Aihe: Uutta sivustoa kilpagolfin seuraamiseen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

Uutta sivustoa kilpagolfin seuraamiseen

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Uutta sivustoa kilpagolfin seuraamiseen

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #165060 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Iso kiitos vaivannäöstä tämän uuden sivuston taustajoukoille. Finnishgolf.com Malliesimerkki siitä, miten ilman turhaa ’karkkia ja kikkailua’ saadaan olennaista tuotua esille ja loistavaa että myös junnugolf on nostettu sivuilla tärkeään asemaan. Selkeä jäsentely, kaikki livescoringit ja rankingit heti etusivun kautta löydettävissä ja ilmeisesti hyvin kontakteja pelaajiin, joilta saadaan tietoa tapahtumien taustoista. Toivottavasti maltatte pitää pelkistettynä ja tietoon keskittyvänä.

  #199801 Ilmoita asiaton viesti
  k.

  Tyttöjen maailmanmestaruuskilpailuissa Kanadassa Suomen joukkue aloitti loistavasti. Ekana päivänä oltiin viisi lyöntiä Ruotsin edellä.

  Siitä sitten edettiin. Ruotsi päätyi hopealle ja Suomi ei jäänyt ihan viimeiseksi.

  <img src="http://s30.postimg.org/d3btcp3gx/Finl_vs_Swed.png[

  Ovatko naapurit aina Hanna Hanhia vai mistä on kysymys?

  #199802 Ilmoita asiaton viesti

  k. kirjoitti: (2.10.2014 21:02:07)

  Tyttöjen maailmanmestaruuskilpailuissa Kanadassa Suomen joukkue aloitti loistavasti. Ekana päivänä oltiin viisi lyöntiä Ruotsin edellä.

  Siitä sitten edettiin. Ruotsi päätyi hopealle ja Suomi ei jäänyt ihan viimeiseksi.

  <img src="http://s30.postimg.org/d3btcp3gx/Finl_vs_Swed.png[

  Ovatko naapurit aina Hanna Hanhia vai mistä on kysymys?

  Vähemmän 8:lla alkavia kiekkoja ja enemmän 6:lla alkavia kierrostuloksia..ei se muuta vaadi.

  #199803 Ilmoita asiaton viesti
  RF

  Kiitos TS,
  Sitten tuohon toiseen asiaan, joka on ’pikkasen’ OT, mutta tärkeä.

  Yksittäisten tähtipelaajien / joukkueiden onnistumisia lukuun ottamatta, on mielestäni vielä melko epäreilua verrata suomalaisia kilpagolfareita ruotsalaisiin kilpasiskoihin / veljiin, koska…

  Ruotsin koko golf-kulttuuri on edelleen, vähintään kymmenen vuotta Suomea edellä lähes kaikessa golfiin liittyvässä tekemisessä. Vaikka golf harrastajien määrä on sielläkin ollut muutaman vuoden laskemaan päin, niin juniori-ikäisiä kilpapelaajia siellä on ja tulee koko ajan lisää todella paljon.

  Esim. lukuja hieman karrikoiden voidaan verrata, että yhdessä etelä-ruotsalaisessa seurassa on saman verran kilpailevia tyttöjunioreita, kuin koko suomessa FJT:llä yhteensä. Sitten kun seuroja on vielä enemmän kuin Suomessa, niin päästään sellaisiin kilpailevien junioreiden määriin pelkästään tytöissä, joista Suomessa voidaan vain unelmoida.

  Ruotsissa koko järjestelmä on rakennettu seurojen, koulujen, golf-lukioiden kesken saumattomaksi, joka helpottaa nuoria ruotsalaisia aloittamaan golf, ja siitä kilpagolfareita nousemaan maailman huipulle. Siihen kun lisätään Etelä-Ruotsin lähes ympärivuotiset pelimahdollisuudet, niin voidaan sanoa, että on aina ihme, jos ja kun suomalainen tai Suomen joukkue on ruotsalaisia edellä.

  Mitä sitten Suomessa.

  Vaikka Suomessa tehdään monessa seurassa erinomaista juniorityötä, on sillä saralla vielä paljon tehtävää. Tällä hetkellä suomalaisten menestys lepää liikaa yksittäisten pelaajien ja valmentajien kovan, ja tinkimättömän työn varassa.

