27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

Vääriä slopeja

Etusivu Foorumit Säännöt Vääriä slopeja

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182895 Ilmoita asiaton viesti

  Terve kaikki. Eräs laskurini käyttäjä huomasi ongelman slopen laskemisessa. Ainakin tämä näkyy kokkolan slopessa miesten keltaiseltatiiltä. Golfpiste.com, golf.fi ja kokkolan oma laskuri näyttää tasoituksella 11,3 slopeksi 12 vaikka todellisuudessa sen pitäisi olla 13. Perustelut alla. Slopehan lasketaan kaavalla ’(cr – par) + ((hcp * slope)/113))’. Nyt kun tuohon kaavaan sijoitetaan kokolan arvot saadaan (71,1-71)+((11,3*124)/113))= 12,5 pyöristettynä 13 ei 12! Se mistä tuo ero johtuu on javassa. Nuo muut laskurit on tehty joko javalla tai javascriptillä. Liukuluku laskut eivä tunnetusti ole helppoja. Javascriptillä ensimmäisestä laskutoimituksesta 71,1-71 tulee 0.099 tämä kun lisätään jakolaskun tuloon 12.4 tulee 12.49 joka taas pyöristyy 12! Tästä kaikesta herää kysymys että mikä oikea slope on? ja kuinka monessa seurassa on näitä pikkuvirheitä? ja ovatko nou virheet myös seurojen omissa taulukoissa ja ohjelmissa? Yksi lyönti voi ratkaista monta kissa! Kommentteja… Lue lisää: laskuri

  #298576 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Minä lasken aina ennen kisoja tai tasoituskierroksia uudella kentällä oman tasoitukseni Excel-taulukolla. Jos saamani arvo poikkeaa kentän slope-taulukosta, otan yhteyttä caddiemasteriin (joka ei asiasta välttämättä ymmärrä tuon taivaallista, mutta osaa ainakin viedä asiaa eteenpäin).

  Ongelmaksi on muodostunut CR- ja Slope-arvojen saaminen. Useilla seuroilla on sivuillaan pelkkä laskuri eikä Kenttäoppaan lukuihin voi aina luottaa, jos kenttä on sloupattu uudestaan kauden alussa tai jopa kesken kauden.

  #298577 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Aiheeseen liittyen…

  Tasoitussäännöistä:

  ’Tasoitus 0.5 pyöristetään ylöspäin, tasoitus +0,5 pyöristetään scratchiin eli nollaksi. Tasoitus +1.5 pyöristetään tasoitukseen +1. Plustasoituksella pelaava ei saa tasoituslyöntejä vaan joutuu niitä antamaan.’

  Siis HÄH? Ymmärsikö joku tuota lainausta ja siis miten ne pelitasoitukset pyöristetään? Siis mikä pyöristetään ylös, mikä alas ja mikä on positiivinen?

  #298578 Ilmoita asiaton viesti

  Ihmettelysi johtuu lienee siitä, että meidän tuuppareiden tasoitukset ovat miinus-merkkisiä. Esim. oma tasoitus on 16,5 ja saan kentällä slopen mukaan 17 lyöntiä anteeksi. Lyön kentällä 90 kertaa:

  90-17=73 (netto)

  Pulssapelaajan tasoitus on +2,5, niin hänen slopensa on +2 ja hän lyö kentällä 68 kertaa, niin tulos on 68+2=70.

  Tuo miinus lienee jätetty pois sen vuoksi, että 99,9% meistä pelaa jollakin muulla kuin plussa tasoituksella. (Ravihevostenkin kilometriajoista on jätetty se minuutti-sana pois)

  En lukenut mistään säännöistä, mutta ainakin yksi mahdollinen selitys ihmettelyllesi, jos joku tämän nyt sitten ymmärsi tarkoittamallani tavalla :))

  #298579 Ilmoita asiaton viesti

  ’Tasoitus 0.5 pyöristetään ylöspäin, tasoitus +0,5 pyöristetään scratchiin eli nollaksi. Tasoitus +1.5 pyöristetään tasoitukseen +1. Plustasoituksella pelaava ei saa tasoituslyöntejä vaan joutuu niitä antamaan.’

