23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Vapaa droppi katajasta?

Etusivu Foorumit Säännöt Vapaa droppi katajasta?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tästä on ollut juttua aiemmin vaan kun en löydä. Pitääkö vapautus olla mainittu paikallissäännöissä vai päteekö se koko Suomessa muutenkin?

    KL

    HCP99 kirjoitti: (1.7.2008 22:44:55)
    Tästä on ollut juttua aiemmin vaan kun en löydä. Pitääkö vapautus olla mainittu paikallissäännöissä vai päteekö se koko Suomessa muutenkin?

    Yleinen harhaluulo on, että katajasta saisi automaattisesti vapaan dropin. Yksi katajalaji on Suomessa rauhoitettu (muistaakseni pylväskataja), mutta sekin vain myyntiperäisten toimien osalta.

    Jos kentällä olevat katajat halutaan jostain syystä paikallissäännöllä suojella, ei sille ole mitään estettä, mutta asiasta pitää olla maininta paikallissäännöissä.

    Juuei vapauduta katajista ilman rankkua – niinku yleisesti. Joillain kentillä on sitten paikallissäännössä kerrottu mistä katajista vapaudutaan.
    Tämähän on yksi vanhoja ’kaupunkilegendoja’. Liittynee siihen, että joskus pylväskatajat ovat olleet osittain rauhoitettuja.
    Lisää golf.fi:stä

    Toi juttu on urbaanilegendaa. Golfsäännöissä ei ole mitään atomaattivapautusta katajasta pl jos se on tuettu puu (eipä ole koskaa moista katajaa tullut vastaan). Suomessa kaikkialla voimassa olevissa paikallissäännöissäkään ei ole mainittu katajaa, joten ainoaksi mahdollisuudeksi jää kenttäkohtainen paikallissääntö.

    Toi legenda lienee peräisin muinaisesta lainsäädännöstä, jossa jonkun katajaheimon (pylväskataja??) osalta on kielletty niiden marjastaminen kaupallisiin tarkoituksiin tms. Golfmailalla niitä on saanut aina kuitenkin lyödä.

    Yksikään kataja ei enää ole rauhoitettu, mutta paikallissäännöissä voi olla maininta jos jotain puita halutaan suojella mailoilta ja lyönneiltä. Yleensä nämä olisi hyvä merkitä esim. sinisin nauhoin kuten kotikentällämme on tehty niin ei ole epäselvyyttä. Meillä on mm. yhden väylän vesiesteen ja greenin välissä omenapuita jotka on merkitty sinisillä nauhoilla, kaikki noin 10 kpl. Niitä on kiva syödä syksyllä ja ovat tosi hyviä ja makeita.

    Niin tuossa vielä vähän linkkiä

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Vapaa droppi katajasta?

Etusivu Foorumit Säännöt Vapaa droppi katajasta?