23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Vesiestesäännöt

Etusivu Foorumit Säännöt Vesiestesäännöt

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Jostain näin, että olisi intressejä pelkistää golfin sääntöjä – totaalisen samaa mieltä. Yksi ehdotus on, että kaikki vesiesteet muuttuisivat sivuvesiesteen säännöille. Mitä väliä? Vaikea ehkä selittää ilman kuvia, mutta esimerkiksi tilanne, jossa greenin edessä on puro ja greenin takana hiekkaeste. Lähestyminen menee pitkäksi takabunkkeriin. Sieltä ohut osuma ja pallo puroon. Sääntöjen mukaan pelaaja joutuu kiertämään takaisin puron toiselle puolelle ja chipata pallo sieltä greenille, siis kun puro on merkitty keltaisin paaluin. Joskus kiertomatka sillan kautta voi olla huomattava.
    Jos puro olisi punaisin paaluin, voisi pelaaja käyttää sivuvesiestesääntöä, jonka mukaan hän voi dropata pallon vesiesteen rajalle ei lähemmäs lippua 2 mailanmitan päähän, siis greenin puolella puroa. Tämä nopeuttaisi peliä, mutta vielä enemmän periaatteena olisi loogisempi, koska vesieste on jo ylitetty. Lisäksi, jos lähestyminen jää puroon, voisi halutessaan dropata pallon samalle etäisyydelle lipusta mahdollisesti greenin puolelle puroa. Tuo tuskin olisi iso etu prolle, mutta helpottaisi ja nopeuttaisi aloittelijoiden peliä.
    Miten jos oma kenttä ottaisi kantaa tuohon ja muuttaisi keltaiset vesiesteet kaikki punaisiksi? Ainakin järkevää olisi muuttaa esimerkkitapauksen puron greenin puoleinen laita punaisille, ettei joudu palaamaan takaisin puron etupuolelle, jos lyönti menee greenin puolelta vesiesteeseen.

    Toinen järkevä muutos olisi tuplakosketuksen rankun poisto. En osaa kuvitella tilannetta, että chipin tuplakosketuksesta olisi mitään hyötyä pelaajalle tai että sen voisi tehdä tarkoituksellisesti. Yleensä tuplakosketuksesta pelaaja käytännössä menettää sen lyönnin ilman rankkuakin. Tärkein syy että rankku pitäisi poistaa on kuitenkin tulkintaan liittyvä ongelma. Monesti vain pelaaja itse huomaa tuplan tai epäilee sitä. Ongelma tulee, kun pelaaja itsekään ei ole varma, osuiko palloon kahdesti. Ja periaatteena: säännöissä lyönti tapahtuu, kun pelaajalla on tarkoitus lyödä palloa – tuplassahan tuo ei päde. Lisäksi looginen ongelma on, että jos lyö hiekasta ilman suoraa osumaa palloon ja hiekkaosuman jälkeen maila osuu ylös noustessaan palloon, ei itse asiassa edes tapahdu tuplakosketusta.

    Lähestyminen menee pitkäksi takabunkkeriin. Sieltä ohut osuma ja pallo puroon. Sääntöjen mukaan pelaaja joutuu kiertämään takaisin puron toiselle puolelle ja chipata pallo sieltä greenille, siis kun puro on merkitty keltaisin paaluin.

    Droppaa pallon bunkkeriin ja yrittää uudestaan…

    Yksi ongelma esimerkiksi saarigriinien ja sivuvesiesteeksi merkitsemisen kanssa on se, että pallon voi lyödä vaikka yli koko griinin ja silti pääsee droppaamaan saareen.

    Miten jos oma kenttä ottaisi kantaa tuohon ja muuttaisi keltaiset vesiesteet kaikki punaisiksi?

    Kenttä tekisi nykysääntöjen vastaisesti.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Vesiestesäännöt

Etusivu Foorumit Säännöt Vesiestesäännöt