Aihe: Vaaratilanteet ja niihin reagoiminen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Vaaratilanteet ja niihin reagoiminen

Etusivu Foorumit Yleistä Vaaratilanteet ja niihin reagoiminen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #186288 Ilmoita asiaton viesti

  Ajattelin laittaa tänne keskustelunavausta asiasta jota mietin erään tapauksen jäljiltä. Löin avaukseni reilusti vinoon (mutta kuitenkin hyvällä osumalla) ja se suuntautui selvästi vieressä kulkevalle väylälle kumpujen taakse. Huusimme kaikki monta kertaa ja varsin kovaa ’Fore!’, siis aivan kuten tällaisissa tilanteissa tietysti pitääkin toimia. Kun lähdimme kävelemään avauksien jälkeen eteenpäin ja minä tietysti kohti omaa palloani toisen väylän puolelle, huomasin että sieltä vastaan tuli pelaajia ja tapani mukaisesti menin heidän luokseen pyytämään kohteliaasti anteeksi ja kyselemään tapahtuneesta toivoen ettei mitään pahempaa ollut käynyt. No, pallo oli tullut kuulemma €%&@@ lähelle ja vähällä oli ettei kaverit käyneet kurkkuuni kiinni. Pyytelin siinä anteeksi ja sanoin että toivottavasti olivat kuulleet huutomme. Eivät olleet…ja ilmeisesti ajattelivat ettemme edes olleet huutaneet mitään. Ja siihen päälle vielä lisää kirosanoja… (Palloanikaan emme mistään löytäneet, joten ajattelin että kyseiset vihaiset kaverit olivat sen ottaneet tai heittäneet kauemmaksi suutuspäissään…mutta tämä toki perustuu pelkäästään omaan arvailuuni ja toki voin olla myös väärässä) Ymmärrän toki suuttumuksen ja vihan (pelon) tuollaisen tilanteen jälkeen mutta kysymykseni on, miten voisin toimia toisin (=paremmin) lyönnin lähdettyä pahasti vinoon. Ilmeisesti oli sen verran vastatuulta etteivät olleet kuulleet huutoamme ja näkyvyyttä toiselle väylälle ei ollut. (niin, kyseessä on tottakai Vuosaari…).

  #426386 Ilmoita asiaton viesti
  a_k

  Eipä tommosessa voi paljoa mitään muuta tehdä. Sen voi tietysti tehdä ’paremmin’, että jos alkaa menemään uhkailun/sopimattoman käytöksen puolelle, niin samantien tapahtuman jälkeen puhelinta käteen vaan ja ilmoitus klubille kyseisistä pelaajista.

  #426387 Ilmoita asiaton viesti

  Poodo kirjoitti: (28.5.2012 15:34:15)
  Ajattelin laittaa tänne keskustelunavausta asiasta jota mietin erään tapauksen jäljiltä.

  Löin avaukseni reilusti vinoon (mutta kuitenkin hyvällä osumalla) ja se suuntautui selvästi vieressä kulkevalle väylälle kumpujen taakse. Huusimme kaikki monta kertaa ja varsin kovaa ’Fore!’, siis aivan kuten tällaisissa tilanteissa tietysti pitääkin toimia.

  Kun lähdimme kävelemään avauksien jälkeen eteenpäin ja minä tietysti kohti omaa palloani toisen väylän puolelle, huomasin että sieltä vastaan tuli pelaajia ja tapani mukaisesti menin heidän luokseen pyytämään kohteliaasti anteeksi ja kyselemään tapahtuneesta toivoen ettei mitään pahempaa ollut käynyt.

  No, pallo oli tullut kuulemma €%&@@ lähelle ja vähällä oli ettei kaverit käyneet kurkkuuni kiinni.
  Pyytelin siinä anteeksi ja sanoin että toivottavasti olivat kuulleet huutomme. Eivät olleet…ja ilmeisesti ajattelivat ettemme edes olleet huutaneet mitään. Ja siihen päälle vielä lisää kirosanoja…
  (Palloanikaan emme mistään löytäneet, joten ajattelin että kyseiset vihaiset kaverit olivat sen ottaneet tai heittäneet kauemmaksi suutuspäissään…mutta tämä toki perustuu pelkäästään omaan arvailuuni ja toki voin olla myös väärässä)

  Ymmärrän toki suuttumuksen ja vihan (pelon) tuollaisen tilanteen jälkeen
  mutta kysymykseni on, miten voisin toimia toisin (=paremmin) lyönnin lähdettyä pahasti vinoon.
  Ilmeisesti oli sen verran vastatuulta etteivät olleet kuulleet huutoamme ja näkyvyyttä toiselle väylälle ei ollut. (niin, kyseessä on tottakai Vuosaari…).

