23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista

Varsinaista asiaa

Etusivu Foorumit Välineet Varsinaista asiaa

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1313371 Ilmoita asiaton viesti

  Välinehenkilöt voitteko valaista hieman tietämätöntä seuraavista driverin varsista? 1.Project X HZRDUS T800 Blue regular 55 mid-high. 2.Aldila Synergy 50 regular 58 mid-mid.3 Fujikura ATMOS Blue 6 regular 65g mid-low.
  Onko noilla käytännön eroa ja onko jollain jotain kokemusta noista? Korreloiko tuo paino varren jäykkyyttä, eli 60g on jäykempi kuin 55g, vai miten menee?

  #1313377 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä kevyempi ja jäykempi varsi draiverissa niin sitä parempi!

  #1314681 Ilmoita asiaton viesti

  https://fingolf.fi/category/varren-merkitys-lyonnissa/

  Varren jäykkyys ei ole = kuin paino. Joskin korreloivat toistensa kanssa. Valmistajien jäykkyysarvot eivät noudata mitään standardia. Eli Fujikura stiff ei ole yhtä kuin Aldila stiff.

  Lapa ja varsi voivat toimia vain yhdessä, eli se mikä toimii yhteen lapaan, ei välttämättä toimi toiseen.

  Jos haluaa itselleen parhaalla mahdollisella tavalla toimivan setin, niin ei muuta kuin fittaamaan.

  #1314720 Ilmoita asiaton viesti

  Mielenkiintoisia pohdiskeluja, mutta ainakaan 2-kohdassa linkin takana ei ole oikein mitään mieltä. Jo pelkästään 1-kohdan lukemien perusteella ja pelkällä tietyn pätkän keskinopeudella varren oikeneminen tuo varmuudella yli 1m/s lisänopeutta mailanpäähän(100mph=45m/s eli reilusti yli 1% nyt kuitenkin).

  #1314835 Ilmoita asiaton viesti

  Kuten suuret valtionpäämiehet, en ota mitään vastuuta jakamastani informaatiosta 🙂

  Lähinnä tutkitun datan jakaminen voi lisätä ymmärrystä siitä miten varren/lavan eri ominaisuudet voivat vaikuttaa löyntiin. Datan merkityksen voi laittaa kontekstiin katsomalla mitä maailman huiput lyövät. Tiger löi vuosituhannen alussa yli 120g varrella (teräs) ja vaihtaessaan grafiittiin varren paino oli 80-90g, mutta nykyään lyö 60g varrella. Viime kaudella Tiger mittautti kuitenkin parhaimmillaan lähemmäs 130mph mailanpään nopeuksia. Huiput myös lyövät tuuman kaksi lyhyemmillä drivereilla kuin perusharrastaja käy hyllystä hakemassa. Tämä korostaa arvostusta tarkkuuteen ja varmuuteen verrattuna maksimaaliseen pituuteen.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Varsinaista asiaa