16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Väyläpuut grafiitilla vai ilman?

Etusivu Foorumit Yleistä Väyläpuut grafiitilla vai ilman?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen hankkimassa uutta lusikkaa tulevaksi kesäksi ja hakuaisin tietääkin golfpisteen lukijoiden kommentteja ja kokemuksia sekä teräs- että grafiittivartisista väyläpuista. Kiitos jo etukäteen hyvistä kommenteista ja hyvää pelikesää kaikille!

    Itse suosin metallivartisia väylämailoja, koska metallivartinen on yleensä tuuman lyhyempi kuin vastaava grafiittivartinen. Näin ollen se on mielestäni hieman helpompi hallita.

    Voin suositella rautaista sen takia, koska itse rikoin grafiitin kun lyönti epäonnistui pahoin. Itse pelaan kylläkin nykyään vain draiverilla, raudoilla ja putterilla. Ei mitään väyläpuita enää.

    Varren pituus ja flexi ovat olennaisia, materiaali makuasia. Väyläpuu kummallakaan varrella ei sovi esim. maan muokkaukseen, muuten ne ovat ihan ok itse pelissä. Kokemuksesta voin suositella, teetä varret itsellesi sopiviksi.

    Kyllähän materiaalilla on eroja.
    Teräksen kiertojäykkyys parempi kuin grafiitin.
    Teräs kestää paremmin kolhuja ja naarmuja.
    Ja halvempaa hommaa jos vaihdat joskus varren. Nimittäin grafiitit ovat laadultaan erilaisia vaikka samaa sarjaa ostat. Tuota kyllääkään tuksin klubipelaaja huomaa.

    Mitkäs varret ne tiikerillä onkaan?

    Callawayn uusi Steelhead -lusikka uniflex teräsvarrella on kyllä hyvä vaihtoehto. Varren jäykkyys on myyjän mukaan graffa firmin ja strongin välissä ja kiertojäykkyyttä piisaa.. Unohtaa ei sovi noin 100 Eur halvempaa hintaa verrattuna graffakeppiin. Kipaise Neva Bobiin kokeilemaan !

    Riippuu täysin svingistä. Hiilarivarsia saa minkälaisia tahansa (toisin kuin teräksisiä). 40 grammasesta yli 100 grammaseen. Kiertojäykkiä ja -löysiä 1 asteesta ainakin 5 asteiseen. Kickpointeissa on mistä valita jne. jne. Ei muuta kun testaamaan. Vaihtoehtoja löytyy useita kymmeniä ja puhun vaan yhdestä nopeusluokasta.

    Hankin pari kautta sitten Wilsonin Metal Matrix väyläpuut ja oon ollu kyllä tyytyväinen. Mitä olen verrannu niitä muihin grafiittivartisiin tuntuis siltä, että Fat Shat -varsi olis kiertojäykempi ja sitä kautta lyönnit tarkempia. Uusia Deep Red -puita en ole testannut, mutta niissäkin on toi sama varsi.

    Pelasin ennen grafiittivartisella spoonilla, mutta ostin sen jälkeen teräsvartisen spoonin ja pidin teräsvarren tunteesta enemmän ja sen jälkeen vaihdatin draiveriinikin teräsvarren.

    Ehdottomasti rautavarrella jos on mahdollista! Minulla on ollut Callawayn War Bird puu 3 nyt noin 5 vuotta ja maila eikun porskuttaa!! Varsi kestää pienet kolhutkin ja lyöntituntuma on parempi!

    ostin itse juuri uuden spoonin teräsvarrella,koska haluan tarkempia lyöntejä. ja se on osoittautunut aivan oikeaksi valinnaksi. ja lyöntien pituus ei ole muuttunut ainakaan negatiiviseen suuntaan..:)

    Itselläni ovat kaikki puut sekä raudat grafiittivarrella. Ainoastaan wedget 4 kpl ja putteri
    ovat teräsvarrella.

    Mielestäni tärkeämpää kuin teräs vai grafiitti- mietiskely on miettiä, että ostaa laadukkaan teräsvarren tai laadukkaan grafiittivarren. Lisäksi, että ostaa varren joka on sopivan jäykkä itselle.

    Sopivuus on helppo todentaa rangella kokeilemalla.
    Muutama sata palloa per maila kertoo aika paljon.

    Yleensä on vallalla käsitys, että grafiittivarsi antaa
    enemmän mittaa lyöjälle, jonka mailanpään nopeus
    ei ole valtavan suuri ja että teräsvarsi on tarkempi
    lyöjälle, jonka mailanpään nopeus on valtavan suuri. Keskivertoamatöörin mailanpään nopeus ei ole yleensä valtavan suuri.

    Mutta parempi on kokeilla mikä itselle on hyvä.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Väyläpuut grafiitilla vai ilman?

Etusivu Foorumit Yleistä Väyläpuut grafiitilla vai ilman?