Aihe: ’…VAIN SARFVIKIN JÄSENTEN KÄYTÖSSÄ!’ - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

’…VAIN SARFVIKIN JÄSENTEN KÄYTÖSSÄ!’

Etusivu Foorumit Yleistä ’…VAIN SARFVIKIN JÄSENTEN KÄYTÖSSÄ!’

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189997 Ilmoita asiaton viesti

  ’Kentät auki 3.4… Sarfvikin range on auki, pallot pitää kerätä itse. VAIN SARFVIKIN JÄSENTEN KÄYTÖSSÄ!’ Hyvä lisäys tuo viimeinen. Ajattelinkin jo aiemmin, että ei kai sinne muut… Onko siellä jo valvoja lätkiä tarkistamassa. Hyvää kevättä!=)

  #513275 Ilmoita asiaton viesti
  565

  Sama käytäntö on varmaankin monella muullakin kentällä, niin kauan kuin pallojen keruu ei onnistu koneellisesti.

  #513276 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei ainakaan Paraisilla Archipelagia Golfissa eikä Laukaan Peurunka Golfissa.

  #513277 Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän anneta vuorineuvosten ja muun pintaporukan mättää pallojaan ihan rauhassa siellä omalla leikkikentällään…

  #513278 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No jumalauta, onhan Tawastillakin toi sama systeemi eikä se ole mitään elitismiä. Vieraat pois kentältä enne kuin se aukee. Ja sitä paitsi Sarfvik on Suomen ehkä hienoin kenttä Aulangon kanssa, joten turpa kiinni. Ei se oo teiltä pois jos jollain porukalla on varaa pelata siellä! Ne tyypit päättää tässä maassa ja omistavat kaiken, joten eiköhän nöyrrytä.

  #513279 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  laurin kanta on ymmärrettävä, jos rangelle riittäisi jonoa. Sitä epäilen näillä keleillä, mutta on oy:n oma asia, jos muiden eurot eivät kelpaa.

  #513280 Ilmoita asiaton viesti

  Niin ja voi helv…ti, ei oo VIP-korttia Tiikeriin eikä Hjalliksen jaffa-saunaan pääse, kyllä elämä potkii…Voi hyvää päivää, kuka haluaa mennä Sarfvikin rangelle muutenkaan, joku wannabe ?

  Taitaa tuo lumisade pistää aivojen sähkötoiminnan sekaisin…

  #513281 Ilmoita asiaton viesti

  Ehkäpä ko. range on vain jäsenille siksi että se on ilmainen… Eli kyse ei ainkaan ole siitä etteikö eurot kelpaisi.

  Ja jos joku ei sinne halua mennä niin mikäs siinä; henk.koht viihdyin siellä mainiosti sekä la. että su. useammankin tunnin.

  Olisikohan nyt herroissa herännyt perisuomalainen kateus vai mistä moiset kitkerät kommentit? Eiköhän me kaikki mahduta pelaamaan ja treenaamaan, jokainen siellä missä parhaaksi näkee. Kun vaan kentät sulais että päästäis tositoimiin! 😉

  #513282 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä minä täysin ymmärrän sarfvikin käytäntöä. Oman seurani rangella on sama systeemi käytössä.

  Kyllä mua ketuttaa tulla rangelle ja huomata sen olevan täynnä kaiken maailman turisteja.

  Jos minä maksan jäsenvelvoitteeni, on minulla oikeus tulla rangelle harjoittelemaan, eikä vaan jonottamaan, kun muiden seurojen jäsenet ovat vallaaneet sen, p…kele!

  #513283 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Toi homma on niin syvältä, että en viitsi edes käyttää oikeita sanoja.. Aloittelijat pysykööt pois rikkaitten läskimahojen tieltä, kun he käyvät lyömässä uusilla mailoillaan pari kertaa. Ihan sama kuin tuossa lukisi: ’Olemme juppikenttä, emme halua uusia jäseniä, kiitos’

  V***N hyvä homma.

  #513284 Ilmoita asiaton viesti

  Olishan se kiva käydä treenaamassa ilmaiseksi missä tahansa rangella. Samoin pelaamassa tennistä tai uimassa, ehkä lyömäsä golfpalloa Vermossa tai missä vaan harjoitushallissa. Tietenkin ilmaiseksi, varaamatta mitään aikoja, kun nyt vaan sattuu tekemään mieli.

  Ja toden totta, kuinka typeriä, saitoja ihramahoja mahtaakaan olla näiden range-alueiden osakkaat l. omistajat. Eikö olekin typerää, että ekaksi rakennetaan kentät ja ranget, muttei kuitenkaan päästetä sinne ihmisiä harjoittelemaan, pelaamisesta nyt puhumattakaan?

