23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Varren vaihdon yhteydessä -½, mitä mieltä?

Etusivu Foorumit Välineet Varren vaihdon yhteydessä -½, mitä mieltä?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei, ajattelin kysellä kaikki tietäviltä kolopalloguruilta draiverin varren vaihdosta. Vein draiverin varren vaihtoon liikkeeseen, mistä mailan olin juuri edellisellä viikolla ostanut reguvartisena. Mulla oli ylimääräisenä stiffivarsi, mikä sovittiin vaihdettavan mailaan kaupan yhteydessä. Nyt sain mailan takaisin ja myyjä ilmoitti vaan noutaessani mailaa että sitä tipattiin puoli tuumaa, aha. Ei ainakaan maininnut mitään siitä silloin kun sen sinne jätin. Muutenkin hiukan hataralta pohjalta ehkä liimaus tapahtunut, lavassa näkyy liimaa melko määrä lavan etu- ja takaosan välissä sekä varren kiinnityskohdasta näkyy maalia lähteneen. Mitä mieltä tällaisesta? En osannut kommentoida kyllä yhtikäs mitään mailaa noudettaessa. Ja sitten se ei meinannut antaa vanhaa vartta takaisin ennen kuin mainitsin että saanko sen takaisin (siitäkin oli lähtenyt sama puoli tuumaa). Ehkä näin vaan sitten käy kun vaihtaa vartta. Vaihto suoritettiin turkulaisessa alan erikoisliikkeessä.

    Todennäköisesti vaan parantaa sun tilannetta (varrethan on nykyään liian pitkiä useimmille meistä) ja syynä lienee swingipainon säätö kohdilleen. En kyllä ymmärrä minkä ihmeen takia sitä pois otettua reguakin oli menty katkomaan…

    Joitain varsia kyllä kuuluukin tipata – tietämättä mikä varsi on kyseessä on vaikea sanoa mitään…

    Liiman tuhriminen lavan päälle ei kyllä kuulosta kauhean ammattimaiselta touhulta – eikä myöskään liitoskohdan maalien irroittaminen. Ilmeisesti ovat joko karhentaneet uutta vartta liian korkealle niin että hoseli ei riitäkään peittämään koko aluetta tai sitten ovat vain onnistuneet runttaamaan sen hoselin niin väkivalloin ylös vartta että on maalitkin karisseet matkalla… Kosmeettisia juttujahan nämä, mutta kyllä erikoisliikkeeltä pitää parempaa odottaa.

    SMG

    Kyllähän tuollainen varmasti alkuun kuulostaa hieman ikävävältä, mutta toisaalta huollon henkilökunta normaalisti kyllä tietää mailojen tuunaamisesta huomattavasti keskivertoasiakasta enemmän. Jos mailaa jätettäessä ei tarkemmin ollut puhetta halutusta pituudesta, niin maila varmasti pyritään kasaamaan ’normaalien’ speksien mukaisiksi(eli löytämään sopiva pituuden ja svingipainon kompromissi). Tätä tosin auttaisi huomattavasti, jos huollon henkilö tietäisi jotain pelaajan lyönnistä.

    Itselläni on juuri tältä viikolta erinomaisia kokemuksia varren vaihdosta Peltomäki golfista Vantaalta. Jätin draiverin ja vaihdettavan varren huoltoon ja sovittiin, että voin seuraavana päivänä hakea mailan. Samana iltana liikkeestä soitettiin ja kysyttiin mitä haluan mailalle tehtävän kun ilman varren lyhentämistä mailasta tulisi 46,5′ pitkä ja svingipaino olisi D8? Lyhyen keskustelun jälkeen kaveri tiesi (minua paremmin) mitä varrelle kannattaa tehdä Vartta lyhennittiin noin tuuman verran. Vielä en ole palloja kerennyt mailalla lyömään, mutta svingatessa maila ainakin tuntuu sopivalta.

    Huollon hinnoissakin tuntuu olevan melkoisesti eroa eri pajojen välillä, sillä varren vaihdosta maksamani hinta oli kirkkaasti alle puolet siitä, mitä naapuriliike Golf Centeristä kysyttäessä työn arvioitiin maksavan.

