16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Vasurit Ruottissa ja meillä

Etusivu Foorumit Yleistä Vasurit Ruottissa ja meillä

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Golfpisteen kysymyksen tulos: 15 % pelaa kolopalloa vasurilta herätti Tyryn artikkelissa ihmetystä… Tyry ei jaksa uskoa, että 15 % koko golfpopulaatiosta pelaa vasemmalta. AIVAN OIKEIN !. Golfpisteen etusivulla passiivisen itsevalikoinnin avulla tehty kysely ei todellakaan edusta koko Golfpopulaa, eli johtopäätös on oikea. Sitä ei vain tarvitse isosti suureen ääneen ihmetellä ja taivastella. Saatu tuloshan edustaa vain kyselypäivänä Golfpisteessä käyneitä ja itse asiassa niistäkin vain kaikkein aktiivisinta osaa. Eli voidaan todeta, että tiettynä päivänä Golpisteessä käyneistä aktiivisista kävijöistä 15 % golfaa vasemmalta. Mikäli halutaan yleistää tulos koko golfpopulaa koskemaan, tulee koko populasta tehdä satunnaisotos ja tältä porukalta selvittää asiaa. Tällöin saatu tulos antaa oikean tuloksen ja tulokselle tietyn luottamusvälin ( riippuen vastaajamäärästä ). Että silleen….Tyryn taivastelun voisi rinnastaa tilanteeseen jossa esim Kokoomuksen kotisivuilla käyneiltä kysytään : ’ Seuraatko politiikka ? ’ ja saadusta tuloksesta vedetään johtopäätös, että kaikki suomalaiset seuraavat politiikkaa 😉

    Itse vastaan aina kaikkiin kyselyihin aivan jotain muuta mitä edustan 🙂

    Omaan 4 hyvää (peli)kaveria, jotka pelaavat rystyltä ja sehän meitä joskus naurattaakin! Joskus olemme käyneet keskustelua myös siitä, että kuinka hyvin he pelaisivat mikäli pelaisivat ’oikealta’ puolelta… 🙂

    Itse asiassa Golfpisteen kyselyssä pelaa yli 16 % vasemmalta. Kyllähän nekin pitää laskea vasureiksi, jotka ovat aloittaneet oikealta ja myöhemmin siirtyneet vasemmalle. Teemu ja kumpp. voisivat kesän kynnyksellä laittaa kyselyn uudestaan laajemman otoksen toivossa.

    Mielestäni olisi hyvä saada näkyviin, kuinka monta vastaajaa kuhunkin kyselyyn on siihen mennessä vastannut. Silloin voisi paremmin arvioida kuvastaako vastausprosentit koko golfväen mielipiteitä.

    Otos tuossa kyselyssä oli kyllä yllättävän suuri, muistaakseni yli 300 vastausta. Eli se kyllä kuvastaisi kohtuullisen hyvin golfareiden jakautumaa. Esim. puolueiden voimasuhteiden muutoksia kuvataan joskus vain hieman suuremmalla otoksella ja vertailtava joukko on sentään huomattavasti isompi.

    Valitettavasti joukko ei kuitenkaan ole satunnaisotos , vaan vinoutunut. Todennäköisesti vasurit vastasivat siihen herkemmin kuin oikeakätiset. Koska olen itse vasuri, kiinnitän huomiota väärinpäin pelaaviin. Näppituntumani on, että meitä on enintään kymmenen prosenttia kaikista golfareista.

    Eiköhän tällaisiin koukkuihin tartu helpoimmin kaikki valtavirrasta poikkeavat yksilöt (=tässä tapauksessa vasurit). Saman analogian uskon toimivan myös poliitisessa äänestämisessä (vaaleissa). En jaksa uskoa, että pienpuolueiden saamat prosenttiosuudet pysyisivät yhtä korkealla jos koko äänestyikäinen porukka todella äänestäisi.

