23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Vääriä slopeja

Etusivu Foorumit Säännöt Vääriä slopeja

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Terve kaikki. Eräs laskurini käyttäjä huomasi ongelman slopen laskemisessa. Ainakin tämä näkyy kokkolan slopessa miesten keltaiseltatiiltä. Golfpiste.com, golf.fi ja kokkolan oma laskuri näyttää tasoituksella 11,3 slopeksi 12 vaikka todellisuudessa sen pitäisi olla 13. Perustelut alla. Slopehan lasketaan kaavalla ’(cr – par) + ((hcp * slope)/113))’. Nyt kun tuohon kaavaan sijoitetaan kokolan arvot saadaan (71,1-71)+((11,3*124)/113))= 12,5 pyöristettynä 13 ei 12! Se mistä tuo ero johtuu on javassa. Nuo muut laskurit on tehty joko javalla tai javascriptillä. Liukuluku laskut eivä tunnetusti ole helppoja. Javascriptillä ensimmäisestä laskutoimituksesta 71,1-71 tulee 0.099 tämä kun lisätään jakolaskun tuloon 12.4 tulee 12.49 joka taas pyöristyy 12! Tästä kaikesta herää kysymys että mikä oikea slope on? ja kuinka monessa seurassa on näitä pikkuvirheitä? ja ovatko nou virheet myös seurojen omissa taulukoissa ja ohjelmissa? Yksi lyönti voi ratkaista monta kissa! Kommentteja… Lue lisää: laskuri

    KL

    Minä lasken aina ennen kisoja tai tasoituskierroksia uudella kentällä oman tasoitukseni Excel-taulukolla. Jos saamani arvo poikkeaa kentän slope-taulukosta, otan yhteyttä caddiemasteriin (joka ei asiasta välttämättä ymmärrä tuon taivaallista, mutta osaa ainakin viedä asiaa eteenpäin).

    Ongelmaksi on muodostunut CR- ja Slope-arvojen saaminen. Useilla seuroilla on sivuillaan pelkkä laskuri eikä Kenttäoppaan lukuihin voi aina luottaa, jos kenttä on sloupattu uudestaan kauden alussa tai jopa kesken kauden.

    Nimetön

    Aiheeseen liittyen…

    Tasoitussäännöistä:

    ’Tasoitus 0.5 pyöristetään ylöspäin, tasoitus +0,5 pyöristetään scratchiin eli nollaksi. Tasoitus +1.5 pyöristetään tasoitukseen +1. Plustasoituksella pelaava ei saa tasoituslyöntejä vaan joutuu niitä antamaan.’

    Siis HÄH? Ymmärsikö joku tuota lainausta ja siis miten ne pelitasoitukset pyöristetään? Siis mikä pyöristetään ylös, mikä alas ja mikä on positiivinen?

    Ihmettelysi johtuu lienee siitä, että meidän tuuppareiden tasoitukset ovat miinus-merkkisiä. Esim. oma tasoitus on 16,5 ja saan kentällä slopen mukaan 17 lyöntiä anteeksi. Lyön kentällä 90 kertaa:

    90-17=73 (netto)

    Pulssapelaajan tasoitus on +2,5, niin hänen slopensa on +2 ja hän lyö kentällä 68 kertaa, niin tulos on 68+2=70.

    Tuo miinus lienee jätetty pois sen vuoksi, että 99,9% meistä pelaa jollakin muulla kuin plussa tasoituksella. (Ravihevostenkin kilometriajoista on jätetty se minuutti-sana pois)

    En lukenut mistään säännöistä, mutta ainakin yksi mahdollinen selitys ihmettelyllesi, jos joku tämän nyt sitten ymmärsi tarkoittamallani tavalla :))

    ’Tasoitus 0.5 pyöristetään ylöspäin, tasoitus +0,5 pyöristetään scratchiin eli nollaksi. Tasoitus +1.5 pyöristetään tasoitukseen +1. Plustasoituksella pelaava ei saa tasoituslyöntejä vaan joutuu niitä antamaan.’