  Tuossa menee vain noi etumerkit tavallaan päinvastoin. Me klubituupparithan pelataan miinusmerkkisellä tasoituksella? Eikös? Tällöin -0,5 pyöristyy aina -1:een. Joten +0,5 täytyy pyöristyä nollaan ja +1,5 yhteen. Se ylöspäin on siis tuonne miinuksiin päin… Noita plussapuolen pelaajiahan ei paljoa Suomessa ole?

  Joten munki händäri on nyt -5,4. Nousussa koko kesän… 🙁 (eli mitä suurempi miinusluku, sen paskempi pelaaja). Vielä yks kymmenys lisää ja se pyöristyy siis kuuteen.

  Noissa vaan harvemmin käytetään noita etumerkkejä… vai meniks tää mun juttu taas ihan persheelleen??

  Mut yrittäkääpä ymmärtää Suomessa tenniksen tasoituksia!!!

  #298580 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juu, tuon järkeilin itsekin. Halusin vain osoittaa, että tuolla säännöissä on hieman epäjohdonmukaisuuksia ja ennen kaikkea epätäsmällisyyksiä. Kyse on kuitenkin virallisista tasoitussäännöistä!!

  Jos ’normaalit’ tasoitukset ovat negatiivisia, niin silloin sen miinusmerkin käyttäminen säännöissä ei olisi ollenkaan pahitteeksi. Tai ainakin tämä voitaisiin mainita jossain. Siellä puhutaan vaan jostain helkkarin ’plustasoituksesta’. Ja toisaalta määritellään pelitasoitus ’tasoituslyöntien määräksi’, eli tuo kuulostaa nimenomaan siltä, että positiiviset tasoitukset pienentävät nettotulosta, mikä ei sääntöjen mukaan pidä paikkaansa. Itse olisin määritellyt tasoitukset niin, että positiiviset (’normaalit’) pienentävät nettotulosta ja negatiiviset suurentavat. Pyöristys tapahtuisi normaalisti ja säännöt eivät olisi epäloogisia 😉

  Niin, ja meillä desimaalit erotetaan pilkulla eikä pisteellä 🙂

  #298581 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Kommentteja…’

  Life is a bitch!

  #298582 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lainaus ketjun aloituksesta:’Javascriptillä ensimmäisestä laskutoimituksesta 71,1-71 tulee 0.099′

  Onko joku selväjärkinen tosiaan kehittänyt niin fiksun ohjelman, joka saa korkeintaan yhden desimaalin tarkkuudella ilmoitettujen lukujen miinuslaskusta tuloksen, jossa on kolme merkitsevää desimaalia??? Tsiisus!

  #298583 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Kommentteja… osa II’

  On se syvältä, jos on koko kesän pidätelly händäriään, että pääsee pokkaamaan suffelikisoissa ja sitte joutuu pelaamaan väärällä slopella eikä saakaan ku 48 pojoo… 😀

  #298584 Ilmoita asiaton viesti

  Slopesta riippumatta oon pidätelly tasuria. Nousemasta. Kotikisoissa perkele nostavat väkisin. On tää nin knaiffii.

  #298585 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Juu, tuon järkeilin itsekin.’ 🙂

  Myönnä pois, että olit yhtä pihalla tuosta, kuin minäkin!

  #298586 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  …ja sit joku perkaleen desimaalisontiainen nostaa sen väkisin!

  #298587 Ilmoita asiaton viesti

  Sekin viä… life is truly a bitch.

  #298588 Ilmoita asiaton viesti

  oikein hieno laskuri tuolla Klubitiin sivuilla, mutta vähän huolellisuutta linkkiin ’Ohje

  =)

  PS Onks kokemusta C-kielellä tehdystä laskurista? Pitäis yks harkkatyö tehä ja ajattelin, et tollaseen riittäis mielenkiinto…

  #298589 Ilmoita asiaton viesti

  Jos joku jäi ihmettelemään miten 71,1 – 71 voi antaa tulokseksi 0,099. Niin syynä on se että 0,1 ei voi tarkasti esittää binäärinä aina tulee vastaukseksi joku noin arvo. On sitten ihan kielestä/kääntäjästä kiinni mitä tulee lopputulokseksi.

  Ja StiXille… Ei toi C oikeen taivu. Joskus yritin vääntää laskuriani ohjemamuotoon, mutta huonolla menestyksellä. Näin weppiversiona se toimii loistavasti ja on helppo huoltaa.

