Aihe: Varapallon lyöminen – pelin nopeuttamiseksi, edes - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Varapallon lyöminen – pelin nopeuttamiseksi, edes

Etusivu Foorumit Säännöt Varapallon lyöminen – pelin nopeuttamiseksi, edes

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Kuvitellaan tilanne, jossa avataan par-3 väylällä 150-200 metrisen sivuvesi- tai vesiesteen yli (tai vierestä) kohti takana majailevaa griiniä, siten, että pallo menee esteen puolelle heti lyönnin jälkeen eikä varmuudella tule pois ennen pysähtymistään. Pallo näyttää päätyvän vesiesteen kaukaisimpaan reunaan, jossa koko peliryhmä tietää olevan paalutuksen sisäpuolella 1-n metriä aluetta, josta munkilla saattaa voida pelata tai onpa saattanut käydä niinkin, että pallon on jeesustellut vetten päällä päätyen peliin esteen paremmalle puolelle. OK – jos olisi epäselvyyttä, onko pallo KADONNUT vesiesteeseen vai ei, voi varapallon lyödä (pelin nopeuttamiseksi) – eikös? . Jos taas ei voi olla varma, pystyykö sitä sieltä kaukaisemmasta päästä PELAAMAAN – ryhmä toteaa yksimielisesti, ettei se ainakaan ulos esteestä tullut, mutta voi olla PELATTAVISSA esteessä, voiko lyödä varapallon ja sitten paikanpäällä tarkastaa, onko alkuperäinen pallo pelattavissa vai syvällä vedessä/mudassa/hukassa. Jos varapalloa ei voisi lyödä, saattaa olla joskus aika tuskainen taival takaisin 150-200 metrin päähän huitomaan uusi pallo, kun takaatulijat jo tykittävät kuuliaan nilkoille. Ymmärrän kyllä, että tällä menettelyllä voi vaikuttaa omaan peliin eli valita itselleen mieluisamman pallon (päättää vasta paikan päällä, ettei eka pallo ole pelattavissa ja jatkaa suosiolla griinille (tai jopa kuppiin) menneellä varapallolla). Silti, nopeuttamisnäkökulmasta voisi säännöstä joustaa 😉 Ei ihan teoriaa, sattui minulle eilen kisassa, mutta lyhyellä väylällä, josta oli helpompi a) nähdä pallon laskeutuminen, ja b) palata lyömään esteen takaa uutta. Dekkareista löytyisi varmaan ratkaisu, muttei pikasilmäilyllä, ainakaan.

  [Vasuri] kirjoitti: (31.8.2007 13:16:48)
  OK – jos olisi epäselvyyttä, onko pallo KADONNUT vesiesteeseen vai ei, voi varapallon lyödä (pelin nopeuttamiseksi) – eikös? . Jos taas ei voi olla varma, pystyykö sitä sieltä kaukaisemmasta päästä PELAAMAAN – ryhmä toteaa yksimielisesti, ettei se ainakaan ulos esteestä tullut, mutta voi olla PELATTAVISSA esteessä, voiko lyödä varapallon ja sitten paikanpäällä tarkastaa, onko alkuperäinen pallo pelattavissa vai syvällä vedessä/mudassa/hukassa.

  No kun ei. Varapallon voi lyödä vain, jos epäilee pallon kadonneen vesiesteen ulkopuolelle tai outtiin. Ei ole merkitystä sillä, onko pallo esteessä pelattavissa vai kadonnut esteeseen. Säännön tarkoitus lienee juurikin estää taktikointi ja kikkailu varapallon kanssa.
  27-2

  Toisekseen tuossa tilanteessa lienee aika harvoin järkevää palata droppaamaan edellisen lyönnin paikalta, kun muitakin droppausvaihtoehtoja voi soveltaa.

  ts

  Hämärä ja vanhuuden heikentämä muistini osoittaa pientä aavistusta, että asiaa olisi muutaman kerran tällä forumilla käsitelty.

  Käsitelty on kai juu, ja nyt ei sitten enää saa käsitellä?
  Onko vielä muita aiheita joita emme käsittele?

  ts

  kaukoaatos kirjoitti: (1.9.2007 22:39:28)
  Käsitelty on kai juu, ja nyt ei sitten enää saa käsitellä?
  Onko vielä muita aiheita joita emme käsittele?

  Eikun keskustellaan vaan lisää jos jotain uutta aiheeseen löytyy.
  Sopivilla hakusanoilla löysin tuon:

  aiemmassa jaksossa tapahtunutta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Varapallon lyöminen – pelin nopeuttamiseksi, edes

Etusivu Foorumit Säännöt Varapallon lyöminen – pelin nopeuttamiseksi, edes