26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

’Varastaminen’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Varastaminen’

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190426 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Luin tuossa eilen uusinta Golf-lehteä ja osui silmiini kirjoitus, jossa pelaajalta oli viety varusteet klubin välinekaapista. Ikävä asia, jota ei toivoisi omalle kohdalle sattuvan. Aloin pohtia sitä, miten vakuutusyhtiöt suhtautuvat välinevarkauksiin. Siinä ei liene ongelmia, jos varusteet viedään lukitusta kaapista tai autosta, mutta mitä tapahtuu, jos käy seuraavaa: 1. bägi varusteineen viedään klubin tai caddiemasterin toimiston edestä, kun olet ilmoittautumassa tai hakemassa eväitä ravintolasta 2. bägi viedään klubin edestä, kun vietät ruokaillen ja saunoen iltaa pitkän kaavan mukaan 3. miten menetellä, jos kamat viedään ulkomailla? Mikä seuraavista vakuutuksista on ’paras’: matkavakuutus, kotivakuutus vai lisenssiin liittyvä? Tietääkö kukaan vielä sen, onko vakuutusyhtiöiden käytännöissä eroja näissä asioissa? En nyt kysy tätä sillä mielellä, että varusteet pitää saada vaihdettua, mutta on hyvä olla tietoinen asioista, jos vahinko sattuu. Uskon, että aika monella pelimannilla on bägissä kamaa yli 2000 euron edestä ja se ei naurata, jos huomaa, että kamat on viety. Lue lisää: Golfpiste

    #519390 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    No onneksi bagissa on sellaiset mailat, ettei niillä ole juuri jälleenmyyntiarvoa.

    Niin kauan kun tasoitus laskee nykyisillä, en aio settiä vaihtaa.

    #519391 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Enpä ole moista itsekään miettinyt kunnes luin saman kirjoituksen.Olisi mukava tosiaan tietää mitä korvataan (epäilen kyllä että omaan piikkiin menee jos klubin edestä viedään).

    Tuohon autoon liittyen olen kyllä sitä mieltä että ainoa mitä kannattaa autoon jättää on Tapani Kansan kokoelma.Kaikki muu viedään, käsittääkseni vakuutusyhtiö ei korvaa esim. golfmailoja.

    #519392 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Onhan tuo aika ihmeellistä, että jo golfkentälläkin joutuu varomaan, että uskaltaako clubitalon eteen jättäää välineensä. Minne on kadonnut se golffareiden tunnettu solidaarisuus.

    Vakuutuksista en paljoa tiedä, mutta varmaan normaali vapaa-ajanvakuutus korvaa.

    Tuo varastaminen on myös yleistä laskettelukeskuksissa ja sielläkin pätee sama vanha keino välineiden suojaukseen: Jätä välineet aina sellaiseen paikkaan, etä pystyt näkemään ne.

    Itse esim. pyrin kisojen jälkeen viemään välineet heti autolle enkä jätä niitä useaksi tunniksi clubitalon eteen. Sama varovaisuus koskee myös kierrosten välillä, jos käyn nauttimassa virvokkeita.

    Silloin jätän välineet sellaiseen paikkaan, että näen ne.

    Tuo välineiden varastus on joillekin aika helppoa, sillä esim. suurimmassa osassa clubeja parkkialueet sijaitsevat ihan clubitalon portaiden vieressä. Välineet lähtee nopeasti auton perään ja sitten vaan autolla karkuun. Auttaisiko kameran tai feikkikameran laittaminen clubitalon edustaa kuvaamaan pelotteeksi varkaille ?

    Terve järki omien välineiden säilyttämisessä auttaa aika pitkälle.

    #519393 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kaverilta vietiin muistaakeni Wilsonin Gap wedge bägistä kun kaveri oli ilmoittautumassa. Eli tätä tapahtuu.

    Muistaakseni lukitusta autosta seniori SM:ssä viedyt kepit korvattiin vakuutuksesta klubimme kapteenille (lainamailoilla vaan toiseksi ;)). Tästä en ole aivan varma. Joku korjaa jos tietää paremmin.

    Itse en uskalla jättää mailoja pitkäksi ajaksi yksin. Vien ne mieluummin vaikka vähän kauemmaksikin autoon. Monet kavereistani ihmettelee tätä, mutta kyllä mulla ainakin on rauhallisempi mieli klubilla.

    Lumilautaan hommasin numerolukon niin breikki rinteessä sujuu paljon rauhallisemmin.

    Jos joku osaa kertoa vakuutusten eroista niin minuakin kiinnostaa.