  Tuollaisessa tilanteessa ei pelaajaa voi yksin laittaa vastuuseen, myös kentän ja arkkitehdin pitää katsoa peiliin.
  Pelaaja ei voi muuta kuin toimia sääntöjen ja etiketin mukaan, jos tuulee väärästä suunnasta, ei voi mitään.
  jos huuto ei kuulu, reaktio on ymmärrettävä, mutta sen verran voisi katsoa ja miettiä mikä on mahdollista vastatuuleen ja mikä ei. Jotkut kentät nyt vaan on vaarallisempia kuin toiset, kun väylät kulkee vierekkäin.

  #426388 Ilmoita asiaton viesti

  Nick Faldo sanoi aikanaan hyvin, etta vain itse voit kontrolloida oman suuttumuksesi. Joku voi suututtaa sinut, mutta sina olet se joka paattaa suututko vai et.

  Eli Poodo:n kirjoitukseen, etta ensinnakaan en ole koskaan nahnyt golfaria, joka olisi lyonyt kaikki lyonnit suoraan ja toiseksi, vaikka olisit osunut jannuihin, niin ethan sina sita tahalleen tehnyt. Jos FORE huutokin on kajautettu, niin kaikki oli tehty oikein. Nyt nama tyypit sitten itse paattivat suuttua sinulle, vaikka vaihtoehto olisi ollut hymyilla sinulle, sanoa etta kavipa lahella ja nayttaa missa se pallo on.

  #426389 Ilmoita asiaton viesti

  Omalla kohdalla on käynyt vastaava tilanne, jossa olin kummun takana kun pallo lensi aivan pään vierestä. Tässä tilanteessa ei mitään fore -huutoja kuulunut, vaikka lyöjä sekä hänen ryhmänsä näkivät oman ryhmäni kummun vieressä. Uskomatonta välinpitämättömyyttä muita pelaajia kohtaan jättämällä edes yrittää varoittaa toisia.

  Kun omakohtaisesti on kokenut läheltä piti tilanteen, alkaa arvostamaan varoitushuutoa ja ymmärtää pyrkiä varoittamaan toisia parhaansa mukaan kun lyönti suuntautuu toiselle väylälle. Voihan olla etteivät kaikki ymmärrä fore -huudon merkitystä, tai eivät usko huudon koskevan heitä. Onni onnettomuudessa ettei oma lyönti osunut erääseen naishenkilöön viereisellä väylällä joka kulki omamme kanssa samalla tasolla ilman näkö/kuuloesteitä. Tässäkin tilanteessa koko neljän hengen ryhmämme varoitti karanneesta lyönnistä tuloksetta.

  #426390 Ilmoita asiaton viesti

  Jotkut ei vaan välitä. Ei liity golfiin mutta satuin onnettomuuspaikalle kun auto oli osunut sähkötolppaan joka oli jonkin verran kallistunut. Pyysin ihmisiä poistumaan linjan alta koska virta kulki vielä. Ei mitään tehoa. Vasta sitten kun salamat sinkoili vähän aikaa, viesti meni perille. Uskomatonta sakkia…..

  #426391 Ilmoita asiaton viesti

  a_k kirjoitti: (28.5.2012 16:13:10)
  Eipä tommosessa voi paljoa mitään muuta tehdä. Sen voi tietysti tehdä ’paremmin’, että jos alkaa menemään uhkailun/sopimattoman käytöksen puolelle, niin samantien tapahtuman jälkeen puhelinta käteen vaan ja ilmoitus klubille kyseisistä pelaajista.

  Eipä se ilmoituskaan aina auta. Esimerkkinä tapaus: takana tuleva mies löi pallon lähelle (n. 5 m päähän) vaikka näki edellä olevat pelaajat. Toistui kaksi kertaa. Selitys: ’en oikein vielä tunne lyöntieni pituutta’ ja oli kiire saunaan. Tästä lähellelyöty vähän äityi sanelemaan ja ilmoitti kirjallisesti klubille. Päällelyöjä sattui olemaan kapteenin kaveri niin eipä siitä sitten mitään.
  Mulkvisteja riittää joka paikkaan, myös golfkentille. Lohduttakoon tieto, että semmoista tarvitsee sietää vain kierroksen ajan mutta hän joutuu sietämään itseään koko elämän.

