Aihe: Välinekeskusteluun väsyneitä? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Välinekeskusteluun väsyneitä?

Etusivu Foorumit Yleistä Välinekeskusteluun väsyneitä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188183 Ilmoita asiaton viesti

  Kokeillaanpa tuleeko vastakaikua tällaiseen teemaa… Eli itse olen ihmeissäni seurannut välinekeskustelun suosiota niin täällä palstalla kuin myös kentillä. Välineet ovat itsellenikin tärkeitä, siinä mielessä, että haluan välineideni olevan sellaisella tasolla, joka ei estä tuloksentekoa. Mielestäni se tarkoittaa sitä, että varret ovat suurinpiirtein sopivan jäykät ja esim. draiveri ei ole mikään nykyisen spoonin kokoinen, koska isommat ovat selkeästi helpompia. Putteriin pitää luottaa, eli kokeilu kannattaa jne… Se mitä ihmettelen on ennen kaikkea kuitenkin loputon varsien eri ominaisuuksien pohdinta (samalla tietäen, että varsi tekee mailan.) Tuntuu kuitenkin, että golfin kiinnostavimmat teemat, kuten tuloksenteko (eri osa-alueineen), filosofia ym. jää usein paitsioon keskusteluissa. Nyt tosin on viime aikoina ollut hyviäkin ketjuja täällä, mutta sanokaa jos olen väärässä epäillessäni, että moni etsii vastausta pelin ongelmiin välineistä ja on niin innostuneita välineistä, että on asiallista kysyä, ovatko he innostuneita golfista ollenkaan. Golf on tietysti monipuloinen peli, jossa välineet ovat suuressa roolissa ja saahan toki niistä olla innostunut ja keskustella, mutta siis jos nyt ihan rehellinen olen niin minun mielestäni (siis mielipide!!!) välineintoilijat eivät ymmärrä golfin perusluonnetta, sen syvintä olemusta ja siis sitä mikä siinä on hienoa, anteeksi vaan… Itsekin olen joskus kepeistäni stressannut ja huomannut, että silloin kyllä hairahtuu todella nopeasti keskittymään ihan vääriin asioihin, eikä oma peli ainakaan kehity. Provosoitukaa nyt kunnolla niin saadaan pitkä ketju:)

  #485172 Ilmoita asiaton viesti

  kyläilijä kirjoitti: (26.10.2006 21:54:03)
  Provosoitukaa nyt kunnolla niin saadaan pitkä ketju:)

  Vastaisuuden varalta: Provot onnistuu yleensä paremmin, jos ei kerro että se on provo.

  Ja sitten vastaus. Ehkä juuri siksi täällä on nämä osastot, ettei vahingossa tule lukeneeksi ketjua, jossa joku näkee asioita eri valossa kuin itse.
  Itsekin joskus aikaisemmin törmäilin usein golfia ymmärtämättömien kirjoituksiin, mutta nykyään hieman vähemmän kuin luen vain väline-palstan ketjuja.

  #485173 Ilmoita asiaton viesti

  Kerrotko, mikä on mielestäsi golfin perusluonne, sen syvin olemus ja siis mikä siinä on hienoa.

  #485174 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olisi todella mukava kuulla, mikä on mielestäsi sitä golfin syvintä olemusta 🙂

  En näet ymmärrä kuinka välineiden virittely voisi olla ristiriidassa jonkin ’syvimmän olemuksen’ kanssa. Itse tunnustaudun välinefriikiksi siinä mielessä, että virittelen kaikkia mailoja draiverista putteriin. Pääseminen siihen pisteeseen, että löytää itselleen sopivia yhdistelmiä vaatii tietysti oman aikansa. Mutta ainakin minulle se on ollut vaivan arvoista.

  Jokaisella on varmasti oma suosikkimailansa. Eikö olisi mukavaa jos kaikki mailat olisivat tälläisia suosikkimailoja…minulla näet on.