    Varressa on kaksi päätä tip ja butt. Peluri pitää kiinni siitä buttista.

    Jos varren pituuteen halutaan muutosta, operoidaan buttia. Tipin pituus vaikuttaa varren jäykkyyteen, mitä enemmän tippaa, sitä jäykempi varresta tulee.

    Draiverin lapa on kevyin kaikista ja yleensä sitä ei tipata lainkaan. Jos sama varsi halutaan asentaa spooniin, sitä tipataan valmistajan ohjeiden mukaan, koska spoonin lapa on painavampi ja pyrkii siten taivuttamaan vartta enemmän kuin draiverin lapa.

    Pistäpä sen varren valmistaja ja malli tulemaan niin kaivellaan yhdessä valmistajan sivuilta mitä valmistaja suosittelee.

    Esimerkkinä suosikkini Prforce V2 taulukot.

    Parti kirjoitti: (10.9.2010 18:27:58)
    Varressa on kaksi päätä tip ja butt. Peluri pitää kiinni siitä buttista.

    Jos varren pituuteen halutaan muutosta, operoidaan buttia.

    Hmm! Tsekkasin yhdestä englannin sanakirjasta ja tällainen kuvaus tuli ’ A well rounded, sexually attractive bottom’. Pidetäänkö tuosta lujaakin kiinni? Tuon olen itsekin huomannut, että operoitaessa buttia saadaan varteen muutoksia;-) Sorry, ihan fuc..ing unbelievably OT.

    Finnwin kirjoitti: (10.9.2010 19:58:15)
    Sorry, ihan fuc..ing unbelievably OT.

    Saat anteeksi, pohjalla oli kutenkin aika vahva Freudilainen lipsahdus. Joskus sikari on vai sikari suussa ja joskus jossain muualla, sanoi jo Clintonin Billy aikoinaan.

    Hop hop, kyllahan draiverin varsia pitaa tipata sen mukaan mihin nuppiin niita laitellaan. Esmes, ei ole ollenkaan sama asia laittaa vartta ’through bore’ Titleistiin, ’blind bore’ Wishoniin tai ’standard bore’ Nikeen. Yleensa kun trimmit listataan taulukkoon, niin ne on ’through bore’ mittoja. Sen mukaan sitten trimmaat lisaa, mika on hoselin syvyys. Eli jos heitat trimmaamattoman varren kahteen eri mailaan (Titu ja Nike), niin ei niista tule saman jaykkia. Ero on aika suuri!

    Pappa Kolopallon tarinaan sen verran, etta meita mailanikkareita on moneen junaan. Voit alkaa kutsua itseasi mailanikkariksi, jos sulla on pora, hiekkapaperia, cutteri, tarpatia ja liimaa; ja oot vaihtanu kerran omat grippis. Niin kun muistaakseni Haukiputaan mies joskus sanoi: mikaan ei ole helpompaa kun mailanteko: liimaat nupin ja varren yhteen, katkaset sopivan mittaseksi ja luikautat gripin paalle. Toinen asia on sitte saada se maila toimimaan optimaalisella tavalla. Siita tulee ne erot sitte mailanikkarien valille.

    Eli nytkin, Papan tarinan mukaan, kaupassa oli joku joka oli joskus nahnyt varrenvaihdon ja toimi sen mukaan. Toiminta ja jalki oli sen mukaista. Oikea toimintatapa olisi ollut puhua varrenvaihdosta asiakkaan kanssa, jotta asiakas ymmartaa mista on kysymys ja ollaan samalla sivulla asian kanssa. Sen jalkeen varrenvaihto ammattimaisesti ja jalki pitaa olla sen mukaista. Muuten asiakas ei tule takaisin. Olisit pannu Pappa sen puljun nimen vaan tahan esiin, ettei muille kavisi samalla tavalla…

    Golfinn kirjoitti: (10.9.2010 20:55:27)
    Hop hop, kyllahan draiverin varsia pitaa tipata sen mukaan mihin nuppiin niita laitellaan. Esmes, ei ole ollenkaan sama asia laittaa vartta ’through bore’ Titleistiin, ’blind bore’ Wishoniin tai ’standard bore’ Nikeen. Yleensa kun trimmit listataan taulukkoon, niin ne on ’through bore’ mittoja. Sen mukaan sitten trimmaat lisaa, mika on hoselin syvyys. Eli jos heitat trimmaamattoman varren kahteen eri mailaan (Titu ja Nike), niin ei niista tule saman jaykkia. Ero on aika suuri!

