sierainten oikea-aikaisella vapauttamisella saadaan aikaiseksi juurikin pull, jolla ongelmasta selvitään…

  Nimetön

  Joo meijän mökki on Päijänteellä ja sinne moon rakentanu 18-reikäsen kentän veden pohjaan……..Vitsit etttä oooooooootte daameja..

  #299879 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kesällä pallo oli n.10cm vedessä,lipulle matkaa 10m.Päätin kokeilla vedestä lyömistä.Löin oikein voimalla ja sieltähän se pallo nousi greenille,mutta päivä oli pilalla!!!Esteestä lensi kunnolla pahan hajuista/näköistä liejua ympäriinsä.Tietysti mulla oli päällä vaaleat housut ja paita.Klubilla porukka katsoi mua jotenkin oudosti:)…En muuten aio enää kokeilla uudestaan,vaan droppaan pallon kiltisti.

  #299880 Ilmoita asiaton viesti

  Kukas sitä viemäristä käskee lyömään ja jos lyö niin kannattaako sitä itseään alkaa sotkemaan…

  #299881 Ilmoita asiaton viesti

  Herra Sluman on oikeasti Lipposen Paavo…

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vesipalloa