  Eivät välineet tietysti mikään itsetarkoitus ole, mutta erittäin tärkeä osa hyvää peliä joka tapauksessa. Jos on valmis tekemään kymmeniä tuhansia swingitoistoja oppiakseen lyömään puhtaasti niin ei siinä muutama varsien ja lapojen kokeilu enää paljoa paina 😉

  #485175 Ilmoita asiaton viesti

  Olennaista on tietysti itse pelaaminen. Tekniikka ja henkinen puoli, joista jälkimäisen merkityksen olen vasta pikkuhiljaa alkamassa kunnolla ymmärtämään.

  Kun esim. katsoo ammattilaisa televisiosta ja kuuntelee selostuksia (suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi), niin on vaikea kuvitella, että siellä kukaan sanoisi, että tämä tai tämä kaveri pelaa hyvin kun varren kiertojäykkyss on sitä tai tätä.

  Tokihan niillä on välineet kunnossa, mutta kuitenkin…

  #485176 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  kyläilijä kirjoitti: (27.10.2006 8:25:28)
  Olennaista on tietysti itse pelaaminen. Tekniikka ja henkinen puoli, joista jälkimäisen merkityksen olen vasta pikkuhiljaa alkamassa kunnolla ymmärtämään.

  Ei millään pahalla, mutta eipä ollut häävi vastaus golfin ’syvimmästä olemuksesta.
  … jos haluaa muilta pohdiskelua välineiden merkitystä golfille kokonaisuudessaan niin kannattaisi itsekin valmistautua hieman paremmin 😉

  #485177 Ilmoita asiaton viesti

  Itse mielummin pelaan 90 lyöntiä mieluisilla mailoilla, kuin 89 lyöntiä Bilteman mailoilla ja Scanna palloilla. Taidan olla muutenkin vähän outo… Motto voisi olla:

  ”Kun ostaa parhaat ja mieluisimmat välineet mitä sillä hetkellä kaupasta saa ja muokkaa ne tarvittaessa itselleen sopivaksi, niin sen jälkeenhän vika ei voi olla muualla kuin kenkien ja gripin välissä. Tällöin varsien katkomisen ja mailojen maahan hakkaamisen voi unohtaa, koska vika ei niissä voi olla vaan löytyy peilistä.”

  #485178 Ilmoita asiaton viesti

  Oikeassa olet, mutta nyt on kiireitä. Palailen asiaan ensi viikolla jos keskusteluan on…

  #485179 Ilmoita asiaton viesti

  kyläilijä kirjoitti: (27.10.2006 8:25:28)
  Kun esim. katsoo ammattilaisa televisiosta ja kuuntelee selostuksia (suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi), niin on vaikea kuvitella, että siellä kukaan sanoisi, että tämä tai tämä kaveri pelaa hyvin kun varren kiertojäykkyss on sitä tai tätä.

  Eräät selostajat voivat puhua pitkäänkin yhden kisaviikonlopun aikana kentällä olevista kukkasista. Joka tapauksessa he puhuvat lähetyksen aikana enemmän kukista kuin välineiden ominaisuuksista (ei yhtään). Puhumattakaan siitä, että puhuisivat ominaisuuksista jonkun nimenomaisen pelaajan kohdalla. Onko se golfin syvintä olemusta? Minusta se on enemmänkin florismia, kuin golfia.

  Miksiköhän ylipäätänsä selostajat eivät puhu välineiden yksityiskohdista? No, kun pääsääntöisesti ne eivät niistä tiedä. Eivät tiedä, minkälaiset ominaisuudet kenenkin pelaajan varressa tai lavassa on ja mikä merkitys niillä on juuri ko. henkilön lyöntiin, eivätkä tiedä, milla tavalla pallo lentäisi ko. pelaajalla jonkin toisentyyppisellä ’välineellä’.

  Ne ammattilaispelaajat, jotka suhtautuvat ammattiinsa tosissaan, ovat yleensä erittäin tarkkoja välineistään ja niiden ominaisuuksista. Myös sponsoreina olevat mailavalmistajat ovat erittäin tarkkoja, että heidän ’tallipelaajilla’ ovat selaiset välineet, jotka ko. pelaajalle parhaiten sopisi. Pelaajan onnistuneet lyönnit korreloivat mailan-/varrenvalmistajan myyntilukuihin.