    #519394 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kotivakuutus kyllä korvaa lukitusta kaapista, autosta ja muista lukituista tiloista varastetut välineet. Klubin pihasta tms. en ole ihan varma. Kaverillani tosin varastettiin Espanjassa mailat klubiravintolan edestä ja matkavakuutus korvasi. Matkavakuutus korvaa muutenkin suunnilleen samat jutut kuin kotivakuutus, mutta kannattaa katsoa paljon vakuutusyhtiön korvausvastuu on. Eli golfarin ei hirveästi alle 2000€ korvauskattoa kannata ottaa.

    #519395 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Muistuu mieleen jokunen tapaus. Kaveri oli jättänyt rangelle rautavitosen maton päälle ja meni hakemaan lisää palloja, sillä aikaa Titu hävisi. Pari tapausta tiedän, että maila on jäänyt griinin viereen ja hävinnyt. Itseltäni hävisi I9 näin. Klubitalolta löytyi melkoinen valikoima palautettuja mailoja, muttei omaani.

    Kaikesta päätellen suurin osa tuo löytötavarat korrektisti caddielle.

    #519396 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfarit ovat kyllä poikkeuksellisen rehellistä väkeä! Itselläni on asiasta useita omakohtaisia kokemuksia. Veikkaanpa että nämä bandidot eivät itse pelaa golfia!

    Autovakuutuksista muistikuvani on sellainen että jos välineet ovat tavarasäilössä tai peitettynä auton sisällä vakuutus korvaa, mutta jos ovat auton sisällä näkyvillä ei korvaa.

    #519397 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Multa vietiin keväällä Italiassa klubin edestä bagistä 2-ball putteri (alkukeväästä ne kai herätti vielä liikaa huomiota). Matkavakuutus korvasi kunhan tein Suomessa rikosilmoituksen joka hoitui puhelimitse. Vakuutusyhtiö oli Sampo ja omavastuu muistaakseni 50 €

    #519398 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kysykääpä huviksenne koti- ja autovakuutusyhtiöltänne, miten paljon he korvaavat, jos bägi varastetaan takakontista!!! Voivat korvata vaan muutama sata euroa, vaikka käypä arvo olisi 2.000 euroa. Kaverille kävi näin, mutta sai meuhkaamisen jälkeen erotuksen vakuutusyhtiön markkinointibudjetista, koska yrittäjänä hänellä oli muita vakuutusyhtiölle tuottoisia vakuutuksia.

    #519399 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Muutama fakta asiasta

    1. Autosta varastaminen

    Auto ei ole säilytyspaikka, joten esim. yöllä tehty varkaus autosta ei ole korvattava. Automatkalla mukana olevan bägin tms varkaus korvataan, jos varastettu tavara on ollut pois näkyviltä (=lukitussa takakontissa). Peitettynä takapenkillä ei täytä vaatimuksia. Bensa-asemalla, clubilla jne tapahtunut varkaus on siis korvattavissa.

    Autosta tapahtuneen varkauden korvaa jokin muu vakuutus kuin autovakuutus.

    2. Klubin edestä varastaminen

    On korvattava vahinkotapahtuma, mikäli vakuutuksen suojeluehtoja ei ole rikottu. Eli jos bägiä ei voi ottaa mukaan kaljalle ja se pöllitään klubin osoittamasta ’parkkipaikasta’ bägeille, ei vakuutuksenottaja ole syyllistynyt huolimattomuuteen. Parkkipaikalle auton viereen jätetty bägi saunan ajaksi onkin jo hankalampi case.

    3. Kotivakuutus

    Huomioikaa aina omavastuu / vahinko (yl. luokkaa EUR 150). Kotivakuutuksen nk. poissaehdon mukaisesti tietty määrä omaisuutta on katettu muualla kuin kotona (=vakutuuskirjassa mainittu vakuutuspaikka). Kannattaa tarkistaa vakuutusehdoista (ainakin KZG:llä pellavat…)

    4. Matkavakuutus

    Ei omavastuuta, mutta edellyttää aina matkaa. Tsekkaa matkan määritelmä ehdoista (yl. yli 60 km linnuntietä kotoa, muttei opiskelu-, duuni- tai lomapaikkaan tehty matka). Myöskin matkatavaravakuutuksen vakutusmäärä saattaa rajata korvausta (yl. liian alhainen).

    5. Arvotavaravakuutus

    Arvokkaammat kapineet on syytä vakuuttaa arvotavaralisäturvalla, joka on mahdollista saada kotivakuutuksen kylkeen. Vakuutuspaikka on koko maailma (eli ei tarvita matkatavaravakuutusta), mutta omavastuu pätee.