  #513285 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  En tiedä missä koko Sarfvikin kenttä on,enkä

  haluakaan,sillä täällä on voinut pelata ulkona jo

  pari kuukautta ja mukava on ollut pelata ja kilpailla,vaikka ei ihan ruohoa olekaan vaan lunta

  ja jäätä,mutta tämä jäägof on hyvää harjoittelua

  kesää varten,eikä maksa paljon.

  #513286 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä laskettelurinteistä pitäisi saada kaikki turistit pois meidän kausikorttilaisten edestä, turhauttavaa mennä mäkeen kun siellä on niitä huonompia mäessä joilla on vain joku viikkolippu. Kyllä ottaa päähän! Rinteet ja golfkentät sisäsiittoisiksi sanon minä! huh huh… Miettikää nyt vähän! Eikö tän pitäisi olla hauskaa ja nautittavaa? Jengi vaan vääntää ja kääntää prklettä kun joku sattuu tulemaan lyömään pari palloa hymyssä suin…

  Ei näin!

  #513287 Ilmoita asiaton viesti

  Kuvitellaanpa että sä teet keittiöremontin, sellaisen oikein kunnon rempan jolla laitat keittiösi kerralla kuntoon… löytyy kaikki koneet ja pelit ja pensselit mitä kuvitella saattaa! Kustantaa jotain vanhan varttimiltsin. Lisäksi pidät (tai vaimosi pitää) sen viimeisen päälle puhtaana ja kaapit täynnä evästä. Kuulostaa muuten nastalle – teillä menee tällä saralla kivasti, eiks niin?

  Nyt kysymys kuuluu että miten sä suhtautuisit siihen että mä tulisin teille laittamaan itselleni evästä silloin kun mua sattuu huvittamaan, saattaisin jopa maksaa tästä oikeudesta euron tai pari jos niin haluaisit?

  Tuolla sun logiikalla mulla pitäisi olla täysi oikeus siihen ja jos sen multa eväisit niin mun tulisi ruikuttaa elämän kovuutta jollain keskustelupalstalla!

  Eli eiköhän nyt herätä näkemään metsä puilta; Suomessa(kin) on jotkut klubit suljetumpia kuin toiset ja sillä hyvä. Jokaiselle meistä kuitenkin löytyy paikka niin pelaamiseen kuin treenaamiseenkin ja sehän lienee pääasia! 😉

  #513288 Ilmoita asiaton viesti

  Hmm suhtaudutaankohan sitten sarfvikissa vieraspelaajiinkin samalla tavalla kuin tuossa sinun keittiöesimerkissä, missä jokainen osakekenttä on osakkeen maksajan keittiö ja jokainen jolla ei ole osaketta on tunkeilija, jota voidaan syyttää korirauhan häiritsemisestä?

  #513289 Ilmoita asiaton viesti

  Juu kyllä kentissä on eroja. Toiset on suljetumpia kuin toiset.

  Verrataanpa vaikka Vuosaarigolf ja Sarfvik. Molemmat on lähellä ruuhkasuomen napaa.

  Vuosaaren rangelle pääsee kun ostaa poletin kassalta tai lyö euroja koneeseen. Sarfvikissä pääsee rangelle ainoastaan lunastamalla greenfeen kentälle (vain arkisin klo 10-14).

  Eli ehdotankin kohtuuden nimissä, että kaikki Suomen kentät lisäisivät hinnastoihinsa, että Sarfikin jäsenille greenfee myydään vain arkisin klo 10 – 14.

  Tämä olisi ehdottoman tasapuolista. Sillä jos minä päästän sinut keittiööni milloin tahansa ja sinä päästät minut vain arkisin klo 10 – 14, niin eihän se ole mistään kotoisin.

  #513290 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä monet kentät rajoittavat ulkopuolisten ’oikeuksia’ ja se on hyväksyttävä. Greenfeeaikoja saattaa saada vain tiettyinä kellonaikoina ja esim Talissa harjoittelualueet ovat vain jäsenten käytössä ja rangekin auki ulkopuolisille vain klo 14 asti arkena. ja tämä kaikki siis silloin ,kun kentät ovat virallisestikin auki ja vaikka esim Tali on kunnan mailla. Monet kentät avautuvat vain jäsenille ennen virallisia avajaisia, samoin ranget eli kyllä nyt ’vuorineuvoksia’ lyötiin vähän hepposin perustein vai?

  Ehdotan kuitenkin meitä köyhiä ajatellen, että golfinpeluu ja harjoittelu saatettaisiin jokamiehenoikeuksien piiriin 😉

  #513291 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä ei koske range-harjoittelua kauden tässä vaiheessa, vaan vajoan filosofian sivuvesiesteeseen.

