17.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][23]
KilpailuaSuomalaista

Vaihteeksi sääntökysymys

Etusivu Foorumit Säännöt Vaihteeksi sääntökysymys

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • EFC

  Otetaan välillä sääntökysymys kun kerran golf aiheiset keskustelut ovat kärsimässä inflaatiota. Väylä 13 Kytäjällä >> avaus suoraan, edessä vinosti virtaavaan jokeen (olikohan keihäsjoki vai koirajoki?), joen molemmin puolin punaiset paalut. Jos paalut olisivat keltaiset niin homma ok, mutta kun on punaiset paalut niin muuttaako tilannetta?? Siis droppipaikan suhteen?

  ts

  Nyt ei ymmärrä, että EFC kysyy tällaista.

  Siis punaiset = sivuvesieste

  5 vaihtoehtoa

  pelata sieltä

  edellisen lähtöpaikka

  lipun linjassa taaksepäin

  2 mailaa esteeseen menokohdasta

  vastaava paikka esteen toisella puolella

  Sivuvesieste antaa optiona tuon kaksi mailanmittaa , ei kuitenkaan lähemmäksi lippua. Mutta eikös ’normaali’ droppisääntö, lipun suunnassa lipusta poispäin toimi myös.

  Eli punaiset tolpat antavat himpun verran enemmän liikkumatilaa dropin suhteen tässä tapauksessa.

  En ole pelannut Kytäjällä, mutta kentän nettisivujen väyläoppaan mukaan kyseinen joki virtaa väylän poikki. Silloinhan kyseessä pitäisi olla vesieste(keltaiset paalut) eikä sivuvesieste(punaiset paalut).

  Mikäli joki on todellakin merkattu sivuvesiesteeksi, niin vaihtoehdot samat kuin vesiesteen kohdalla + lisäksi 2 mailanmittaa jommallakummalla puolella, aivan kuten ts jo vastasi.

  EFC

  Niinpä, siis kohta -esteen toiselle puolelle- , antaa aika suuren edun kun pallon voi siirtää usean metrin levyisen joen toiselle puolelle. Kerran yks singeli pelaaja ainakin totes että eihän sitä palloa joen yli voi siirtää…. mutta kyllä sääntö siihen antaa ymmärtääkseni mahdollisuuden

  Juuri näin, kuten edelläkin kerrottiin. Suurin hyöty saattaa tulla siitä, että saa dropata myös esteen toiselle puolelle. Huomattava on, että dropin määrityspiste toisella puolella on piste, joka saadaan, kun pallon ylimenokohdasta vesiesteeseen vedetään kaari, jonka keskipiste on reikä. Tämän kaaren ja vesiesteen rajan leikkauspisteestä (kummallakin puolella estettä) kaksi mailanmittaa on droppialuetta, ei lähemmäksi reikää. (Sääntö 26-1c).

  Ei tajua.

  a) miksi kyseisellä väylällä on punaiset paalut?
  b) miten tuolla väylällä pallo saadaan joen yli?

  Kiitos etukäteen vastauksista.

  ts selitti asian tyhjentävästi.

  Miksi ihmettelette sitä että pallo voidaan dropata veden toiselle puolelle???? Eihän se anna periaatteessa mitään etua ellei lyöntipaikka tai lähestymissuunta parane. Lähemmäksi lippua ei kuitenkaan saa viedä.

  Näkemättä väylää oletan että joki menee vinosti väylän poikki.

  Tämä vesiestesäännön nyanssi on mulla ollut aina hämärässä. Tosin ihmettelin vain tilannetta tällä nimenomaisella väylällä. Näyttää kuitenkin siltä että on syytä keskittyä lyömään yli, sensijaan että hakee samalla mitalla dropin kautta ylitystä.

  Jos nyt oikein muistan niin siinä saattoi olla etua siksi että joen oikealta puolelta lyötäessä tulee muutama puu(n latvus) peliin. Sivuvesiestesäännöllä voi dropata ko. joen väylänpuoleiselle rannalle, josta pääsee esteettä greenille.

  Veikkaisin että ne punaiset paalut on siinä pelin nopeuttamisen takia. Kenenkään ei tarvitse mennä lyomään palloaan joen oikealta rannalta, ja sitten taas kävellä takaisin sillan kautta väylälle.

  Katselin tuota Kytäjän strokesaveria. Tärkeintä tässä tapauksessa on pystytäänkö määrittelemään kohta, jossa pallo ylitti vesiesteen rajan.

  Jos pallo meni suoraan, niin silloin raja ylittyi mutkan kohdalla, josta ei pääse toiselle puolelle. Mutta, jos pallo kaartoi esim. hukkina pidemmälle joen varteen, niin toki on järkevintä dropata se väylän puolelle.

  Mutta kuten totesin, merkittävää ei ole missä pallo on vaan millä kohtaa se ylitti vesiesteen rajan.

  Lue lisää: Strokesaver

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vaihteeksi sääntökysymys