  Kyllä ne ammattilaiset ovat niitä suurimpia välinefriikkejä.

  #485180 Ilmoita asiaton viesti

  Hörhö kirjoitti: (27.10.2006 9:36:23)
  Kyllä ne ammattilaiset ovat niitä suurimpia välinefriikkejä.

  Pari esimerkkiä:
  Arnold Palmerin ’autotallista’ löytyy reilut 10.000 mailaa.
  Tiikerin Nikelle siirtymiseen liittyi sellainen testaus/kehitysrumba ettei sllaista ole ennen nähty. Tunteja kului suunnitteluosastolla ja pajavasara lauloi ’jonkun hattorin tuvassa’ myöhään yöhön ja monta kuukautta.

  Ps. Tää oli näköjään tällainen pikainen 11h provokaatio…
  ’Provosoitukaa nyt kunnolla niin saadaan pitkä ketju:)
  (kyläilijä 26.10.2006 21:54:03)’

  ’Oikeassa olet, mutta nyt on kiireitä. Palailen asiaan ensi viikolla jos keskusteluan on…
  (kyläilijä 27.10.2006 9:07:37)’

  #485181 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Golfin perusolemusta jäin pohtimaan pikemminkin kuin lajin välineurheiluun liittyvää aspektia. Lajin viehätys taitaa sittenkin piillä siinä, että lajia voi kukin harrastaa valitsemallaan tasolla ja parhaaksi katsomallaan tavalla. Jos haluat haistella kukkia, sopii minulle. Jos haluat tutkia ja kehittää välinepuoltasi, sopii minulle. Jos haluat pudottaa tasoitusta, sopii minulle. Jos haluat voittaa viikkokisoja, sopii minulle. Jos kaipaat aktiivista klubielämää, sopii minulle. Jos haluat päivitellä muiden golfareiden touhuja, sopii minulle. Sopisiko sinullekin?

  #485182 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Välineistä keskustellaan, koska

  1. niiden vaikutus tulokseen on merkittävä
  2. niiden vaikutus pelinautintoon on merkittävä
  3. ne edustavat ’salatiedettä’. Oikeata tietoa on väärää tietoa
  vähemmän liikkeellä. Lisäksi voi mainita tuntumaan liittyvät seikat, jotka
  ovat vieläkin enemmän hämärän peitossa.
  4. ne antavat lisäulottuvuuden harrastukseen.

  Kohdan 1. osalta voi ottaa esimerkiksi draiverin. Tuntumaltaan ja pallon lähtöarvojen suhteen oikein speksein valitun draiverin tuottama keskimääräinen lisäpituus voi olla 30 metriä. Hyvä tuntuma parantaa myös tarkkuutta ja vähentää epäonnistuneita lyöntejä.

  Välineiden, pallon lennon ja swingin fysikaalinen puoli hallitaan jo riittävällä tarkkuudella.
  Tämän on mahdollistanut tietotekniikka. Itsekin käytän tietokonetta esim. vaikkapa varren taipumien laskentaan osuman aikana.

  #485183 Ilmoita asiaton viesti

  Hyviä perusteluja on, ihan oikeasti. Ehkä tietouteni on asiassa liian heikko.

  Kuitenkin uskon, että tiikeri voittaisi jokaisen FGT:n kisan hänelle 1. Teellä lätkäistyllä puolisetillä. (kunhan nyt ei mitään ihan hirveitä, tyyliin juniorimailoja anneta).

  11 tunnin provosta sanoisin vain, etten tosiaan ehdi viikonloppuna naputtelemaan, joten myönnän ajoituksen heikkouden. Provo sinänsä näyttää toimineen:)

  Sallin toki kaikenlaisen keskustelun, kuten muuten avauksessani mainitsin…

  #485184 Ilmoita asiaton viesti

  kyläilijä kirjoitti: (26.10.2006 21:54:03)
  .. olen väärässä epäillessäni, että moni etsii vastausta pelin ongelmiin välineistä …

  Kun välinehössötys lipsahtaa tälleen näpräämisen puolelle niin saattapi olla että vastauksia pelin ongelmiin ei enää muista hakea. Taitaa mennä enämpi kymysyspuolelle, kuten niin moni muukin asia tässä lajissa.