  Niin ja toisiaan se http://www.klubitii.com aukesi tänään. Päivittäkääpä bookmarkkinne 🙂

  Lue lisää: http://www.klubitii.com

  #298590 Ilmoita asiaton viesti

  …ei sisällä gctä eli o miästen tyäkalu. Ja miähet taivuttaa mitä vaan =)

  #298591 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Bosco: ’Myönnä pois, että olit yhtä pihalla tuosta, kuin minäkin!’

  EN MYÖNNÄ MITÄÄN!!! EN MITÄÄÄNNN!!!!! 😉

  JariK: ’syynä on se että 0,1 ei voi tarkasti esittää binäärinä aina tulee vastaukseksi joku noin arvo.’

  Tuohan ei tavallaan pidä paikkaansa. Tuo pätee vain, jos käytetään jotain liukulukuesitysmuotoa, kuten IEEE 754:ää. Tällöin lopputulos on ’mitä sattuu’. Alla linkki, jossa nörtit voivat testata, kuinka liukuluku muunnetaan IEEE-muotoon ja kuinka tarkkuus kärsii. 64 bitillä pitäisi homman toimia.

  Jos haluaa absoluuttisen tarkkuuden, ei kannata käyttää IEEE:tä, vaan esim. ottaa ihan normaalit kokonaisluvut ja päättää, että arvo 1 tarkoittaa vaikka lukua 0,001. Tällöin ongelmia ei synny, jos vain siis tuo tarkkuus riittää.

  Ja on tosiaan ollut peelo koodaaja. Kandee pistää palautetta.

  Lue lisää: Desimaali IEEE:ksi

  #298592 Ilmoita asiaton viesti

  Taitaa javascripti käyttää 32bitin liukulukuja kun tämä ongelma on näkyvissä. Pyörrisyksellä siitäkin olisi selvinnyt.. Ilman liukulukuja olisi functiosta tullut aika paljon mutkikkaapi kun mitä se nyt on.

  Siihen en ota enempää kantaa että oliko koodari peelo, mutta ainakin samalla tavalla on tehty golf.fi ja golfpiste.com slopelaskurit.

  Jos jotakuta kiinnostaa miten ne on tehty niin ei muuta kun ’view source’ sivulla missä on slopelaskuri.

  #298593 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Itseä on hämmästyttänyt parin kentän tuloskortit, joilla ei ole slopearvoja ilmoitettu ollenkaan.

  #298594 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt ohjelma laskee tarkan tasoituksen, cr:n , slopen ja PAR:n perusteella pelitasoituksen.

  Joutuu käyttää tupla flotaria (64 bittiä)…

  Ttu tää ktään kiinnosta, mut kerron kuitenkin=)

  #298595 Ilmoita asiaton viesti

  Tuplaa o syytä käyttää lähes aina koodatessa. Ilmankos tuo häntäri o taivaissa.

  #298596 Ilmoita asiaton viesti

  No nyt on C:llä veivattu ja saatu eka toimiva versio (v.5.). Se ei kyllä vielä laske uutta tasotusta… Eikä siihen vielä saa tallennettua paareja ja hcp-indeksejä, et ottaa aina ranteesta ku testaa =)

  Syötteet on siis Tarkka tasoitus, CR, SR, kentän PAR, reikien PARit ja HCP:t.

  R&D jatkuu…

  PS Antti Barck – nyt vasta tajusin ton ’tuplan’… =)))

  #298597 Ilmoita asiaton viesti

  Nonii, Stix! 🙂

  #298598 Ilmoita asiaton viesti

  Kuinka tuo 64-bittiä auttaa? Eikösse 32-bittiäkin sentään aika moneen (>>1) desimaaliin pysty?

  Ihan vaan pyöristäminen pitäisi kyllä riittää ja toisaalta 12.49999999999999999 on myös alle 12.5 kuten 12.4999999:kin.

  #298599 Ilmoita asiaton viesti

  Muuten, Aulangon kentällä on käsittämättömän anteliaat slopet. Siellä on vain yksi normaalimittainen par4 (reikä 9), muut alamittaisia, mutta slopea tulee reilusti enemmän kuin esimerkiksi varsin pitkällä kotikentälläni. Jos jollakulla on paineita saada händäriään putoamaan (liekö sellaisia?), niin menkää ihmeessä Aulangolle.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Vääriä slopeja