    Totta. Ja sama asia Piirrettynä

    Heh. Mulla on True Temper kottikarryt! lol

    Pappa Kolopallo kirjoitti: (9.9.2010 7:28:59)
    Nyt sain mailan takaisin ja myyjä ilmoitti vaan noutaessani mailaa että sitä tipattiin puoli tuumaa, aha.

    Sori että heitän tällaisen pilkunn***misviestin mutta meille insinööreille käsitteet ovat jotenkin maailmaasuurempia asioita.

    Miten sinä käsität termin tippaaminen? Itse käsitän sen erona normiin upottamissyvyyteen. Ei niinkään kuinka paljon varresta on absoluuttisesti sahattu pois.

    Soft stepping, hard stepping….

    No niin,

    Fujikuran Zcom regu vaihdettiin Matrixin XCon-6 stiffiin, nuppina Callawayn FT-9. Oltiin yhteydessä putiikin pitäjän kanssa ja hän korjasi asiaa, poistetusta Fujikurasta oli jouduttu ottamaan se puoli tuumaa pois ja Matrix on on säilynyt alkuperäismitoituksessaan (itse vertasin toiseen omaan rihveliin mittaa ja olin katsovinani että puoli tuumaa olisi lyhentynyt). Tosin tähän omaan mittaamiseen voi vaikuttaa juuri tuo nupin vaihto.

    Liikkeessä on palvelu pelannut aina mainiosti ja niin myös tällä kertaa, lupasivat hyvitystä tähän ja pyysivät mailaa näytille. Liimaukset nyt eivät ole mitenkään haitanneet omia lyöntisuorituksia ja suurin osa niistä on jäänytkin tässä parin kierroksen aikana Turun alueen tiibokseihin. Toki myöskään se varren ’nirhauma’ ei varmaan ole lyöntiin vaikuttanut, mikä on n.millin levyinen ja pari-kolme milliä pitkä ja tulee sieltä holkin (mikä lie oikea nimike tälle osalle) alta.

    Kuten myös aikaisemmin MakeM kommentoi että varren lyhentäminen olisi vaan parantanut tilannetta, olisi voinut tehdä terää. Nyt kun tietämällä tietää että näin ei ole käynyt, on vaikea taas suhtautua että nupissa on normimittainen varsi :). Saas nähdä miten lyönti irtoaa seuraavalla kierroksella. Että näin…mutta jätetään swingipainojen analysointi paremmin näistä asioista tietäville ja se olisi kyllä tässäkin tapauksessa ihan mukava tietää.

    Ei muuta kun mukavaa harmaata syksyä kaikille ja sieltä se talvi tekee tuloaan!

    ps. Tulen myöskin jatkossa käyttämään kyseisen putiikin palveluja tyytyväisenä asiakkaana.

    – Pappa

    Pappa Kolopallo kirjoitti: (11.9.2010 16:59:27)
    …se varren ’nirhauma’ ei varmaan ole lyöntiin vaikuttanut, mikä on n.millin levyinen ja pari-kolme milliä pitkä ja tulee sieltä holkin (mikä lie oikea nimike tälle osalle) alta.

    Aivan kuten tuosta liimauksesta, niin nikkarin ammattitaito nakyy myos tuosta ’nirhaumasta’. Se on meinaan selkee merkki siita, etta nikkari on leikannu ferrulen puukolla/veitsella ja se on sitte vahan ’lipsahtanut’. Alottelijan virheita, jotka, niin kun sanoit, eivat vaikuta pelaamiseen, mutta ovat pahoja kosmeettisia virheita, jotka yleensa eivat tuo asiakasta takaisin.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Varren vaihdon yhteydessä -½, mitä mieltä?

Etusivu Foorumit Välineet Varren vaihdon yhteydessä -½, mitä mieltä?