    Tuossa menee vain noi etumerkit tavallaan päinvastoin. Me klubituupparithan pelataan miinusmerkkisellä tasoituksella? Eikös? Tällöin -0,5 pyöristyy aina -1:een. Joten +0,5 täytyy pyöristyä nollaan ja +1,5 yhteen. Se ylöspäin on siis tuonne miinuksiin päin… Noita plussapuolen pelaajiahan ei paljoa Suomessa ole?

    Joten munki händäri on nyt -5,4. Nousussa koko kesän… 🙁 (eli mitä suurempi miinusluku, sen paskempi pelaaja). Vielä yks kymmenys lisää ja se pyöristyy siis kuuteen.

    Noissa vaan harvemmin käytetään noita etumerkkejä… vai meniks tää mun juttu taas ihan persheelleen??

    Mut yrittäkääpä ymmärtää Suomessa tenniksen tasoituksia!!!

    Nimetön

    Juu, tuon järkeilin itsekin. Halusin vain osoittaa, että tuolla säännöissä on hieman epäjohdonmukaisuuksia ja ennen kaikkea epätäsmällisyyksiä. Kyse on kuitenkin virallisista tasoitussäännöistä!!

    Jos ’normaalit’ tasoitukset ovat negatiivisia, niin silloin sen miinusmerkin käyttäminen säännöissä ei olisi ollenkaan pahitteeksi. Tai ainakin tämä voitaisiin mainita jossain. Siellä puhutaan vaan jostain helkkarin ’plustasoituksesta’. Ja toisaalta määritellään pelitasoitus ’tasoituslyöntien määräksi’, eli tuo kuulostaa nimenomaan siltä, että positiiviset tasoitukset pienentävät nettotulosta, mikä ei sääntöjen mukaan pidä paikkaansa. Itse olisin määritellyt tasoitukset niin, että positiiviset (’normaalit’) pienentävät nettotulosta ja negatiiviset suurentavat. Pyöristys tapahtuisi normaalisti ja säännöt eivät olisi epäloogisia 😉

    Niin, ja meillä desimaalit erotetaan pilkulla eikä pisteellä 🙂

    Nimetön

    ’Kommentteja…’

    Life is a bitch!

    Nimetön

    Lainaus ketjun aloituksesta:’Javascriptillä ensimmäisestä laskutoimituksesta 71,1-71 tulee 0.099′

    Onko joku selväjärkinen tosiaan kehittänyt niin fiksun ohjelman, joka saa korkeintaan yhden desimaalin tarkkuudella ilmoitettujen lukujen miinuslaskusta tuloksen, jossa on kolme merkitsevää desimaalia??? Tsiisus!

    Nimetön

    ’Kommentteja… osa II’

    On se syvältä, jos on koko kesän pidätelly händäriään, että pääsee pokkaamaan suffelikisoissa ja sitte joutuu pelaamaan väärällä slopella eikä saakaan ku 48 pojoo… 😀

    Slopesta riippumatta oon pidätelly tasuria. Nousemasta. Kotikisoissa perkele nostavat väkisin. On tää nin knaiffii.

    Nimetön

    ’Juu, tuon järkeilin itsekin.’ 🙂

    Myönnä pois, että olit yhtä pihalla tuosta, kuin minäkin!

    Nimetön

    …ja sit joku perkaleen desimaalisontiainen nostaa sen väkisin!

    Sekin viä… life is truly a bitch.

    oikein hieno laskuri tuolla Klubitiin sivuilla, mutta vähän huolellisuutta linkkiin ’Ohje

    =)

    PS Onks kokemusta C-kielellä tehdystä laskurista? Pitäis yks harkkatyö tehä ja ajattelin, et tollaseen riittäis mielenkiinto…

    Jos joku jäi ihmettelemään miten 71,1 – 71 voi antaa tulokseksi 0,099. Niin syynä on se että 0,1 ei voi tarkasti esittää binäärinä aina tulee vastaukseksi joku noin arvo. On sitten ihan kielestä/kääntäjästä kiinni mitä tulee lopputulokseksi.

    Ja StiXille… Ei toi C oikeen taivu. Joskus yritin vääntää laskuriani ohjemamuotoon, mutta huonolla menestyksellä. Näin weppiversiona se toimii loistavasti ja on helppo huoltaa.