    Kannattaisiko tämän tyyppinen vasuri/oikea kysymys naamioida siten, että sisäänheittokysymys olisi jotain ihan muuta, ja vasta tyypillisen ’Kiitos vastauksestasi’ dialogin kohdalla olisikin se oikea Vasen/Oikea-kysymys? Tällöin satunnaiset vastaajat (V/O:n kannalta) edustaisivat tarkemmin oikeaa jakaumaa.

    t. Hara

    Vielä tarkennus… minkään näköinen kysymysten naamiointi yms. ei auta, koska aineisto on lähtökohtaisesti vino johtuen näytteen muodostuksesta. Oikeanlainen näyte saataisiin Golfpisteen sivuilta vain, mikäli kaikki Suomen golfarit kävisivät sivustolla kyselyn tekoajankohtana. Lisäksi näostä kävijöistä pitäisi arpoa ne, joille kysymykset esitetään.. ei niin että kaikilla on mahdollisuus vastata passisivisen linkin kautta. Joku innoskahan voi vastata vaikka 50 kertaa ( onnistuu poistamalla cookie välimuistista ) Helpointa olisi toki tehdä satunnaisotos Suomen Golfliiton jäsenrekkarista ja soittaa otokseen valoikoituneille henkilöille ( tällöin kyselyn tekninen väline Verkko vs. Puhelin ei aiheuta vinoumaa, koska lähes kaikki golfarit voidaan tavoittaa puhelimitse, mitä netistä ei voi sanoa)

    Tämä vain tällaisena tutkimuksellisena kuriositeettina.

    Sattumoisin luen taas tätä keskustelu palstaa, ja kas kummaa kaverit vääntää asiaa miltä puolelta pelataan.

    Itse olen vasuri ja siitä kieltämättä on hyötyä aika ajoin, mm doglegit vasemmalle……

    Suomessa ja kaiketin sweduissa on moni kiekkolija alkanut pelaan, ja mun mielestä paljolti riippuu miten olet kiekkoa(taikka pesäpalloa) pelannut niin pelaat golffiakin.

    Kaikista pelaajista tod.näk. 20 – 25 % on vasureita, niin kuin muissakin lajeissa….

    Itse en olen vasuri ja siitä kieltämättä on hyötyä aika ajoin, mm doglegit oikealle……heh

    Itse pelaan lätkää leftiltä mutta joko-joko-palloo rightiltä ja kun ekaa kertaa koskin golfmailoihin ja kukaan ei olis valistanut, olisin lefti. Onneksi valistettiin ja pelaa kolopalloa ainoalta oikealta puolelta eli oikealta.

    En halua olla ’vasuri_joka_ei_ole_voittanut_majoria’ 🙂

    No, tämä oli pikkasen provosoiden kirjoitettu

    pelaan lätkää ja pesistä eri puolelta kuin lyön golfia.. että semmosta vaan.

    Oliko kompa.. kuinka moni pelaakaan pesistä ja lätkää samoilta puolilta.. ja vielä golfia eripuolelta

    Minulla on vasuri lapsi, joka pelasi kiekkoa rightilta ja pelaa myös golfia oikealta puolelta. Toinen, joka ei ole kiekkoillut pelaa vasemmalta.

    Pikkuisen provona: olettekos huomanneet sen, että jos kaveri oppii ensin lämärin ja aloittaa golfin myöhemmin niin ’swingi’ on aika flätti, lyhyt backsvingi jne aivain kuin lämärissä? Sellaisen kun näkee, tekee meili kysyä että oletko pelannut kiekkoa paljonkin 😉 (Toki hyviä tuloksia voi ’lämärilläkin pelata)

    Siis, jos teillä on junnuja kotona ja kiekko ja golf kiinnostavat, suosittelen ensin golfia!

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Vasurit Ruottissa ja meillä

Etusivu Foorumit Yleistä Vasurit Ruottissa ja meillä