  #426392 Ilmoita asiaton viesti
  a_k

  Mun mielestä se on ikävää, jos kapteenilla on tommosia kavereita. Lähinnä sitä tuossa hain, että saisi samantien lähetettyä sheriffin perään ja mahdollisesti vaikka heittämään kentältä pihalle jos tilanne oli vakava, eikä mene hommat jakeluun. Tuskin tommoset kirjalliset ’Minä en suvaitse tällaista’ -tyyliset ratkaisut johtaa mihinkään. Homma pitää hoitaa silloin sillä hetkellä kun tilanne on vielä hoidettavissa. Ei kukaan jaksa ruveta jälkikäteen selvittämään mitään.

  Toinen mikä rasittaa on semmoset tyypit joita välillä sattuu samaan ryhmään ja sitten kierroksen aikana rupeaa jossain vaiheessa tulemaan näitä ’kyllä sä voit lyödä jo’, ’pallo ilmaan vaan’ jne. kommentteja kun halutaan vaikka vähän ns. nopeuttaa sitä edellä menevää ryhmää, tai jollain tavalla osoittaa että meidän ryhmän palloja tulee pitkälle. Jos on vaikka sokkopaikka, niin ’kellohan soi jo’ ja pallon pitää lähteä heti sen jälkeen.

  #426393 Ilmoita asiaton viesti

  Eipä noissa hasardeissa hook/slaissi toiselle väylälle voi kun huutaa forea ja toivoa parasta. Ehkä jopa käsillä huitoa jos näyttää menevän todella lähelle.

  Perässä tulevien lähellelyöntejä en ite kyllä kauaa kattele. Yhden lyönnin voi vielä antaa anteeksi jos vieras kenttä, kova myötätuuli tms…
  Jos kahdesti tulee todella lähelle tai kolmesti lähelle niin oon mm. lyönyt tän lähelle tulleen pallon lampeen/metsään tai ottanut pallon taskuun ja sitten ootellut jos lyöjä kehtaa tulla hakemaan niin voi samalla antaa vähän palautetta.

  #426394 Ilmoita asiaton viesti

  jamoz kirjoitti: (30.5.2012 11:18:31)
  Eipä noissa hasardeissa hook/slaissi toiselle väylälle voi kun huutaa forea ja toivoa parasta. Ehkä jopa käsillä huitoa jos näyttää menevän todella lähelle.

  Perässä tulevien lähellelyöntejä en ite kyllä kauaa kattele. Yhden lyönnin voi vielä antaa anteeksi jos vieras kenttä, kova myötätuuli tms…
  Jos kahdesti tulee todella lähelle tai kolmesti lähelle niin oon mm. lyönyt tän lähelle tulleen pallon lampeen/metsään tai ottanut pallon taskuun ja sitten ootellut jos lyöjä kehtaa tulla hakemaan niin voi samalla antaa vähän palautetta.

  Mikä on lähellelyönti? Sekö, että tulee 20 metrin päähän taakse vai mikä? Mua ei ole koskaan sellainen häirinnyt, eikä sekään, jos joku ylipitkä lyönti rullii jaloille. Kentillä tapaa kuitenkin paljon yliherkkiä tumpeloita, jotka kokevat henkilökohtaiseksi loukkaukseksi sellaisen kun takaatulijoiden pallo tulee näköetäisyydelle. Mikäli minun pelissäoleva pallo lyödään johonkin pöpelikköön, niin hommaan lyöjälle pelikiellon. Yliherkät voivat siirtyä vaikkapa pitsinnypläykseen ja pois tumpuloimasta kentiltä.

  #426395 Ilmoita asiaton viesti

  Chip Greenside kirjoitti: (30.5.2012 14:50:40)

  jamoz kirjoitti: (30.5.2012 11:18:31)
  Eipä noissa hasardeissa hook/slaissi toiselle väylälle voi kun huutaa forea ja toivoa parasta. Ehkä jopa käsillä huitoa jos näyttää menevän todella lähelle.