    6. Korvauksen määrä

    Tsekkaa vakuutusehdoista onko korvaus päivänarvoon vai jälleenhankinta-arvoon pohjautuva. Jotkut vakuutusyhtiöt kusettavat päivänarvoon pohjautuvilla ehdoilla (=halvempi vakuutusmaksu). Yl. sovelletaan tällöin 10% hinnan alennusta / vsi. Eli 3 v. vanhoista tikuista korvaus on

    uuden hinta – 20% – omavastuu.

    Vakuutusmaksua peritään luonnollisesti uusien hinnan mukaan…

    #519400 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei liity suoranaisesti varastamiseen mutta korvaamiseen kylläkin, eli lentoyhtiön korvauspolicy.

    Draiveri oli katkennut lentoyhtiön huolimattomasta käsittelystä johtuen. Lentoyhtiön korvausehdotus oli alunperin USD 20/kg, ja kun ottaa huomioon grafiittivartisen mailan painon, ei korvausta paljoakaan herunut.

    Kovan riitelyn jälkeen suostuivat kuitenkin korvaamaan koko bägin painon edestä, mutta kun bägin painokaan ei ole paljoa yli 10kg, takkiin tuli oikeen kunnolla.

    Matkavakuutus ei korvannut koska kyseessä oli lentoyhtiön korvausvelvollisuus.

    Tuli ainakin kantapäänkautta opittua että kova kuljetuslaatikko kömpelyydestään huolimatta ei sittenkään ole huono idea.

    #519401 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Millähän argumentillä vakuutusyhtiösi vetäytyi korvausvelvollisuudesta?

    Kyseessä kun kuulostaa olevan kannaltasi katsoen äkillinen ja ennalta-arvaamaton tapahtuma ja matkatavaravakuutuksessa ei syyllisyykysymys ole olennaista. Vakuuttaja voi sitten aikanaan regressata osan lentoyhtiöltä.

    Kerro vakuutusyhtiö niin osaamme välttää sitä…

    #519402 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jälkiviisas neuvo:

    Puumailat aina lapa edellä bägiin lennon ajaksi.

    #519403 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Saattaa lentoyhtiöltäkin saada korvauksia.

    Bägini oli jossain vaiheessa lentomatkaa saanut oikein kunnon moukarin kylkeensä eikä kyennyt enää palautumaan vanhaan kuosiinsa. Täytin heti kentällä paperit vahingosta ja minuun luvattiin olla yhteydessä. Kolmen viikon päästä soittelin perään ja silloin kysyivät oliko bägi tallella. Eipä ollut, kun kentällä sanoivat etteivät sitä halua. Lupasivat olla yhteydessä. Viikon päästä huomasin tililleni tulleen rahamäärä joka oli pyytämäni bägin uushankintahinta.

    Näin sillä kertaa. Lentoyhtiö oli Lufthansa.

    Ai niin, mailat muuten olivat vahingoittumattomia.

    #519404 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vakuutusyhtiö ilmoitti että korvausvelvollisuus kuuluu lentoyhtiölle kun kyseessä ei ollut ns. normaalivahinko (mitä se nyt sitten tarkoittaakin) vaan käsittelyvirhe. Ongelmana oli se että vaurioraporttiin (lentoyhtiön tekemä) kirjattiin että bägi oli pudotettu ylösalaisin ja tästä johtuen maila oli katkennut, eli myönsivät virheensä, joka eliminoi vakuutusyhtiön vastuun. Vähän ’väljemällä’ vauriokuvauksella asia olisi mennyt vakuutusyhtiön piikkiin mutta kun jotkut ovat ovat niin tunnontarkkoja……..

    #519405 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kun eivät oikein mahdu kantobägiin ylösalaisin……

    #519406 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    TM 360+ 2xTM 200 + Izzon kantobägi toimii ainakin:

    Bägi tyhjäksi ja draiveri ekaksi lapa edellä. Sitten puu-kolmonen seuraksi lapa edellä.

    Jos on lisää lyhyempiä puumailoja: lapa ulospäin ja nippusiteellä draiverin ja puu-kolmosen varteen kiinni. Lopuksi mätä raudat normaalisti sisään ja estä hölskyminen esim pujettelemalla pyyhe tai pari varsien väliin.

    Kuulostaa työläältä, mutta kuten olemme viestiketjussa huomanneet ja kentillä nähneet niin kenttähenkilökunta saa bonuksensa rikottujen matkatavaroiden määrän perusteella 😉

    Ihmeellisin mulle sattunut tapaus oli kun olivat onnistuneet saamaan lommolle pehmeässä vaatekassissa olleen teräksisen termospullon. Siihen tarvitaan jo yritystä.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: ’Varastaminen’

Etusivu Foorumit Yleistä ’Varastaminen’