17.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][23]
KilpailuaSuomalaista

Väyläpuu

Etusivu Foorumit Yleistä Väyläpuu

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Nimetön

  olen kahdenkympin tasoituksella pelaava kaveri ja hankkimassa itselleni draiverin kaveriksi toista puumailaa. olen miettinyt kolmosen ja vitosen hyötyjä itselleni, vitosella on kiva lyödä väylältä mutta kolkilla saa taas hieman lisää pituutta ja on hiukan varmempi tiin päältä kuin draiveri. olisiko hyvä ratkaisu puunelonen, ajattelin ostaa paremman kepin ja varaa ei oikein oo molempiin minkä kannalla olette, 3, 4, vai 5 wood?

  itselläni on molemmat.
  merkki ja malli: Lynx Predator 3 :15 astetta
  ——-#——- 5 :18 astetta

  Sinuna en ostaisi kallista mailaa vaan tyytyisit kahteen keskitason mailaan.
  Olen lyönyt hyvillä merkeillä mutta niissä ei ole oikeastaan yhtään eroa omiini. Jos päätät ostaa kolmosen katso tarkasti että se on tarpeeksi matala sillä muuten joudut ostamaan myös vitosen.
  Ainakin minä suosittelen että ostat esim.kaks Lynxiä jotka maksaa noin 1000 mk/170 Euroa kappale.Yhden laatumerkin hinta on suunnilleen sama kuin kahden keskitason vaikka ero on olematon lyödessä….

  Nimetön

  Myy draiveri ja osta kolmonen ja vitonen. Kahdenkympin tasoituksella pelaavan on aivan turha käyttää draiveria, siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Nimetön

  Jaa että 20 händärillä draiverista on haittaa?
  okei. mulla on 25 ja drive (Ka. 220m) on yksi vahvimmista osa-alueistani. enemmänkin väylältä puulla lyöminen on tuottanut ongelmia. Eli eiköhän tuollainen yleistäminen ole tässä lajissa aika turhaa.
  pelitaitojen osa-alueet ja händäri ei aina kulje käsi kädessä.

  SamSnead
  Moderaattori

  Olen Roopen kanssa samoilla linjoilla. nykyiset ’jättidraiverit’ antavat kyllä armoa korkeammankin händärin pelaajille (ja nimenomaan heille!), joten ilman muuta draiveri bägiin! Sehän on yksi tämän lajin hauskuuksista kun saa ’antaa palaa’ kun siihen paikka on.

  Voisitko DD kuvitella pelaavasi esim. Peuramaalla tai Ringsidessa ilman draiveria? Not fun…

  Satsaa laatuun ja osta puu-nelonen. Sellainen missä on suhteellisen matala ’naama’, jotta saat boltsin ilmaan myös väylältä.

  Nimetön

  En minä siitä puhukaan että mikä on siistiä ja mikä ei. Puhun siitä että mikä on JÄRKEVÄÄ tuloksen kannalta.

  Valitettavasti voin kyllä sinulle paljastaa että handärillä 25 et vielä ymmärrä mikä järkevää ja mikä ei. Mielestäsi 220 metriä silloin tällöin kantava draivi on hyvä ase, mutta katsopa huviksesi joskus esimerkiksi klubisi parhaiden pelaajien peliä. Draiveri pysyy bägissä, jos ei reikä todellakin omaa draiville hyvät edellytykset (esim. Peuramaan seiskareikä).

  Lupaan sinulle että joku päivä ( jos jatkat handärin tiputtamista) niin tämä seikka sinullekin valkenee.

  Nimetön

  Peuramaa on pääkaupunkiseudun kenties huonoin kenttä (jolla ei periaatteessa edes tarvitse driveria), joten sitä ei kannata ottaa vertauksiin puheista.
  saa nähdä tuleeko uudesta kentästä parempi.
  mä oon omaan peliini ihan tyytyväinen, enkä ota mallia hirveästi siitä miten muut pelaa (koska vierestä kattomalla ei golffia opi), vaan opin paremmin omista virheistäni, muistiinpanoistani ja prolta. oikeesti – jotta pääsee hyvään tulokseen, ei todellakaan tarvii klaaraa mitään 300+ yläkierretigerwoodsdraiveja.toivottavasti säkin tajuut sen.

  Minulla on driverin lisäksi puu-3 ja 18 asteinen ’hybridi’ olen edellisten vastaajien kanssa samaa mieltä että harvemmin tarvii/kannatta driverillä aloittaa. Itselleni on matalasta puu-3:sta ollut kyllä hyötyä. Käytän sitä vain väylältä. Suosittelen että kokeilet muutamaa mailaa ja asiantuntian opastuksella minäkin ostin omani. Driveri on aina mukana mutta pikkuhiljaa menee paksuunkin kalloon että ÄLÄ OTA TURHIA RISKEJÄ !!!!!!!!!!!!!!

  Nimetön

  ’Hämmennetäämpä vielä tätä soppaa…’

  PAR4 , 390m:
  Draiverilla jos osuu väylälle 60% ja lähestyminen griinille R7:lla 80%. Vastaavasti spoonilla jos osuu väylälle 80% ja R4:lla lähestyminen 60%, niin GIR on molemmissa laskennallisesti 48%.