  Perässä tulevien lähellelyöntejä en ite kyllä kauaa kattele. Yhden lyönnin voi vielä antaa anteeksi jos vieras kenttä, kova myötätuuli tms…
  Jos kahdesti tulee todella lähelle tai kolmesti lähelle niin oon mm. lyönyt tän lähelle tulleen pallon lampeen/metsään tai ottanut pallon taskuun ja sitten ootellut jos lyöjä kehtaa tulla hakemaan niin voi samalla antaa vähän palautetta.

  Mikä on lähellelyönti? Sekö, että tulee 20 metrin päähän taakse vai mikä? Mua ei ole koskaan sellainen häirinnyt, eikä sekään, jos joku ylipitkä lyönti rullii jaloille. Kentillä tapaa kuitenkin paljon yliherkkiä tumpeloita, jotka kokevat henkilökohtaiseksi loukkaukseksi sellaisen kun takaatulijoiden pallo tulee näköetäisyydelle. Mikäli minun pelissäoleva pallo lyödään johonkin pöpelikköön, niin hommaan lyöjälle pelikiellon. Yliherkät voivat siirtyä vaikkapa pitsinnypläykseen ja pois tumpuloimasta kentiltä.

  En kyllä mitenkään yliherkkä ole noihin mut puutun kyllä asiaan jos vaaratilanteen näen.
  Jos alle 10m päähän tulee niin se on liian lähelle. Niinku kirjotin niin kerta annetaan anteeksi, mutta jos sama pelaaja jatkuvasti räiskii noin lähelle se tarvitsee vähän koulutusta.

  #426396 Ilmoita asiaton viesti

  Chip Greenside kirjoitti: (30.5.2012 14:50:40)

  Mikä on lähellelyönti? Sekö, että tulee 20 metrin päähän taakse vai mikä? Mua ei ole koskaan sellainen häirinnyt, eikä sekään, jos joku ylipitkä lyönti rullii jaloille. Kentillä tapaa kuitenkin paljon yliherkkiä tumpeloita, jotka kokevat henkilökohtaiseksi loukkaukseksi sellaisen kun takaatulijoiden pallo tulee näköetäisyydelle. Mikäli minun pelissäoleva pallo lyödään johonkin pöpelikköön, niin hommaan lyöjälle pelikiellon. Yliherkät voivat siirtyä vaikkapa pitsinnypläykseen ja pois tumpuloimasta kentiltä.

  Lähellelyönti määritellään ilmeisesti kokijan mukaan. Se häiritsee eniten lyhytlyöntisiä. En sano että jamoz olisi hernepyssy mutta todennäköistä se on.

  #426397 Ilmoita asiaton viesti

  Ensimmäisen nilkoille tai ohitseni lentäneen pallon laitan tee-tikun päähän. Toisen vien ao turvelolle takaisin käteen kertoen samalla empaattisimmalla tavallani mihin minä sen kolmannen hänen minun nilkoilleni tulleen pallonsa työnnän. Näitä tilanteitahan nyt tulee oikeastaan eteen ainoastaan Katinkullassa sesonkiaikana. Muualla en näihin umpiturveloihin ole onneksi törmännyt.

  #426398 Ilmoita asiaton viesti

  rautakoura kirjoitti: (30.5.2012 17:47:39)
  Lähellelyönti määritellään ilmeisesti kokijan mukaan. Se häiritsee eniten lyhytlyöntisiä. En sano että jamoz olisi hernepyssy mutta todennäköistä se on.

  Offtopiccia mut korjataan nyt ettei aleta hernepyssyksi luulemaan ;D
  Tasotus on reilusti singelin puolella ja long drive kisoissakin käyty.

  #426399 Ilmoita asiaton viesti

  FDSD kirjoitti: (30.5.2012 20:23:22)
  Ensimmäisen nilkoille tai ohitseni lentäneen pallon laitan tee-tikun päähän. Toisen vien ao turvelolle takaisin käteen kertoen samalla empaattisimmalla tavallani mihin minä sen kolmannen hänen minun nilkoilleni tulleen pallonsa työnnän. Näitä tilanteitahan nyt tulee oikeastaan eteen ainoastaan Katinkullassa sesonkiaikana. Muualla en näihin umpiturveloihin ole onneksi törmännyt.

  Olet itse huomattavasti suurempi turvelo, mikäli menet kajoamaan toisen palloon. Yleensä näillä toisten palloihin kajoavilla umpiturveloilla on itsellä heikko tasoitus ja pelitaidot, jolloin ketutus toisen pitkästä lyönnistä nostaa kuplan otsaan ja heikko itsetunto teettää sitten näitä lapsekkaita tekoja.