  Niin tai näin, tällä forumilla nuo välineasiat ovat saaneet IHan oman osastonsa. Kun sinä, arvon kyräilijä, kirjoitat tähän pääosastoon välineistä, niin mitkä on tarkoituksesi?

  #485185 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  kyläilijä kirjoitti: (27.10.2006 10:45:22)

  Kuitenkin uskon, että tiikeri voittaisi jokaisen FGT:n kisan hänelle 1. Teellä lätkäistyllä puolisetillä. (kunhan nyt ei mitään ihan hirveitä, tyyliin juniorimailoja anneta).

  Vertaus on täysin älytön, eikä sillä ole mitään tekemistä tämän välineasian kanssa. Aivan saman voisi sanoa kenestä tahansa singelipelaajasta vs. juuri green card:n saaneesta tuupparista.

  P.S. Jostain syystä Woods ei kuitenkaan pelaa puolisetillä tai kaupanhyllyltä otetuilla mailoilla PGA kisoissa… mistähän syystä ?

  #485186 Ilmoita asiaton viesti

  kyläilijä kirjoitti: (27.10.2006 10:45:22)
  Kuitenkin uskon, että tiikeri voittaisi jokaisen FGT:n kisan hänelle 1. Teellä lätkäistyllä puolisetillä. (kunhan nyt ei mitään ihan hirveitä, tyyliin juniorimailoja anneta).

  Jos ihan tekemällä tekisi Tigerille vaikeat mailat niin tulisi siitä ainakin tiukkaa.
  Senior lady fleksillä, 2 tuumaa standardia pidemmät, 5 astetta flätit ja swingi paino E8.

  Niin ja tietenkin sitten mailoihin vielä kunnon vaihtelut.

  #485187 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä golf on välineurheilua. Meikäläinen ainakin ensi kesällä panostaa palloihin jotka lentää pidemmälle ja suorempaa, hankin mailat joilla jokainen osuma on täydellinen ja kruunaan kaiken etäisyysmittarilla.

  Kyllä se ihan oikeesti on välineistä kiinni jos ei palloon osu tai lentorata on huono 🙂

  #485188 Ilmoita asiaton viesti

  Joe Kerr kirjoitti: (27.10.2006 13:26:17)
  Kyllä se ihan oikeesti on välineistä kiinni jos ei palloon osu tai lentorata on huono 🙂

  Kaikella kunnioituksella herra Joe Kerr, mutta sun händärillä se todellakin on aivan sama millä pelaat vaikka tyttöjen puolisetillä….:)

  Tenniksessä olen huomannut kaksi suuntaa mailoissa;

  1. Kahvapainotteiset ’bladet’.
  2. Kärkipainotteiset iskunvaimenninmailat.

  Ekat paremmin ja enemmän pelanneille ja jälkimmäiset papparaisille ja ikituuppareille.

  Ekan ryhmän mailoilla lyödään kovempaa ja jälkimmäisillä maila tekee työtä pelaajan puolesta.

  Jotenkin tuo kuulostaa tutulta ?

  #485189 Ilmoita asiaton viesti

  kyläilijä kirjoitti: (27.10.2006 10:45:22)
  Kuitenkin uskon, että tiikeri voittaisi jokaisen FGT:n kisan hänelle 1. Teellä lätkäistyllä puolisetillä. (kunhan nyt ei mitään ihan hirveitä, tyyliin juniorimailoja anneta).

  Minäkin uskon, että häviän 100 m:n sileällä Olympiavoittajalle, vaikka hän juoksisi paljan jaloin ja minulla olisi viimeistä huutoa olevat piikkarit. Häviäisin myös mm. ammattilais seiväshyppääjälle, vaikka minulla olisi vimosenpäälle hitech seiväs ja hänellä 25 vuotta vanha museokalu.