  Minusta suomalaisen kilpagolfin tulevaisuuden nousu, alkaa jokaisen alalla toimijan, harrastajan ja sitä kautta seuran, asenteissa nuoriin ja lapsiin. Jokainen golfari voi katsoa ensin peiliin, ja miettiä miten minä suhtaudun nuoriin yleensä ja sitten golfia pelaaviin junioreihin. Kiinnostaako minua nuorten kilpagolf? Onko junioreiden pelaaminen pelkästään ’läpsygolfia’. Ainoaa oikeaa golfia pelataan PGA Tourilla, ja vain se kiinnostaa?

  Ainoastaan suuresta määrästä golfia aloittavista lapsista, saadaan riittävästi kilpapelaajia, joista ehkä sitten…

  Pienet lapset ja nuoret pitää ensin saada kiinnostumaan ylipäätään koko lajista. Golfin tulee olla lapsille hauskaa ja yhtä helposti lähestyttävää kuin muut pallopelit. Golf ei ole aloitteleville junioreille (monessakaan seurassa) yhtään sen kalliimpi laji kuin muutkaan pallopelit, mutta sen maine valitettavasti on. Seurojen ja koko toimialan tulisi myös osata markkinoida juniorigolfin edullisuutta lajin ulkopuolelle. Ei vaan riitä, että omassa seurassa tiedetään kuinka edullista meillä juniorigolf on.

  Jos ja kun suuri määrä junioreita saadaan aloittamaan golf, voidaan määrätietoisella seuratyöllä saada osa nuorista kiinnostumaan kilpailemisesta. Näistä sitten osalla on vielä enemmän ’talenttia’ ja kiinnostusta tavoitteelliseen harjoitteluun ja kilpailemiseen. Kuvioihin tulee henkilökohtaiset valmentajat, akatemiat, sitten ulkomaan kilpailut, talvileiritykset jne.

  Viimeistään tässä vaiheessa kilpagolf alkaakin sitten maksamaan ihan toisella tavalla, ja silloin tarvitaan lajia tukemaan muita toimijoita ja tukiverkostoa, niin lajin piiristä kuin ulkopuoleltakin.
  Tämä on tärkeää, jotta voidaan taata kaikille nuorille huipuille, laadukas valmennus, leiritykset jne.

  Mikäli haaveillaan suomalaisen kilpagolfin laajemmastakin noususta Euroopan maiden tasolle, niin kyllä kaikkien lajin parissa toimijoiden tulee kunnioittaa juniori-golfia, sieltä kaikki lähtee. Lisäksi kaikkien tulisi kääriä hihat yhteisiin talkoisiin ja sitoutua pitkäjänteiseen työhön suomalaisen kilpagolfin puolesta.. Ei siihen ole poppakonsteja. Oman kiinnostuksensa nuorten kilpagolfia kohtaan voi aloittaa ihan jokainen, vaikka tulemalla katsomaan suomalaisten 16- vuotiaiden edustusjoukkuepelaajien otteita, nelimaaottelussa Kytäjällä 4.-5.10. Vapaa pääsy!

  #199804 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Mä olen nyt hieman järkyttynyt…

  Siis OTO:na ja harrastajavoimin ladataan yhtäkkiä esim koko tulevan viikonlopun osalta katsaus suomalaisten pelaajien kisoihin ja tapahtumiin, ja vieläpä hyvin kirjoitettuna ja isosti tietoa sisältävänä.

  Siis järkyttynyt siksi, että ammatikseen tiedottavat eivät ole vuosien aikana yhtään noin kattavaa koostetta saaneet tuotettua.

  Kiitos.

  #199805 Ilmoita asiaton viesti

  Kuinka paljon teillä on noita tekijöitä tuolla, ei varmaankaan ole yhden tai kahden henkilön varassa. On kyllä mielenkiintoiset ja hyvin hoidetut sivut, toivottavasti jaksatte, näin sitä tietoutta viedään eteenpäin.

  #199806 Ilmoita asiaton viesti

  Loistava sivusto!

  #199807 Ilmoita asiaton viesti
  RF

  Kiitos kaikille tuesta. Auttaa jaksamaan. 🙂

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Uutta sivustoa kilpagolfin seuraamiseen