  #426400 Ilmoita asiaton viesti

  jamoz kirjoitti: (30.5.2012 21:42:33)

  rautakoura kirjoitti: (30.5.2012 17:47:39)
  Lähellelyönti määritellään ilmeisesti kokijan mukaan. Se häiritsee eniten lyhytlyöntisiä. En sano että jamoz olisi hernepyssy mutta todennäköistä se on.

  Offtopiccia mut korjataan nyt ettei aleta hernepyssyksi luulemaan ;D
  Tasotus on reilusti singelin puolella ja long drive kisoissakin käyty.

  Tiettävästi noihin kamppailuihin ei Suomessa myydä edes pääsylippua ja katsomoon mahtuu hyvin.

  #426401 Ilmoita asiaton viesti

  Chip Greenside kirjoitti: (30.5.2012 21:46:49)
  Tiettävästi noihin kamppailuihin ei Suomessa myydä edes pääsylippua ja katsomoon mahtuu hyvin.

  Joo voin ilmoittaa kun seuraavat kisat on niin voit tulla kattomaan mua

  #426402 Ilmoita asiaton viesti

  Mä olen täysin samaa mieltä Chipin kanssa. Mitä parempi pelaaja, sen lungimmin hän yleensä nuo läheltä-piti-tapaukset ottaa.

  Tiin nokkaan pallojen nostelijat tulisi samantein kylvettää lähimmässä vesiesteessä.

  #426403 Ilmoita asiaton viesti

  FDSD kirjoitti: (30.5.2012 20:23:22)
  Ensimmäisen nilkoille tai ohitseni lentäneen pallon laitan tee-tikun päähän. Toisen vien ao turvelolle takaisin käteen kertoen samalla empaattisimmalla tavallani mihin minä sen kolmannen hänen minun nilkoilleni tulleen pallonsa työnnän. Näitä tilanteitahan nyt tulee oikeastaan eteen ainoastaan Katinkullassa sesonkiaikana. Muualla en näihin umpiturveloihin ole onneksi törmännyt.

  Katinkullassa tulee kyllä ihmeellista porukkaa välillä vastaan. Joskus kun sattuu se draivi karkaamaan viereiselle väylälle tai seuraavalle tiiauspaikalle niin vaikka huutaa FORE!! niin että kuuluu vähintään 5 kilometrin päähän niin ei mitään vaikutusta ole ja sitten mulkoillaan vihaisesti kun tulen lyömään sitä palloa sieltä seuraavalta tiiauspaikalta sinne oman griinin suuntaan.

  Viime kesänä muuten kun olin ko. kentällä pelaamassa ruuhka-aikaan, pelattiin kolmen ryhmänä keltaisilta (ryhmän yhteistasoitus <15) ja odotin siinä viimeisenä lyöjänä griiniä tyhjäksi yhdellä par4 niin valvoja tuli sanomaan että minun täytyy pelata takatiiltä jotta en tuki kenttää odottamalla griiniä tyhjäksi :Ss no ei kait siinä pelasin loppukierroksen sitten valkoisilta…

  #426404 Ilmoita asiaton viesti

  Lavantauti kirjoitti: (30.5.2012 22:37:55)
  Mä olen täysin samaa mieltä Chipin kanssa. Mitä parempi pelaaja, sen lungimmin hän yleensä nuo läheltä-piti-tapaukset ottaa.

  Tiin nokkaan pallojen nostelijat tulisi samantein kylvettää lähimmässä vesiesteessä.

  Mitenköhän lungisti mahdat itse ottaa tilanteen kun se pallo tömähtää takaraivoosi?

  Näitä ohisuhatelevia palloja näet on suhissut liikakin Katinkullassa. Kenttä kun on täpösen täynnä vaareja ja mummoja ketkä viettävät lomaa ja vauhti on sen mukaista.

  Tervetuloa kylvettämään vaan. Ota kavereita mukaan, paljon…

  #426405 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  FDSD kirjoitti: (31.5.2012 0:23:09)

  Lavantauti kirjoitti: (30.5.2012 22:37:55)
  Mä olen täysin samaa mieltä Chipin kanssa. Mitä parempi pelaaja, sen lungimmin hän yleensä nuo läheltä-piti-tapaukset ottaa.

