Aihe: Vesieste - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Vesieste

Etusivu Foorumit Säännöt Vesieste

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #180177 Ilmoita asiaton viesti

  Saanko vesiesteessä tehdä rangaistuksetta harjoitussvingejä siten että maila osuu esteessä oleviin ruohoihin mutta ei kosketa maapohjaa. Tästä tuntuu olevan monella epäselvyyttä. Janne

  #299844 Ilmoita asiaton viesti

  Ei saa katkaista tai taittaa mitään kasvavaa, joten käytännössä ei voi viereen svingailla.

  #299845 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Itse tiedustelin asiaa Artolta tuolla kysy expertiltä osiossa kun sain palautetta melkeen jokatoisella kierroksella säännöistä tietämättömiltä ihmisiltä, että siellä esteessä ei saa tehdä harjotusswingejä..

  Katsokaa vastaus alla olevasta linkistä.

  Lue lisää: Vastaus Kysy expertiltä alueella

  #299846 Ilmoita asiaton viesti
  565

  Tässä samaa asiaa koskeva kysymys ja Leppävuoren vastaus (15.08.01). https://golf.fi/

  Ruohon koskemisesta vesiesteessä

  Vuoden 2000 vihreässä säätöoppaassa sallitaan 13-4 selityksissä harjoitussvingi vesiesteessä ja ruohojen katkominen pallon päältä kunhan ei niitä olan takaa. Miksi näin, koska silloin helposti rikotaan 13-2 sääntöä. Lisäksi mielestäni englantilaisten sääntöjen 13-4 notesissa kielletään ruohon yms katkominen muuten kuin tähdätessä ja lyödessä (stroke).

  Vastaus:

  Säännön 13-4 huomautuksen mukaan pelaaja saa milloin tahansa (mukaan lukien palloon tähtäämisen ja pallon lyömisen) koskettaa esteen ruohoa. Oleellista on se, ettei pelaaja näin tehdessään paranna pallonsa asemaa tai kokeile esteen kuntoa. Golfissa on paljon asioita, joissa on toimittava omantunnon mukaan.

  Erkki KM Leppävuori

  #299847 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  tuli viimeistä edellisessä(kö) kisassa pelaajalle, joka harjoitussvingin taakseviennissä katkaisi yhden pitkän heinän tms latvan. Näytettiin oikein hidastuksena TV:ssä. Pelaaja itse ei edes huomannut koko tapausta. Miten näitä nyt sitten pitää tulkita?

  #299848 Ilmoita asiaton viesti

  Se ei ollut heinä vaan kunnollinen korsi. Lisäksi, tämä tapahtui addressissa, missä pelaaja mallasi lyöntirataa. On siis tulkittavissa, että hän paransi pallonsa asemaa katkomalla kasvavia kasveja mailansa tieltä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vesieste