    Niin ja toisiaan se http://www.klubitii.com aukesi tänään. Päivittäkääpä bookmarkkinne 🙂

    Lue lisää: http://www.klubitii.com

    …ei sisällä gctä eli o miästen tyäkalu. Ja miähet taivuttaa mitä vaan =)

    Nimetön

    Bosco: ’Myönnä pois, että olit yhtä pihalla tuosta, kuin minäkin!’

    EN MYÖNNÄ MITÄÄN!!! EN MITÄÄÄNNN!!!!! 😉

    JariK: ’syynä on se että 0,1 ei voi tarkasti esittää binäärinä aina tulee vastaukseksi joku noin arvo.’

    Tuohan ei tavallaan pidä paikkaansa. Tuo pätee vain, jos käytetään jotain liukulukuesitysmuotoa, kuten IEEE 754:ää. Tällöin lopputulos on ’mitä sattuu’. Alla linkki, jossa nörtit voivat testata, kuinka liukuluku muunnetaan IEEE-muotoon ja kuinka tarkkuus kärsii. 64 bitillä pitäisi homman toimia.

    Jos haluaa absoluuttisen tarkkuuden, ei kannata käyttää IEEE:tä, vaan esim. ottaa ihan normaalit kokonaisluvut ja päättää, että arvo 1 tarkoittaa vaikka lukua 0,001. Tällöin ongelmia ei synny, jos vain siis tuo tarkkuus riittää.

    Ja on tosiaan ollut peelo koodaaja. Kandee pistää palautetta.

    Lue lisää: Desimaali IEEE:ksi

    Taitaa javascripti käyttää 32bitin liukulukuja kun tämä ongelma on näkyvissä. Pyörrisyksellä siitäkin olisi selvinnyt.. Ilman liukulukuja olisi functiosta tullut aika paljon mutkikkaapi kun mitä se nyt on.

    Siihen en ota enempää kantaa että oliko koodari peelo, mutta ainakin samalla tavalla on tehty golf.fi ja golfpiste.com slopelaskurit.

    Jos jotakuta kiinnostaa miten ne on tehty niin ei muuta kun ’view source’ sivulla missä on slopelaskuri.

    Itseä on hämmästyttänyt parin kentän tuloskortit, joilla ei ole slopearvoja ilmoitettu ollenkaan.

    Nyt ohjelma laskee tarkan tasoituksen, cr:n , slopen ja PAR:n perusteella pelitasoituksen.

    Joutuu käyttää tupla flotaria (64 bittiä)…

    Ttu tää ktään kiinnosta, mut kerron kuitenkin=)

    Tuplaa o syytä käyttää lähes aina koodatessa. Ilmankos tuo häntäri o taivaissa.

    No nyt on C:llä veivattu ja saatu eka toimiva versio (v.5.). Se ei kyllä vielä laske uutta tasotusta… Eikä siihen vielä saa tallennettua paareja ja hcp-indeksejä, et ottaa aina ranteesta ku testaa =)

    Syötteet on siis Tarkka tasoitus, CR, SR, kentän PAR, reikien PARit ja HCP:t.

    R&D jatkuu…

    PS Antti Barck – nyt vasta tajusin ton ’tuplan’… =)))

    Nonii, Stix! 🙂

    Kuinka tuo 64-bittiä auttaa? Eikösse 32-bittiäkin sentään aika moneen (>>1) desimaaliin pysty?

    Ihan vaan pyöristäminen pitäisi kyllä riittää ja toisaalta 12.49999999999999999 on myös alle 12.5 kuten 12.4999999:kin.

    Muuten, Aulangon kentällä on käsittämättömän anteliaat slopet. Siellä on vain yksi normaalimittainen par4 (reikä 9), muut alamittaisia, mutta slopea tulee reilusti enemmän kuin esimerkiksi varsin pitkällä kotikentälläni. Jos jollakulla on paineita saada händäriään putoamaan (liekö sellaisia?), niin menkää ihmeessä Aulangolle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Vääriä slopeja

Etusivu Foorumit Säännöt Vääriä slopeja