  Tiin nokkaan pallojen nostelijat tulisi samantein kylvettää lähimmässä vesiesteessä.

  Mitenköhän lungisti mahdat itse ottaa tilanteen kun se pallo tömähtää takaraivoosi?

  Näitä ohisuhatelevia palloja näet on suhissut liikakin Katinkullassa.

  20 metriä ei ole ohisuhahteleva pallo, jos oletetaan, että se 20 m on siellä takaa tulevan lyöjän suunnassa.

  #426406 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  greeninone kirjoitti: (30.5.2012 23:04:20)

  FDSD kirjoitti: (30.5.2012 20:23:22)
  Ensimmäisen nilkoille tai ohitseni lentäneen pallon laitan tee-tikun päähän. Toisen vien ao turvelolle takaisin käteen kertoen samalla empaattisimmalla tavallani mihin minä sen kolmannen hänen minun nilkoilleni tulleen pallonsa työnnän. Näitä tilanteitahan nyt tulee oikeastaan eteen ainoastaan Katinkullassa sesonkiaikana. Muualla en näihin umpiturveloihin ole onneksi törmännyt.

  Katinkullassa tulee kyllä ihmeellista porukkaa välillä vastaan. Joskus kun sattuu se draivi karkaamaan viereiselle väylälle tai seuraavalle tiiauspaikalle niin vaikka huutaa FORE!! niin että kuuluu vähintään 5 kilometrin päähän niin ei mitään vaikutusta ole ja sitten mulkoillaan vihaisesti kun tulen lyömään sitä palloa sieltä seuraavalta tiiauspaikalta sinne oman griinin suuntaan.

  Viime kesänä muuten kun olin ko. kentällä pelaamassa ruuhka-aikaan, pelattiin kolmen ryhmänä keltaisilta (ryhmän yhteistasoitus <15) ja odotin siinä viimeisenä lyöjänä griiniä tyhjäksi yhdellä par4 niin valvoja tuli sanomaan että minun täytyy pelata takatiiltä jotta en tuki kenttää odottamalla griiniä tyhjäksi :Ss no ei kait siinä pelasin loppukierroksen sitten valkoisilta…

  Oliko kenties reikä 12?

  Katinkullassa saattaa tosiaan palloja karkailla väyliltä, ainakin vitoselta seiskalle ja ysiltä kutosen griinin lähelle. Kyseessä ei tosin ole mummojen tai vaarien lyönnit, vaan vähän nuorempien. Nilkoillelyöjiin sen sijaan en ole törmännyt viimeisten 13 vuoden aikana siellä pelattuani.

  #426407 Ilmoita asiaton viesti

  FDSD kirjoitti: (31.5.2012 0:23:09)

  Lavantauti kirjoitti: (30.5.2012 22:37:55)
  Mä olen täysin samaa mieltä Chipin kanssa. Mitä parempi pelaaja, sen lungimmin hän yleensä nuo läheltä-piti-tapaukset ottaa.

  Tiin nokkaan pallojen nostelijat tulisi samantein kylvettää lähimmässä vesiesteessä.

  Mitenköhän lungisti mahdat itse ottaa tilanteen kun se pallo tömähtää takaraivoosi?

  Näitä ohisuhatelevia palloja näet on suhissut liikakin Katinkullassa. Kenttä kun on täpösen täynnä vaareja ja mummoja ketkä viettävät lomaa ja vauhti on sen mukaista.

  Tervetuloa kylvettämään vaan. Ota kavereita mukaan, paljon…

  Toinen toistaan säälittävämpiä nämä internet-uhoilijat.

  Mitä itse aiheeseen tulee, on kyllä kummallista miten toiset eivät reagoi vaikka kuinka forea karjuu. Joskus salaa toivoisin, että osuu edes bägiin herätyskellonomaisesti. Toki ihannetilanteessa vaaratilanteita ei tule, mutta se on toiveajattelua.

  #426408 Ilmoita asiaton viesti

  Khelde kirjoitti: (31.5.2012 13:03:02)

  FDSD kirjoitti: (31.5.2012 0:23:09)

  Lavantauti kirjoitti: (30.5.2012 22:37:55)
  Mä olen täysin samaa mieltä Chipin kanssa. Mitä parempi pelaaja, sen lungimmin hän yleensä nuo läheltä-piti-tapaukset ottaa.

  Tiin nokkaan pallojen nostelijat tulisi samantein kylvettää lähimmässä vesiesteessä.