  Jos draiverilla välttelee riskejä, niin riskit voi realisoitua seuraavassa lyönnissäkin.

  P.S Tätä kommentointia ei kannata ottaa turhan vakavasti 😉

  Nimetön

  Millä mailalla sitten lyötte aloituslyönnin jollette käytä draiveria? Aloitatteko rautakolmosella vai kenties puukolmosella? Vai mikä olisi paras maila draiverin lisäksi?

  Nimetön

  Tosipelimies avaa rautakakkosella kaikki lyhyet par neloset.

  Tosimieskirjoitti: Re: Väyläpuu tosimies 06.03. 17:07 Tosipelimies avaa rautakakkosella kaikki lyhyet par neloset.

  Eikö rauta 2 ole aivan liian pitkä maila lyhyisiin par nelosiin. Rauta seiska passaa paljon paremmin 😉

  Nimetön

  Driverillä olen lyönyt avaukset alusta alkaen. Tämän vuoksi ei mitään driverkammoa koskaan kehittynyt. Kyllä driverilla lyöminen on golfin suola.
  Poikkeustapauksissa, jos par4 tai par5 on erityisen
  kapea tai erityisen lyhyt avataan jollain muulla mailalla.

  Bägissäni pisin rauta on rauta 5, jolla lähtee 165 m.
  Siitä eteenpäin käytössä puu 7, puu 5, puu 3 ja
  puu 1. Puut helpompia lyödä kuin pitkät raudat. Kehoitan kokeilemaan rangella.

  Jos ostat yhden väyläpuun suosittelen puu5-mailaa,
  koska se on helpompi kuin puu7.

  Olen pelannut 12 vuotta, hcp 6.

  Draiveri mukaan tiille ja väylälle se puumaila joka on kohtalaisen varma ja hyväntuntuinen, joten ei kannata ahnehtia. Spuuni vai Big Mama (puu 5), Ota ainakin aluksi se Big Mama = )

  Nimetön

  kumpi olisi näin aloittelevan golffarin parempi ostaa draiverin rinnalle: puu3 vai puu5. perustelujakin kiitos kaivattaisiin. eikö puu5 pysty korvaamaan pitkillä raudoilla (3) esim. eli olisiko puu3 parempi ostos? mitä sanoo tietävät?

  Tosimies avaa lyhyet par neloset driverilla ja suoraan päälle.sitten yksi putti ja helppo eagle tai sit kaks puttii ja helppo birdie tai sit kolme ja vieläkin helpompi par.kun taas avaa r7:lla ja sit tokalla ei osu greeniin,huono chippi ja sit viel se kolme puttii nii sen on sitten upea 6.

  Nimetön

  Aloittelevalle golffarille: Osta driverin rinnalle puu-5. Isot raudat eivät korvaa puu mailoja, sillä puu-5 on hyvin usein helpompi lyödä väylältä kuin rauta-3.

  Aloittelevalla golffarilla ei myöskään ole puu-5 ja puu-3 lyönneissä suuria pituuseroja, joten parempi pysyä varmemmassa puu-5:ssa.

  Mutta golfan on yksilölaji ja yksilöissä on eroja: Toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä. Tämä oli vain minun mielipiteeni soppaan…

  Oon tähän asti availlut normaalinaamaisella spoonilla ja jatkanut väylältä matalaprofiilisella puu-5:lla. Olen nyt hommaamassa draiveria.

  Miten teidän mielestä (ja teidän omat mailanne?):
  Onko järkeä siirtyä nyt myös matalaprofiiliseen puu-3:een, vai pitäisikö spoonin yleisesti olla normaalinaamainen, jotta sillä olisi hyvä availla tiiltäkin tarvittaessa…

  Nimetön

  hyvä että kirvoitti keskustelua koko aihe. taitaa meikalaisella tulla eteen reissu jenkkeihin joten taidan ostaa sielta molemmat vaylapuut siis spoonin ja big maman:). saa nahda. kaveri mainosti snake eyes ja golfsmith keppeja jotka han saa halvalla koottua komponenteista ja on tosi laatumailoja. siina lienee yksi vaihtoehto. hauskaa alkavaa golfkautta vaan kaikille.

  Muista että et voi tuoda jenkeistä mailoja ilman tullia – ellet salakuljeta 🙂

  Nimetön

  täytynee laskea tullin tuottamat kustannukset ja selvittää salakuljetuksesta koituvat mahdolliset sanktiot, arvioida riskit(mailat takavarikoidaan yms.) ja mahdollisuudet(225m ja griinille kesällä), ja sitten vasta tehdä päätös;)

  Nimetön

  Faktaa!

  Pituus on mailanpäännopeuden ja hyvän osuman yhdistelmän tulos. Lyhyempi varsi (puu kolmosessa) parantaa hyvän osuman todennäköisyyttä, suurempi nostokulma tekee mailasta tarkemman ja pallo pysyy kauemmin ilmassa. Todennäköinen tulos on tarkemmat ja jopa draiveria pidemmät lyönnit. Itse tosin käytän draiveria, että silleen.

  Osta puu-3 nyt ja kun rahaa kertyy niin sitten puu-5. Perustelen tätä sillä että sinulla olisi driverin lisäksi kiva maila aloituksiin.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Väyläpuu