  Joo, eihän siinä sinänsä mitään, jos jotkut haluavat pitää käytännössä suljetun klubin, Augusta (ei naisia, eikä aiemmin mustia), Sarfvik (greenfeet) yms. hienot klubit. Sellaisia löytyy muuten mustasta Afrikastakin. Eli halutaan kaiketi käytännössä estää tai ainakin rajoittaa joidenkin golfveljes(tai -sisar)kuntaan kuuluvien pelaaminen ’meidän klubilla’ sukupuolen, rodun, rahan tms. perusteella. Heillähän on toki oikeus siihen, ainakin juridinen.

  Kuitenkin samat pelaajat (vaikkapa Sarfvikin), jotka ovat estämässä (tai rajoittamassa) minunkin pelaamistani siellä huikean greenfeen muodossa, pääsevät jostain syystä rahvaan sekaan heidän kentilleen (minunkin Ruotulaani) pelaamaan kohtuuhinnoin ilman mitään muuta rajoitusta kuin hcp.

  Joku varmaan keksii näppärän vastauksen kysymykseen, onko tämä oikeudenmukaista tai tasapuolista. Vai tarvitseeko sen ollakaan, sillä mielestäni voivat aivan hyvin pitää ’reviirinsä’ ja oman etiikkansa.

  #513292 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jaan kanssanne samat tunnot mitä tulee rajoituksiin joko suoraan tai epäsuorasti korkeiden GF maksujen muodossa.

  Mutta: Uskon, että useimmat kentät A. pitävät jäsentensä/osakkaidensa puolia pelaamaan pääsyn ja harjoittelun suhteen.

  B. päästävät ulkopuolisia ennenkaikkea tulonhankkimismielessä, kun kentällä on tilaa/ krooninen rahapula. Voi olla, että Sarfvikin rahatilanne olisi hyvä ilman ainuttakaan GF-pelaajaa eli silloin tarjoaisivat ulkopuolisille hyvää hyvyyttään vaikkakin korkeaan hintaan pelimahdollisuuden GF:llä, mene ja tiedä.

  vai onko olemassa Golfliitolla jotain suositusta tai pakotetta ulkopuolisten päästämiseksi jäsenseurojen kentille; tuskin.

  #513293 Ilmoita asiaton viesti

  Eikö, arvon Keittiömestari, ole enemmänkin sääntö kuin poikkeus että klubeilla on erikseen vieraspelaajille varatut ajat ja muut ajat ovat vain jäsenten ja heidän vieraiden käytössä? Itse olen neljän eri klubin jäsen ja kaikissa niissä on tällainen käytäntö. Muistan myös itse törmänneeni tällaiseen rajoitukseen vieraillessani eri kentillä, viimeeksi syksyllä AG:ssa. Eli kyllä tuo ehdotuksesi Sarfvikin jäsenten ’karsinoimisesta’ vieraspelaajina menee enemmänkin höpötyksen puolelle.

  DJ puolestaan kirjoittaa: ’Kuitenkin samat pelaajat (vaikkapa Sarfvikin), jotka ovat estämässä (tai rajoittamassa) minunkin pelaamistani siellä huikean greenfeen muodossa, pääsevät jostain syystä rahvaan sekaan heidän kentilleen (minunkin Ruotulaani) pelaamaan kohtuuhinnoin ilman mitään muuta rajoitusta kuin hcp.’. Sarfvikin osakkeen toteutuneet kauppahinnat ovat viimeaikoina pyörineet 75 nykytonnin tuntumassa joten lienee ymmärrettävää että GF kustantaa hieman enemmän kuin jossain Ruotulassa (?)! Tässä viittaisin taas tuohon edellä heittämääni keittiöesimerkkiin.

  Siinä suhteessa DJ kyllä osuu melko lähelle, että GF:n hinnoittelu on ’poliittinen’ päätös. Jotkut klubit hinnoittelevat GF:n pelaajaystävällisesti ja saavat tulonsa hyvin pitkälti vieraspelaajilta kun taas toiset klubit haluaavat pitää kenttänsä osakkaiden käytössä hinnoittelemalla GF:n riittävän kalliiksi. Silloin toiminnan rahoitus tulee osakkailta. Kyse on vain siitä, millä periaatteella osakkaat haluaavat pelata/toimintaa rahoittaa.

  Edelleen jaksan toivottaa hyvää kevättä kaikille ja toistaa että meille kaikille varmasti löytyy itse kullekin sopiva paikka pelata ja treenata! 😉

  #513294 Ilmoita asiaton viesti

  Liitolla todellakin on ei vain suositus vaan jopa ehto vieraspelaajien kentille päästämisestä. Eli mikäli jokin klubi päättää sulkea kenttänsä vieraspelaajilta, menettää tämän klubin jäsenet oman vieraspelioikeutensa muille kentille.

