Aihe: Varren irroitus - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Varren irroitus

Etusivu Foorumit Yleistä Varren irroitus

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183025 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on hyvä nuppi (driver) huonossa varressa ja huono nuppi hyvässä varressa. Pystyykö nämä vaihtamaan keskenään? Millä todennäköisyydellä nupin saa irroitettua rikkomatta varsia?

  #358141 Ilmoita asiaton viesti

  Jos molemissa on sama hoselin / varren alapään halkaisija ne saa vaihdettua keskenään. Jos ero kokoa niin shimmin kanssa pienempi suurempaan.

  Onnistuu yleensä hyvin jos on oikeat välineet.

  #358142 Ilmoita asiaton viesti

  Mitäs tapahtuu jos laittaa 335varren 350hoseliin? Liimahan pitää sen kyllä varmasti paikoillaan, mutta onko irtoamisvaaraa tms. ongelmaa edessä?

  #358143 Ilmoita asiaton viesti

  Voi .335 varren liimata .350 hoseliin shimmiä käyttäen ja hyvä tulee.

  Shimmillä saa varren suoraan ja keskelle.

  http://www.golfworks.com/item_disp.asp?pn=SHIM15

  #358144 Ilmoita asiaton viesti

  Kyseessä on varmaan graffa varret. Niitä ei ilman shaft pulleria yleensä ehjänä saa ulos. Käväise siis jossain liikkeessä jossa on työkalut ja osaaminen (Laaksonen, Golf Center tms).

  Varren halkaisijoiden lisäksi kannattaa huomioida myös swingipainot. Jos lavat ovat kovin eripainoiset, swingipainoa voi joutua säätämään vaihdon yhteydessä.

  #358145 Ilmoita asiaton viesti

  Lisäksi vielä voi joutua juomaan vähintään kupillisen kahvia (jotkut polttavat tässä välissä tupakan) miettiessä mailojen pelipituutta.

  Nuppien korkeus ja porauksen syvyys voivat erota isostikin ja samanmittainen pull-out ei lähellekään aina rakennu saman mittaiseksi mailaksi eri nupin kera.

  #358146 Ilmoita asiaton viesti

  ….mika voi olla hyvaksikin. Mistas sita ikina tietaa.

  Muutoin kuulostaa aika vaativalta duunilta, semminkin kun molemmissa taitaa olla grafiittivarret?

  #358147 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia vastauksista. Jep kyseessä ovat graffa varret ja otan vinkistä vaarin ja teetän sen asianmukaisessa paikassa.

  #358148 Ilmoita asiaton viesti

  Mullakin on tässä tänä iltana edessä teräsvarren laittaminen NV65S:n tilalle SMT 455 deeb boreen.Ja pitäisi vielä saada ehjänä irti.pidetään peukkuja… (markku älä syö kaikkia kynsiäs) =)

  #358149 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä ne saa irti toisistaan.Vie asiantuntevaan liikkeeseen,esim.Golf Centeriin,niin hoitavat homman.

  #358150 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Joo kai ne irti saa esim , mailanrakentajalla jolla on shaft puller esim .Laaksonen johan ,golf center jne…

  #358151 Ilmoita asiaton viesti

  Ostin ebaysta Spaldingin Elite Professional stagat, jotka oli 70-luvulla nk ’kova sana’. Projektina laittaa ne timmiin kuntoon, mutta se projekti valahti jaihin het’ alkuunsa: tieda mita jytya sinne hoseliin on aikoinaan laitettu, kun ei lahde varret irti vaikka kuinka yrittaa. Kadet rakoilla, maila ja paa punaisena yritan, mutta ei. Noh, hienot ne on tossa nurkassakin 😀 😀

  #358152 Ilmoita asiaton viesti

  Aikoinaan varret olivat kiinni myös muulla kuin liimalla. Liimat olivat sen verran huonoja, että liimaus piti varmistaa muilla keinoilla. Näprääjät osaavat varmasti kohta kertoa paremmin. Olisikohan niissä ollut jonkinlainen tappi- tms. systeemi.

  #358153 Ilmoita asiaton viesti

  Ei noissa ole tappeja tai muitakaan, ihan perustavaraa nayttaisin olevan. Ostamissani vanhoissa puumailoissa niita on.

  Mutta joo, jos on neuvoja tiukoille tapauksille, niin otan niita mielihyvin vastaan!

  #358154 Ilmoita asiaton viesti

  Oma ’antiikkilapani’ on joku vanha blade,hieno sellainen,joten ajattelin hio sen kiiltäväksi ja laittaa pelikuntoon.Se tappisysteemi lavassa hankaloitti irroitusta,joten:varsi poikki hoselin päältä rälläkällä ja sukulaiselle tehtaalle porattavaksi,olisko halkaisija ollut 8,6mm tai jotain…Omat poravehkeet ei saaneet muuta kuin savua aikaan…

  #358155 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri tata makin ajattelin koittaa tanaan: varsi poikki ja poralla hoseli puhtaaksi. Aloitan rauta-kakkosesta, kun sita en nyt muutenkaan kayttais…

  #358156 Ilmoita asiaton viesti

  Onko sulla digikameraa? Ota muutama kuva hoselista eri kulmista ja laita meilinä. Voisin katsoa jos jotain tulee mieleen.

  #358157 Ilmoita asiaton viesti

  Noista sinun mailoistasi ei ole tietoa, mutta joissakin entisajan vehkeissä on käytetty paria jippoa:

  1) dimpled shaft, jossa tippiä on puristettu aavistuksen ovaaliksi samalla tehden sellaiset pikku dimplet, jotka keräävät epoksia paremmin kuin sileä varsi. Dimpled varsi, joka on vielä moukaroitu kiinni tapered hoseliin ei juurikaan tarvi liimaa pysyäkseen kiinni – sen verran julma on tuo istuvuus muutenkin.

  2) muistelisin, että joku valmistaja on vielä tunkenut väkisin voimalla kiilakappaleen tuonne tipin sisään, siten että sekin puristaa vartta hoselia vastaan.

  Molemmat ovat julmia irroitettavia, olen kuullut. Itselleni ei (onneksi) ole tullut tuollaisia vastaan. Jos varsi ei hyvällä pullerilla irtoa – rälläkkä ja porakone auttavat.

  #358158 Ilmoita asiaton viesti

  Joo, tossa kun on duunaillu kaikenmaailman uusia vehkeita ja perusjuttuja, niin naa on vaikeita naa vanhat valineet…

  Kiitos siis neuvoista, ne on aina paikallaan! Ma koitan illalla tosiaan tota rallakka-pora -metodia ja katson mita siella on sisalla. Ihan mielenkiintoista. Sita ennen taidan ottaa kuitenkin yhden gin tonicin, ihan vaan ettei hermot pala siina samalla 😀

  Raportoin.

  #358159 Ilmoita asiaton viesti

  Onko kuvaa tai tekstiä? Vaikken ite ihan heti rupee moista porausta suorittamaankaan, niin kyllä inssiä aina tällaset ’tee-se-itse’ -jutut lämmittää =) Kaavakuvasta melkein maksaisin…

  Hehheh – hötömölö

  toimii!

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Varren irroitus