  #485190 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  double-eagle kirjoitti: (27.10.2006 13:34:27)

  Joe Kerr kirjoitti: (27.10.2006 13:26:17)
  Kyllä se ihan oikeesti on välineistä kiinni jos ei palloon osu tai lentorata on huono 🙂

  Kaikella kunnioituksella herra Joe Kerr, mutta sun händärillä se todellakin on aivan sama millä pelaat vaikka tyttöjen puolisetillä….:)

  Johan Jukka löi melkeen duffi-soketin mutta onneksi tuossa oli hymiö perässä.

  #485191 Ilmoita asiaton viesti

  double-eagle kirjoitti: (27.10.2006 13:34:27)
  Ekan ryhmän mailoilla lyödään kovempaa ja jälkimmäisillä maila tekee työtä pelaajan puolesta.

  No selviäähän se syy sinunkin händäriisi.
  Toimivassa swingissa maila tekee työtä siitä huolimati miten se metallimötikkä varren päässä on muovattu.

  #485192 Ilmoita asiaton viesti

  double-eagle kirjoitti: (27.10.2006 13:34:27)

  Joe Kerr kirjoitti: (27.10.2006 13:26:17)
  Kyllä se ihan oikeesti on välineistä kiinni jos ei palloon osu tai lentorata on huono 🙂

  Kaikella kunnioituksella herra Joe Kerr, mutta sun händärillä se todellakin on aivan sama millä pelaat vaikka tyttöjen puolisetillä….:)

  Tenniksessä olen huomannut kaksi suuntaa mailoissa;

  1. Kahvapainotteiset ’bladet’.
  2. Kärkipainotteiset iskunvaimenninmailat.

  Ekat paremmin ja enemmän pelanneille ja jälkimmäiset papparaisille ja ikituuppareille.

  Ekan ryhmän mailoilla lyödään kovempaa ja jälkimmäisillä maila tekee työtä pelaajan puolesta.

  Jotenkin tuo kuulostaa tutulta ?

  Ilman minkäänlaista kunnioitusta, herra double-eagle, teidän käsityksenne tennismailoista ei kiinnosta pätkääkään edes vannoutuneinta lennokinliimaajaa saati sitten golfaajaa.
  Semminkin kun teidän tasoituksenne on, edelleenkin ilman kunnioituksen häivääkään, sitä luokkaa, notta se ei anna teille minkäänlaista asiantuntijan statusta välinekeskusteluissa joita tällä palstalla käydään.

  #485193 Ilmoita asiaton viesti

  double-eagle kirjoitti: (27.10.2006 13:34:27)
  Kaikella kunnioituksella herra Joe Kerr, mutta sun händärillä se todellakin on aivan sama millä pelaat vaikka tyttöjen puolisetillä….:)

  Nyt repes!:D Ja siinä 20 korvilla olevalla händärillä on sitten niin PIRUSTI välineillä väliä. Kyllä sä jukka sitä bogipeliä pystyisit myös pelaamaan tuolla tyttöjen puolisetillä. =)

  #485194 Ilmoita asiaton viesti

  Jäsen XXL kirjoitti: (27.10.2006 13:57:19)
  Semminkin kun teidän tasoituksenne on, edelleenkin ilman kunnioituksen häivääkään, sitä luokkaa, notta se ei anna teille minkäänlaista asiantuntijan statusta välinekeskusteluissa joita tällä palstalla käydään.

  Dear Sir,

  kunnioittaen kysyn Teiltä, minkälainen tasoituksen pitää mielestänne olla, jotta voitte henkilökohtaisesti harkita tunnustavanne tällä palstalla keskustelevalla olevan vähääkään asiantuntemusta golfvälineistä?

  Terveisin,
  -Mika, bogituuppari joka teki tänään ensimmäisen simulaattori-iigelinsä-

  #485195 Ilmoita asiaton viesti

  Pelasin jo vuosia sitten Kapalua Plantation Coursella kierrostulokseksi kymmenen alle, vaikka en ole saarilla käynytkään. Tulos on selkeästi parempi, kuin mitä vuosittaisessa PGA-Tourin kisassa saavutetaan-:).

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Välinekeskusteluun väsyneitä?