  Joidenkin muistissa lienee vieläkin esimerkki Nordcenteristä, sillähän aluksi oli vieraspelaajille varattu 1 (YKSI) lähtöaika per viikko! Liitto ilmoitti että tämä ei riitä ja uhkasi ottaa NGCC:n jäseniltä vieraspelioikeudet. No, nämä tapahtumat ovat yli 10 vuotta vanhoja ja nykyisnhän NGCC:iin pääsee vieraspelaajatkin pelaamaan ihan siedettävinä, joskin rajoitettuina aikoina.

  #513295 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös täällä Suomessa käyty kolmekymmentä neljäkymmentä luvun vaihteessa joku rähinä tuolla itärajan tuntumassa, teemana eriarvoisuuden kunnioittaminen vastaan komun… no mikä se sana nyt olikaan. Oli muistaakseni näitä tämän päivän sotaveteraaneja, jotka siellä riehui.

  No joo.

  Eikös tämä ole ole ihan toimiva systeemi, että ne kentät, joiden omistajat eivät kaipaa ulkopuolisia eivätkä näiden senttejä, asettavat rajoituksia kenttänsä käytön suhteen.

  Sitten on myös kenttiä, joiden omistajat taas mielellään myyvät palveluja myös ulkopuolisille rangen, par-3:n ja vieraspelaamisen osalta. Nämä eurot ovat tervetulleita ja niitä käytetään omaa kentän hoitoon ja palvelujen kehittämiseen. Ja meille kelpaavat myös näiden ’suljettujen’ kenttien omistajien eurot (ovat muuten ihan saman näköisiä kuin muidenkin eurot).

  Siis: Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme siis suomalaisia.

  #513296 Ilmoita asiaton viesti
  -X-

  Nurisijoille: Vanhempanne puhuivat *******a. Ei maailma oikeasti ole reilu ja oikeudenmukainen. Ei ole ikinä ollut eikä ikinä tule olemaan.

  Miettikää, sisäistäkää, herätkää.

  #513297 Ilmoita asiaton viesti

  Ei kai vieraspelaajan greenfiillä sinänsä pitäisi olla mitään tekemistä sen hinnan kanssa, millä osakkeenomistajat myyvät osakkeita toisilleen. Paitsi mielikuvan siitä, että mitä kalliimpi osakkeen hinta, sitä hienompi klubi eli rahvas, neekerit jne. pysykööt poissa. Kuten totesit, hinnoittelu on ’politiikkaa.’

  Ruotulan yhdistyspohjaisella kentällä tuntuu olevan pelaavia jäseniä ihan ruuhkaksi asti, mutta vieraspelaajien aikarajoituksiin en ole törmännyt kuin iltojen alkaessa lyhentyä syksymmällä. Pitäisikö meilläkin muuten kuntien tehdä julkisia golfkenttiä ihan ameriikan malliin, onhan niitä muitakin julkisia urheilupaikkoja, hyppyrimäet, valaistut ladut jne?

  #513298 Ilmoita asiaton viesti

  No kyllähän sillä osakkeen hinnalla ja GF:n hinnalla on selkeä vuorovaikutussuhde! Miltä susta tuntuisi jos olisit sijoittanut osakkeeseen lähemmäs puoli mummonmiltsiä etkä kuitenkaan pääsisi (omalle) kentällesi pelaamaan kun se olisi täynnä viraspelaajia jotka ovat sijoittaneet kierrokseensa vaikkapa neljäkymppiä? Taitais syödä miestä…

  Tämä juttu nyt vaan sattuu menemään näin että on suljetumpia ja vähemmän sujlettuja klubeja ja siitä on kenenkään ihan turha ruikuttaa. Sarfvikin osakkeenomistajat ovat tehneet tietoisen valinnan ja haluaavat pitää kentät omassa käytössään. Jos joku haluaa tulla Sarfvikiin pelaamaan, on hänelle varattu tietyt lähtöajat päivittäin, mutta kyllä jokaisen täytyy ymmärtää että ei se halpaa huvia voi olla, sillä ei osakkuuskaan mitenkään halpa ole, edullinen kyllä kun sitä vertaa siihen mitä saa.

  Ja nyt minä ryhdyn odottelemaan kenttien aukeamista ja omalta osaltani lopetan tämän lähinnä lapsellisen keskustelun.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä ’…VAIN SARFVIKIN JÄSENTEN KÄYTÖSSÄ!’