  Mitenköhän lungisti mahdat itse ottaa tilanteen kun se pallo tömähtää takaraivoosi?

  Näitä ohisuhatelevia palloja näet on suhissut liikakin Katinkullassa. Kenttä kun on täpösen täynnä vaareja ja mummoja ketkä viettävät lomaa ja vauhti on sen mukaista.

  Tervetuloa kylvettämään vaan. Ota kavereita mukaan, paljon…

  Toinen toistaan säälittävämpiä nämä internet-uhoilijat.

  Mitä itse aiheeseen tulee, on kyllä kummallista miten toiset eivät reagoi vaikka kuinka forea karjuu. Joskus salaa toivoisin, että osuu edes bägiin herätyskellonomaisesti. Toki ihannetilanteessa vaaratilanteita ei tule, mutta se on toiveajattelua.

  Yritin tuossa joutessani laittaa samasta asiasta viestiä, mutta tulikin tietotekninen häikkä tai sitten näppihärö, mutta kuitenkin. Meikäläisen FORE -huuto kuuluu taatusti pieneen vastaiseenkin ainakin maksimidraivini mitan ja siitä vielä vähän eteenkin päin, mutta aika usein vain pää kääntyy ihan kuin etsiäkseen palloa, jonka voisi nostaa tikun nokkaan. Ja tämä siis niillä vastaantulevilla väylillä, jonne näkyy, koska samaan suuntaan en lyö, jos joku on maksimidraivini etäsiyydellä ja vähän kauempana. Tästähän sitten tuleekin sitä kuittailua hidastelusta yms. kun odotat edellä menijöiden olevan riittävän kaukana ja sitten kiskaiset karmean slaisiin outtiin tai duffaat punaisille.

  #426409 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin täällä Etelä-Suomessa monet kentät on rakennettu niin tiiviisti, että väylät kulkevat hyvin lähellä toisiaan. Monilla kentilä voi olla neljäkin väylää rinakkain. Vaaratilanteita tulee siis hyvin usein pallojen eksyessä hukkien ja slaissien perään joko vasemmalle taikka oikealle eli naapuriväylille. Nyt toukokuun aikana ollan törmätty sellaiseen ongelmaan, että avonaisilla kentillä voi kyllä tuulla niin kovaa, että vastatuuleen kun huutaa FOREa niin huuto ei vain kanna kovin pitkälle. Toinen ongelma on väylien välissä olevat kummut, puurykelmät ja pienet metsiköt. Näiden taakse kun lyö niin ei ole mitään mahdollisuutta nähdä onko naapuriväylällä ketään pelaajaa näkökatveessa. Näistä ne vaaratilanteet syntyvät. Itselläni on kyllä kokemus, että kun huutaa vain FOREa tarpeeksi kova ja monta kertaa peräkkäin niin ihmiset alkavat kyllä useimmiten kyyristyä ja vetää käsiä pään suojaksi.

  Ikävin vaaratilanne tuli eteen kotikentälläni: olin avanut slaissin naapurikentälle, keskelle väylää, koska itse pelasin suurempaa väylää niin ajattelin että etiketin mukaan minulla on etupeli-oikeus, heiluttelin kättä ja lähdin astelemaan numeroa pienemmälle väylälle lyömään omaa palloani, edellisellä tiipaikalla ihmiset näkivät tuloni mutta yksi sankari alkoi vain lyödä omaa avaustaan. Siinä oli vähän orpo olo kun toinen avaa n. 50 m. päässä par kolmosen tiiauspaikalla huolimatta huudoistani ja heilutteluistani. Sankari ajatteli vain, että hänhän lyö aina par kolmosella korkean lyönnin, mikä menee kentällä seisovan pelaajan ylitse.Entä jos lyönti olisikin epäonnistunut ja lähtenyt laakana kylkkärinä? Sitäkin ihmettelin, että miksi muu ryhmä ei toppuutellut tätä ’älykästä ja huomaavaista’ avaajaa vaan antoivat hänen kaikessa rauhassa lyödä avauksensa. Eli kaikkeen sitä voi törmätä tässä pelissä, aika paljon näyttää olevan siten myös tuurista kiinni. Onneksi varsinaisia vahinkoja, onnettomuuksia tapahtuu sitten vähemmän vaikka vaarallisia tilanteita tulee varmasti itse kullekin eteen.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Vaaratilanteet ja niihin reagoiminen