Aihe: Vaihteeksi sääntökysymys - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Vaihteeksi sääntökysymys

Etusivu Foorumit Säännöt Vaihteeksi sääntökysymys

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182934 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Otetaan välillä sääntökysymys kun kerran golf aiheiset keskustelut ovat kärsimässä inflaatiota. Väylä 13 Kytäjällä >> avaus suoraan, edessä vinosti virtaavaan jokeen (olikohan keihäsjoki vai koirajoki?), joen molemmin puolin punaiset paalut. Jos paalut olisivat keltaiset niin homma ok, mutta kun on punaiset paalut niin muuttaako tilannetta?? Siis droppipaikan suhteen?

  #299695 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Nyt ei ymmärrä, että EFC kysyy tällaista.

  Siis punaiset = sivuvesieste

  5 vaihtoehtoa

  pelata sieltä

  edellisen lähtöpaikka

  lipun linjassa taaksepäin

  2 mailaa esteeseen menokohdasta

  vastaava paikka esteen toisella puolella

  #299696 Ilmoita asiaton viesti

  Sivuvesieste antaa optiona tuon kaksi mailanmittaa , ei kuitenkaan lähemmäksi lippua. Mutta eikös ’normaali’ droppisääntö, lipun suunnassa lipusta poispäin toimi myös.

  Eli punaiset tolpat antavat himpun verran enemmän liikkumatilaa dropin suhteen tässä tapauksessa.

  #299697 Ilmoita asiaton viesti

  En ole pelannut Kytäjällä, mutta kentän nettisivujen väyläoppaan mukaan kyseinen joki virtaa väylän poikki. Silloinhan kyseessä pitäisi olla vesieste(keltaiset paalut) eikä sivuvesieste(punaiset paalut).

  Mikäli joki on todellakin merkattu sivuvesiesteeksi, niin vaihtoehdot samat kuin vesiesteen kohdalla + lisäksi 2 mailanmittaa jommallakummalla puolella, aivan kuten ts jo vastasi.

  #299698 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Niinpä, siis kohta -esteen toiselle puolelle- , antaa aika suuren edun kun pallon voi siirtää usean metrin levyisen joen toiselle puolelle. Kerran yks singeli pelaaja ainakin totes että eihän sitä palloa joen yli voi siirtää…. mutta kyllä sääntö siihen antaa ymmärtääkseni mahdollisuuden

  #299699 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri näin, kuten edelläkin kerrottiin. Suurin hyöty saattaa tulla siitä, että saa dropata myös esteen toiselle puolelle. Huomattava on, että dropin määrityspiste toisella puolella on piste, joka saadaan, kun pallon ylimenokohdasta vesiesteeseen vedetään kaari, jonka keskipiste on reikä. Tämän kaaren ja vesiesteen rajan leikkauspisteestä (kummallakin puolella estettä) kaksi mailanmittaa on droppialuetta, ei lähemmäksi reikää. (Sääntö 26-1c).

  #299700 Ilmoita asiaton viesti

  Ei tajua.

  a) miksi kyseisellä väylällä on punaiset paalut?
  b) miten tuolla väylällä pallo saadaan joen yli?

  Kiitos etukäteen vastauksista.

  #299701 Ilmoita asiaton viesti

  ts selitti asian tyhjentävästi.

  Miksi ihmettelette sitä että pallo voidaan dropata veden toiselle puolelle???? Eihän se anna periaatteessa mitään etua ellei lyöntipaikka tai lähestymissuunta parane. Lähemmäksi lippua ei kuitenkaan saa viedä.

  Näkemättä väylää oletan että joki menee vinosti väylän poikki.

  #299702 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä vesiestesäännön nyanssi on mulla ollut aina hämärässä. Tosin ihmettelin vain tilannetta tällä nimenomaisella väylällä. Näyttää kuitenkin siltä että on syytä keskittyä lyömään yli, sensijaan että hakee samalla mitalla dropin kautta ylitystä.

  #299703 Ilmoita asiaton viesti

  Jos nyt oikein muistan niin siinä saattoi olla etua siksi että joen oikealta puolelta lyötäessä tulee muutama puu(n latvus) peliin. Sivuvesiestesäännöllä voi dropata ko. joen väylänpuoleiselle rannalle, josta pääsee esteettä greenille.

  Veikkaisin että ne punaiset paalut on siinä pelin nopeuttamisen takia. Kenenkään ei tarvitse mennä lyomään palloaan joen oikealta rannalta, ja sitten taas kävellä takaisin sillan kautta väylälle.

  #299704 Ilmoita asiaton viesti

  Katselin tuota Kytäjän strokesaveria. Tärkeintä tässä tapauksessa on pystytäänkö määrittelemään kohta, jossa pallo ylitti vesiesteen rajan.

  Jos pallo meni suoraan, niin silloin raja ylittyi mutkan kohdalla, josta ei pääse toiselle puolelle. Mutta, jos pallo kaartoi esim. hukkina pidemmälle joen varteen, niin toki on järkevintä dropata se väylän puolelle.

  Mutta kuten totesin, merkittävää ei ole missä pallo on vaan millä kohtaa se ylitti vesiesteen rajan.

  Lue lisää: Strokesaver

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vaihteeksi sääntökysymys